Poradna duly
Jana Čurdová
Jee taky mame doma Filipka ❤️️
At se dari a je taky tak moc hodny jako byl ten nas ![]()
Gratulace ❤️️
@Dana V gratuluji mamino hodne zdravicka přeji 🍀 😊a tobe plno sil
@Aaarchie Tak úklid byl menší, než byl v plánu. Nepomohl a jen mě vyčerpal
Stále dva jednom.
@Dana V Gratulace k chlapečkovi
Už abych to měla za sebou, užívej miminko a naber síly ![]()
U mě beze změny, mám poslíčky, s oteplením zas mega otoky nohou, zvedat se z gauče mám už jako posilku
Do toho se mi horší nějak nálada - začínám mít strachy, jak nevím, do čeho jdu, ale na miminko se moc těším ![]()
Ja uz zacinam chytat hysteraky 🤦♀️ Porodu se nebojim, ale vsechno me stve…. Bricho mega dole, pro srovnani pridavam foto. 10kg nahore dokonce jsem 700g zhubla behem tydne…
Ahoj holky. Tak my už to máme za sebou. Bylo to dlouhý, náročný a těžký až do posledních sil, ale máme krásného chlapečka Jiříka 50cm, 3670g, a je to nedělñatko 😍 tak by to mělo být šťastné miminko.
Jinak jsem myslela, že plodová voda rupne a vyteče a je to. Ale nemusí to tak být. Mě odtékala 30 hodin, pořád při každém kroku jsem pocvrkavala. 🤪
Momentálně pro mě je důležite, že malý je zdraví a v pořádku a já se časem taky dám dokupy. Od toho mám šestinedělí 😊
A můžu vám říct, že jsem byla velmi ráda, že můj byl u toho a prožíval to se mnou a hodně mě podporoval a ke konci skoro křísil 😊
Holky, vy co jste ještě nerodily, držím vám palce, přeji pěkný porod a zdravé děti.
@Aaarchie Taky mám bříško mega dole a mega těžký, já fakt tipuju, že čekám větší miminko…Máš akorát 10kg nahoře? Co bych za to dala, mám více než 20kg
Bolí mě všecko, jsem drobek…
@LiliLili29 Wooow, další miminko
Mega gratulace, zvládli jste to všichni tři
Teď budeš nabírat sílu a užívat si tu lásku
Rodilas přirozeně bez vyvolání nakonec? Jinak kamarádce odtékala postupně plodovka několik dní…Nemusí vytéct najednou…Kdy jsi jela do porodky? Jak jsi si toho úniku všimla?
@LiliLili29 ty jo dobry 30h 👏 jj voda odteka postupne, kdy ti zacaly kontrakce?
Me minule odtekla voda (cca 18h pred) za hodinu kontrakce po 5min, ale po 12h jen na 3cm… celkem 17 h od kontrakci. Partner je obrovskou oporou. Me zitra prijede mamka do soboty, tak snad to stihneme at nemame stresy s hlidanim
@MamkaDenča taky se divim, ze jen 10, mam typicke brisko jako by to byl kluk jen vpredu, tak snad to bude ta holcicka 🤞 V noci chytam reflux nevim proc, ale je to vzdy taktak, pak silene pali zaha. No 2dny do TP drzi se jak kliste 🤰🏼.
Gratuluji všem maminkam, uzivejte si spolecny chvile, utece to ani nebudete vedet jak ❤️️
@MamkaDenča Museli mi vyvolávat nakonec oxytocinem. Ale zabral hned a celkem silně. Do porodnice jsme volali a řekla jsem jim, co se děje, že pořád jakoby učuravám, zdali to může být voda a řekli mi ať přijedu na kontrolu i s taškou. Případně bych jela dom. No a nejela. Už si mě tam nechali.😃
Malý je úžasný, jen se tady my maminky potykame s tím, že dětem moc nechutná to umělé mlíčko ze stříkačky nebo flašky a v prsou máme málo nebo spíš skoro nic mléka. Už se těším, až ho pořádně nakojím, a budeme oba spokojení 😊 😊
@Aaarchie V noci chytám křeče do lýtek, co nemám magnosolv a nepiju magnésii…A tu žáhu mám taky, vzbudím se klasicky na wc a hořím, snad v každý místnosti mám platíčko s rennie
Ty tedy nevíš s jistotou pohlaví nebo jste si to nenechali říct? Já mám do TP 7 dní a přijde mi, že nosím aspoň dvě děcka ![]()
@LiliLili29 Tak hlavně, že ta vyvolávačka zabrala a máš to za sebou…Taky bych brala, kdyby se mě tam po další poradně už nechali nebo pokud fakt čekám obříka, tak tak dali případně termín císaře…Sotva se s tím bříškem hýbu a malej furt papá, protože škytá ![]()
Mám brát do porodnice dudlík nebo anticolic lahvičku na umělý mlíko? ![]()
@MamkaDenča taky mam rennie vsude 😂 ale ten reflux me obcas vydesi hlavne kdyz si chvili lehnu na pravy bok, dneska jsem se malem udusila….v noci me spis trapi pri vstavani tvrdnuti bricha a levy bok uz zacina byt prolezely…
jj nechali vsechno vypada na holcicku, ale genetiku jsme tentokrat nedelali, tak je to porad bud a nebo ![]()
Dnes palive thajske jidlo a nic … vecer zkusime opet “romantiku”
Tak uvidime v patek, kdyz neporodim do te doby, mam ko v nemocnici asi je pozadam o hamiltona, budu uz po terminu a teda uz si netroufam ridit, stacilo min tyden, nastesti bude moc kdyztak manzel 🤞je to narocne. Bricho mam pocit, ze mi spadne ke kolenum, masakr jak je dole
nnasla jsem si prvni malou strií 😲 tak ted mazu o sto sest…
Odhad velikosti mam cca pred mesice, tak ani nevim… syn mel krasnych 3.3kg zn ideal
Dudlik neberu, kdyztak daji v nemocnici. Mam odstrikavacku, kloboucky pro jistotu a nic vic, sazim na to, ze kdyz porad trochu kojim rozjede se to rychle minule to bylo do 24h.
Holky, dudlík jsem si vzala malinkej a když jsem si řekla, že ho třeba nepoužijí, tak dneska už ho malý využil. Flašky malý skleněný sestry mají, ale savičky než se rozkojite si kdyžtak vemte takové, co jsou jako bradavky. Od Aventu třeba. U nás v porodnicí mají jiné a malý s tím bojuje, protože jsou jiné než bradavky. Často mají maminky při přikládání na prso po 3 dnu bolavé bradavky. Moooc to bolí, věřte 😊 zrovna to prožívám. Kupte si určitě klobouček na kojení. Bohužel 2ks skoro 300kc od Aventu, ale hodně to pomůže než trpět a mít zničené bradavky hned na začátku. Kojení se rozjede za 48 h ale jen šťávička, ze které se nenaji. I sestra mi řekla, že nejdříve mléko na 3 den od porodu.
Ještě případně si vemte vlhčené ubrousky a hlavně jednorázové pleny, je to nedostatkové zboží 🤣
@LiliLili29
Kazda nemocnice je jina
u nas pliny, obleceni i zakl kosmetiku mame
1 baleni poporodnich vlozek
Kloboucek mi taky minule pujcovali, ale ted mam sbaleny a vyvareny svuj ( obcas je to kumst zvolit spravnou velikost) to stejny dudlik
Jinak vic nez savicky doporucuji spis injekci dite neztrati pud sani ( to mi doporucovali minule- dam svuj prst do pusinky - malicek a pridam injekci 40ml a dite si vetsinou taha samo)
Na prsa jsem pouzivala krem s lanolinem, ale stejnou sluzbu udela i bepanthen nebo ruzovy kelimek od oriflamu jinak v DM maji krem na bradavky primo ![]()
Nechame se prekvapit, minule jsem byla kojna do 24h a maly mel jen 1× umely tak budu doufat 🤞 spis jsem odstrikavala a davala svoje. 🤰🏼 🤱
Moc děkuju za gratulace
mame se s Filipkem dobre, hezky spinka, duda si dudlik a je spokojenej. Kvuli moji tehu cukrovce musi uz od narozeni dostavat dokrm, tak aspon nema hladik a ja snad brzy budu mit pro neho mlicko ![]()
@LiliLili29 Moc gratuluji k miminku
přeji ať jste zdraví a šťastní ![]()
@Dana V Ahoj, taktéž gratuluji. Přeji hlavně zdraví a do života hodně štěstíčka 😍 😊