TP červenec / srpen 2026

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1343
16.12.25 16:16

@Mišu111 @Domin1k4 holky já si myslela že u druhého dítěte budu mít ten strach menší když už vím do čeho jdu, ale ten strach je teda daleko větší právě že vím do čeho jdu :D mám větší nervy než poprve a to ze všeho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
16.12.25 18:39

Ahojte vsichni, pridavam se k vam mam termin porodu 13.7,dnes jsem 10+2,je tady nekdo v podobnem tydnu? Jak se holky citite a jake mate priznaky? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
16.12.25 20:03

@el.leanor21 Já to mám u druhého úplně stejně :lol: Myslela jsem si, že budu v klidu a místo toho se pořád pozoruju a všechno řeším :lol: Asi je to taky tím, že jsem na mateřské a mám víc času o všem přemýšlet než když jsem chodila do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
16.12.25 20:24

@nika19
Gratulace :dance: to už budeš zachvili na konci prvního trimestru :dance:
Ja a příznaky? Těžko říct :nevim: jsem hrozny stresař a hlídám se, každopádně na těžkosti žaludku celkem trpím, ale říkám si jestli to nemůže být progesteronem, který 2× denně zavadím :nevim: …tak či tak se těším až bude první trimestr radši zamnou :D jinak prsa bolí, podbřišek také sem tam pobolívá, stres a rozházené hormony :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1343
17.12.25 09:16

@Effy99 no ono si to člověk vždycky nějak plánuje nebo si myslí jak to nebude a pak je to stejně všechno jinak :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
17.12.25 09:38

Čas mezi kontrolami

Ahoj holky, jak zvládáte čekání mezi kontrolami?
Já čekám miminko z IVF. Snažili jsme se skoro 5 let. Byl to náš 5. transfer. 3. transfer už se chytil, ale bohužel to dopadlo špatně a nerozbušilo se srdíčko. Nikdo neví proč, oba jsme zdraví. No myslela jsem si, že jak na ultrazvuku uvidím srdíčko, tak už budu happy a pozitivní. No vydrželo mi to asi tak pul dne 🤭… když už jsem konečne přijala, že na kontrole bylo vše ukázkový, pak byla kontrola u mé doktorky. Vše v pohodě byla jsem 8+6 podle utz (podle oplodneni 9+1 ale mimi bylo ve špatné poloze tak kdo ví jak je realne velky) a už i tancovalo, zase všechno odpovídalo. Teď jsem 11+3. a kontrolu mám až v úterý. Den před štědrým dnem, 1. screening 29.12. No a musim říct, že to čekání je naprosta hrůza. Příznaky už od začátku jsou u mě minimalni. Žádné zvracení, jen občas den kdy se mi parkrát navaluje, sem tam bolest hlavy, sem tam pálí žaha. A pak jsou třeba 3 dny kdy jakoby se nic nedělo. Až to ve mě fakt vyvolává pocit nereálna. No a s tim právě asi taky souvisí ta hlava…kouknu na mimi věci a hned mám úzkost abych se zas neunáhlila. ChatGPT jede na plné obrátky. Tak moc si to miminko přeju…ale tak hrozně se bojim se na něj těšit natož to někomu říct. Snažím se zabavit, at se nenervuju a nemám nervní dítě, ale někdy se s tou úzkostí už prostě probudím… Třeba nedávni jsem se probudila s pocitem „něco je jinak“ a už od rana ss musela uklidňovat, že určitě je vše v pořádku🙉 přijdu si jako blázen…nejraději bych na kontroly chodila každý den. Mám fakt hrůzu ze zt 🤦‍♀️ Je tu někdo kdo se taky tak bojí? Nebo má těhu po ztrátě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
17.12.25 11:11

@Mišu111 aha tak to mam podobne, teda trochu mi vymizely nevolnosti, jsem jen unavena, obcas bolesti v podbrisku jemne, prsa taky obcas pnou :) kolikaty tyden jsi :)
Progesteron taky beru 2-1-2 dela taky svoje, vahove jsem zatim o 1 kg tezsi :D a mam silenou chut na sladke, ale snazim se krotit :D

Příspěvek upraven 17.12.25 v 11:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
17.12.25 11:11

@Antra26
Ahoooj, achjo :,( tak moc ti rozumím a ještě, když jsi tu cestu neměla úplně jednoduchou. Se strachem nám bohužel nikdo nepomůže, také se bojím, my všichni se určitě bojíme. Je to strašně těžké, ja se třeba snažím stále něčím zaměstnávat, aby hlava tolik nepřemýšlela :nevim: to je tak jediné co můžu 🤦🏼‍♀️ 🙏🏻

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
17.12.25 11:15

@nika19 ja jsem na úplném začátku, stále čekám na srdíčko/srdíčka, na poslední kontrole tam totiž byly dva váčky :D nyní jsem 5+4, v pondělí jdu k dr., ale na srdíčko je myslím brzy :roll: jsou to nervy človek pořád čeká… jeee ty už máš příznak na ústupu, to ti závidím :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
17.12.25 11:55

@Antra26 ahojky jsem na tom podobne, taky pres ivf povedl se nam 3 ivf 6 transfer, po 9 letech, predtim jsem 4 x potratila, ale vsechno mezi 5-7 tydnem, ted jsme nejdal, snad uz prcek zustane :andel: ja se taky nekdy necitim vubec tehotne jsme 10+3 dneska, ale unavena byvam dost, nevolnosti mi vymizely, jen obcas je mi zle, ale uz ne tak jako na zacatku, prsa mi pnou, obcas mirna bolest v podbrisku jako PMS, hlava je hrozna, taky porad premyslim a googlim a hned myslim na nejhorsi, ale snazim se porad neco vyrabet a delat a divam se na pohadky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
17.12.25 12:14

@Mišu111 aha tak to jo a co mas za priznaky? Nam videli srdicko v 6+2 tydnu, tak treba priste uz pujde videt :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
17.12.25 12:32

@nika19 no v pondělí až půjdeme na kontrolu tak budu cca 6tt, tak uvidíme, ale moc tomu nedávám :D
Nooo trpím na nízký tlak, takže černo před očima a slabo, pobolívání podbřišku, prsa a takový těžkosti žaludku, převážně nemam na nic chuť, takže se spíš nutím a třeba od včerejšího poledne jsem měla pocit, že mám v žaludku kameny, trvalo to do dnešního dopoledne. Tak nevim, take zavadím pro jistotu 2× denně progesteron, a co jsem četla, tak zpomaluje trávení a způsobuje tyto problémy. Musím o tom říct dr., uvidíme co mi poví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
17.12.25 15:15

@Mišu111 treba budes prijemne prekvapena, uvidis no drzim palce :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
18.12.25 16:25

Ahoj, já jsem dneska byla zase u doktora, 7. týden a srdíčko už nejspíš jde vidět, teda byl tam nějaký pohyb, takže jo. Špatně mně není, spíš nemám na nic chuť a doufám, že to tak aspoň dva týdny zůstane. Jedeme po Vánocích na několik dní k rodině a ještě se mně nechce jim o tom říkat. Ale čeká mě i přípitek a teda nevím, jak to obkecám.
Co vy ostatní? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1343
18.12.25 18:45

@MikejlaW čauky, těch vánoc se teda taky děsím, hlavně všude ty přípitky a jakmile to odmítnu nebo nebudu chtít je mi jasné že se na mě sletí jako supi. A taky se mi to nechce zrovna dvakrát říkat… Nejradši bych to řekla co nejpozději… Spíš se toho děsím než bych se těšila :mrgreen: nějak nevím co si najdu za výmluvu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí