Poradna duly
Jana Čurdová
@Janyyska začalo mi tvrdnout břicho a hlavně mě bolelo jako bych měla ms, tak jsem radši jela. Před 2,5 týdny u mé doktorky na kontrole bylo přitom vše v pořádku.
Přijela jsem tady v sobotu večer. Vyšetřovali mě pak ještě včera, to bylo vše stejné jako při příjmu. Dnes nic. Prý se klidovým režimem může čípek prodloužit, ale jak dlouho tu můžu zůstat mi nikdo neřekl. ![]()
@Daisyy1995 v jaké jsi nemocnici? 21mm mi nepřijde hrozné.. zkus pročíst poradnu porodnice.cz dr. Koucký, myslím, že tam občas odpovídá na délku čípku…
asi bych tam chvíli zůstala a pokud by se to nezhorsovalo, šla bych na revers
@Anik6 Jsem v Ostravě-Fifejdy. Říkala jsem jim dnes, že bych chtěla domů, že budu ležet doma. Tak říkal, že uvidíme po vyšetření, asi zítra.
@Aaarchie
Tak držím palce, aby kontrola dobře dopadla
a v pátek budeš jaký tt?
Pak dej vědět, určitě to bude ok
a to je tvoje první dítě? ![]()
@Daisyy1995
Aha, tak to je zajímavý.. u mě v okolí je spousta žen, kterým tvrdne břicho a pocit jako při MS mají taky a občas i já, ale jen chvilkový a ne silný, prý je to i tou dělohou, jak se roztahuje. Dali ti nějaké léky? Čípek bude snad v pohodě, četla sem i dost příběhů, kdy zkrácený čípek má žena až do porodu, tak snad to bude dobré i u tebe, jen se musíš šetřit. Jak máš starý děti?
@Janyyska Děti mají 3 roky a 20 měsíců. Malou jsem zvedala i teď v těhotenství, nevím jestli to je tím nebo proč se najednou zkrátil. Možná i proto, že je to 3 těhotenství docela brzy po sobě. Dostala jsem akorát kapat magnezko. Jiné léky nemám, tak kdyby to bylo vážné, určitě by mi dali něco víc. Tak snad to bude zítra lepší a pustí mě. ![]()
@Daisyy1995
Ty jo, to jsou teda ještě malinký, to se ti nedivím, že tě to štve nebýt s nima.. nicméně bych je určitě pak nezvedala, vliv to mít může. Ted hlavně to chce v sobě udržet mimi co nejdéle
a mimi je plánovaný? a doma máš dvě holčičky?
@Janyyska starší je kluk a holka 20m. Teď čekáme taky holčičku. Plánované je. Chtěli jsme více dětí. Ale asi už to dává tělu zabrat.
Původně jsme chtěli 4, nejlépe všechny po sobě, ale budu ráda za 3, další už nebudu riskovat, hlavně ať ji donosím alespoň do 36.týdne. ![]()
@Daisyy1995
Je to možný.. ale tak 3 děti je taky dost
tak hlavně, aby to bylo ok a čípek aspoň zůstal stejný a nezkracoval se…držím palce ![]()
@Anik6 Dnes mě pustili, konečně jsem doma.
Nález byl pořád stejný, naštěstí se neotevírám, tak mě pustili. Mám nařízený klidový režim, tak teď odpočívám. Ale jen ležet se dvěma dětma stejně nejde. Tak budu dělat jen to nejnutnější. Mamka se nabídla, že mi bude přes týden nosit jídlo, ať nemusím vařit, tak to snad nějak zvládneme.
Příští týden mám jít do poradny, tak nevím jestli si nemám nezavolat a nepřeobjednat se? Když jsem teď byla v nemocnici, tak je miminko zkontrolované. Co myslíte? Zbytečně zase jezdit, když mám mít klid?
@Daisyy1995 ja bych na poradnu jela..a poradíš se dr., jak to vidí on…
Ahooj,
Tak dnes kontrola na VVV a vse na 1*, 4×5prstu, 2oci,2usi, plne brisko,, srdicko, kosti, pater, pusinka atd… delka cca 25cm a vaha do 300g. A zatim pindik nevyrostl, takze ta princezna 👸. Dnes 21.1tt
Drzte se vsichni 🤞 🙏🏼