Poradna duly
Jana Čurdová
@Svckarka Na genetice mi řekli, že to vyšší NT může znamenat víc problémů, než pouze trizomie, krevním testem bych vyřadila akorát Downův s. Nebo myslíš něco jiného?
@MamkaDenča ahoj, já jsem se registrovala na Bulovce, byla jsem tam už před 5 lety a maximálně spokojena. Bylo by fajn dostat se letos do jejich Centra porodní asistence a porodniho apartmánu. Minule to nakonec bylo císařem, tak jsem zvědavá, jak to dopadne letos ![]()
Hlavně ti ale přeji, ať je miminko v pořádku a zdravé, uvidíš, ze to dopadne ![]()
@MamkaDenča
Mne doktorka na genetice rekla, ze krevni test vylouci hlavni tri vyvojove vady, vcetne downa. Ostatni vady pak budou pripadne rozpoznatelny na ultrazvuku a pokud by se objevily dalsi vyvojove vady, tak jsou vetsinou neslucitelne se zivotem a ten prcek by to sam nezvladl. Takze jsem rada za krevni testy a aspon prvotni jistotu.
@Dana V Kdyby mi nevyšlo to Podolí, chtěla bych právě taky do Centra porodní asistence na Bulovku
Měla jsem pro jistotu rozkliklé oba registrační formuláře
Měla jsi císaře kvůli komplikacím u porodu nebo to bylo plánované?
@Svckarka Tak to je super, že jste oba v pořádku
Právě chci radši počkat na UZ, zda se to NT srovnalo a je
také ok. Trošku mě ale tvé řádky uklidnily ![]()
Příspěvek upraven 21.01.21 v 18:15
Ahoj holky, sleduji tuto diskuzi, dnes jsem 16+4 a kvůli věku jsem podstoupila Panorama test, ale ani na 2× odběry nešlo volné DNA plodu vyhodnotit - málo fetální frakce.. tak jsem zklamaná, chtěla jsem mít větší jistotu… NT mi vyšel 1:4400, 5000 a 11000, ale dle věku jen 1:224… tak půjdu na ten „lepší“ utz ve 20-22tt, tak snad bude v pořádku…
Já se registrovala v Podolí, za mě je to TOP… ikdyž si své kritiky najde a v záloze jsem měla taktéž Bulovku… ![]()
Mamky, už mažete bříška? Tento týden nějak rosteme a celkem to i bolí - tipuju vazy, co drží dělohu…Já až teď mažu olejíčkem proti striím od HIPP a ještě mám od nich zpevňující balzám na strie (tím mažu cca od 8tt jako prevenci), je to gel-krém, takže se na rozdíl od oleje můžu hned oblíknout
P. S. nedělám reklamu, vybírala jsem dle složení (bez parabenů, mikroplastů, parafínu a pod.) i ceny…
@Anik6 Ahoj, páni - to jsem netušila, že někdy nemusí mít tyto testy žádný výsledek
Ten lepší utz myslíš morfologický screening/utz? To čeká mě…Taky jdeš do porodnice v Podolí
První mimčo?
@MamkaDenča
Mazu normalnim kremem s q10 nebo supr mastný nebo olej a budu chodit opet od 20t na lampu, minuly tehu ani jedna strie, carka nic 🤞 snad to bude stejne
Jinak za me staci mastnejsi krem nebo olej a mazat 2× denne je to levnejsi a efekt stejny, zkusenosti i holek kolem me ![]()
@Anik6
Taky jsem minuly tehu mela panoramu a teda tohle slysim poprvy…
20tt je nejdulezitejsi screening hned po prvotrimestrialnim… drzim 🤞
jinak pokud bys chtela nekde mam schovanou vizitku dr ktera ma skvely vysledky utz a stanoveni vad, presnejsi kolikrat nez vsemozny testy… kdyztak dej vedet. Jen se to plati…
Holky nechate si delat testy v 16/17t ma to odchylku 30% tak uvazuju, ze to odmitnu…
@MamkaDenča ano, ten utz myslím, ten se platí v Podolí za 1500,– a musí ho dělat jen certifikovaný lékař… a pak je utz taky ve 20tt a ten platí VZP, ale nezaměřují se na ty „vady“
Já budu v Podolí už po 3×, doma mám dva kluky 7 a 9 let a do třetice to zatím vypadá na holčičku… ![]()
@Aaarchie jelikož jsem si myslela, že mi vyjde ten Panorama test, tak jsem na ten integrovaný test nešla… a ani se prý už nedělá.. máš na mysli dr. Frisovou? ![]()
@Anik6
Joo Dr Frisova 👍 to je ona, mas zkusenost?
Jestli nedela tak supr, pred 2lety se delal a odmitla jsem ho po panorama taky…
Jinak u moji dr jsem si platila lepsi peci za 3500 a 1500 mi vrati pojistovna a mam v tom vsechny utz vc vsech fotek i 3D fotek atd… a hlavne tu lampu proti striim 👍 a lampu i po porodu cca na 2m aby se lip hojilo siti 👍
@Aaarchie k ní jsem původně byla objednaná… nakonec jsem šla k jiné.. ale stejně jsem skončila na rizikové poradne v Podolí…
@MamkaDenča Císař byl plánovaný, syn byl koncem panevnim a nakonec i nožkama napřed. Ale jak to bylo plánované, bylo to takové cele v klidu, za par dni jsem behala jako laňka. Ale asi bych si chtěla klasicky porod zažít, je to poslední šance, víc děti už neplánujeme
tak se nechám překvapit, jak to letos dopadne.
Jinak břicho mám teď obrovské
ale zatím ho nemazu, v minulem těhotenství jsem žádné série neměla a to jsem mazání celkem flakala. Ale miluju BiOil, tak ten pořídim i teď.
My kocarek mame 😂 protoze jsme sportovni rodina a milujeme prirodu, beh, inline sli jsme u jednoho do TFK joggster x4( ted uz se nedela, ale byla to jedina ctyrkolka certifikovana na sport a brusle) nechteli jsme vic kocaru vc chariotu…
Mame v rodine TFK twin aventure tak jen jednu sportovni sedacku dame na korbicku. Jinak ve srovnani s THULE je o dost levnejsi a za me bytelnejsi. Co milujeme je rucni brzda bez toho ani mirnejsi kopecek dolu 😂
Za me vyhody urcite supr vlastnosti, prostorny pro dite( nosnost pro 1 - 34kg pro 2 - 45kg) kovova konstrukce, snadna manipulace
Nevýhody tezsi kocar cca 13kg, mensi kosik na nakup a zabere vic mista v aute
Meli jsme pujceny i uppa baby vista a Mono a nuna a vadi mi jak to neni odpruzeny a kolecka jsou slyset
takze za me odpruzeny. Stabilni kocarek i do mesta, ale dlouho jsme vybirali autosedacku… mame od Britax romer dualfix otocnou a synovi je 16m a porad jezdi pozadu 🤞 veska se tam v pohode i neter 3r teda uz jizda po smeru.
Vybirejte dle svych pozadavku a neslevujte z nich 👍
Doporucuji vsem bezte se na kocarky podivat a projedte se s nim😉