Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj,
tak dnes kontrola v nemocnici a teda uz se to pekne chysta… jsem uz na 1cm…a mala je hoodne dole (coz u syna byl porod do 48h) tak uvidime, boli me silene spodek a mam caste poslicky ( u syna jsem tohle vubec neznala) pry kdyz jsou tehu brzy za sebou bricho je citlivejsi a pak porod jednodussi, tak budeme doufat 🙏🏼 Ze to pujde jako po masle.
TP 15.7. Ale mam podezreni, ze asi nevydrzime do konce
@Aaarchie tak drzim palce at to mas rychle za sebou ja take byla na kontrole rekla mi ze jsem stale na jeden prst ze se nic nerozjizdi dalsi kontrola 1.7 a pokud do toho 5.7 neporodim tak nastup do nemocnice a vyvolávání
ani nevim predbezne kolik mala váží nikam me neposila kde mi to zmeri ci zváží jede si podle svich tabulek… Jak poznam poslicky? Tvrdnuti bricha a? To mivam uz dlouho ze mi bricho stvrdne a zachvilku povolí.. Ale co me ted teda trapi tak jsou ty otekli narty a krece do trisel jak kdyby mi tu kustku lamali…
Poslicci jsou ruzny mam to jako zacinajici menses po simrani a tlaceni spodku, pichani atd. Obcas i prodechavam, kdyz jsem venku drzim se kocaru, doma si lehnu
Boli me cely spodek az mi parkrat vyhrkly slzy.
Me tvrdne bricho od 4m, ale uz tyden jsem bez magneska a je to slusny rachot tvrdne nekolikrat za hodinu i v noci…
Jako ve srovnani s prvnim musim rict posledni mesic hardcore… ale pry je vse v poradku a ted bud a nebo…
Dnes 37.0 tak kdyby klidne priste tyden nebudu se zlobit, ale vse zalezi, muze a nemusi…
@Aaarchie jooo takkk dekuji za info je pravda ze kolikrat mam co delat ze tam uplne dloube moje gyndarka mi nedala magnesko nic ze zadny vitaminy brat nemam mi rekla na ry krece do trisel mi rekla jen ze se to tam asi roztahuje… Ja jsem dneska 38t+3 tak jsem zvedava kdy to na me vleze vsichni cekali ze porodim vcera bych dostala jinak krasnej darek k narozeninám
a jake mate jmeno vybrane? Doufam ze nas to nechytne kdyz budou venku vedra to musi byt pak jeste zahul na tom sále
@Aaarchie Ahoj, tak já mám něco podobnýho jako ty
lehce otevřená, malý nachystaný, doktorka nahmatala hlavičku, tvrdne mi břicho už čtvrtým týdnem, bolí celý podbřišek a spodek a TP 13.7. a nevěřím tomu, že vydržím ještě tak dlouho
No nechám se taky překvapit. 😁 😊
Malý 2950g a T 37+2.
Ale důležité je, aby všechno dobře dopadlo a nejlépe rychlý porod 😃
Holky držte se v těchto horkách, musíme to ještě chvilku vydržet 🤪
@LiliLili29 taky drzim palce at je rychlej porod jak ja se ho zacinam bat ted😂 🤭 jak se to blizi tak si rikam abych tam nebyla jak naka hysterka a hlavne aby vse probehlo jak má…
Drzim palce at je to lepsi, jako me to pripomina posl.2 tydny pred porodem syna. Taky si pripadam nemozne, pali me silene zaha a k tomu ty bolesti. U syna to byly zada, ted na to vzpominam, ze to bylo nic oproti tomu.
Aspon, ze nejsou uz ty vedra a celkem dobre spim 🤞
Solidni jaky obrat do nedavna pohodicka a ted absolutne nemozna, aktivni 21m dite domacnodt s jeste prace 🤦♀️
Dnes jsem byla se synem na plavani at dochodime nahrady za lockdown, tak uvidime co to udela…. 😂 ale ve vode mi bylo fajn👍
Ale teda uz se bojim ridit auto i pres tehu pas se necitim… snad to dnes bylo naposledy…
@Nikonik Děkuji, rychlý a bez komplikací si přejeme všichni 😃 tak snad to tak i bude.
A věř mi, že taky se bojím 🤣 🤪 ale když ta myšlenka přijde, snažím se spíš myslet na tu ukázku z filmu Kdopak to mluví, kdy ji synka dají na hruď po porodu a ona řekne „tak ty jsi ten, co do mě pořád kopal? " a malý řekne "tak ty jsi ta, co jedla ta nemožná jidla?“ 🤣 🤣 🤣 a živě si představím, že to bude něco podobnýho, až na sebe kouknem a zapomenu na nějaký strach a usmivam se 😊
Jak to bude doopravdy, to se uvidí, ale hlavně se zbytečně nestresovat 👍 😊
@LiliLili29 jeee tak to je dobry to jsi me pobavila
tak mam pocit ze si na to taky vzpomenu
jako bylo by fajn prijit zatlacit a miminko mit u sebe a co nejdriv byt doma
treba se nam poštěstí… A co aniball zkouseli jste?
@Nikonik Aniball jsem nezkusila a nechávám to na přírodu, jak to přijde 😊 ani Maliník (čaj),co si některé maminky chválí, že jim to pomohlo.
A ani nemám okolo sebe nikoho, kdo by to vyzkoušel, že bych slyšela nějaký názor, nebo doporučení.
U prvniho jsem se na porod nijak zvlast nepripravovala, nemela jsem porodni plan, jedine jsme si prali, aby manzel prestrihl pupecnik, to se povedlo, jinak jsem naprosto poslouchala PA aDR.
Divim se po zkusenosti s prvnim mimi o ktere jsme v 5m prisli. Nejdulezitejsi pro me byla lekarska pece a jistota, ze kdyby cokoliv o dvere vedle jsou odbornici s nej vybavenim - Motol.
Kupodivu jsem byla uplne v pohode a i porod ackoliv 17h, ale bez komplikaci a zadny trauma atd… naprosto nadsena z nemocnice, sestinedeli- a to nema uplne nej reputaci, ale nemuzu rict jediny krivy slovo.
Ted to mam stejne a modlim se, at to je minimalne stejne v pohode inkdyz bych uvitala jratsi… a holky co se stresovaly, poctive pripravovaly, tak mely nejake komplikace.
K porodu jsem mela 2rady masirovat dokola bederku v kontrakcich a tlacit jako do zad a fakt nic jineho potreba neni, dychani rekne PA dle kontrakci a je vam v tu chvili uplne sumak kde jste. Ja travila hodiny ve sprse a na balonu.
Preji vsem co budou prirozene at je to bez komplikaci 🤞
Ti co maji indikovaneho cisare bezproblemove hojeni jizvy a zadne pooperacni komplikace
Drzte se
Porodni plan taky nemám a ani mi moje dr nerikala abych si neco nachystala nebo se me na to zeptala ja jak vse ctu tak musim co nejdriv od ni odejit… Ja teda mela malinik asi 4× moc mi nechutna a ten aniball u me zadna slava je pravda ze jsem ho zkousela parkrat a dostala jsem se jen na 20 cm
tak v praze celkově si myslim ze by mohl byt clovek vic v klidu uz jen ze tam jsou paradni dr.. A celkove je tam jina ta,, pece''
Holky, ale že nám to uteklo
přijde mi, že nedavno jsem teprv zjistila, že jsem tehotna a uz jdeme pomalu do finale ![]()
Já jsem tedka uplne vyrizena, vcera se mi spustila hrozna ryma a pekne me boli v krku. Nejhorsi je, že pro těhule do toho krku nic moc nemaji
tak snad do toho 12. do cisare budu ok. To jsou proste ty vedra a bazeny, klimošky, zmrzlinky…
Jinak zatim poslicci, ani tvrdnuti bricha zatim nic, nebo to nepoznam
v minulem tehotenstvi jsem take nic takoveho nemela, ale dr rikala, ze bych to poznala ![]()
Tak se holky všechny držte, ať je vše ok ![]()
Holky jste tu nekdo z Hodoninska, co to zasahlo?
Mam obleceni pro mimi navic hl klucici od narozeni min do 6m, atd rada poskytnu, komu by chybelo. Nejaky decky atd i hracky. Tak se kdyztak ozvete, penizky uz poslany a drzte se 🤞
Ahojte, dnes mám za sebou první kontrolu v porodnici…Asi je vše ok, nic nového jsem se nedozvěděla, doktor mi řekl celkem tři věty
Monitor mám až příště. TP mám okolo 20.7. a už teď mi přijde, že sotva chodím s tím mega bříškem
Bojuji hlavně s hroznými otoky nártů a kotníků…Dávám si studené obklady a sem tam chladící pěnu s mentolem…Oboje bez efektu
Ale aspoň ten pocit, že to chladím
Ta vedra byla vyčerpávající, nic jsem neobula na nohy
Nyní aspoň jedny tenisky…
Tak ať nám to čekání na prcky uteče a máme to úspěšně za sebou…Nejhorší je asi, jak nevíme, kdy to přijde, že? Už chci konečně vidět svého synka
A jak to máte s monitory dechu? Kupujete? Půjčíte si?