Poradna duly
Jana Čurdová
Já pohyby od 12 tt🤦ale je možné, že je to tím, že je to druhé těhotenství a teď jsou to dvojčata
jinak mám nahoře 5 kg ![]()
Já jsem si myslela, že už cítím pohyby ve 12tt, ale pak to vymizelo, takže jsem usoudila, že to bylo zažívání
(A to jsem si myslela, že po páté to poznám). No a teď 17tt zatím nic. Ale je spíše o týden menší. Váhu netuším, jelikož jsem nestihla po porodu zhubnout na svou původní. Ale pokaždé mám nahoře 20kg a pokaždé jsem to zhubla do půl roku ![]()
Jéé já se těším až miminko také ucítím
dnes jsem 14+0 a jsem asi hrozná ale nemůžu se rozhodnout mezi porodnicema Podolí a Vinohrady… Prý nadstandart je skoro nemožné sehnat u obou v Podolí max. ty nejdražší. Vinohrady se prý hodně zvedli, přešel tam tým z Motola- prý výborní doktoři. Podolí mě láká že má porodní pokoje, takže soukromí.
čím víc čtu a probiram recenze tim vic nevim
.
Jinak mam nahore asi 2,5kg ale musim mit tehotenske kalhoty, bricho mam jak v 7 mesici ![]()
Já teda nejsem z Prahy, takže mě rozhodování pražských porodnic nečeká. Ale teda v roce 2014 (kdy jsem rodila 1. syna), vyšel na ČT dokument o Vinohradské porodnici. Ředitel porodnice to prý tenkrát nechal natočit, aby si udělal reklamu, jak jsou dobří. Mě upřímne z toho bylo dost zle, jak tam vedou porody. Je to už 6 let staré, ale posudte sami…
https://www.ceskatelevize.cz/…pet-zrozeni/
@Niky.91
Jinak Motol ma taky porodni pokoje, tamni porodnice je moc prijemna, neni to takovy luxus jak vidite v “ malych laskach” ale naprosto dostacujici.
Muzu ti z vlastni zkusenosti rict, ze nadstandart neni zadna supr vyhra. Na pokoji jsi sama, nemas si s kym povidat 😂 TV stejne nezapnes jak jsi po… z miminka. S nikym se nemuzes stridat a pri kazdym jidle, sprchovani atd musis mimco odvezt k detskym sestram. Pro me to neni, ale kazdy jsme jiny😉
Je to na 4dny… Akorat to stoji jak dovca 😂.
Jdu na klasicky a doufam, ze chytnu fajn spolubydlici 👍
@Aaarchie Já jsem zrovna ten typ, kdy doufám, že se na Bulovce dostanu do porodního apartmánu anebo alespoň na 1 lůžkový pokoj a budu mít dokonalý klid a soukromí
minule jsem měla dvouluzak a 2 dny tam byla sama, to bylo nejlepší
já si prave plánuji, ze v porodnici přečtu nějakou knihu nebo zkouknu seriály a nepotřebuji si s nikým povídat
snad už z mimina nebudu tolik vyjukana jako minule ![]()
@Cover o dokumentu jsem slyšela a díky Tobě videla, bylo mi z toho taky zle. Hodně mě to odradilo.
Je to ale opravdu staré a podle info do Vinohrad přešel skvělej tým z Motola, chtela jsem Podolí kvůli novorozenecké JIP, kdyby se cokoliv stalo a tu mají ted od ledna i ve Vinohradech tak se pro ně nakonec asi rozhodnu… Snad bude vše v pořádku 🤗
@Aaarchie máš pravdu v tom, že jako prvorodička určitě ocením rady od ostatních maminek na druhou stranu jsem chtěla nadstandardt kvůli klidu, jak moc koho budu rušit a kdyz jste na pokoji po 3 s miminkama
…
Každopádně stejně bude nadstandardt s největší pravděpodobností obsazenej
.
Tohle uz je vse prkotina, hlavne aby jsme měli zdravé prcky
a stejne vsechny vime, ze jvuli nim vydrzime všechno
![]()
@Anik6 ahojky, no jeste uplne ne
v Podolí mají ještě volné termíny ale půjdu asi do těch Vinohrad. Mám to nejbližší, doktoři prý skvělý, za poslední 2 roky kladné recenze, nově JIPka novorozenecká, byla jsem tam 3krát na kyretáži
a vše bylo v pořádku tak snad bude i při porodu. Nechci ale žádné mediky u porodu, s tím doufám nebude problém…? Do Podolí jsem chodila na IVF a skočila jsem na kapačkách s těžkým hyperstimulačním syndromem takže problém at se týká čehokoliv může nastat kdekoliv.
Ahoj všichni, jak se Vám daří?
náké nové fotečky z ultrazvuků? Sem s nimi
Mě čeká kontrola příští týden, to budu 15+2 a moc se těším
snad bude vše v pořádku, poslední dny mi je dobře až na tu únavu, která se mě drží stále. Hezké těhulkovaní všem ![]()
@Niky.91
Mam pro Tebe dobrou zpravu 😁 unava zazracne zmizela a to presne 15+3 🙂 🙂
Kontrolu mam za tyden, to uz bude 17+0.. tak treba jeste bude nejaka pekna fotka 🙂
@Anik6 píše:
@MamkaDenča ano, ten utz myslím, ten se platí v Podolí za 1500,– a musí ho dělat jen certifikovaný lékař… a pak je utz taky ve 20tt a ten platí VZP, ale nezaměřují se na ty „vady“Já budu v Podolí už po 3×, doma mám dva kluky 7 a 9 let a do třetice to zatím vypadá na holčičku…
Doufám, že i po té registraci se do Podolí reálně dostaneme
Jinak nyní mě posílají na ECHO srdíčka a rosteme v pořádku… Ale jelikož chci mít konečně klid, tak asi podstoupím ten krevní test NIPT…Snad s nějakým výsledkem, jak jsem pročetla diskuzi
…Morfologický screening lze až v tom 20tt, tlačí na mě kvůli času a zvyšují nervozitu…
@Niky.91 ahoj, tak já mám kontrolu dnes za sebou, jsem 15+5. Prcek se má čile k světu, má už 16 cm a je to teda kluk ![]()