Poradna duly
Jana Čurdová
@Nikonik
Kojici caj - ale ne v saccich ale kvalitni sypanej, me nededelala dobre cerstva zelenina a cibule a cesnek, od 1tydne muzes davat Biogaiu s D miminku ( to jsem synovi davala, protoze Vigantol zasekava a boli brisko)
Jinak jsem jedla vse, akorat jsem se vyhybala nadymavym potravinam ![]()
Ta laktacni poradkyne urco pomuze, zeptej se pediatra jestli nedoporuci, ja s ni resila zase neustale se ucpavajici mlekovody a nadbytek
To bude dobry ❤️️
Jinak u me po teple vane, mela jsem porad poslicky po 10min ms bolesti, jinak mimo spineni a zatky zadna zmena… Tak uvidime zitra jdu opet do nemocnice kdyz do te doby nic…
@Aaarchie @MamkaDenča
Ahoj holky, držím palce, ať to hezky zvládnete 👍 👍 😃
@Nikonik Ahoj, mě hlavně řekli, že nemám jist čerstvé pečivo, tak jim suchary a křehké chlebíčky a ne luštěniny, banány, hrozno a to, co nadýmá. A s melounem prý opatrně.
Ale malý má i tak prdíky 🤣 možná jen o něco slabší. Myslím, že to jen musíme vychytat časem, co naším dětem nedělá úplně dobře. 😊
Včera nás pustili domů, dnes kontrola u obvodní Dr. a opět jsme v nemocnici 😃 🤣 dostali jsme pozdě žloutenku a hodnota se zvedla o 100 jednotek ze dne na den. Takže malý je pod modrým světlem a mám ho jen na kojení. Tak vždy jen nedočkavě čekám, az mi ten uzlíček na chvilku přinesou 😊
To se bohužel někdy stane, vze to přijde později. Když to prý bude ok v neděli ráno, tak nás pustí domů. Tak držte palce, už máme nemocnice dost 😃 už chceme být doma.
Hodnota 220 je alarmující, a 240 už vás nepustí z nemocnice a prcek jde pod modré ozařování. Co mi řekli, jak to funguje.
@Aaarchie Jak jsi na tom? Stále 2v1? Pokud ano, dnes to přijde ![]()
@LiliLili29 Děkuji za palečky, už aby to bylo! Doufám, že brzy máte tu žloutenku za sebou a jste v klidu doma ![]()
Já pořád přemýšlím nad tím vyvoláním, mám obavy, aby se mi někde miminko nezaseklo a fakt prošlo 4kg a obvod hlavičky 35 cm skrze moje porodní cesty (nemám ani 160cm)…
![]()
@MamkaDenča
Ahoj
Ted jsme v nemocnici, pry se to rozbiha, ale je to na hrane, tak mi dali vybrat, jet domu nebo zustat. Kdyby se to nahodou nedopadlo, tak v pondeli vyvolavacka.ale vsichni krouti hlavou…
Ahoj holky, tak snad to uz budete mit brzo za sebou.Ja uz bych si to pomalu prala taky a to mam jeste dva tydny ![]()
Jinak ty pihy/bradavicky/znamínka se mi udelaly taky… na krku, prsach, v podpazi… pripadam si jak struhadlo
Doufam, ze to pak zmizí.
@LiliLili29 jeee chudina to nam se zloutenka vyhla ale taky se bojim aby ji nechytla dneska ma na hlavicce asi nejake potnicky pupinecky se udelali nu tak snad to zmizi ja jsem dneska sezrala zakusek tak snad to bude v klidu protoze s tim jidlem sem si opravdu nejistá kazdy rika jez vse jako pred tim ale v menším množství ty nezdrave veci.. Ja tedy davam jeste ten probiomaxik a espumisan nebo jak se to pise… A je to lepsi nez v nemocnici tak jsem k jidlu mela pecivo takze sem ho dlabala nu.. Taknat vas brzo pustí domů
@Aaarchie tak caje mam teda jen ze sacku v lekarne nic nemeli prej vyprodano jeate tu mam ten malinik ale nekde pisou ze ano nekde pisou ze ne tak nevím.. Tak snad se ti to rozbehlo a uz jste venku
jinak dekuju za info… Ja davam probio maxik je to pry neco podobneho jako ta bio gaja… A espumisan je to lepší tedy o dost nez v te nemocnici ale mozna je to i tim ze tam jsem mela kazdy den pecivo
@Nikonik
Tak my furt 2v1 🥵 termin davno v trapu, mam smulu na hodne silne a pravidelne poslicky, takze i spani nic moc… V nemocnici typuji tento vikend, otevreno na 2prsty, ted mi chodi kontrakce/poslicci 3-5× do hodiny. Vsechno je krasne pripraveno druhy Hamilton neni treba, ten vcera byl proveden spravne a neni uz co protrhavat. Tak uvidime at nemusim v pondeli na vyvolavacku… uz jsem sla parkrat schody a zkusim 15min se psem…jsem totalne KO….
Na prdiky zkus ty pit fenyklovy caj, jinak my od 3t vanickovali a bylo po prdicich kompletne. Ted to chci stejne.
A odstrikavej si cadteji st to rozchodis, to pujde 🤞
@Aaarchie jeee jeste nic jo?? Ja porodila 5 dni po termínu tak te chápu… Ale uz to musi prijit kazdym dnem tfuj tfuj tfuj at uz to mas za sebou
ja jsem dostala jako vyvolavacku jen tu provokacku a pak jsem sla na ten oxitocin.. A vecerr mi meli davat balonek ale rupla voda takze asi oxitocin zabral nu… Dekuju piju zen feniklovej +nejaky na podporu kojení ale sackovy no… Jak jako vanickovali? Jinak vcera rvala jak blazen snad 3 hodiny byla vzhuru ale v noci jsme se vzbudili na prso jen jednou tak jsem se docela i vyspala
Ahoj holky,
Tak nase Nellinka se narodila dnes v 8:20 a je to poradny macek 4350g,53cm 💪 pry kdybych to vedela tak se stresuju a vse prirozene bez leku.
Vcera kontrakce od 17:30 a dnes ji mame berusku.
Preji vsem hlavne at vse dobre dopadne ![]()
@Aaarchie gratuluji tak to je poradnej kousek
hodne zdravicka preji
my meli 2900 pak jsme spadli na 2750 ale klobouk dolu odpocivej
@Aaarchie To vanickovani chci taky zkusit. Prý je to pro miminka super, hlavně kvůli správnému postavení těla.
Fenyklový čaj jsem taky pila při prvním těhu, sice nic moc chuť, ale tehdy to pro miminko bylo dobrý.
Jinak moc gratuluji a přeji hodně zdraví oběma. Je to macek 🤣 ale hlavně velká radost
Holky, vy co už máte miminka, nevím, jak to máte vy, ale i když jsem si z nemocnice půjčila monitor dechu do postýlky, stejně mám pořád strach a musím ho pořád kontrolovat. Někdy to vypadá, že se ani nehýbe 😁 😁
Jinak ten náš malý je opravdu „hlad“. Dnes máme 7 dni a on mi vypije 100ml!!! Aniž by si ublinkl, bo jsem si říkala, že to nemůže v tom malém žaludku ani vydržet 🤣 🤣
@Aaarchie Velikánská gratulace mamko!!! Takže holčička nakonec větší, než se čekalo…Hlavně, že vše dobře dopadlo…Já jdu na sál zítra a vůbec nevím, jak se ke všemu postavit, zda si říct o Hamiltona nebo se domluvit na zavedení tabletky na vyvolání. Jsem pěkně nervozní ![]()
@LiliLili29 Také si chci půjčit monitor dechu a přesně se vidím, že i přesto hlídám jak buldog u postýlky ![]()