Poradna duly
Jana Čurdová
@Apollina
Ahoj s pribiranim je to ruzne. Se synem jsem nejvic pribrala do 7m pak asi jen 2kg a celkove 14, ted pribiram min cca 6,5kg nahore 29tt, tak uvidime, segra pribirala s holcickou vic v zaveru… ted me trochu povoluji bolesti zad, cvicim asi 3tydny kazdy vecer upravenou Mojzisovou pro tehu a stretching a fakt to pomaha.
Kocar mame Sportovni kvuli nasemu zivotnimu stylu, priroda, beh, brusle, s certifikaci na inline TFK a koupili jsme jen tu samou znacku sourozencky z druhe ruky, nevyhoda, ze zabere vic mista v aute.mam v planu co nejdriv inline a v zari na hory 🤞 kdyz to bude v poho jako se synem, cestovali jsme od jeho 6t.
@Niky.91 tak to jsme na tom ted stejne
Ty zada me bolely pred par dnama, dole v krizi, ale ted je to uz lepsi. Zato me dost boli uz nekolik dni vnitrni stehna uplne nahore u panve, nevim jestli to jsou vazy nebo co to je
Nejhorsi to je pri oblikani, kdyz jsem trochu v predklonu a mam zvednout nohu ![]()
@Niky.91
To mi pripomina me, jak to popisujes je to tzv esicko, me na to pomohla fyzio min tehu, ted cvicim sama spis protahovani, zkus to. Boli to silene, ale povoli to. Asi nejucinnejsi je Sedni si co nejvic roztahni nohy s pritahuj se k jedne a druhe noze, bolest je to priserna, ale me to po par dnech povolilo, nejdi na silu jen pomalu kam te telo pusti. K tomu dalsi cviky pro tehu a neco z jogy a mojzisove a fakt to pomuze, staci 10-15min denne 🤞
@Aaarchie na mojzisovou kouknu, to je dobrej napad ![]()
Ja bych prave chtela nejakej kocarek s vetsi korbickou, at vydrzi pres zimu. Chodit na prochazky samozrejme budu a asi ne vzdycky po betonu, ale na zadny velky sportovni vykony to nevidim
Uz par mesicu pred tehotenstvim me zacalo bolet pri behani koleno, tak jsem to pak uplne odpiskala ![]()
@Apollina
Co maji holky kolem me supr designovy kocarky, tak jim chybi odpruzeni, je obrovsky rozdil s a bez, hodi se i do mesta na kostky a lehci teren 👍
Nejlepsi je osobne vyzkouset, musi ti sednout:-) my mame oba kocary z druhe ruky a zadna vada jsou jako novy.
korbicku jsme meli taky tfk a je teda trochu uzsi, ale vypolstrovana, takze i vetsi zima, vitr nic neprofoukla ( syn je zariovy, takze korba presne na zimu) na sportak jsme prendavali cca v 6-7m. Bohuzel spousta kocarku ma tuv papirovou korbu, kde se v zime nedrzi moc teplo a profoukne…
@Apollina ahoj tak já jsem teď konec 28tt a nahore 9,5 kg
no uvidíme Jak to půjde dal zatím se ale citim dobre každý druhy den dělám nějaké cviky na velkém balone krásné to protahne zada doporučuji
jinak se synem jsem tehdy přibrala celkem 22 kg nejvíc to šlo nahoru poslední dva měsíce tak jsem zvědavá co teď
A kočárek mám po synovi Moon Nuova byla jsem s nim spokojena a je stále jako nový korbicka nám vydržela 7 měsíců ![]()
Ahoj holky,
Jak se mate? Vsechny vse v poradku? Zadny predcasny porod 🙏🏼?
My konec 30tt a nahore 7,5kg dnes kontrola odhad vaha neco malo pres 1,5 kg a teda zatim se nam damicka neotocila, tak doufam, ze to jeste stihne, cisare fakt nechci. Na MD budu nastupovat 6t pred, se synem jsem sla 8t at si to uziju…posilam foto, teda modelka z ni asi nebude 😂
Vsem hlavne 🤞 at je vse v poradku🤞
@Aaarchie
Ahoj,
pěkný fotečky!
Je to krásná vzpomínka ![]()
Takže předpokládám, že u tebe vše v pořádku? Na otočení má ještě furt čas, neboj ![]()
U nás je odhad cca ke 2kg, holčička dělá pěkný vlny v břiše a asi se jí tedy daří
Nicméně v tomto těhotenství vychytávám snad vše možné - od ledna pobyt v nemocnici a následně přísný klidový režim, cca před 1,5měsícem jsem už začala pomalu aspoň vařit a něco málo dělat, i tak se stále šetřím - ono to ani moc nejde, bříško mám fakt velký a vypadá to, že jsem spolkla velkej balón
Záda bolí, občas píchá v podbřišku než to rozchodím, pálí mě večer žáha, dost se zadýchávám atd, však to holky taky znáte ![]()
Ted chodím na gyndu cca každé 2 týdny, předtím furt nějaký odběry plus minule byla injekce s protilátkama (kvůli RH faktoru), ted v pondělí jdu na diabetologii
a v úterý zase gynda a další (z gyndy už poslední) odběry krve a větší měření. Vychází mi, že jsem ted cca 31tt, nahoře asi 14kg (zatím furt dobrý, v minulém těhu to bylo + 28kg
)
A co vy, holky, jak se cítíte? ![]()
Ahoj, ja byla na kontrole minuly tyden ve 29tt, malému se daří dobře, vážil cca 1300 g. Fotka 3D se nam moc nepovedla, měl před obličejem ručičku. Ale i tak bylo vidět, že to bude kopie syna ![]()
Také není otočený hlavou dolu, ale dr říkala, že v mém pripade je to jedno, že mne tak jako tak pošlou na cisaře
tak aspoň už vím, do čeho jdu a snad to bude take tak v pohodě jako minule ![]()
Za 2 týdny jdu na mateřskou a už se nemůžu dočkat
půjdu 8 tydnu před, ať už mam klid
naštěstí školka už je zase otevřená, tak tu budu mit přes den klídeček ![]()
Na diabetologii už jsem nafasovala inzulin kvuli ranni zvysene glykemii, ale jinak je to v pohode ![]()
@Dana V
Ahoj,
a kvůli čemu máš jistýho císaře? Kvůli té cukrovce? Já v podstatě počítám, že taky půjdu na císaře (i minule jsem byla)… ale už teď se mi z toho dělá špatně ![]()
Na mateřskou jdu koncem měsíce a snad od pondělí půjde i dcerka do školky ![]()
@Janyyska Hlavne kvuli tomu, že jizva po minulem cisari je tenka a ani nemyslim, že by se malej jeste otocil. Syn minule se taky vubec neotocil
Zajímalo by mne, čim to vlastne je, jestli nějak fyziologicky, geneticky nebo jak, mne moje mama rodila taky koncem panevnim.
Ale na druhou stranu ani po normalnim porodu vyloženě netoužim, hlavne aby malej byl v poradku venku.
@Dana V
Aha, tak to tě docela chápu - ono už aby to bylo vše úspěšně za náma a byla miminka na světě ![]()
Je to zajímavý, třeba je to jen náhoda, ale těžko říct…
@Aaarchie je krasna me ceka screening zítra tak doufam ze bude vse v pořádku a na 100%mi potvrdi pohlaví (holka) pustili tam i tvého pritele??? Me ho na 2 screeningy nepustili tak snad zitra by mohli bude to v nemocnici nejedu uz do soukrome… A jinak se zeptam reservujen se misto v porodnici? Nebo az to prijde tak se zbalim a pojedu? ![]()
@Nikonik
Já si do porodnice volala a není třeba se „rezervovat“
spíš mi řekla, abych kolem 35tt přišla podepsat porodopis a pak až mě propustí moje gynda, tak se tam rovnou objednám k doktorce, takže to je pohoda ![]()
Ahoj, u nas maji tatinkove vyjimku a my teda chodime na vsechny screeningy spolu, hujerovi v akci tj manzel i syn😂.
Porodnici aspon v Prg musis rezervovat uz od ukonceneho 14tt jinak muze byt problem. Jdu opet do Motola, byla jsem tam spokojena a registraci mam.
Cekaji me po sledni 2kontroly u gyndy po 3t a pak uz nemocnice, leti to.
Nemam nic pripraveno, vsechno v krabicich, snad to stihnu do porodu 😂
Drzte se