Termín porodu červenec 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20.1.21 20:25

@Svckarka Na genetice mi řekli, že to vyšší NT může znamenat víc problémů, než pouze trizomie, krevním testem bych vyřadila akorát Downův s. Nebo myslíš něco jiného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
813
20.1.21 21:14

@MamkaDenča ahoj, já jsem se registrovala na Bulovce, byla jsem tam už před 5 lety a maximálně spokojena. Bylo by fajn dostat se letos do jejich Centra porodní asistence a porodniho apartmánu. Minule to nakonec bylo císařem, tak jsem zvědavá, jak to dopadne letos :D

Hlavně ti ale přeji, ať je miminko v pořádku a zdravé, uvidíš, ze to dopadne :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
20.1.21 21:35

@MamkaDenča
Mne doktorka na genetice rekla, ze krevni test vylouci hlavni tri vyvojove vady, vcetne downa. Ostatni vady pak budou pripadne rozpoznatelny na ultrazvuku a pokud by se objevily dalsi vyvojove vady, tak jsou vetsinou neslucitelne se zivotem a ten prcek by to sam nezvladl. Takze jsem rada za krevni testy a aspon prvotni jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.1.21 17:53

@Dana V Kdyby mi nevyšlo to Podolí, chtěla bych právě taky do Centra porodní asistence na Bulovku :) Měla jsem pro jistotu rozkliklé oba registrační formuláře :D Měla jsi císaře kvůli komplikacím u porodu nebo to bylo plánované?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.1.21 18:10

@Svckarka Tak to je super, že jste oba v pořádku :kytka: Právě chci radši počkat na UZ, zda se to NT srovnalo a je :andel: také ok. Trošku mě ale tvé řádky uklidnily :srdce:

Příspěvek upraven 21.01.21 v 18:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
21.1.21 18:15

Ahoj holky, sleduji tuto diskuzi, dnes jsem 16+4 a kvůli věku jsem podstoupila Panorama test, ale ani na 2× odběry nešlo volné DNA plodu vyhodnotit - málo fetální frakce.. tak jsem zklamaná, chtěla jsem mít větší jistotu… NT mi vyšel 1:4400, 5000 a 11000, ale dle věku jen 1:224… tak půjdu na ten „lepší“ utz ve 20-22tt, tak snad bude v pořádku…

Já se registrovala v Podolí, za mě je to TOP… ikdyž si své kritiky najde a v záloze jsem měla taktéž Bulovku… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.1.21 18:23

Mamky, už mažete bříška? Tento týden nějak rosteme a celkem to i bolí - tipuju vazy, co drží dělohu…Já až teď mažu olejíčkem proti striím od HIPP a ještě mám od nich zpevňující balzám na strie (tím mažu cca od 8tt jako prevenci), je to gel-krém, takže se na rozdíl od oleje můžu hned oblíknout :) P. S. nedělám reklamu, vybírala jsem dle složení (bez parabenů, mikroplastů, parafínu a pod.) i ceny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.1.21 18:30

@Anik6 Ahoj, páni - to jsem netušila, že někdy nemusí mít tyto testy žádný výsledek 8o Ten lepší utz myslíš morfologický screening/utz? To čeká mě…Taky jdeš do porodnice v Podolí :mavam: První mimčo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
21.1.21 19:03

@MamkaDenča
Mazu normalnim kremem s q10 nebo supr mastný nebo olej a budu chodit opet od 20t na lampu, minuly tehu ani jedna strie, carka nic 🤞 snad to bude stejne
Jinak za me staci mastnejsi krem nebo olej a mazat 2× denne je to levnejsi a efekt stejny, zkusenosti i holek kolem me :wink:

@Anik6
Taky jsem minuly tehu mela panoramu a teda tohle slysim poprvy…
20tt je nejdulezitejsi screening hned po prvotrimestrialnim… drzim 🤞
jinak pokud bys chtela nekde mam schovanou vizitku dr ktera ma skvely vysledky utz a stanoveni vad, presnejsi kolikrat nez vsemozny testy… kdyztak dej vedet. Jen se to plati…

Holky nechate si delat testy v 16/17t ma to odchylku 30% tak uvazuju, ze to odmitnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
21.1.21 19:11

@MamkaDenča ano, ten utz myslím, ten se platí v Podolí za 1500,– a musí ho dělat jen certifikovaný lékař… a pak je utz taky ve 20tt a ten platí VZP, ale nezaměřují se na ty „vady“

Já budu v Podolí už po 3×, doma mám dva kluky 7 a 9 let a do třetice to zatím vypadá na holčičku… :srdce:

@Aaarchie jelikož jsem si myslela, že mi vyjde ten Panorama test, tak jsem na ten integrovaný test nešla… a ani se prý už nedělá.. máš na mysli dr. Frisovou? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
21.1.21 20:12

@Anik6
Joo Dr Frisova 👍 to je ona, mas zkusenost?

Jestli nedela tak supr, pred 2lety se delal a odmitla jsem ho po panorama taky…

Jinak u moji dr jsem si platila lepsi peci za 3500 a 1500 mi vrati pojistovna a mam v tom vsechny utz vc vsech fotek i 3D fotek atd… a hlavne tu lampu proti striim 👍 a lampu i po porodu cca na 2m aby se lip hojilo siti 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
21.1.21 20:23

@Aaarchie k ní jsem původně byla objednaná… nakonec jsem šla k jiné.. ale stejně jsem skončila na rizikové poradne v Podolí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
813
21.1.21 21:36

@MamkaDenča Císař byl plánovaný, syn byl koncem panevnim a nakonec i nožkama napřed. Ale jak to bylo plánované, bylo to takové cele v klidu, za par dni jsem behala jako laňka. Ale asi bych si chtěla klasicky porod zažít, je to poslední šance, víc děti už neplánujeme :lol: tak se nechám překvapit, jak to letos dopadne.

Jinak břicho mám teď obrovské :lol: ale zatím ho nemazu, v minulem těhotenství jsem žádné série neměla a to jsem mazání celkem flakala. Ale miluju BiOil, tak ten pořídim i teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
22.1.21 09:39

Holky, máte už vybraný kočárek? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
22.1.21 09:58

@Anik6

My kocarek mame 😂 protoze jsme sportovni rodina a milujeme prirodu, beh, inline sli jsme u jednoho do TFK joggster x4( ted uz se nedela, ale byla to jedina ctyrkolka certifikovana na sport a brusle) nechteli jsme vic kocaru vc chariotu…
Mame v rodine TFK twin aventure tak jen jednu sportovni sedacku dame na korbicku. Jinak ve srovnani s THULE je o dost levnejsi a za me bytelnejsi. Co milujeme je rucni brzda bez toho ani mirnejsi kopecek dolu 😂

Za me vyhody urcite supr vlastnosti, prostorny pro dite( nosnost pro 1 - 34kg pro 2 - 45kg) kovova konstrukce, snadna manipulace
Nevýhody tezsi kocar cca 13kg, mensi kosik na nakup a zabere vic mista v aute

Meli jsme pujceny i uppa baby vista a Mono a nuna a vadi mi jak to neni odpruzeny a kolecka jsou slyset :wink: takze za me odpruzeny. Stabilni kocarek i do mesta, ale dlouho jsme vybirali autosedacku… mame od Britax romer dualfix otocnou a synovi je 16m a porad jezdi pozadu 🤞 veska se tam v pohode i neter 3r teda uz jizda po smeru.

Vybirejte dle svych pozadavku a neslevujte z nich 👍

Doporucuji vsem bezte se na kocarky podivat a projedte se s nim😉

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí