Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj, mohla bych se k vám přidat? TP mám 21.7, zítra začínám 10. týden. Příští týden jdu na kontrolu a 5.1. na screening. Jak se holky mate? Jak vám je? Já naštěstí bez nevolnosti, ale odpoledne mi bývá trochu divne, bývám nafoukla, bolí mne žaludek, ale jinak vše ok
břicho už mam teda poradne
nebo mám aspoň takový pocit. Přitom v 1. těhotenství to na mne začalo být vidět až v nějakém 6. měsíci
a teď takhle
už jsem si i připravila těhotenské kalhoty a asi je brzy obléknu ![]()
@Dana V tak to mame podobne ja mam termin 20.7.
U me je to 3tehu, doma mam 15m chlapecka a jedno miminko mame v nebicku 🌈 a bricho mam nafoukle uz od vynechani MS 😂 kalhoty zapinam gumickou 😂 rika se, ze prvni nic a kazde dalsi to hned vyhoupne. Chytam akorat zachvaty hladu a nic me neuspokoji
.
Pristi tyden mam prvni cast krevnich testu a i prukazku a screening zac ledna tak 🤞 at vse dobre dopadne 🙏🏼
@Aaarchie píše:
@Dana V tak to mame podobne ja mam termin 20.7.U me je to 3tehu, doma mam 15m chlapecka a jedno miminko mame v nebicku 🌈 a bricho mam nafoukle uz od vynechani MS 😂 kalhoty zapinam gumickou 😂 rika se, ze prvni nic a kazde dalsi to hned vyhoupne. Chytam akorat zachvaty hladu a nic me neuspokoji
.
Pristi tyden mam prvni cast krevnich testu a i prukazku a screening zac ledna tak 🤞 at vse dobre dopadne 🙏🏼
My máme doma skoro 5 leteho kluka a ten zatím ještě neví, ze teda asi bude braska, vykecal by to na potkání a my to nejdřív chceme na Vanoce říct rodičům
také ještě pred Vánoci jdu na krev, prukazku už mám a doufám, ze si odnesu nějakou solid fotku
minule to byl jen takovy flek, tak jsem odmítla ![]()
No záchvaty hladu jsou strasne, ale snažím se je překonat, protože když se najít moc, není mi úplně hej, ale někdy to nejde
říkám si, ze když už ve 13 týdnu půjdu na test na cukrovku, kde mám tušení, ze mi ji opět potvrdí, tak budu mít se vším dobrým utrum
díky bohu to bude až po Vánocích ![]()
Ahoj holky, tak ja byla na kontrole v utery. Miminak (pracovní jméno Máňa) je v pořádku, odpovídá, srdíčko tluče. Ale dr me docela vydesila. Po skoro 6 letech se mi vratil nalez zmen na cipku 3.stupen. Pred lety na 5 jsem skoncila během 3 měsíců na konizaci, jak rychle to bylo. Vysledky vyšli z histologie, brala mi před tremi tydny polypy z hrdla. Rovnou mi rekla ze kdyz vyjde spatne krev, odesle me na genetiku a vypsala zadanku. Vysledky se dozvim 29.12. A podle nich bude bud screening nebo predani genetice. Mam docela strach. Jinak na foto nahore utz 10+3 prvni syn, dole 10+2 Máňa
docela podoba ![]()
@kalitka genetiky se neboj, ja tam byla minule uz od 9t kvuli prvnimu tehu, kdy jsme v 5m o chlapecka prisli. Je to sileny papirovani a krev mi brali snad na vsechno, tak vim, ze uz nemam obranny latky na zardenky a 0 obrannych latek proti toxoplazmoze. Vysel mi vyssi NT pri UTZ a pozitivni screening na downa 1:60, tak jsem akorat odmitla odber plodovky a radeji hradila 12k krev a beha mi tu uplne zdravy kluk 🤞 rikali mi, ze dulezitejsi je UTZ nez krev statistika. To bude dobre 🤞 mam nekde i kontakt na geneticku, co umi poznat vady na UTZ… 🙏🏼 Drzte se
Ahoj, ráda vám sem dám inspiraci na téma VÝBAVIČKA , třeba to některé z vás pomůže. přeji klidné těhotenství a veselé Vánoce
![]()
Ahoj holky, mohu secpridat?
TP mám koncem července.
Nyní jsem 8+2 tt. Ale o co jde byla jsem v úterý na 2kontrole a doktorka uviděla krom plodu se srdickem ještě něco, neví jestli zbytek žloutkového váčku nebo to byly dvojčata a druhé mizi.. Ze neví..
Nemáte někdo zkušenost? Prikladam ultrazvuk..moc děkuji. Na další kontrolu jdu az 5.1. ![]()
Eva
@Lulusenka píše:
Ještě nevíme ale nás první syn (2 roky) už mi ukazuje na bříško a říká ze je tam miminko tak to zkusíme nějak nacasovat jak budeme všichni pohromadě a syn to oznámí za nás![]()
Take mám 2 letého syna a pořad říká miminko v bříšku
snad se to do Vánoc neprovali. Já jsem mu objednala tričko s nápisem budu velký bracha a na Vanoce mu ho obliknu pod sváteční košili a řeknu at jde k babičce ze hi svlikne ![]()
@Crasssy to je super nápad
nad trickem jsme taky premysleli kamarádka to tak měla taky ze ho v tom nechali pobihat a a čekali kdo si toho všimne první ![]()
@Crasssy Je to uplne normalni, kdyz se druhe neuchyti, tak se proste “rozpusti”, deje se to bezne… 😃 Bud rada ze mas aspon jedno mimi
Nevim pro jsi z toho smutna. Na druhy plod to nema vubec zadny ucinek…
Ahoj ženy
,
mám TP 22.7.2021
, mám ukončený 9tt a mířím do 10tt. První UZ již 30.11. a srdíčko
už tlouklo
Nyní jdu na UZ 22.12., protože mám v plánu dát rodičům vánoční dárek (trošku váhám, je to před screeningem)…
A jak mi je? Nálady totálně na houpačce včetně úzkostí a asi i deprese, bolesti prsou šílené - od 7tt spím jedině v podprsence…Břicho mám nafouklé jak v 6. měsíci
Nejhorší je ale únava, spala bych stále. Ráno mírné nevolnosti, mívám i nechutenství, moc toho nesním
Mám nízký tlak a nyní v 9tt se přidalo motání hlavy a pocity, že sebou třísknu (např. po 40 minutách jízdy v MHD v roušce). Jo a trpím na noční pocení, celá postel i já úplně mokrá a musím se v noci převlékat…Máte to některá? Takže nestěžuji si, sdílím a myslím, že se mám fajn
Jak se daří Vám? ![]()
@MamkaDenča ahooj, gratuluju. Taky jdu 21.12 na ultrazvuk, abych dala dárek rodičům a taky mám strach to říkat takhle brzo 🤨 ale jak holky psaly… Všechno bude vpohode a my se musíme uklidnit… Já Teda nemůžu ani cítit bramboráky a strašně málo jim maso, vždy jen tak 2 kousky.. Mám asi o 2 kila méně. Jinak únava normální, já jsem byla vždycky spací 😀
Tak my to jedne casti rodiny rekneme dnes 9+4 mame vanoce v predstihu…protoze pak odlitame za druhou rodinou a prijde nam nefer to jednem rict a druhym ne. Na kontrolu jdu v po rano i na krev, s dr jsme domluveni, ze zbytek bude 4.1. Po navratu. Tak jsem zvedava a musime se 🙏🏼 At je vse v poradku
Citim se dobre, bricho mam jako unprvniho v 5m 😂 obcasny zachvaty hladu a zadychavam se vic. Ale nejak nemam cas to vnimat s batometem za zady ![]()
@Verca568 Kdyby nebyly zrovna ty Vánoce, tak bych spíš počkala na ten screening…Ale něco se dozvíme i na tom UZ a přesně, budeme doufat, že za pár měsíců máme zdravá mimča v náručí
Bramboráky jsou na můj žaludek kotel vždy
A aspoň trochu masa zkus do sebe dostat…Hubneš ptž máš nechutenství nebo to „leze ven“? Já teď často ujíždím na jablkách a pomelu ![]()
@MamkaDenča no praaaave ty vánoce.. Já má termín 25. 7 takže jsme skoro stejně.. já miluju bramboráky, Teda milovala, mám nechuť. Ještě jsem ani jednou Nezvracela.. Co ty?? A jablíčka a mandarinky, na těch ujíždím aji ja 😀 💪