Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj
Ja mam nahore asi 5kg i pres tuny cokolady, ale nachodim km pres den se synem. Minule jsem celkem pribrala 14kg a trvalo mi cca 10m to dat dolu…
Na konci brezna jdu na tu glukozu, snad to bude v poho jako minule. 🤞
V patek to chci uz oznamit v praci 😂 asi by to vedet meli, po roce jsem se v listopadu vracela na castecny pri rodicaku
urcite budou mit radost, ze si to prodlouzim o 3roky 😂 👍 diky covidu a homeoffice se to da dlouho tajit.
Jinak citim se fajn, obcas tvrdne bricho, ale to zvladam horcikem a podpurnym pasem. Mala kope o sto sest 🥊.
Mejte se a hlavne at je vse v poradku, dnes 21+5 A princezna v brisku 👸.
@Aaarchie Já už mam glukozu za sebou ve 14tt a kupodivu mi vyšla o mnoho lepe nez pred 5 lety. Na diabetologii jsem hlidana, ale nastesti zatim v poradku, tak snad to tak bude i dal.
To jsi dobra, zes to tak dlouho utajila
. Ja mela uz od zacatku tak velke bricho, ze stacilo jit jednou do prace a uz si všimli, tak jsem musela s pravdou ven uz asi ve 12tt ![]()
Ahojky holky tak já dnes 2 screening také zasebou a cekame holčičku
a váží už 375g jinak se zda být vše v pořádku tak snad bude i nadále
jinak já teď v 22 týdnu mám nahore zatím 5,5 kg tak uvidíme minule tehu se synem jsem přibrala 21kg a nejvíc to šlo nahoru poslední dva měsíce
držte se ![]()
Glukoza ve 14tt to jde? Me rikali 24-28tt. Kazdopadne supr, ze je to ok, doufam, ze i pres tuny coko to bude taky ok 🤞
Jinak ja v praci byla asi v 14tt a sako s salou uz mam vyzkouseno 😂 z minula 👍.
@Verca568 tak to sladké bych taky mohla ve velkém
také holcicka ![]()
@Niky.91 ahoj ja sem o tyden vic jak ty a taky vubec nic ani naznak dneska sem byla u doktora a vse v poradku jediny co ze je to tim ze sem prvorodicka ![]()
Tak jsem dnes byla u doktorky a samozřejmě se jí vůbec nelíbil nález. Divila se, že mě pustili z nemocnice tak brzy. Mám ležet. Ale jak se dvěma dětma? Manžel už musí do práce a mamka taky pracuje. Nosí mi obědy, ať nemusím vařit. Na nákup nechodím, nezvedám malou. Ale trochu postarat o děti se musím. Odpoledne už je manžel doma, takže pak už ležím a nic nedělám. Už ať jsem aspoň ve 30.týdnu ![]()
@Daisyy1995
A co se jí nelíbilo, ten čípek, že je furt stejný nebo je kratší?
Já vím, s malýma dětma to nejde jen ležet.. u nás se o vše stará manžel (vaří, uklízí, chodí do práce, nakupuje, když byla školka, tak vodil malou do školky atd), takže mám docela štěstí a i klídek
za týden mě čeká kontrola, tak jsem zvědavá, co mi řekne a doufám, že se to bude lepšit, taky bych ráda už třeba ten 30tt
nebo aspoň od toho 24.tt, to mě ale čeká za týden ![]()
Jinak holky, taky mám chutě na sladký, aktuálně bych si dala nějakou tatranku a nebo kus čokoládovýho dortu
Nebo bych si dala i nějakou buchtu, nedávno mi to nedalo a prostě sem s dcerkou upekla ořechovo-mramorovou bábovku
a ted furt myslím na perník
dala bych si i koblihu nebo hroznový cukr
![]()
Ale nepohrdnu ani kyselým ![]()
A jaký máte už jména pro holčičky?
Já furt přemýšlím, máme vybranou Verunku, ale furt si říkám, jestli nedat jiný, ale zase se mi toho tolik nelíbí, je to těžký ![]()
@Janyyska ve 24.týdnu má být čípek 3,5-4cm. Já mám 2cm. V nemocnici to bylo 2,1cm. Kdyby se to dál zkracovalo, asi by to bylo špatné. Na kontrolu jdu za 14dnů. Mám ležet, kdyby se to zhoršilo, tak pak nemocnice.
nevím jestli můžu nemocnici odmítnout? Kdybych se nějak otevírala, tak není co řešit a šla bych tam, ale pokud se zkrátí o nějaký ten milimetr?
Jméno ještě vybrané nemáme. Jen máme pár tipů, ale ještě jsme se nerozhodli.
Zdravim holky, tak minuly tyden jsem byla na 2.screaningu - doktor tam videl poruchu na komorovym septu a pak jeste 7mm prosviceni na kozni rase, tak me hned dalsi den hnal na fetalni ECHO do Motole kde se to nastesti nepotvrdilo, ale porad tu byla ta zvetsena rasa. V pondeli jsem byla na konzultaci s genetikem, ze musim na amnio, kvuli podezdreni na DS, to jsem odmitla, kdyz to srdicko je zdrave a je jen o chlup zvetsena ta rasa. Pak mi to doma jeste nedalo a patrala jsem dalsi informace, Mudr byl celkem dost laxni a nejak me sice do niceho nenutil ale ani nenavrhnul zadny jiny reseni. Pak jsem narazila na geneticky test za 12k a objednala se na nej. Dneska jsem byla u sebe na tehu kontrole a vsechno je v poradku, kozni rasa se zmensuje, mohla byt zvetsena tim, ze jsem zrovna pred 2.scr. byla nachlazena, jinak profil ma krasny, krasna nosni kustka, proste vse v poradku. Moje Mudr me dost uklidnila a rekla, ze neni nutne chodit na genetiku, ze krev v prvnim trim.jsem mela dobrou a neni potreba se stresovat a neni duvod ani k amnio a ani k neinvazivnim metodam. Muzu vam rict, ze po probrecenem tydnu a vselijakych nejhorsich scenarich jsem se tak psychicky uklidnila, ze si to tehotenstvi zas muzu v klidu uzivat.
Jinak jsem ted 22+3 a pribrala jsem dve kila, a to az ted za posledni tyden.
Vsem preju klidne tehotenstvi, zadny stres a hlavne zdrava miminka ![]()
@Verunina A to má být nejkrásnější období v životě ženy. Pořad se strachujeme, ať je vše v pořádku. Tak nakonec ti vše dobře dopadlo. To je fajn, ale musely to být nervy. U mě všechny výsledky dopadly na jedničku, tak mě ani nenapadlo, že bych mohla mít nějaký problém a šup, zkrácený čípek. Snad nám to rychle uteče a budeme mít ty miminka naše už u sebe. ![]()
@Aaarchie píše:
@Dana VGlukoza ve 14tt to jde? Me rikali 24-28tt. Kazdopadne supr, ze je to ok, doufam, ze i pres tuny coko to bude taky ok 🤞
Jinak ja v praci byla asi v 14tt a sako s salou uz mam vyzkouseno 😂 z minula 👍.
V minulem tehotenstvi jsem cukrovku take mela, tak to dr nechtela podcenit a na test jsem sla driv, tak jsem i rada, ze uz to mam za sebou ![]()
Holky, všem vám přeju, ať je vše v pořádku a všechny se dočkáme zdravých miminek
Já se před každou kontrolou hrozně bojim, i když vše vyšlo vždy v pořádku. Ale jak jsem zase o neco starsi a vim, že tohle je moje posledni tehotenstvi, tak to beru uplne jinak, nez pred 5 lety se synem.
Také všem přeji zdravicko hlavně tem nenarozenym prckum ať jsou brzo s námi ![]()
Já mám na holčičku vybráno jméno Adriana ![]()
Ahoj holky, tak mě 2. screening dopadl přeobjednáním za 14dní, protože Dr. měl hroznej skluz a nestíhal
. Ale srdíčko jsem viděla, bilo krásně, vážíme 283g a vypadá to na holčičku
mám hroznou radost ![]()
Pro holčičku máme vybranou Báru
uvažovali jsme nad Beátou… Ale myslím že Barbora (Bára) je hezčí ![]()
Jinak Adriana je moc hezký jméno
!