Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj nevim co to presne je, jen si vzpominam minule, kdyz jsem s PA resila co a jak, dala mi na vybranou
Ja myslim, ze stejne davaji oxytocin, ale u sebe nevim… muj nejvetsi kamarad byla koupelna, se divim, ze mi nenarostly ploutve 😂
Vzhledem k memu nalezu a uz 12h za mnou a sile kontrakci, mi doporucila epidural. Ale byl to sport to napichat mezi kontrakcemi 😂
Pak jsem mela lezet na boku a zvedlou nohu, pry to vse pomaha to urychlit…
Samotny zaver uz je nic oproti kontrakcim predtim. Tak ted uvidime, ale dost trpim s temi bolestmi bricha a spodku…. Snad to bude rychly 🤞 🌕 10.7. Je uplnek tak kdo porodi?
Holky, mate tu zkušenosti s bakterii ecoli v moci? Dceri zinnat nezabral, nezmizelo to a je tam dalsi brebera. Poslali ji na urologii.
Bakterie eColi mela pro me v prvním tehu fatalni nasledky a o chlapecka jsme v 5m prisli ja otravu krve a zachranovali me nekolika ATB… mela jsem zanet mocaku bezpriznakovy…Mela jsem tu smulu, ze jsem nemela zadne priznaky, byla zakonzervovans a az to bouchlo neslo nic delat, praskla voda a malymu se darilo zle…
Pricinu nikdo nevi, z vody, spatne utreny spodek ….
Kamoska ji v tehu mela taky a nastesti priznaky a maji zdrave dite ![]()
Příspěvek upraven 07.07.21 v 13:16
@Aaarchie píše:
@vokishkaBakterie eColi mela pro me v prvním tehu fatalni nasledky a o chlapecka jsme v 5m prisli ja otravu krve a zachranovali me nekolika ATB… Mela jsem tu smulu, ze jsem nemela zadne priznaky, byla zakonzervovans a az to bouchlo neslo nic delat, praskla voda a malymu se darilo zle…
Pricinu nikdo nevi, z vody, spatne utreny spodek ….
Kamoska ji v tehu mela taky a nastesti priznaky a maji zdrave dite
No to jsi me moc nepotesila, naštěstí se na to prislo, i kdyz náhodou, CRP dobry
Jestli se na to prislo vcas bude to ok
ja mela fakt smulu, mela jsem par dni lehke bolesti v podbrisku dle dr vse ok i test na moc ok, pak vecer trochu zimnice, resilo se jestli nemam falesny slepak. Druhy den v nemocnici testy ze mam akutni zanek mocaku - na to jsem koukala jako blazen, zadne priznaky. Vecer stoupala teplota mohla jsem si vzit paralen k atb a o pulnoci praskla voda a bylo vymalovano pak 36h na por. Sale epidural same atb a dalsi…. Malyho jsem nevidela psych se sesypala, bylo to jinak uplne zdrave mimi dle pitevni zpravy… nepreju nikomu zazit.
Ted mam zdraveho skoro dvouletaka a tesime se na prirustek kazdou chvili ![]()
@Aaarchie píše:
@vokishkaJestli se na to prislo vcas bude to ok
Ted mam zdraveho skoro dvouletaka a tesime se na prirustek kazdou chvilija mela fakt smulu, mela jsem par dni lehke bolesti v podbrisku dle dr vse ok i test na moc ok, pak vecer trochu zimnice, resilo se jestli nemam falesny slepak. Druhy den v nemocnici testy ze mam akutni zanek mocaku - na to jsem koukala jako blazen, zadne priznaky. Vecer stoupala teplota mohla jsem si vzit paralen k atb a o pulnoci praskla voda a bylo vymalovano pak 36h na por. Sale epidural same atb a dalsi…. Malyho jsem nevidela psych se sesypala, bylo to jinak uplne zdrave mimi dle pitevni zpravy… nepreju nikomu zazit.
Ještě ze mas uz prcka, i kdyz člověk nezapomene. Ono je prave blby, ze prvni antibiotika nezabrala.
@vokishka
Ja mela hodne silny a myslim dvoje a do zily a na dima asi dalsi mesic… a pak jsem se z toho dostávala jeste dlouho, pomohly mi homeopatika a bylinky srovnat zdrav. stranku…
Ale zalezi jak moc je to rozlezly, u me to bylo vsude…vzacnost, ze uplne bezpriznakovy… asi osud.
ale kamoska si zavadela jen nejaky cipky a normalne mimi donosila… Tak urcite vedi co delaji, bohužel je to velmi casty…
@Aaarchie píše:
@vokishka
Ja mela hodne silny a myslim dvoje a do zily a na dima asi dalsi mesic… a pak jsem se z toho dostávala jeste dlouho, pomohly mi homeopatika a bylinky srovnat zdrav. stranku…
Ale zalezi jak moc je to rozlezly, u me to bylo vsude…vzacnost, ze uplne bezpriznakovy… asi osud.
ale kamoska si zavadela jen nejaky cipky a normalne mimi donosila… Tak urcite vedi co delaji, bohužel je to velmi casty…
Mam uz holky velke a tohle prave neznam.
@MamkaDenča zatim sem jeste cela ale zitra uz mam nastup a budou mi delat nejakej zatezovej test pac mi nemuzou udelat hemiltna ze mam malo plodovky tak ho mozna budou delat az budu pod dohledem nevím vubec.. Ale pry by byli radi kdyby do patku byla venku
Ahoj holky, tak já dnes byla na posledni kontrole na Bulovce, naštěstí mrňous spolupracoval a monitor byl hotový na první pokus
V neděli už mne čeká příjem do porodnice a v pondělí císař
no už aby to bylo za mnou a vy se všichni v tech poslednich dnech také drzte ![]()
@Dana V drzim palce ja mam nastup zitra a uvidi se pry podle toho zatezovyho testu co a jak… Ale začínám se toho vyvolávání docela bát jak se to blíží
@Aaarchie Tak to jsi mě pobavila s tím úplňkem, dávali jsme s přítelem tip na TP a můj byl 11.7., tak uvidíme…Už to chci mít za sebou, vůbec už nespím, malému to vadí na levém boku a já jsem zombie…Mám pocit, že mi už ten pupek bolestí praskne, jak ho mám našponovanej a mimí snad non stop už dva dny neskutečně kope a vlní se
Nejsou mimí aktivnější před porodem?
@Nikonik Tak jak jsi dopadla? Pokud máš ten zátěžový test za sebou? Neboj se, aspoň to už budeš mít za sebou a miminko konečně u sebe
Já se nemůžu dočkat ![]()
@Dana V Další skupinové miminko přibude
Už v pondělí budeš mít miminko na světě
Císaře máš vlastně proč?
Já mám zítra druhý monitor, jsem 39tt a kromě poslíčků zatím nic…
@MamkaDenča Už po jednom císaři jsem, tak jsem chtěla jít i na druhého. Ale nakonec bych na něj šla asi stejně, protože mrňous se ještě pootočil a leží napříč
Už se nemůžu dočkat, až to bude za mnou a prcek bude venku. Syn už dnes odjel k babičce, tak aspoň si doma užiju posledních pár dní klidu
Doufam, že s manželem ještě zvladneme zajit na nejakou dobrou večeři ![]()
No me teda nase mlada trapi tak, ze bych uz mela davno porodit 🤦♀️
Navic synovi rostou stolicky a v noci se zase zacal budit. Bohuzel je jeste maly, abych ho soupla k babiccce a i prarodice obecne u nas nefunguji….navic jeste obcas kojim…
Tak to docela zavidim…
Kope, tlaci, bricho ma kazdou chvili jiny geometricky tvar, tak snad se neotocila…. Poslicci jsou celkem masakr, obcas pocitam i intervaly, jestli uz je to ono…
Zitra jdu na monitor a dnes 39.0.
Ten uplnek by byl fajn 🤞
@MamkaDenča tak ja tu ležím cumim nic se zatim nedeje… Udelali mi hemiltna a kazdou chvilkou mi maji dat provokacku.. Tak nevim zda ten test budou delat nebo nebudou
ale mam hlad jak blazen
to jejich jidlo se nedalo vubec jist
a kdyz to tu tak slysim jak ty holciny křičí tak mam pulky sevreny prej behem. Min vikendu tu bylo 19 porodu a to je mazec na to ze to neni nemocnice jako je praha nebo krajsky…