Termín porodu červenec 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
917
19.3.21 15:36

@Daisyy1995
Ahoj, tak jak se cítíš? Kontrolu máš už brzo, ne? s tou nemocnicí.. záleží, jak to bude vypadat a pak se podle toho rozhodnout :nevim:

A jak se jinak, holky, cítíte?
Já docela dobře, konečně mi v týdnu dala doktorka i dobrou zprávu - plod. obaly se mi spojily, hematom zmizel :dance: tak snad už je vše na dobré cestě… i když člověk až do konce neví :nevim:
Přeju vám ať je vše v pořádku a ať nám tohle období i rychle uteče :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
20.3.21 21:30

Ahoj holky, tak uz davate dohromady vybavu pro mimino? Ja zrovna premyslim v cem to nase ditko bude spat pres den, cetla jsem, ze postylku ma mit jen na spani pres noc…a pres den tedy bude nejspis s nami v obyvaku ale v cem si bude lebedit? Nekde jsem videla, ze jsou v hnizdech, ale ty jsou taky jen na chvili a pak z toho odrostou, tak uvazuju nad necim dlouhodobejsim. Jestli poradi mamka co uz ma zkusenosti :). Jinak planuju davat vsechny veci dohromady od dubna, at to je nachystane. A jak se vam spi? Ja se furt musim otacet bok na bok a spise to jsou probdele noci kdy mam sice oci zavrene ale vnimam vse okolo. Objednala jsem si tehu polstar, tak jsem zvedava. A hrozne ted jim, pulnocni navstevy lednice a spajzu jsou skoro rutina…musim se vic krotit jinak ze mne bude tunova koule. A jak se mate vy? Provadite doma nejake tehu cviky? Vim, ze bych taky mela aspon neco malo ale ja jsem na tohle hrozne lina. Tesim se na vase reakce a rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
20.3.21 22:14

@Verunina my tedy měli postýlku na jakékoliv spaní.. to, že by mělo být v postýlce jen na spaní na noc se mi jeví jako blbost :mrgreen: nikdy jsme to tak nedělali a dělat nebudeme… buď bude spát v postýlce, kočárku nebo usne v lehátku… ale ze bych ho úmyslně nedávala přes den do postýlky? :)

Ja mam par oblečků a postýlku ve sklepě… jinak zatím nic :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
21.3.21 06:01

@Verunina

Ahoj,

me se od syna osvedcilo mit prvni 3m kolibku na koleckach a v tom hnizdecko, vozila jsem si ho po byte vsude, stejne mi vetsinou nejlip spal venku ( rekonstruovali neco v baraku) tak spis kvuli klidu jsme travili hodiny venku. Znama si v mladatku pujcila ten vozik co je v porodnici nez dala prcka do normalni postylky…
Ted jsem si pro malou objednala ten cop, at ho ma kolem cele postylky pozdeji a porad pocit bezpeci az z hnizdecka vyroste. Neresila jsem zvlast spani pres den a v noci, stejne nejlip spal venku a to hlavne v zime 😂. Spis male deti potrebuji mit neco kolem sebe stisnenejsi nisto, proto hnizdecko, cop.
Postylku pak zdedi po synovi. My si teda objednavali matraci na miru od www.sleepcentrum.cz detskou, nemenila bych.
Kojici polstar ma pujcena znama, ale taky premyslim at mi ho vrati driv at muzu vyuzit na spani, vraci se mi bolesti zad a kycli v noci, zatim spim dobre, ale zive si ten zaver se synem pamatuju..
My vybavicku vetsinu name a uz jsme poridili i dvoukocar 🤦‍♀️ Spis tak od dubna budu sledovat opet akce na pliny at mame v zasobe, predtim se ni to dost vyplatilo.
Uz se opet tesime az zacne cca ve 3t vanickovat to je naprosty TOP, klidny spanek, bez prdiku :wink: kdo by chtel typ mam pani v Praze, ale pro mimoprazske ma online kurzy a to same poporodni cviceni, neznala jsem bolest zad.

Jinak cvicim doma cviky od mojzisove v tehu, cvicim ji uz leta a pomaha mi od bolesti zad, ted jen pro tehu. Obcas k tomu par cviku co di z tehu cviceni pamatuju, ale denne nachodim km… se psem a synem…

Drzim palce at je hlavne vsechno v poradku

Nase mala bude asi rugbistka dle tech kopancu 😂

Příspěvek upraven 21.03.21 v 08:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
813
21.3.21 07:28
@Verunina píše:
Ahoj holky, tak uz davate dohromady vybavu pro mimino? Ja zrovna premyslim v cem to nase ditko bude spat pres den, cetla jsem, ze postylku ma mit jen na spani pres noc…a pres den tedy bude nejspis s nami v obyvaku ale v cem si bude lebedit? Nekde jsem videla, ze jsou v hnizdech, ale ty jsou taky jen na chvili a pak z toho odrostou, tak uvazuju nad necim dlouhodobejsim. Jestli poradi mamka co uz ma zkusenosti :). Jinak planuju davat vsechny veci dohromady od dubna, at to je nachystane. A jak se vam spi? Ja se furt musim otacet bok na bok a spise to jsou probdele noci kdy mam sice oci zavrene ale vnimam vse okolo. Objednala jsem si tehu polstar, tak jsem zvedava. A hrozne ted jim, pulnocni navstevy lednice a spajzu jsou skoro rutina…musim se vic krotit jinak ze mne bude tunova koule. A jak se mate vy? Provadite doma nejake tehu cviky? Vim, ze bych taky mela aspon neco malo ale ja jsem na tohle hrozne lina. Tesim se na vase reakce a rady

My měli postylku v obyvaku a pak druhou v ložnici. Teď bych do obyvaku ráda něco menšího, nejakou kolebku nebo kosik na koleckach, protože přeci jen už tam běhá syn, má tam roztažené hračky. Planuji, že až mrňous odroste z nějaké té kolebky, budu ho davat spinkat přes den už nahoru do ppstylky. Ale stejne verim, že nejvic prospi v kocarku na zahrade :mrgreen: Jinak žádnou výbavu zatim nekupuji, vicemene vsechno mam. Už jsem tedy začala probirat obleceni po synovi a asi nic ani kupovat nebudu, max par letnich kousku obleceni, ale to az tesne pred porodem a podle pocasi :mrgreen: takze max ted koupim nejakou kosmetiku, plenky, dudliky a nejakou lahvičku.

Kojici polstar jsem uz take vytahla, ale zatim je asi moc velky, spis mi na podlezeni bricha vyhovuvuje mensi polstarek. No ale jak syn videl velky kojici polstar, hned v tom vytvoril pelisek psovi :nevim: :mrgreen:

Jinak žádné těhu cviky nedělam, celkově nejsem moc sportovni typ ;) teď když není školka, chodime se synem hodne ven na hřiště, aby se take potkal s kamarady nebo jdu kazdy den se psem na delsi prochazku. Ale celkove se mam asi dobre, uz se tesim, az to bude za nami :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
21.3.21 12:04

@Verunina
Ahoj, souhlasím s holkama - taky nemáme postýlku na spaní jen na noc, ale bude v ní spát i přes den. Ale vzhledem k tomu, že budeme mít ted letní miminko, tak si myslím, že bude i dost spát venku v kočárku. Máme velký dům, takže když budu vařit, dám mimi buď ven do kočárku se síťkou proti hmyzu a chůvičkou nebo ho budu mít v houpacím lehátku, tak uvidíme, už se těšim :) do postýlky jsem koupila i klínový zarážky, měli jsme i kdysi bylo to super.
Těhu polštář mám, ale nedá se s ním moc spát.. břicho mám dost velký a nejlepší je pro mě peřina, různě si podložím břicho a mezi nohy a spím celou noc :D záda občas taky bolí nebo v podbřišku sem tam píchne, ale poslední dobou mě dost svědí břicho, hlavně kolem pupíků, jak se ta kůže napíná.
Výbavičku mám dost po dcerce, ale samozřejmě ještě něco přikupuju a pár věcí chci nových, např. vybírám nebesa a mantinely, kdysi sme měli a bylo to super, mimi mělo takový svůj „kouteček“, ted chci i v jiný barvičce :) A taky už budu postupně přikupovat plínky a ubrousky, těch není nikdy dost a když to bude v akci, vyplatí se to, hlavně na začátku je totiž velká spotřeba.
Cviky žádný nedělám, protože sem měla nějaké zdravotní komplikace, kdy sem měla nařízený přísný klidový režim.. stále v něm pokračuju, ale už občas můžu i něco udělat, ale musím se dost šetřit, nechci to podcenit. Holt každá to máme jinak, takže spíše záleží na tvém zdravotním stavu a jak se cítíš, spousta budoucích maminek cvičí až do porodu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
21.3.21 19:14

@Verunina
Ahoj postylku budu mít taky na spani i přes den tak jsme to měli i se synem i když dokud se nepretacel spinkal i v hnizdecku v obýváku často a pak v kočárku. Vybavicku nakupuji něco mám po synovi jako kočárek houpatko atd ale oblečky prikupuji růžové pro tu naši holčičku už mám skoro vše dá se říct ;) jinak také mám tehotensky kojici polštář zatím to střídam někdy spím s nim někdy bez nej podle toho jak se citim zrovna :-) spím docela dobre ale jednou týden mě přepadne třeba noc kdy nespim 2-3 hodiny a nemůžu zabrat…
Cvičení taky nic chodím každý den aspoň na procházky se synem někdy i sama když mám hlídání tak si udelam procházku :)
Držte se holky a ať nám to pěkné utika a brzo se dočkáme našich pokladu :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
698
24.3.21 11:39

@Verunina my máme kolébku na spaní přes den. V postýlce mi děti spaly jen v noci nebo pak až po 1 roce, kdy už jim byla kolébka malá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
698
24.3.21 11:42

Dnes jsem byla u doktorky a vše v pořádku, čípek stále kratší, ale už se netvářila nějak tragicky, ani zmínka o nemocnici, jen že se mám šetřit. Další ko klasicky až po 4 týdnech. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
25.3.21 19:10

Ahoj holky muzu se k vam pridat? Termin bych mela mit 5.7 + - chtela jsem se zeptat jak to resite s nakupem kočárku? Kdyz je ted vsechno zavřený :cry:mam nejake vyhlídle ale malo recenzi tak se toho bojím snad se vse otevre a bude sance si to vyzkoušet… A jeeste se zeptám jakou matraci do postýlky? Děkuji za odpovědi 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
25.3.21 19:33

@Nikonik

Ahoj,

my uz jedno dite mame, tak temer nic neresime, ale matraci jsme vybirali peclive a mame tuto, nemenila bych, syn spi krasne a ja mam ciste svedomi ohledne vyvoje patere atd :wink: https://www.sleepcentrum.cz/…s-kids-coco/

Kocarek jsme kupovali takovy, ktery nam bude vyhovovat, jsme porad v prirode, milujeme vylety, turistiku a chtela jsem i certifikaci na brusle, s rucni brzdou, tak mame TFK joggster X4 s moznosti predelani na trikolku. Kupovali jsme z druhe ruky a je to fakt kvalita, ze je porad jak novy. Nemusime po 15kg menit kocar ma nosnost 34kg a zvladli jsme s nim vse co jsme chteli vc Snezky a inline cele leto, syn v tom porad krasne spi, korbicka je u nej trochu mensi, my nenili na sportak v 6m Proto i ted pro druhe kupujeme stejnou znacku jen ťwin :wink:
Preji stastnou ruku 🤞

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
25.3.21 19:53

@Aaarchie dekuji za odpověď 😊 ta matrace vypada dobre ja mela puvodne v planu kokos molitan kokos nebo tak nějak.. Kočárek mate pěkný ja tedy musím vybirat v jine cenove kategorii :lol: me se vzhledove libi od cybexu nebo moon ale zase mi vadi ze je tam malej košík.. A pak jeste kunert Rotax a riko basic plus jenze to jsou,, levne kocarky'' a bojim se te kvality chci nejakou dvojkombinaci a autosedačka od cybexu.. A jakou jeste kosmetiku pro mimco do zacatku od veledy?? Je to moje prvni tak zacinam plasit abych mela vse potřebné jenze nevim co kupovat mam kamaradky ktera jedna kupuje drahe veci a ta druha zase ty nejlevnější a ja bych rada ten zlaty střed hlavně aby to neublizilo mimcu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
25.3.21 20:18

@Nikonik

Kosmetiku pouzivam od narozeni syna bioderma ABCDerm. A jako opalovaci krem jsem taky kupovala biodermu. Na zadecek bepanthen a kdyz byl kojeny plne a mel 💩 michana vajicka tak jsem taky pouzivala sudocrem. Pro sebe na bradavky krem s lanolylem ( ze zacatku muzou byt popraskane od casteho kojeni)
Treba Vigantol D jsem vysadila ve 3m kvuli tomu, ze zpusobuje zacpu a pouzivala biogaiu s D ( to doporuci pediatr hned na prvni navsteve Vigantol).
Urcite si hlidej akce na plenky 😂 kup s predstihem, kdyz bude dobra cena. My pouzivame pampers premium care a vyzkouseli jsme jich vic a tyhle za nas 👍. Vlhcene ubrousky pouzivam velmi malo, jen v terenu, doma voda a jemna zinka.
Postupne si pak priprav detskou lekarnicku, teplomer ( nej je stejne do zadecku, na celo mame taky, ale klasika je klasika) detsky nurofen, paralen na teplotu, morska voda do nosu, espumisan na prdiky a my mame navic tymianovy krem na prdiky atd…
K matraci jsme kupovali specialni novorozenecky polstarek 0-6m kvuli eliminaci prolezeni na hlavicce. Vyplatily se mi spaci pytle pro bejby atd…
Pro tebe kojici polstar :-)

Jinak s kocarkem, musis zvazit co s nim budes delat, treba cybex je 2× drazsi a sportak do 15kg nosnost ( muj syn 18 m by se do nej uz sotva vesel) nez ten nas a z druhe ruky byl jeste levnejsi :-). Neskevuj z naroku, budes s nim drandit 3 roky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
25.3.21 20:33

@Aaarchie dekuju za radu budu psat seznam nejake plinky mam taky od pampers tx premium care zatim mam 1× 1 2× 2 a pak jsem kupovala ty 3jky od dada asi zatím 3 baliky nu…s tim kocarkem mam problem no.. Lepsi je to videt naživo nez z netu objednat tak snad se neco otevre at můžu vybírat 😊 chtela jsem vse postupně jenze do toho predelavame byt takze mam vse rozbombardovany a je to na palici co driv kupovat… Do toho chodim jeste do práce takze toho mam vseho az nad hlavu… A v jakem tydnu se chodi na srdicko? Moje gyndarka mi jeste nic nerekla kdy me bude posilat dneska jsem byla na kontrole a neni mi schopna rict ani vahu nebo miry malé + - :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
25.3.21 22:36

@Nikonik

Ty mas kardio potize? Pokud mas vse ok, tak specialni kardio se dle me aut. Nedela…
Nas se tyka jen ta cukrovka a pak povinne screeningy atd… Dalsi vysetreni jen pripade abnormalit…
Priblzne mury by ti rict mohli…

Drzim palce s vybavou, urco lepsi vyzkouset i kdybys zkousela od nekoho z druhe ruky. Kazdemu vyhovuje neco jineho :wink: a urcite opravdu neslevuj…
Ja mam vetsinu veci popujcovanych, tak snad mi to do cervna povraci 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital