Poradna duly
Jana Čurdová
@TerezaRyš
To víš, že jo, u prvního tehu jsem byla tak v soku, ze se to povedlo (2roky snazeni a priprava n ivf) ze jsem letela 2t po vynechani ms k dr a taky jen vacek, srdicko bylo az za dalsi 2tydny( k oplodneni doslo v druhe pulce cyklu) tehu nedopadlo, ale z duvodu infekce v17t…
U druheho jsem k dr sla radeji az kolem 7-8t a uz vse oukej a ted taky vyckavam, papam kys listovou a setrim se 🤞
@TerezaRyš píše:
Ahoj holky, můžu se přidat?jsem po Ivf, termín porodu podle kalkulačky 8.7.2021, na posledním ultrazvuku jsem byla minule úterý to jsem byla asi 5+5tt byl vidět gestacni a zloutkovy váček… Měl jste to taky někdo tak a dopadlo to dobře? Doktorka mi sice řekla že je vše jak má být, ale tím že jsem neviděla embryo a mám za sebou před 10 lety zamlkle těhotenství tak mám strach.. Na další kontrolu jdu teď ve čtvrtek… Říkala že by mělo být vidět embryo i srdíčko.. Ale víte jak to je… Červik hloda…
ikdyz doktorka je naprosto vklidu…
Jak vám jinak je, jak se cítíte…? Já teď řeším dost bouřlivé sny už druhou noc… Mrtvá babička atd… Mám celkem strach z toho co to napovídá… :-/
Jinak mám Teda 3.5leteho syna ale plno věcí si z jeho těhotenství vůbec nevybavuju že bych měla, řešila
Hezký den všemTerka
Ja taky 5+4 ještě neměla srdíčko, ale byl embryonální pol. Za týden bylo i srdce.
Holky, je tam 😊 embryo i srdicko. Je o dva dny mladsi nez podle ms. Tak jsem stastna 😊
@Aaarchie píše:
Ahoj,tak se taky pridavam, // vcera, teprve 2ms od porodu 9/2019, porad obcas kojim 😂
Predtim temer 2roky cekani, bohuzel prvni tehu nedopadlo a chlapecka mame v 🌈.
Ted prakticky hned ❤️️ Tak vsem 🙏🏼 🤞 at to dobre dopadne.
Příspěvek upraven 16.11.20 v 12:17
To jsou luxusní dvě čárky, gratuluju a ať je to vše v pořádku! ![]()
@Anonymní píše:
Ja taky 5+4 ještě neměla srdíčko, ale byl embryonální pol. Za týden bylo i srdce.
No právě to mě trochu znepokojuje že neviděla embryo ale „jen“ zloutkovy váček… ![]()
@Anonymní píše:
Holky, je tam 😊 embryo i srdicko. Je o dva dny mladsi nez podle ms. Tak jsem stastna 😊
Super!!! Gratuluji… No já budu na kontrole 7+0tt tak snad ho uvidí… Jsem nervózní už. ![]()
@TerezaRyš Urcite jo 🙂 u me i ty dva dny sehraly roli, je to dost znat. Dnes jsem tedy 7+2 (podle ms to bylo 7+4).
@TerezaRyš píše:
Ahoj holky, můžu se přidat?jsem po Ivf, termín porodu podle kalkulačky 8.7.2021, na posledním ultrazvuku jsem byla minule úterý to jsem byla asi 5+5tt byl vidět gestacni a zloutkovy váček… Měl jste to taky někdo tak a dopadlo to dobře? Doktorka mi sice řekla že je vše jak má být, ale tím že jsem neviděla embryo a mám za sebou před 10 lety zamlkle těhotenství tak mám strach.. Na další kontrolu jdu teď ve čtvrtek… Říkala že by mělo být vidět embryo i srdíčko.. Ale víte jak to je… Červik hloda…
ikdyz doktorka je naprosto vklidu…
Jak vám jinak je, jak se cítíte…? Já teď řeším dost bouřlivé sny už druhou noc… Mrtvá babička atd… Mám celkem strach z toho co to napovídá… :-/
Jinak mám Teda 3.5leteho syna ale plno věcí si z jeho těhotenství vůbec nevybavuju že bych měla, řešila
Hezký den všemTerka
To bude dobré, musíš věřit
Moje jedná známá měla podezření na zamlklé těhotenství, ale ona to nevzdala a udělala dobře - asi až v 11.týdnu!! uviděla bušit srdíčko, těhotenství bylo mladší, ale vše dobře dopadlo, ted má 2roky starou holčičku
Ale chápu tvé obavy.. já měla první těhu taky zamlklé a ani srdíčko se neukázalo.. druhé těhu bylo zajímavé a dost náročné, ale zvládla jsem to a mám skoro 5letou holčičku
moje třetí těhu skončilo v létě, srdíčko sice bylo vidět už v 6+3, ale bohužel pak přestalo
ted jdu za týden na kontrolu, kdy budu v podobným týdnu a taky se bojím, co tam uvidí… a jak se jinak cítíš? Nějaký změny pozoruješ?
@Janyyska já beru po tom umělém 6 utrogestanu denně takže ať už mám jakékoliv příznaky (žaludek na vodě, bolest prsou, bolest podbřišku - chytám takové křeče tak ty jediné připisuji těhotenství že se to asi roztahuje) tak zbytek si myslím že je ten utrogestan…
ale já jsem i u syna měla celkem bezproblémove teh… Neměla jsem snad nic… ![]()
Co ty? ![]()
Jsem 5tt, ještě jsem ani nevolala k dr, tam budu volat tak za týden, ten mě objedná až tak na 7-8tt, to uz by mela byt i srdeční činnost, driv se mi tam nechce, se zbytečně stresovat. Navic mam doma 2lete dítě, to mi dává zabrat ![]()
Ahoj holky, tak já dneska na kontrole v 7+3 a krásne srdicko bylo vidět. TP 1.7. Potvrzen ❤️️❤️️
@TerezaRyš píše:
@Janyyska já beru po tom umělém 6 utrogestanu denně takže ať už mám jakékoliv příznaky (žaludek na vodě, bolest prsou, bolest podbřišku - chytám takové křeče tak ty jediné připisuji těhotenství že se to asi roztahuje) tak zbytek si myslím že je ten utrogestan…ale já jsem i u syna měla celkem bezproblémove teh… Neměla jsem snad nic…
Co ty?
To je celkem dost… já utrogestan brala snad v každém těhotenství, ale změny sem tolik nepozorovala. Předtím v těhu jsem dost krvácela, byla na rizikovým, měla těhotenskou cukrovku.. celkově si to velmi živě pamatuju.
No a ted v podstatě cítím dost pnutí břicha, jak je nafouknutý a občas tam píchne.
Tak pak dej vědět ve čtvrtek, co ti řekne na kontrole, věřím, že to bude dobré ![]()
@TerezaRyš Ahojky a vítej, já byla v neděli neplánovaně na pohotovosti protože jsem začala poměrně silně krvácet, dle MS 6+0, utz také 6+0 už bylo vidět miminko a dokonce i akce srdeční
a naštěstí vše ok, jen křečáky z minulého porodu okolo dělohy které mi asi právě způsobují bolest a zhoršují překrvení. Přidávám fotečku
![]()
@TerezaRyš píše:
No právě to mě trochu znepokojuje že neviděla embryo ale „jen“ zloutkovy váček…
každý doktor má jinak citlivý UTZ, neznepokojuj se
bude vše v pořádku!
@Anonymní píše:
Jsem 5tt, ještě jsem ani nevolala k dr, tam budu volat tak za týden, ten mě objedná až tak na 7-8tt, to uz by mela byt i srdeční činnost, driv se mi tam nechce, se zbytečně stresovat. Navic mam doma 2lete dítě, to mi dává zabrat
Naprosty souhlas.. jsem na tom podobně. Nechci zbytečně behat na gyndu a stresovat. Mam dvou a pul leteho chlapecka doma a jsem ve 4tt ![]()