Termín porodu červenec 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
763
28.1.21 22:18

Já pohyby od 12 tt🤦ale je možné, že je to tím, že je to druhé těhotenství a teď jsou to dvojčata :) jinak mám nahoře 5 kg :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
29.1.21 13:35

Já jsem si myslela, že už cítím pohyby ve 12tt, ale pak to vymizelo, takže jsem usoudila, že to bylo zažívání :-D (A to jsem si myslela, že po páté to poznám). No a teď 17tt zatím nic. Ale je spíše o týden menší. Váhu netuším, jelikož jsem nestihla po porodu zhubnout na svou původní. Ale pokaždé mám nahoře 20kg a pokaždé jsem to zhubla do půl roku ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
30.1.21 09:19

Jéé já se těším až miminko také ucítím :hug: dnes jsem 14+0 a jsem asi hrozná ale nemůžu se rozhodnout mezi porodnicema Podolí a Vinohrady… Prý nadstandart je skoro nemožné sehnat u obou v Podolí max. ty nejdražší. Vinohrady se prý hodně zvedli, přešel tam tým z Motola- prý výborní doktoři. Podolí mě láká že má porodní pokoje, takže soukromí. :think: čím víc čtu a probiram recenze tim vic nevim :lol:.
Jinak mam nahore asi 2,5kg ale musim mit tehotenske kalhoty, bricho mam jak v 7 mesici :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
30.1.21 11:57

Já teda nejsem z Prahy, takže mě rozhodování pražských porodnic nečeká. Ale teda v roce 2014 (kdy jsem rodila 1. syna), vyšel na ČT dokument o Vinohradské porodnici. Ředitel porodnice to prý tenkrát nechal natočit, aby si udělal reklamu, jak jsou dobří. Mě upřímne z toho bylo dost zle, jak tam vedou porody. Je to už 6 let staré, ale posudte sami…
https://www.ceskatelevize.cz/…pet-zrozeni/
@Niky.91

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
30.1.21 12:13

@Niky.91

Jinak Motol ma taky porodni pokoje, tamni porodnice je moc prijemna, neni to takovy luxus jak vidite v “ malych laskach” ale naprosto dostacujici.
Muzu ti z vlastni zkusenosti rict, ze nadstandart neni zadna supr vyhra. Na pokoji jsi sama, nemas si s kym povidat 😂 TV stejne nezapnes jak jsi po… z miminka. S nikym se nemuzes stridat a pri kazdym jidle, sprchovani atd musis mimco odvezt k detskym sestram. Pro me to neni, ale kazdy jsme jiny😉
Je to na 4dny… Akorat to stoji jak dovca 😂.
Jdu na klasicky a doufam, ze chytnu fajn spolubydlici 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
813
30.1.21 22:00

@Aaarchie Já jsem zrovna ten typ, kdy doufám, že se na Bulovce dostanu do porodního apartmánu anebo alespoň na 1 lůžkový pokoj a budu mít dokonalý klid a soukromí :D minule jsem měla dvouluzak a 2 dny tam byla sama, to bylo nejlepší :mrgreen: já si prave plánuji, ze v porodnici přečtu nějakou knihu nebo zkouknu seriály a nepotřebuji si s nikým povídat :mrgreen: snad už z mimina nebudu tolik vyjukana jako minule :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
30.1.21 22:04

@Niky.91 Ahoj, už jsi se rozhodla? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
2.2.21 09:38

@Cover o dokumentu jsem slyšela a díky Tobě videla, bylo mi z toho taky zle. Hodně mě to odradilo.
Je to ale opravdu staré a podle info do Vinohrad přešel skvělej tým z Motola, chtela jsem Podolí kvůli novorozenecké JIP, kdyby se cokoliv stalo a tu mají ted od ledna i ve Vinohradech tak se pro ně nakonec asi rozhodnu… Snad bude vše v pořádku 🤗

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
2.2.21 09:45

@Aaarchie máš pravdu v tom, že jako prvorodička určitě ocením rady od ostatních maminek na druhou stranu jsem chtěla nadstandardt kvůli klidu, jak moc koho budu rušit a kdyz jste na pokoji po 3 s miminkama :nevim:
Každopádně stejně bude nadstandardt s největší pravděpodobností obsazenej :D.
Tohle uz je vse prkotina, hlavne aby jsme měli zdravé prcky :hug: a stejne vsechny vime, ze jvuli nim vydrzime všechno :srdce: :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
2.2.21 09:51

@Anik6 ahojky, no jeste uplne ne :lol: v Podolí mají ještě volné termíny ale půjdu asi do těch Vinohrad. Mám to nejbližší, doktoři prý skvělý, za poslední 2 roky kladné recenze, nově JIPka novorozenecká, byla jsem tam 3krát na kyretáži :,( a vše bylo v pořádku tak snad bude i při porodu. Nechci ale žádné mediky u porodu, s tím doufám nebude problém…? Do Podolí jsem chodila na IVF a skočila jsem na kapačkách s těžkým hyperstimulačním syndromem takže problém at se týká čehokoliv může nastat kdekoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
2.2.21 09:55

Ahoj všichni, jak se Vám daří? :hug: náké nové fotečky z ultrazvuků? Sem s nimi :lol: Mě čeká kontrola příští týden, to budu 15+2 a moc se těším :dance: snad bude vše v pořádku, poslední dny mi je dobře až na tu únavu, která se mě drží stále. Hezké těhulkovaní všem :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
2.2.21 12:05

@Niky.91
Mam pro Tebe dobrou zpravu 😁 unava zazracne zmizela a to presne 15+3 🙂 🙂
Kontrolu mam za tyden, to uz bude 17+0.. tak treba jeste bude nejaka pekna fotka 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.2.21 15:02
@Anik6
@Anik6 píše:
@MamkaDenča ano, ten utz myslím, ten se platí v Podolí za 1500,– a musí ho dělat jen certifikovaný lékař… a pak je utz taky ve 20tt a ten platí VZP, ale nezaměřují se na ty „vady“

Já budu v Podolí už po 3×, doma mám dva kluky 7 a 9 let a do třetice to zatím vypadá na holčičku… :srdce:

Doufám, že i po té registraci se do Podolí reálně dostaneme :kytka: Jinak nyní mě posílají na ECHO srdíčka a rosteme v pořádku… Ale jelikož chci mít konečně klid, tak asi podstoupím ten krevní test NIPT…Snad s nějakým výsledkem, jak jsem pročetla diskuzi 8o…Morfologický screening lze až v tom 20tt, tlačí na mě kvůli času a zvyšují nervozitu… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
813
2.2.21 18:29

@Niky.91 ahoj, tak já mám kontrolu dnes za sebou, jsem 15+5. Prcek se má čile k světu, má už 16 cm a je to teda kluk :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
2.2.21 18:55

@Dana V ahoj, to je paráda :dance: to už je kus chlapa :potlesk: moc gratuluju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie