Termín porodu červenec 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
813
16.12.20 21:39

Ahoj, mohla bych se k vám přidat? TP mám 21.7, zítra začínám 10. týden. Příští týden jdu na kontrolu a 5.1. na screening. Jak se holky mate? Jak vám je? Já naštěstí bez nevolnosti, ale odpoledne mi bývá trochu divne, bývám nafoukla, bolí mne žaludek, ale jinak vše ok :) břicho už mam teda poradne :mrgreen: nebo mám aspoň takový pocit. Přitom v 1. těhotenství to na mne začalo být vidět až v nějakém 6. měsíci :mrgreen: a teď takhle :mrgreen: už jsem si i připravila těhotenské kalhoty a asi je brzy obléknu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
16.12.20 21:51

@Dana V tak to mame podobne ja mam termin 20.7. :-) U me je to 3tehu, doma mam 15m chlapecka a jedno miminko mame v nebicku 🌈 a bricho mam nafoukle uz od vynechani MS 😂 kalhoty zapinam gumickou 😂 rika se, ze prvni nic a kazde dalsi to hned vyhoupne. Chytam akorat zachvaty hladu a nic me neuspokoji :wink:.
Pristi tyden mam prvni cast krevnich testu a i prukazku a screening zac ledna tak 🤞 at vse dobre dopadne 🙏🏼

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
813
16.12.20 22:27
@Aaarchie píše:
@Dana V tak to mame podobne ja mam termin 20.7. :-) U me je to 3tehu, doma mam 15m chlapecka a jedno miminko mame v nebicku 🌈 a bricho mam nafoukle uz od vynechani MS 😂 kalhoty zapinam gumickou 😂 rika se, ze prvni nic a kazde dalsi to hned vyhoupne. Chytam akorat zachvaty hladu a nic me neuspokoji :wink:.
Pristi tyden mam prvni cast krevnich testu a i prukazku a screening zac ledna tak 🤞 at vse dobre dopadne 🙏🏼

My máme doma skoro 5 leteho kluka a ten zatím ještě neví, ze teda asi bude braska, vykecal by to na potkání a my to nejdřív chceme na Vanoce říct rodičům :) také ještě pred Vánoci jdu na krev, prukazku už mám a doufám, ze si odnesu nějakou solid fotku :lol: minule to byl jen takovy flek, tak jsem odmítla :mrgreen:
No záchvaty hladu jsou strasne, ale snažím se je překonat, protože když se najít moc, není mi úplně hej, ale někdy to nejde :mrgreen: říkám si, ze když už ve 13 týdnu půjdu na test na cukrovku, kde mám tušení, ze mi ji opět potvrdí, tak budu mít se vším dobrým utrum :mrgreen: díky bohu to bude až po Vánocích :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
567
17.12.20 05:28

Ahoj holky, tak ja byla na kontrole v utery. Miminak (pracovní jméno Máňa) je v pořádku, odpovídá, srdíčko tluče. Ale dr me docela vydesila. Po skoro 6 letech se mi vratil nalez zmen na cipku 3.stupen. Pred lety na 5 jsem skoncila během 3 měsíců na konizaci, jak rychle to bylo. Vysledky vyšli z histologie, brala mi před tremi tydny polypy z hrdla. Rovnou mi rekla ze kdyz vyjde spatne krev, odesle me na genetiku a vypsala zadanku. Vysledky se dozvim 29.12. A podle nich bude bud screening nebo predani genetice. Mam docela strach. Jinak na foto nahore utz 10+3 prvni syn, dole 10+2 Máňa :srdce: docela podoba :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
17.12.20 07:27

@kalitka genetiky se neboj, ja tam byla minule uz od 9t kvuli prvnimu tehu, kdy jsme v 5m o chlapecka prisli. Je to sileny papirovani a krev mi brali snad na vsechno, tak vim, ze uz nemam obranny latky na zardenky a 0 obrannych latek proti toxoplazmoze. Vysel mi vyssi NT pri UTZ a pozitivni screening na downa 1:60, tak jsem akorat odmitla odber plodovky a radeji hradila 12k krev a beha mi tu uplne zdravy kluk 🤞 rikali mi, ze dulezitejsi je UTZ nez krev statistika. To bude dobre 🤞 mam nekde i kontakt na geneticku, co umi poznat vady na UTZ… 🙏🏼 Drzte se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
17.12.20 15:45

Ahoj, ráda vám sem dám inspiraci na téma VÝBAVIČKA , třeba to některé z vás pomůže. přeji klidné těhotenství a veselé Vánoce :hug: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
17.12.20 19:43

Ahoj holky, mohu secpridat?
TP mám koncem července.
Nyní jsem 8+2 tt. Ale o co jde byla jsem v úterý na 2kontrole a doktorka uviděla krom plodu se srdickem ještě něco, neví jestli zbytek žloutkového váčku nebo to byly dvojčata a druhé mizi.. Ze neví..
Nemáte někdo zkušenost? Prikladam ultrazvuk..moc děkuji. Na další kontrolu jdu az 5.1. :-(
 Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
17.12.20 19:51
@Lulusenka píše:
Ještě nevíme ale nás první syn (2 roky) už mi ukazuje na bříško a říká ze je tam miminko tak to zkusíme nějak nacasovat jak budeme všichni pohromadě a syn to oznámí za nás :D :srdce:

Take mám 2 letého syna a pořad říká miminko v bříšku :) snad se to do Vánoc neprovali. Já jsem mu objednala tričko s nápisem budu velký bracha a na Vanoce mu ho obliknu pod sváteční košili a řeknu at jde k babičce ze hi svlikne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
17.12.20 19:56

@Crasssy to je super nápad :andel: nad trickem jsme taky premysleli kamarádka to tak měla taky ze ho v tom nechali pobihat a a čekali kdo si toho všimne první :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
18.12.20 21:55

@Crasssy Je to uplne normalni, kdyz se druhe neuchyti, tak se proste “rozpusti”, deje se to bezne… 😃 Bud rada ze mas aspon jedno mimi :wink: Nevim pro jsi z toho smutna. Na druhy plod to nema vubec zadny ucinek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.12.20 00:28

Ahoj ženy :mavam:,

mám TP 22.7.2021 :dance:, mám ukončený 9tt a mířím do 10tt. První UZ již 30.11. a srdíčko :srdce: už tlouklo :andel: Nyní jdu na UZ 22.12., protože mám v plánu dát rodičům vánoční dárek (trošku váhám, je to před screeningem)…

A jak mi je? Nálady totálně na houpačce včetně úzkostí a asi i deprese, bolesti prsou šílené - od 7tt spím jedině v podprsence…Břicho mám nafouklé jak v 6. měsíci :nevim: :mrgreen: Nejhorší je ale únava, spala bych stále. Ráno mírné nevolnosti, mívám i nechutenství, moc toho nesním :zed: Mám nízký tlak a nyní v 9tt se přidalo motání hlavy a pocity, že sebou třísknu (např. po 40 minutách jízdy v MHD v roušce). Jo a trpím na noční pocení, celá postel i já úplně mokrá a musím se v noci převlékat…Máte to některá? Takže nestěžuji si, sdílím a myslím, že se mám fajn ;) Jak se daří Vám? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
19.12.20 09:57

@MamkaDenča ahooj, gratuluju. Taky jdu 21.12 na ultrazvuk, abych dala dárek rodičům a taky mám strach to říkat takhle brzo 🤨 ale jak holky psaly… Všechno bude vpohode a my se musíme uklidnit… Já Teda nemůžu ani cítit bramboráky a strašně málo jim maso, vždy jen tak 2 kousky.. Mám asi o 2 kila méně. Jinak únava normální, já jsem byla vždycky spací 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
19.12.20 10:59

Tak my to jedne casti rodiny rekneme dnes 9+4 mame vanoce v predstihu…protoze pak odlitame za druhou rodinou a prijde nam nefer to jednem rict a druhym ne. Na kontrolu jdu v po rano i na krev, s dr jsme domluveni, ze zbytek bude 4.1. Po navratu. Tak jsem zvedava a musime se 🙏🏼 At je vse v poradku
Citim se dobre, bricho mam jako unprvniho v 5m 😂 obcasny zachvaty hladu a zadychavam se vic. Ale nejak nemam cas to vnimat s batometem za zady :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.12.20 18:04

@Verca568 Kdyby nebyly zrovna ty Vánoce, tak bych spíš počkala na ten screening…Ale něco se dozvíme i na tom UZ a přesně, budeme doufat, že za pár měsíců máme zdravá mimča v náručí :hug: Bramboráky jsou na můj žaludek kotel vždy :D A aspoň trochu masa zkus do sebe dostat…Hubneš ptž máš nechutenství nebo to „leze ven“? Já teď často ujíždím na jablkách a pomelu :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
19.12.20 22:00

@MamkaDenča no praaaave ty vánoce.. Já má termín 25. 7 takže jsme skoro stejně.. já miluju bramboráky, Teda milovala, mám nechuť. Ještě jsem ani jednou Nezvracela.. Co ty?? A jablíčka a mandarinky, na těch ujíždím aji ja 😀 💪

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí