Poradna duly
Jana Čurdová
@Trouble maker jsem po treti tehotna 1. Tehu ve 2trimestru nedopadlo kvuli infekci a doma mam 15m syna.. 2× porod za sebou mam… zalezi co pocitas.
Jak se vsichni citite? U me vse v pohode, samozrejme maraton bych uz neubehla, ale zatim az na zachvaty hladu a v aute se mi zveda kufr nic 🤞 zaciname 9t:-)
Ahojky zdravím všechny
jsem tu nová
dnes jsem 8+6, takže zítra začínám 10 týden
dvě kontroly mam uz za sebou. Prvni dle ms mela byt v 7+0 ale tím, že ovulace byla az někdy 24 den tak dr. Viděl jen žloutkovy váček bez
. Takze říká že to je tak 5 týden. Minuly týden na druhé kontrole a uz jsem byla 8+0 a krásné
. Uz jsme objednání i na krev v 10 tydnu.
TP mame na 14.7
![]()
Holky, ještě mě tak napadlo, kdy to budete oznamovat v práci? Mam z toho hrozný strach. Jsem v nové práci 6 měsíců a jako zastup za MD. U pohovoru se mě ptali jestli planuju otěhotnět no a co jsem měla říct tak jsem. rekla ze to zatím neplanuju. Ale ono to ted přišlo, tak mam strach jak to vezmou. Mate některá podobnou zkušenost? Děkuji
![]()
Chtěla bych to oznámit ještě před vánoci cca v 11 TT, už to chci mít za sebou. ![]()
@zuzanaruzi u prvniho jsem to oznamovala kolem 16t, aby se zacala hledat nahrada cekala jsem na dobre testy atd… a do 25t to temer nikdo nepoznal (nechtela jsem) saka a salky dobre maskuji. Ted to oznamovat nebudu jsem na rodicaku a v praci pracuju na DPP tak az to nepujde zamaskovat, lidi uvidi, vracet jsem se mela az za rok 😂 urcite s tim nespechej, na pohovoru se te ptat nemeli je to protizakonne a dle zakona to oznamovat nemusis, je to jen slusnost.
@Aaarchie píše:
@zuzanaruzi u prvniho jsem to oznamovala kolem 16t, aby se zacala hledat nahrada cekala jsem na dobre testy atd… a do 25t to temer nikdo nepoznal (nechtela jsem) saka a salky dobre maskuji. Ted to oznamovat nebudu jsem na rodicaku a v praci pracuju na DPP tak az to nepujde zamaskovat, lidi uvidi, vracet jsem se mela az za rok 😂 urcite s tim nespechej, na pohovoru se te ptat nemeli je to protizakonne a dle zakona to oznamovat nemusis, je to jen slusnost.
Děkuji za odpověď. Rodine to chceme oznámit na Vánoce tj. v 12 tydnu a bydlíme na vesnici a pracuji v malém městě kde se jsixhni znají, tak se bojím aby se jim to nedoneslo od někoho jiného. To bych fakt nerada. V práci jsou celkem fajn lidi, jen se prostě boji ze hned odejdu no. Ale já si řekla, že je pro mě rodina důležitější než práce a miminko jsme moc chtěli tak jsme rádi že je zatím vše v pořádku
![]()
Rodině to oznámíme o vánočnîch svátcích, to budu mít už po sceeningu. Už se těšíme, to budou koukat. To samé dětem. Dcera z toho stejně nemá rozum, takže spíše na syna jsem zvědavá
Ahojte holky, jsem na začátku 9 týdne a termín mám 25.7. Myslíte že je vhodné to oznamovat rodině, když na screening jdu až po Novém roce? Děkuji za názory.. Bude to moje první.
@Verca568 my to oznamovat budeme budu 11-12tt Taky jsme chteli pockat, ale vanoce k tomu nabizi a kdovi jak dlouho s nami bude babicka ❤️️
Mam jeste jeden dotaz je tu nekdo kdo taky porad koji? Zacala me pri tom palit bradavka tak jestli to souvisi s tehu… jinak syn 15m je prsoň a odstavení násilím se mi úplně nechce, sice přes den nedostava jen pred spanim a v noci tak i tak…diky
@Verca568 píše:
Ahojte holky, jsem na začátku 9 týdne a termín mám 25.7. Myslíte že je vhodné to oznamovat rodině, když na screening jdu až po Novém roce? Děkuji za názory.. Bude to moje první.
Ahoj, čekám také prvni mimi. Teď jsem v 10 tydnu a oznamovat to budeme taky na Vánoce což budu začátek 12 tydne. Screening resp. Krev a tlak budu mít příští týden 17. a ultrazvuk zatím nevím. Ale Vánoce jsou na oznamování jako stvořené.
![]()
@Verca568 Ahoj Já budu na Vánoce konec 10 týdne čekáme druhé miminko a také to chceme říct alespoň té nejbližší rodině ![]()
@Lulusenka tak to máme úplně stejně 🙂 🙂 🙂 máme právě kazdy vánoce strašně velkou party a tak nějak to asi neutajim, když nebudu pít.. Jen se bojím, že by se mohlo něco pokazit, a pak zas celé rodině říkat, že nic…
@Verca568 prave u nás by na to stejně došli když bych si nedala nic alko
neboj musíme věřit ze to bude všechno dobre a miminka budou zdravé ![]()
@Verca568 @Lulusenka rodina z moji strany uz to vi, protoze jsem byla od 8do 11tydne s hlavou v zachode
… ale sirsi rodine a od chlapa to oznamime na Vanoce. To uz budu 14tyden… ![]()
@Lulusenka @Verca568 Ahojky, s dovolením se přidám k debatě. Také plánujeme tu novinku oznámit rodině na Vánoce. Máte už nějaké nápady, jakým způsobem to oznámíte? ![]()