Termín porodu červenec 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
247
9.3.21 18:06

Ahoj

Ja mam nahore asi 5kg i pres tuny cokolady, ale nachodim km pres den se synem. Minule jsem celkem pribrala 14kg a trvalo mi cca 10m to dat dolu…

Na konci brezna jdu na tu glukozu, snad to bude v poho jako minule. 🤞

V patek to chci uz oznamit v praci 😂 asi by to vedet meli, po roce jsem se v listopadu vracela na castecny pri rodicaku :-) urcite budou mit radost, ze si to prodlouzim o 3roky 😂 👍 diky covidu a homeoffice se to da dlouho tajit.

Jinak citim se fajn, obcas tvrdne bricho, ale to zvladam horcikem a podpurnym pasem. Mala kope o sto sest 🥊.

Mejte se a hlavne at je vse v poradku, dnes 21+5 A princezna v brisku 👸.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
813
9.3.21 19:23

@Aaarchie Já už mam glukozu za sebou ve 14tt a kupodivu mi vyšla o mnoho lepe nez pred 5 lety. Na diabetologii jsem hlidana, ale nastesti zatim v poradku, tak snad to tak bude i dal.

To jsi dobra, zes to tak dlouho utajila :D. Ja mela uz od zacatku tak velke bricho, ze stacilo jit jednou do prace a uz si všimli, tak jsem musela s pravdou ven uz asi ve 12tt :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
9.3.21 20:32

21+1

Ahojky holky tak já dnes 2 screening také zasebou a cekame holčičku :srdce: a váží už 375g jinak se zda být vše v pořádku tak snad bude i nadále :) jinak já teď v 22 týdnu mám nahore zatím 5,5 kg tak uvidíme minule tehu se synem jsem přibrala 21kg a nejvíc to šlo nahoru poslední dva měsíce :zed: držte se :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
9.3.21 20:34

@Dana V

Glukoza ve 14tt to jde? Me rikali 24-28tt. Kazdopadne supr, ze je to ok, doufam, ze i pres tuny coko to bude taky ok 🤞

Jinak ja v praci byla asi v 14tt a sako s salou uz mam vyzkouseno 😂 z minula 👍.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
9.3.21 20:35

@Verca568 tak to sladké bych taky mohla ve velkém :D také holcicka :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
10.3.21 02:56

@Niky.91 ahoj ja sem o tyden vic jak ty a taky vubec nic ani naznak dneska sem byla u doktora a vse v poradku jediny co ze je to tim ze sem prvorodicka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
698
10.3.21 11:05

Tak jsem dnes byla u doktorky a samozřejmě se jí vůbec nelíbil nález. Divila se, že mě pustili z nemocnice tak brzy. Mám ležet. Ale jak se dvěma dětma? Manžel už musí do práce a mamka taky pracuje. Nosí mi obědy, ať nemusím vařit. Na nákup nechodím, nezvedám malou. Ale trochu postarat o děti se musím. Odpoledne už je manžel doma, takže pak už ležím a nic nedělám. Už ať jsem aspoň ve 30.týdnu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
10.3.21 11:23

@Daisyy1995
A co se jí nelíbilo, ten čípek, že je furt stejný nebo je kratší?
Já vím, s malýma dětma to nejde jen ležet.. u nás se o vše stará manžel (vaří, uklízí, chodí do práce, nakupuje, když byla školka, tak vodil malou do školky atd), takže mám docela štěstí a i klídek :) za týden mě čeká kontrola, tak jsem zvědavá, co mi řekne a doufám, že se to bude lepšit, taky bych ráda už třeba ten 30tt :D nebo aspoň od toho 24.tt, to mě ale čeká za týden :oops:

Jinak holky, taky mám chutě na sladký, aktuálně bych si dala nějakou tatranku a nebo kus čokoládovýho dortu :D :srdce: Nebo bych si dala i nějakou buchtu, nedávno mi to nedalo a prostě sem s dcerkou upekla ořechovo-mramorovou bábovku :D a ted furt myslím na perník :nevim: :D dala bych si i koblihu nebo hroznový cukr :lol: :lol: :lol:
Ale nepohrdnu ani kyselým :srdce:

A jaký máte už jména pro holčičky? :) Já furt přemýšlím, máme vybranou Verunku, ale furt si říkám, jestli nedat jiný, ale zase se mi toho tolik nelíbí, je to těžký :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
698
10.3.21 11:34

@Janyyska ve 24.týdnu má být čípek 3,5-4cm. Já mám 2cm. V nemocnici to bylo 2,1cm. Kdyby se to dál zkracovalo, asi by to bylo špatné. Na kontrolu jdu za 14dnů. Mám ležet, kdyby se to zhoršilo, tak pak nemocnice. :( nevím jestli můžu nemocnici odmítnout? Kdybych se nějak otevírala, tak není co řešit a šla bych tam, ale pokud se zkrátí o nějaký ten milimetr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
698
10.3.21 11:35

Jméno ještě vybrané nemáme. Jen máme pár tipů, ale ještě jsme se nerozhodli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
10.3.21 13:08

Perný týden

Zdravim holky, tak minuly tyden jsem byla na 2.screaningu - doktor tam videl poruchu na komorovym septu a pak jeste 7mm prosviceni na kozni rase, tak me hned dalsi den hnal na fetalni ECHO do Motole kde se to nastesti nepotvrdilo, ale porad tu byla ta zvetsena rasa. V pondeli jsem byla na konzultaci s genetikem, ze musim na amnio, kvuli podezdreni na DS, to jsem odmitla, kdyz to srdicko je zdrave a je jen o chlup zvetsena ta rasa. Pak mi to doma jeste nedalo a patrala jsem dalsi informace, Mudr byl celkem dost laxni a nejak me sice do niceho nenutil ale ani nenavrhnul zadny jiny reseni. Pak jsem narazila na geneticky test za 12k a objednala se na nej. Dneska jsem byla u sebe na tehu kontrole a vsechno je v poradku, kozni rasa se zmensuje, mohla byt zvetsena tim, ze jsem zrovna pred 2.scr. byla nachlazena, jinak profil ma krasny, krasna nosni kustka, proste vse v poradku. Moje Mudr me dost uklidnila a rekla, ze neni nutne chodit na genetiku, ze krev v prvnim trim.jsem mela dobrou a neni potreba se stresovat a neni duvod ani k amnio a ani k neinvazivnim metodam. Muzu vam rict, ze po probrecenem tydnu a vselijakych nejhorsich scenarich jsem se tak psychicky uklidnila, ze si to tehotenstvi zas muzu v klidu uzivat.
Jinak jsem ted 22+3 a pribrala jsem dve kila, a to az ted za posledni tyden.
Vsem preju klidne tehotenstvi, zadny stres a hlavne zdrava miminka :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
698
10.3.21 13:29

@Verunina A to má být nejkrásnější období v životě ženy. Pořad se strachujeme, ať je vše v pořádku. Tak nakonec ti vše dobře dopadlo. To je fajn, ale musely to být nervy. U mě všechny výsledky dopadly na jedničku, tak mě ani nenapadlo, že bych mohla mít nějaký problém a šup, zkrácený čípek. Snad nám to rychle uteče a budeme mít ty miminka naše už u sebe. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
813
10.3.21 19:15
@Aaarchie píše:
@Dana V

Glukoza ve 14tt to jde? Me rikali 24-28tt. Kazdopadne supr, ze je to ok, doufam, ze i pres tuny coko to bude taky ok 🤞

Jinak ja v praci byla asi v 14tt a sako s salou uz mam vyzkouseno 😂 z minula 👍.

V minulem tehotenstvi jsem cukrovku take mela, tak to dr nechtela podcenit a na test jsem sla driv, tak jsem i rada, ze uz to mam za sebou :palec:

Holky, všem vám přeju, ať je vše v pořádku a všechny se dočkáme zdravých miminek :srdce: Já se před každou kontrolou hrozně bojim, i když vše vyšlo vždy v pořádku. Ale jak jsem zase o neco starsi a vim, že tohle je moje posledni tehotenstvi, tak to beru uplne jinak, nez pred 5 lety se synem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
10.3.21 21:38

Také všem přeji zdravicko hlavně tem nenarozenym prckum ať jsou brzo s námi :srdce:
Já mám na holčičku vybráno jméno Adriana :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
11.3.21 12:18

Ahoj holky, tak mě 2. screening dopadl přeobjednáním za 14dní, protože Dr. měl hroznej skluz a nestíhal :(. Ale srdíčko jsem viděla, bilo krásně, vážíme 283g a vypadá to na holčičku :srdce: mám hroznou radost :srdce:
Pro holčičku máme vybranou Báru ;) uvažovali jsme nad Beátou… Ale myslím že Barbora (Bára) je hezčí :*

Jinak Adriana je moc hezký jméno :hug:!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital