Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky, pokud můžu, tak se k vám přidám. Termín mam 17.7 a bude to první potomek ![]()
Ahoj holky,
nějak strašně dlouho jsem tady nebyla, tak to napravím
totiž cca před 1,5měsícem sem měla nějaké komplikace a pár dní si poležela v nemocnici a od tý doby mám přísný klidový režim, ale snad vše dobře dopadne
Jinak jsem aktuálně 20+2tt a ve čtvrtek mě čeká 2.screening… z toho prvního nám řekli, že to vypadá na holčičku (vše bylo v pořádku), tak jsem zvědavá, jestli to tak bude, ale myslím si, že ano
naše druhé dítě, takže i nějakou výbavičku mám, ale stejně stále pokukuji po něčem novém (na netu).
A co vy a výbavička? ![]()
Jinak k tomu screeningu - ceny jsou všude různý, hodně záleží, kam kdo půjde, já ten první platila 1800,– a pojištovna proplatila 1500,– a druhý ted budu mít za 700,– takže to pojištovna proplatí už celé. A za fotku si řeknou 150,– a to už si hradím samozřejmě sama ![]()
@Janyyska
Ahoj,
Tak hlavne, ze jste obe v poradku 🤞drzim palcena VVV 🤞
Ja se ted vratila z kontroly, v patek jsem spadla na snehu a od vcerejska mi silene tvrdlo bricho a vyskakovalo to az do trisla a dnes taky nic moc. Tak ufff vse v poradku, akorat hold budu mit asi to tvrdnuti jako u syna, tak horcik nasazen a v pripade nutnosti mam 2-2-2.
Screening II na vvv mam pristi tyden, nic nastesti neplatim, mam to vse v te lepsi karte a ani za foto klasicke i 3D nic.
Drzte se vsichni a budte na sebe opatrne 🙏🏼
Ahoj, můžu se též přidat? Čekám jako prvorodička dvojčata v červenci, někdo nějaké zkušenosti s dvojčaty? Budu ráda za rady, tipy. Jsem objednaná do Podolí, nabízí porodní balíček s příplatkem, pokud ho někdo využil, řeknete mi hlavní výhody?
Děkuji
@cesto ahoj, já jsem z Jižních Čech, vítej do klubu dvojčat 😁 co čekáš? Já bi-bi holky ![]()
@cesto už máte nějaká jména? Nebo kočárek? My jsme kočárek pořídili abc design zoom
kdy máš termín?
@Sluníčko1511 no my ještě nic, zatím se bojíme kupovat dopředu, jsem těhotná po skoro 9- ti letech pokusů přes IVF, s X problémy. Termín mám až na konci července, ale všude slyším jak se dvojčata rodí dříve.
@cesto a jeje buď hlavně na sebe opatrná… Nám sice na první pokus ale taky s problémy teď se modlime ať mineme 3v1 24tt…
@Sluníčko1511 díky moc, také držím palce at je vše v pořádku!
Holky prosím, kolik máte délku čípku? Já o víkendu skončila v nemocnici, jsem ve 23tt a čípek se mi zkrátil na 21mm, tak tu ležím a doufám, že se mi trochu prodlouží, aby mě pustili domů, nic moc tu se mnou nedělají, pouze ležím a jen na wc a zpět do postele. Už tu šílím, doma dvě malé děti…chci domů, nejraději bych podepsala reverz, ležet můžu i doma ![]()
@Daisyy1995
Min tyden jsem byla u dr, spadla jsem na snehu, tak mi vse merili a bylo to pres 4cm, pry s timto budu rodit za 2roky.😂
Tak drzim palce at jsi brzy v poradku a jdes domu 🤞
@Daisyy1995
Já mám čípek lehce přes 4cm (22.tt.)
V půlce ledna sem pár dní ležela taky v nemocnici (kvůli silnému krvácení, které pak přestalo) a taky sem si říkala, že to můžu ležet i doma (ležím furt, mám nařízený přísný klidový režim), v nemocnici s tebou stejně nemůžou nic udělat, jen čekat a mít klid + případně nějaký prášky.
A kdy máš mít další kontrolu? Nebo neříkali, kdy tě teoreticky můžou pustit?
Kvůli čemu si skončila v nemocnici, že ti pak zjistili zkracující se čípek?
@Aaarchie píše:
@Janyyska
Ahoj,
Tak hlavne, ze jste obe v poradku 🤞drzim palcena VVV 🤞Ja se ted vratila z kontroly, v patek jsem spadla na snehu a od vcerejska mi silene tvrdlo bricho a vyskakovalo to az do trisla a dnes taky nic moc. Tak ufff vse v poradku, akorat hold budu mit asi to tvrdnuti jako u syna, tak horcik nasazen a v pripade nutnosti mam 2-2-2.
Screening II na vvv mam pristi tyden, nic nastesti neplatim, mam to vse v te lepsi karte a ani za foto klasicke i 3D nic.
Drzte se vsichni a budte na sebe opatrne 🙏🏼
Díky, minulý týden dopadl 2.screening moc dobře
sice stále nemám plod. obaly u sebe (je to rozdělený), ale s tím bohužel nikdo nic prý nenadělá, takže se musím šetřit a vydržet co nejdýl. Máme potvrzenou holčičku, měla cca 20cm a 366g, tak se jí prý daří dobře, jen mám větší riziko, že budu rodit dříve. Magnesium beru už skoro 2 měsíce 2-2-2, tak to prý budu brát skoro až do porodu, ale to mi nevadí, má to prý skvělý vliv na dělohu, tak sem klidnější. Ale posledních pár dní hodně cítím bolest dole pod jizvou (po císaři), tak si myslím, že za to může ta jizva, takže starostí je furt dost… už aby bylo léto a vše bylo úspěšně za náma
![]()
A co ty, jak dopadla kontrola? Znáš pohlaví? a jak bylo mimi velké?
máš foto?
![]()
@Janyyska píše:
Díky, minulý týden dopadl 2.screening moc dobřesice stále nemám plod. obaly u sebe (je to rozdělený), ale s tím bohužel nikdo nic prý nenadělá, takže se musím šetřit a vydržet co nejdýl. Máme potvrzenou holčičku, měla cca 20cm a 366g, tak se jí prý daří dobře, jen mám větší riziko, že budu rodit dříve. Magnesium beru už skoro 2 měsíce 2-2-2, tak to prý budu brát skoro až do porodu, ale to mi nevadí, má to prý skvělý vliv na dělohu, tak sem klidnější. Ale posledních pár dní hodně cítím bolest dole pod jizvou (po císaři), tak si myslím, že za to může ta jizva, takže starostí je furt dost… už aby bylo léto a vše bylo úspěšně za náma
![]()
A co ty, jak dopadla kontrola? Znáš pohlaví? a jak bylo mimi velké?
máš foto?
![]()
Me kontrolu presunuli na tento patek a jdu k jinymu dr, moje dr nemuze ted ordinovat…
Takze miry atd zatim nevim. Vypada to stale na holcicku. ![]()
Ozvu se po pa kontrole
pokud opet nepresunou…