Poradna duly
Jana Čurdová
@Apollina ja tam chodim jen na ozvy a poprve tam. Pujdu ve stredu a to jen kvuli tomu ze dr ma dovolenou… Prace ze mi vsichni rikaj ze uz bych mela spadat pod porodnici
Do nemocnice jsem sla po ukoncenem 36tt
Vse zalezi na konkretni nemocnici i domluve s dr, ale u nas je to takhle
My dnes na monitoru vse ok u dr taky 👍 streptokok negativni, vcera jsem zahajila nejprijemnejsi cast a to uvolnovani
Horka vana s cervenym vinem a pokusime se o nejakou intimitu 😂 na konec pujde na radu palive jidlo 😂 prenaset fakt nehodlam 😆
@Aaarchie dekuju.. No ja mam dr divnou… Ona nema ani kvalitni utz u nej kdyz uz ho nahodou udela tak se koukne jen na srdicko ani nevim jak mala roste nic ona si jede podle tabulek.. No a pristi tyden co konecne jdu do ty porodnice na tu kontrolu to uz budu 40+3… Na ten monitor taky chodim kazdy tyden ale nikdo mi taky nic nejak nerekne zda vse ok.. Ja mam v planu dneska si dat horkou vanu a trosku to techtle mechte
a budu doufat.. Sice bricho nemam nejak extra velke ale uz je to zahul a ty nohy narty otekle o tom ani nemluvím rada bych uz fungovala normálně ![]()
Tak moje doktorka ma taky starej ultrazvuk, tak taky vzdycky zkontroluje akorat srdicko + tlak a moc. Pristi tyden tam nebude, tak to bude kontrolovat jenom sestricka a dalsi tyden zase moje doktorka a to budu 38tt. Streptokoka a krev mi brala moje doktorka tento tyden. Na info schuzce v nemocnici prave rikali, ze bysme meli do nemocnice na kontrolu prijit az ten 39tt pokud je vsechno ok, ale kazdej doktor/nemocnice to resi asi jinak no… Rikali, ze kdyz nas doktor posle uz do nemocnice, ze samozrejme muzeme prijit driv, ale ze musime pocitat s tim, ze porody maji prednost, takze kdyz bude zrovna doktor potreba jinde, tak si tam muzeme chvili pockat
No asi tam nechcou mit naval.
@Apollina tak to je podobny jako u te moji a vahu miminka ti tedy take nerika? No jfu ve stredu do te nemocnice na kontrolu tak jsem zvedava co bude vecer mam parkrat krece do bricha jinak nic neprijde mi ze by se ji nejak chtelo ven ![]()
@Nikonik nn nerika, naposledy mi ji rekli v 32tt v prenatalnim centru, kdyz jsem tam byla na 3.screeningu. Jeste mi teda moje doktorka prohmatava vzdycky cipek a zepta se, jak jsem na tom… jinak nic.
Vcera vecer me dost tlacilo v podbrisku, mela jsem pocit, ze mi malej tlaci na cipek a dlouho se tam dost vrtel, az jsem mela strach, aby se nedusil nebo neco, ale jak jsem lehla na bok do postele, tak byl klid, tak to snad bylo jenom od toho, jak sestupuje deloha… Clovek, jak nevi, co to je, tak aby se furt stresoval ![]()
@Apollina tak to si me trosku uklidnila ze to mas naposledy jak ja ze 3 tiho screeningu… Me maltlo to ze vsem znamim to dr rikaj na kontrole kolik váží… Taky mam v vecer takovy tlaky krece ale 0ak to prejde tak si rikam ze by uz a nic
tak jsem zvědavá kdy to prijde
Ahoj holky tak u nás už rozhodnuto v pátek 9.7. Nás čeká plánovaný císařský řez už se hrozne bojím a na druhou stranu moc tesim na tu naši princeznu
ostatní které to čeká držte se za chvíli to budeme mít všechny zasebou ![]()
@Lulusenka píše:
Ahoj holky tak u nás už rozhodnuto v pátek 9.7. Nás čeká plánovaný císařský řez už se hrozne bojím a na druhou stranu moc tesim na tu naši princeznuostatní které to čeká držte se za chvíli to budeme mít všechny zasebou
Držím palce a hlavně přeji, ať vše proběhne bez komplikaci
Já už také odpocitavam dny do 12.
Snad to malej vydrží a vše proběhne v klidu
Už se teda do porodnice moc těším, sice budu po císaři bolavá, ale aspoň nebudu muset nic dělat a plánuju konečně dokoukat seriály ![]()
@Lulusenka držím palce to dáš hlavne at se pak po císaři dobre hojis.. Ja stale cekam kdy to prijde a co se bude dít zitra mam termin… A jinak ve stredu se dozvim co a jak bude a ted mam krece jak blazen ale ne pravidelny
@Nikonik ahoj, mě v porodnici také už neříkají váhu miminka, poslední odhad byl v tom 36tt, kdy jsem odcházela z gyndy…
@Aaarchie Kdy máš termín? Já mám koupený čaj s jahodníkem a maliníkem, tak přemýšlím, zda už to nezačnu popíjet a zda to k něčemu bude
…Já mám odhad dle UZ 20.7., také nechci přenášet
Poslíčkové už jedou i dle prvního monitoru v pátek, ale to je zatím vše ![]()
@Apollina Ty tlaky v podbřišku mám také, mě už mimí nenechá ani vyspat a přijde mi, že čekám obříka, už se mě ptají, zda nečekám dvojčátka
V porodce mi říkali, že když přijdou tyhle bolesti (poslíčkové), tak šup do teplé vany nebo sprchy a přestane to…Pokud ne a zhorší se to a nabere pravidelnost, blíží se už velkolepé finále ![]()
Holky, vy co máte už naplánované CS, tak hodně štěstí
…Na jednu stranu aspoň už víte, kdy přivedete miminko na svět, u mě panuje nejistota kdy a jak to přijde, zda poznám, ten správný čas, kdy odjet na porodní sál, pokud mi třeba nepraskne voda…
A vy, co zatím máte indukovaný přirozený porod, plánujete např. epidurál? Má s ním už někdo zkušenost třeba u předchozího miminka?
Ahoj dle UZ je TP 15.7. Ale nejradsi bych to mela uz za sebou 😂
Malinik piju asi 2tydny a tak tyden davam horkou vanu cca ob den/dva a ted uz jsem 2× mela i cerveny k tomu a nic.
Nejucinnejsi je sex, ( PA v nemocnici, ze vana, vinko a sexik 😂)ale ac se snazim jak chci s tema bolestma to tentokrate nedam ( minule tehu jsme jeli a stejne to teda nepomohlo a mladej si musel par dni po pockat).
No zkusim obcas palive curry to mi nakonec u syna zabralo a velky uklid 😆
Porod poznas to se neboj, za me je nej prasknuti vody, to je celkem pohodovy odjezd ![]()
S epiduralem mam zkusenosti 2×
Takze za me ano pokud se to vlece a je předpoklad vic nez 12h
Jinak pokud to pujde chci prirozene (CS bych nerada kvuli imunite miminka a delsi rekonvalescenci) a idealne jen s rajskym plynem., max analgetika ( ty jdou 1× a pusobi cca hodinu).. ale clovek mini a zivot meni.🙏🏼
Ale uvidis dle situace, nekdy je to rychly, ze se jede bez niceho myslim po 7cm uz nic nedavaji… Poslouchej svoje telo A dr taky to tak budu mit. Kdyz doporuci nebudu s nima diskutovat👍
Příspěvek upraven 05.07.21 v 19:24
@MamkaDenča ja teda zkusenosti nemam, jsem prvorodicka, ale co jsem tak slysela od maminek z okoli, tak pokud to bude vypadat na dyl, tak do epiduralu pujdu. Asi je lepsi si chvilku odpocnout od bolesti a nabrat silu na finale, nez byt uplne hotova a vycerpana.. ![]()
@MamkaDenča ja jsem prvorodicka termin mam dneska a nic se nedeje a o tom epiduralu jsem take premyslela a pokud to bude joooo bolet tak si ho nechám uz ted mi prijde ze ty,, poslicci '' docela boli tak uvidíme ale mala se tam porad kvrdla a posledni 3 dny dostavam pekny kopacky do žeber celej den nic a vecer to je živo… Drzim palce at se ti narodi v terminu nebo dříve ![]()
@Aaarchie Ahoj, díky za sdílení zkušenosti s epidurálem…Psala jsi o analgetiku, co působí hodinu. Co si měla na mysli? Já vím max o Nalbufinu - opiát…To jsi asi nemyslela…S tím prasknutím vody - budu si fandit, ale prý tak začíná pouze okolo 15 procent porodů ![]()
@Apollina Vidím to stejně, nechci se vyčerpat, když ta síla bude potřeba ve finále…Taky jsem prvorodička a vůbec netuším, co mě čeká ![]()
@Nikonik Pořád jsi 2v1? To já mám v břiše divocha, ten se mele a kope od rána do večera, dřív mě nechal spát aspoň 2-3 hodinky, dneska jsem chodila na wc po hodině - on mě tam doslove „vykope“ ![]()
Včera to vedro děs a hrůza, narvala jsem se do pantoflí a po sundání jsem teda koukala, jaký tvar mají moje nárty
Dnes s tím ochlazením pro změnu silnější poslíčci
Jak je vám? ![]()