Poradna duly
Jana Čurdová
@LiliLili29 děkuji kazdy mi rika at uz od ni odejdu… Ze neni moc dobra dr ja si rikam ze uz to mam za par… Ale zase ted mi srotuje zda neco nezanedbala a je vse opravdu v pořádku
@Aaarchie
No klobouk dolů, jsi šikovná maminka
máš toho hodně, ale jak říkáš, pokud i manžel pomáhá ve dvou jde všechno lépe. Taky jsem ocenila v prvních třech měsících, kdy mi bylo opravdu šoufl, že mi pomáhal doma, co bylo potřeba.
Ahoj holky,
tak jak se vám daří? Co bříška, rostou? ![]()
Já teda musím říct, že jak se vše blíží, jsem víc a víc vyčerpaná - unavená a i bez nálady. Bříško roste a občas i tvrdne, někdyd mám i křeče v jizvě (po císaři).. tak mě moje gynda už raději poslala do nemocnice, tak jsem se objednala a 7.6. mám první kontrolu v nemocnici, tak jsem celkem zvědavá, co mi tam řeknou. Mám už dokonce sepsaný porodopis, takže o starost míň ![]()
Ahojte 🙂 tak az na paleni zahy, me momentalne nic netrapi, ale to je urcite chvilka klidu pred bouri
Byli jsme na poslednim screeningu a vsechno mame v poradku, tak mam radost
Delali vam 3D fotku? Nas malej tam ma velky papulky a sirokej nos
nevim po kom bude
A hlavne je asi obrovskej
1960g a to jsme v 31+2. Jak bylo velky vase mimco?
Ahojte holky 😃, my jsme 34+1 a asi jsem to před 10 dny trochu zakřikla, že mi nic neni 😃. Vážné to ale není, prostě asi klasika, už se to vyšší stádium těhu projevuje. Vypadá to na poslíčky, tvrdnutí břicha a pálí kůže na břichu, jak je napnutá a občas je mi šoufl a časté pálení žáhy a malý pořád kope do žeber. 😃 Taky jsem víc unavená. Pro jistotu si už taky nachystám tašku, papíry dle pokynů už mám nachystaný. Nikdy nevíte, kdy to přijde. Váhu v 31-32t jsme měli 1794kg. Ale my zas budeme dlouzí. Ono záleží na více faktorech. Jak napr. rodiče jsou vysocí atd., a doktorka mi dokonce říkala, že se teď hodně rodí velké 4-5kg děti. Prý jsou studie, co dokázaly, že je to i těmi vitamíny, co papáme v těhu, aby nám ani fitku nic nechybělo. No možné je všechno 😃 Moje doktorka raději doporučuje hodně čerstve zeleniny a ovoce + rybí tuk, případně doplněk železa pokud chybí Globifer. Musím říct že u nás to funguje. Krevní testy jsou ok.
Hlavně holky se držte, ať to dáme ve zdraví všechny a personál v nemocnici, ať je příjemný. Jelikož teď jsem slyšela více názorů na tu svou porodnici v Břeclavi, že maminky byly nešťastné ze sestřiček u miminek. Že jsou urýpané, neochotné a nemaji moc zájem cokoliv ukazovat s mimčem. Tak jsem zvědavá do čeho jdu. Jak to máte vy ve vaší nemocnici?
Ahoj,
Jsem rada, ze vsechny jakstaks fungujeme s ohledem na finale 🤞zadny predcasny porod, jen tak dal 🙏🏼
U nas vse v pohode, tvrdnuti bricha, paleni zahy a obcas bolesti kycli, ale to k tomu proste patri. Trochu mi pomaha tehu pas.
Na UZ jsem byla min tyden a za 2 tydny uz jdu pod nemocnici. Nastesti cisar zazehnan a moje joga pozice a sviceni zabraly a budu doufat v prirozeny porod🙏🏼.
Uz mate vybavicku?
Me konecne kluci vypadli na vikend (poprvy) tak obleceni mame vsechno ve skrini, autosedacka pripravena korbicky pripravene( jen premontovat kocary jak klasiku tak dvojity)
O vikendu vezu kolibku, houpatko, vahu a hraci decku a jen mi vrati monitor a sbalit tasku do poro ( zatim to mam nahazeny ) jinak za sebe doporucuji kupte si hroznovy cukry( uz mam cely pakl) jak ja za nej byla stastna po 👍
Dnes 33+6.
Drzte se holky 🙏🏼 🤞
Ahoj holky, ja dnes 33+5. Na kontrolu jdu zitra, tak uvidime, jak zase mrnous vyrostl
jinak se ale citim kupodivu vcelku fajn, porad se mi docela dobre spi, tak snad to jeste chvili vydrzi
akorat uz mne teda unavuje i sebemensi fyzicka aktivita, domaci prace, ale i tak se snazim alespon 2× denne dat sviznou prochazku se psem.
Takze obcas citim jizvu po cisari, tak snad to bude ok
diky bohu, ze uz jsem nastoupila na MD ![]()
Na mimco mam teda uz asi vsechno, akorat vse lezi na hromade a ja nejsem schopna to nejak roztridit. Kocarek z pudy sundame az prijedem z porodnice, at se tu nemota
Tasku do porodnice zabalenou taky nemam, opet vse lezi na hromade ![]()
Vcera manzel se synem jeste odleteli na par dni k moři, aby si jeste uzili nejakou srandu, nez se junior narodi
ja tu mam alespon klid ![]()
Ahoj holky,
Jak zvladate to vedro?
Me to totalne ubiji, dopo celkem jde, ale pak uz umiram.
Jinak uz zaciname 37tt zatim vse v poradku vaha cca 2800g, uz jdu pod porodnici primo, tak jsem zvedava, 10kg nahore…
Chytaji me poslicci, tvrdne bricho atd… klasika. Ale otoky nastesti v pohode, spani taky jde.
Snad dulezite vse pripraveno, kufricek ted od vikendu taky 🙃
Příspěvek upraven 17.06.21 v 18:51
Ahojky,
vedra jsou na nic takhle v těhu, špatně se mi spí, i když je doma příjemně.
Jinak bych měla být 37.-38.tt a cca před 10dny sem začla chodit na kontroly už do porodnice, kde malou změřili a váha cca 3100g, tak sem zvědavá ted v pondělí (to bude měření po 2 týdnech). Břicho mám už úplně dole, navíc i ty tlaky tam sou, poslíčky mám už dlouho. Dokonce min. týden si mě tam málem nechal kvůli ozvám, musely se přetáčet, tak pak to naštěstí bylo dobrý, ale i tak sem tam byla asi celkem 3 hodiny (a to bylo v podstatě furt nějaké vyšetření, jedno natáčení monitoru bylo po 45minutách atd), ted v pondělí už sem tam byla „jenom“ dvě hodiny
tak uvidíme, co ted v pondělí.. každopádně po té první kontrole, kdy hrozilo, že tam zůstanu, tak sem si během týdne vše komplet připravila, takže kufr je už zapnutý a vše tam je
mimi má vše nachystané, vysterilizované atd, takže já sem už připravená.. jen teda ne na porod, toho se docela bojím, furt nevím, jestli půjdu císařem nebo ne.. záleží na velikosti miminka a ozvách. Už jednoho císaře za sebou mám právě kvůli velikosti a ozvám, ted navíc během těhu bylo i několik komplikací, takže já fakt nevim, jak vše dopadne
jen doufám, že dobře
plus mi bylo řečeno, že kvůli cukrovce rozhodně mě nenechají přenášet, takže asi mám i jistotu, že do 10.7. musí být malá venku, tak uvidíme
Jinak mám sepsaný a podepsaný i porodopis, tak naštěstí o starost míň ![]()
A co vy holky, jak to máte s termínem? a už taky někdo chodí do nemocnice na kontroly? A jak ted máte odhadem velké mimi?
Ahoj, já jsem teď v 36tt a zítra jdu naposledy na kontrolu ke své doktorce a hned v pondělí na první kontrolu na Bulovku. Tak snad se rovnou domluvíme na termínu císaře a doufam, že to bude co nejdříve ![]()
Poslíčci zatím žádní, ani tvrdnutí břicha, ale já to vlastně neznám ani z minulého těhotenství. Tak snad to už nějak doklepem. Ty vedra mi vůbec nedělají dobře, takže se synem jezdíme už do a ze školky jen autem, i kdyz to je asi 10 min pěšky
Celý den jsem vlastně doma pod klimatizací a vylézám až pozdě odpoledne ![]()
Jinak dnes byla kontrola na diabetologii a tam se nám konečně povedlo cukr srovnat, takže aspoň že tak ![]()
Ahoj holky, tak dnešní update
dnes jsem 35+6 a prcek ma cca 2800 g. Na termin porodu ma odhad 3800 g, ale na cisare pujdeme urcite driv, tak zas tak velky nebude
U syna byly odhady uplne stejne, takze holt budu mit velky kluky
Jinak vsechno ok a uz se nemuzu dockat, az bude venku a ja zase budu moct normalne fungovat ![]()
Ahoj tak ja se zatim taky drzim dr mi rekla ze jsem otevrena na jeden prst ale co me zacalo trapit tak sileny krece v trislech nemuzu spat kdyz se chci prekulit tak me to chytne nebo jen tak z niceho nic dneska to je teda sileny bolibto jak blazen tak nevim co to znamená
nemate nektera zkusenosti? Pry mi i dost kleslo bricho ale termin bych mela mit az 5.7 a jeste pod porodnici nespadaam jsem 37+6 a zatim jsem byla 2× na ozvach ale jak na potvoru mala se mic hybat nechce ale jak odejdu tak to jsou kopance
jinak drzim vsem palce at mate rychli porod
Tak ja kdyz byla na 1prst do 48h jsem rodila 😂 normalne jsem zabednena, ze rodit budu tak za rok 😅 a to i pres caste poslicky, tvrdnuti bricha a nemoznost odpocivat kvuli synovi. Manzel se me uz ptal, kdy zacnu opet pit vino 😂 za me cca 2tydny pred tj za tyden, obden dvojka cerveneho s horkou vanou v tomhle vedru 😂 sex atd… u syna moc nezabralo, ale bylo to prijemny, malinik uz pomalu zacinam 👍
Ale jsou holky co funguji na 3 cm otevreni jeste treba mesic…
Jinak ty vedra me fakt nici, nekolikrat denne vc noci studene sprchy a stejne je mi vedro…
Drzte se ![]()
@Aaarchie Ty brdo no tak to jsem zvedava kdy me to tedy chytne
nohy mam jak placacky otekli fuj…
noo vino jsem nemela uz dlouho sem tam si cvaknu pivka
a pritel se boji sexu
jak dostavam ty krece tak se mu moc nechce… Jinak to vedro je sileny jeste ze se muzu zajit smocit do bazenu… pac doma to mame jak v saune tak na ty zahradce je mi líp… Tobe to vubec nezavidim jeste starost o prcka, vedro, a brisko jejejejejejeeee… Malinik jsem dostala ten se muze pit uz od 37 tt?
Zaaavist bazen, ale me delaji problem noci, sice vsechno dokoran, i tak travim pul noci v koupelne pod studenou vodou, pripadne na balkone….
No malinik se pry muze uz i driv, ale taky mam cca od 37tt jen 1salek. Mam stesti na vedra i pred 2lety jsem si ten zaver slusne vychutnavala v horku, predtim az do zari, ted snad jen do cervence…kdyz mi pak praskla voda, mela jsem zrovna napustenou vanu a pripravenou dvojku cervenyho 😂 porodni asistentka mi rekla, zejsem si klidne to vino mohla dopit 😂
Mam spis deficit spanku, syn spi cely noce, ale do 6 max a ja nejlip usinam kolem 4rano kdyz se ochladi….
Jj ten zaver je vzdycky libovej, hold to je taky tehu, pak drzime ten uzlicek a na vsechny bolesti a neprijemnosti zapomeneme ❤️️