Poradna duly
Jana Čurdová
@kalitka moje fotka 5+5tt gestacni a zloutkovy Vacek…
6+0 by bylo za dva dny tak nevím no.. Ten rozdíl je velký…
@TerezaRyš moje foto je primo z nemocnice, tak si myslim ze to utz bude nejspis citlivejsi. Držím pěsti ![]()
Přeji všem pěkné odpoledne/večer 😊 Jenom bych ráda vyjádřila svůj názor na věc. Tak ani my bychom si dítko s vážným postižením nenechali. Proto na screening jdu. Samozřejmě je postižení a postižení, ale celodenní péči o dítě bych nezvládla. Nezvládla bych se koukat na to, jak se třeba trápí.. Ja sama mám pouze vrozenou vadu oka tzv. Marcus Gunnuv syndrom a denně jsem celou základní školu chodila s brekem domu. Děti jsou zle. Nenechali mě ani najíst. Každý den ta samá písnička. Máma si to pamatuje do teď a říká, že se tím hodně trápila. Určitě i víc, nežli já. Druhá věc.. Maminka se už 10 let stará o svoji maminku. Dennodenně. Babička jenom leží. Je to nesmírně psychicky náročné. Teď po 5ti letech si s tátou „dovolili“ dovolenou a my se se sestrama o babičku 3dny starali a je to opravdu nepřetržitá a těžká práce. Ani si to naši duchem neužili a neodpocinuli. Já vidím prostě obrázek toho, že by se tím trápila celá rodina, nedejbuh to dítě. A šla bych v tomto případě tou jednodušší cestou. Každopádně plne respektuji nazor druhých lidí. 🙏
Ahoj holky, mohla bych se k Vám přidat
Dneska jsem 4+6tt, miminko je po 1. IVF, tak doufám a věřím, že to už mimísek zvládne až do porodu. TP mám podle MS 26.7.
Jinak Všem moc gratuluji k miminkům
![]()
Ahoj holky, muzu se přidat? 😊
Podle ms jsem ted 5+3 a k dr jdu za tyden.. to uz by mohlo byt videt i ❤️️ Uz se nemuzu dočkat!
Jinak me porad boli podbrisek jako pri ms a o prsou radsi nemluvím ![]()
Zatim zadna nevolnost ![]()
Všem gratuluji a preji at vse probíhá tak jak ma ![]()
Jak zvládáte nevolnosti, únavu a péči o další dítě/děti? Já jsem úplně nepoužitelná, nejraději bych jen ležela a spala, ale to jaksi nejde. ![]()
Ahoj, zacinam 7 tyden k dr jdu az za tyden, ale zatim mimo silenyho hladu zadne jine obtize, u syna (15m) to bylo stejne.
Zatim vse zvladame do toho jeste pracuju z domova kdyz spi dopo a pak vecer kdyz usne a davame to. Jen behani mi uz nedela uplne dobre, 🤞 🙏🏼 snad se ti to vrzy srovna. 🙏🏼At mame klidny prubeh, minule me trapily bolesti zad a tvrdnuti bricha, tomu bych se ted rada vyhla 😂
Příspěvek upraven 24.11.20 v 16:59
@Daisyy1995 jsem na tom podobně. Jen bych se valela a spala. Padne půl 9 večer a ja jsem ko. Jeste mi vcera dr nasla polyp na cipku tak jsem z toho jemně rozhozena. ![]()
@kalitka bude ho chtít odstranit nebo jen kontrolovat v těhotenství?
@Daisyy1995
Nevolnosti celkem ok, spíše ve druhé půlce dne a po jídle je mi na zvracení a teda do ničeho se mi vůůůůbec nechce. Navíc na nic nemám ani chuť, takže je těžký vymyslet něco k obědu ![]()
Dcerka je naštěstí šikovná a hodná, bude jí už 5let, takže si vyhraje i sama, občas si spolu něco zahrajeme nebo vytvoříme, ted máme v plánu dělat nějaký výtvory na Vánoce, tak to bude fajn
ale jinak funguje u nás i tatínek, který si s ní vždy hraje, když přijde z práce ![]()
Jinak holky, včera jsem byla na 1.kontrole a bylo vidět už srdíčko
Jsem 6+5, ale na ultrazvuku to odpovídalo 7+2, tak uvidíme, za 2týdny jdu znova, tak snad budou další dobré zprávy. ![]()
@Daisyy1995 no je to husty
rano mi je blbe, pak mam hlad ale nemam chut cokoliv varit, a pak bych klidne spala cely odpoledne a az do rana
ovsem mam 18m dcerku a ta to vidi rozdilne… no lezim a ctu ji knizky, stavim s ni z gauce věže… nahazim ji hromadu pokladu do nejaky krabicky a necham ji se v tom vrtat… ale i tak mam vycitky ze se ji nevenuju. Ona je tak hodna a chytra holcicka, mrzi me, ze nezvladam denni prochazky jako driv. Ale uz je mi lip nez pred 14 dny, to bylo sileny
nastesti vim, ze prijde obdobi, kdy cloveku neni blbe a naopak ma chut na vsechno
a pak uz budeme jen valit pupky pred sebou s nateklejma kotnikama v letnich vedrech ![]()
@Daisyy1995 rovnou mi ho odstranila a dala gynprodyl na udrzeni. ![]()
Ahoj,
Ráda bych se k vám připojila - podle ultrazvuku z minulého týdne začínám 8. týden, srdíčko krásně buší.
Mám doma už skoro 18ti letého syna a malou 2,5 letou dceru, třetí jsme neplánovali, trochu nás to zaskočilo, ale už se těšíme ![]()
Bude mi za chvíli 41, tak doufám, že vše dobře dopadne. Je tu taky nějaká starší maminka?