Poradna duly
Jana Čurdová
@Aaarchie Naštěstí mému synovi už je skoro 5,5 roku, tak už je to s ním docela pohoda. I když jsem taky ráda, že si jeste par dni odpočinu. No stoličky mu začaly růst také, ale už velké šestky
dnes jsme i zkoumali, jestli se nezacinaji hybat nektere zuby
Na brášku se strašně těší, jsme domluveni, že mne pak spolu s tatinkem vyzvednou z porodnice ![]()
@Dana V
Tak nasemu vyrostly 5 a ted se klubou 4 opet naraz….ma to na preskacku. Minule z toho byla stomaticida, tak uvidime, nasemu je cerstve 22m a chodit zacal teprve pred necelymi 2m a vubec se mi nedari ho odstrihnout od kojeni, to uz uspava tatinek od 0,5r spi sam v pokoji atd a stejne…
Takze je to supr, kdyz na me hupsne 13kg fakt se divim, ze porad drzim pohromade 😂
Uzijte si klidu a relaxu, tise zavidim a at vse dobre dopadne 🤞
@Dana V Užívej poslední momenty s mužem a snad ta večeře bude romantická do poslední chvilky a nebudete z ní odjíždět do porodky ![]()
@Aaarchie Přesně, mám taky živo v pupíku,..Jsi mě trošku uklidnila, že tvoje malá taky vyvádí, už jsem si říkala, jestli mimí něco není, když není vůbec v klidu… naštěstí má nožky furt nahoře - někdy jdou nahmatat a pak mi dá hned velkej kopanec, že otravuju
Hlavně, že skoro všude píšou, že před porodem nemají místo a jsou v klidu skoro bez pohybů ![]()
@Nikonik Ty brďo, tak to jsi před cílovou rovinkou
19 porodů - to je pěkný a pak, že není babyboom
Jo, jídlo v nemocnici nebude úplně gurmánský zážitek, já mám sbalený hroznový cukr a proteinovou tyčinku, kdyby náhodou byla potřeba před porodem energie
Ať ti to dobře dopadne, dej vědět ![]()
Ahoj holky, já dnes 39+2 a stále v celku. Dnes kontrola u Dr., vše nachystáno už 14 dní, otevřeno, malý hlavou dolů, tvrdne a bolí břicho, rodidla se roztahuji, ale vše bez kontrakcí. Jsem už týden i po Hamiltonu a pořád nic. Pokud tento tyden to už nedopadne, tak jdu taky do nemocnice na prohlídku a tam se domluvíme, co a jak, ale pevně doufám, že už snad…
A taky jsem četla, že dítě se míñ hýbe poslední měsíc před porodem, ale…malý je jak ve vodni posteli 😃
Tak snad ten úplněk pomůže, když už nezabraly ani vedra, bouřky, kroupy a tornádo 🤪 🤪
Přeji vám holky a i sobě 😃, aby vám přirozené i domluvené porody dobře dopadly. Žádný zbytečný stres a rychlý porod. Už se nám to krátí, jak to nakonec uteklo, že? 😊 😊 ❤️️
Ahoj,
Proc ti delali Hamiltona pred TP? To jste se domlouvali predem nebo mas predpoklad velke mimi?
Ja jsem na vysetreni byla pred 2t ( min jen monitor) a teda taky otevreno, nachystano a nic 🤦♀️ tak snad, kdyz tskhle “trpime” ke konci odmena bude rychly a pohodovy porod 🤞
@MamkaDenča nooo uz se blizim do finise
jako zatim se nic nedeje dostala jsem pigaro a jediny co tak me boli pulka prd. le🤭
pry dalsi postup bude ze zitra bych podstoupila ten zatezak a kdyz nic tak dostanu balonek na noc kterej by mel roztahovat asi por. Cesty nebo neco takoveho a kdyz ani to nezabere tak v sobotu tableta a ta uz by prej mela zabrat…
uz aby to bylo a ja sla domu
@LiliLili29 ahoj drzim palce… Me take dneska rekli ze porod. Cesty vypadaji dobre ale stejne mi to vyvolávají takze se modlim at mi neco zabere
nejradeji bych byla doma a cekala az to zacne nez cekat ve spitale a jak rikas mene hybe tak ja kazdy vecee dostavala kopacky jak blazen pres den docela klid ale vecer to bylo halo ![]()
@Aaarchie Hamiltona můžeš dělat od 38,39 tt. Ona mi jen chtěla trochu pomoct, když jsem nachystána a otevřená. Většinou stejně nepomůže nebo nejdřív za týden. A mě to nepomohlo vůbec 😃 ani nahřívání teplou vodou.
Ale své Dr. věřím, co dělá, je chválená a mám s ní sama jen dobré zkušenosti. A malý má dlouhé nohy, takže asi dlouhý bude. No uvidíme.
Aha tak vidis, me dnes na kontrole rikali, ze nic predem delat nebudou, vsechno ma svuj cas… a hamiltona az kdyz uz je po terminu, ackoliv jsem je temer prosila, tak nic 😂 tak dalsi konttola 40.1 za tyden doufam, ze uz bude poooo
No dnes 🌶️ 🌶️ curry vcera 🛀 mega horka a 🍷 … no za dva dny znovu…
Tak uvidime zitra btw oprava ne uplnek, ale pry novoluni a specialne pro “Žaludek, sliznice, vaječníky, děloha, vagina, prsa, pohrudnice, pobřišnice, lymfatický systém, sternální kost.
Tyto orgány jsou dnes citlivé, proto se snažte o ně pečovat a nezatěžovat je.
Lékařský zákrok:
Při Novoluní se lékařský zákrok nedoporučuje. “
Mam kamaradku, co to zajimava tak me zasobuje 🤦♀️ Komu je to jedno se predem omlouvam za spam…
Nějaké novinky ve skupině? Jak je po bouřkách? Já nemohla v noci spát, malej sebou vrněl a kopal, asi se bál hromů chudinka (a já taky
)
Příspěvek upraven 09.07.21 v 22:15
@Aaarchie Takže novoluní zítra…podle popisu to možná vypadá na falešné poplachy nebo šílené poslíčky
A třeba i další narozené miminko, kdo ví…Jinak vanu miluji, akorát už je na mě úzká, minule jsem se z ní bez pomoci nemohla zvednout
![]()
@LiliLili29 Stále vcelku? ![]()
@Nikonik Dej nám pk vědět, zda už máš miminko na světe a jste ok ![]()
Já dnes měla monitor a dost mě bolelo bříško i tvrdlo, malej se chtěl asi prokopat ven…Co jsem koukala v čekárně po ostatních maminách, tak si říkám, holka ty máš fakt velkej pupík…Tak to říkám doktorovi, že asi čekám větší miminko (každý týden je tam někdo jiný). Ptal se na váhu miminka, ale tu já vím pouze ze 36tt při odchodu z gyndy. Kouknul se na ten skoro měsíc starý údaj a nakonec mám příští týden nějaký ultrazvuk kvůli velkému plodu
a to až ve 39plus3, čili pouhé 4 dny před termínem porodu
Tak jsem zvědavá, jestli budu pořád 2v1 ![]()
@MamkaDenča jj stále v celku
všechno bolí až po zadek, ale kontrakce stále nikde a malý se vesele převaluje 😃 musím si počkat 🤣
Ahoj,
tak my uz jedeme vse vc sexu ( teda jestli se tomu da tak rikat) a asi mame kliste 🤦♀️
39.2 a vse ready posl info je na 1cm a ne a ne se prodrat ven…..
No novoluni zatim nic, tak uvidime, asi umyju okna 😂
Ahoj holky tak ja to mam za sebou… Včera jsem mela jit na ten balonek ale na nej sem uz nakonec nesla asi ten zatezovej test zabral v 7 večer me kontrolovali s tim ze zavedou ten balonek no a rupla mi voda takze to začalo nechci strasit ale bolesti jak blazen chudak pritel
prej sem byla statecna
a epidural mi nedali snazili se prirodni čestnou no a ve 2:00 hod se mala narodila 49 cm a 2900g tak holky drzim vam palce at to mate take co nejdrive za sebou… Jinak nemam ani steh jen zlehka natrhla
@Nikonik hrozně moc gratuluju
!
Hlavně že jste obě v pořádku
!
Můžu se zeptat, ty jsi masírovala před porodem hráz? To je paráda, kéž by se nám taky nástřihy a šití vyhnuly ![]()