TP červenec / srpen 2026

Napsat příspěvek
Velikost písma:
86
1.3.26 09:42

@el.leanor21 já mám taky takové divné pocity, takové jako bubliny nebo žbluňkání. Cítím to hlavně večer když už ležím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
1.3.26 11:25

@Nika558 taky tak a když ležím na zádech tak hlavně :lol: no jsem zvědavá na tu kontrolu, co bude nového… Teď je to taková ta hluchá doba, kdy už mi není zle ale zároveň jak necítím pravidelně pohyby tak nevím co se tam děje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
1.3.26 11:42

@el.leanor21 vše bude v pořádku 🍀 🍀 🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
18.3.26 21:27

Ahoj, našla jsem tuto diskuzi s termíny porodu v měsíci, kdy rodím i já.
Mimochodem 31.7 se narodil můj druhorozený syn.
Kazdopadne ja mám termín porodu na 14.7. a mam rodit uz počtvrté.
Jsem na vysoce rizikovém těhotenství. Nebylo plánované, mam aktivní ulcerózní kolitidu, můj cyklus vubec nefungoval a tak nejak jsem z toho všeho rozčarovaná.
Cekam holčičku. Ale nejmladšímu dítku je již 7 let a ja se zařekla, ze 3 deti stačí…. Byla jsem s nimi sama. Začala jsem budovat kariéru a studovat vysokou školu se zaměřením na pedagogiku. Jsem taková ta silná a nezávislá žena s mnoha traumaty z dětství, nikdy jsem nebyla závislá na muži a krom prvního dítka (též neplánovaně v mladém věku), mám dvě děti dobrovolně skrze dárcovství.
Muži mi v životě nepřinesli jistotu a nechtěla jsem se po tom všem, co jsem vybudovala, dostat někdy do stavu, že budu mít závazky ve vztahu. Byla jsem roky sama. Ale před rokem poznala přítele. Vyhovovalo mi rozptýlení, společné chvíle kdy jsem žila i dospělý život… komunikace. Nepocitala jsem s tím, že by tak brzy nastal zvrat. Vzhledem k mým zdravotním problémům nějak selhala nejen imunita ale i cely cyklus (téměř žádné krvácení, měsíčky co 17 dni… nedorůstáni děložní sliznice …) a přesto jsem zjistila, ze očekávám miminko. Musim se přiznat, ze to bylo v době, kdy jsem se rozmýšlela nad tim, ze vztah nám uplne neladí (zkoušeli jsme ze u me přítel přespával - nedávám jeho biorytmus, lehkomyslný pohled na mnoho věci a prokrastinaci ) … ono je toho více. Jsem na sebe tvrdá a jdu si za svými cíli - nemluvim o plánech. Konám.
Muj druhorozený syn je autista a ja vzhledem k zasvěceni života speciální pedagogice, studiu psychologie a filozofie, přistupuji jinak i k pohledu na výchovu, rozvoj dítěte atd. Tim myslím demokraticky styl, naslouchání, kompromisy…. Rozdíl mezi nevychovanosti a diagnozou. V tom je další střet pohledu na to, ze bere me dítě jako “nýmanda”, který potřebuje “přitvrdit”. Ale ja za 10 let jeho života vim, co se v synovi pere a s nadcházející pubertou ma některé ataky náročné …
K jádru věci- s přítelem spolu nebydlíme a ja to ani neplanuji. Zvláště asi z toho důvodu, ze se nechci a ani nezvládnu o detem, starat jeste o jeho psy. Jsou naučeni spát v ložnici, v posteli (kdyz u me vsichni přespávali, bylo to peklo…. Museli jsme si vytyčit hranice protoze me čuba vyhazovala z postele - větší plemeno ), navic mu doma čůrají, kousou veci… budí ho brzy rano.
Nechci byt sobec ale rekla jsem narovinu, ze takový stal zivota nezvládnu. Nicméně, je v tom zainteresované miminko. Strasne jsem chtěla jít na ukončení. Ale nezvládla jsem to. Vidim sve děti a vim, ze je miluju všechny nade všechno. Jen mě čím dál tím více trápí, ze opět se na porod budu připravovat sama. Opět přemýšlím nad budováním finanční nezávislosti - ted mi na rizikovém klesl příjem a rodicak bude terno. Jsem velmi podnikavý člověk a deti jsem uživila sama. Mam dum, vlastni. Vse jsem budovala od svých 20 let. Vydřela jsem si to. Mam pocit, ze se na pritele nemohu spolehnout, kdyz jde o novou “epizodu” kterou jsme neplánovali ale stala se. Chapu, ze on bude prvorodic ale rozčiluje me, ze absolutně neví o čem rodičovství je. Jak náročné je pro me v tomto zdravotním stavu být těhotná (krev, průjmy, bolesti kloubu, beru kortikoidy …). A jaky strach mam o zdraví dítěte (neurologické možné následky) a jaky strach mam ohledně toho, ze muj imunitní systém porod tak oslabí, ze se kolitida rozjede jeste více. Po posledním porodu jsem skončila na silne léčbě kvůli revmatickým horečkám. Nikdo mi nikdy nepomohl tak, aby se postaral, kdyz mi bylo zle. Vzdy jsem se snazila vstát a starat se. Na jednu stranu jsem na vše asi i naštvaná. Bojim se. Vnitřně se cítím nepochopena a sama. Ale deti se na mimino těší a ja cítím několik hodin denně silne kopance moji dcery a vim, ze mi dává znamení, ze jsme spolu. Přítel je jinak skvělý, snazi se byt pozorný ale pozoruji u něj jisté aspekty nejistého sebevědomí, nezralosti a lehkomyslnosti nebo “ono to nějak dopadne”. Ja jsem opravdu plánovaci typ. Vybral si silnou ženu a rikala jsem mu to od začátku, ze se na druhe nevážu (nepotrebuji se ujistovat, zda me druhy ma rad, umim si vytvořit vlastní program a lidi mi nechybí - jsem rada i se svými myšlenkami atd). Mam pocit, ze to nedává a on je ten, ktery se moc fixuje.
Jinak mi bude 33 let, ohledně porodu se opět budu snažit o Hypnoporod jako u předchozího porodu, ten byl mimochodem moc hezky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
18.3.26 21:31

Jinak jsem ve 24tt. Nemám kamarádky a i když nejsem zvyklá se družit, ted nějak vnímám, ze si potřebuji občas s někým proste napsat. Probrat těhotenství…. Probrat přípravu na porod atd.
V květnu mě čeká zkouškové a tak nějak prostě potřebuju přijít na jiné myšlenky …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
23.3.26 15:55

Malé miminko

Ahoj všichni,
tak se jdu za vámi zase jednou vypsat. Minulý týden jsem byla na ultrazvuku na mistni klinice jako samoplátce. Nějak jsem to čekání nemohla vydržet :-) náš malý má percentil 19. Přijde mi to děsně málo na to, že na začátku byl 2 dny napřed. Dneska jsem byla u svého doktora. Měřil mi ten fondus (SF) a má 21. Což je podle průkazky na úplném minimu, ne-li lehce pod ním. (Jsem 25+4). Za posledních 5 týdnů vyrostl o 4, což je super že roste, ale není to ten klasický 1cm/týden. No a mě to teď hrozivě děsí. Doktor uzavřel kontrolu tím, že je vše v pořádku, ale já mám hroznou schízu z toho, aby se růst nezastavil nebo nezpomalil. Snažím se uklidnit tim, že mám sama 153 cm, ale pak mě začne děsit, že další kontrola je až za 4 týdny, ten 3. screening 🙉 🙉 🙉

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
25.3.26 14:47

@Antra26 my teď máme za sebou druhý screening, kdy jsem se doktorky ptala, kolik zhruba váží protože ty kopance jsou občas už „moc“ na to, že mi říkala, že je tak brzo neucítím, protože mám placentu vepředu. A ne jenom že je cítím, já je i vidím 😂… tak prý podle tabulek má mít nějakých 330g, ale má 370g… u nás je to zas naopak a s velkým prckem počítáme… já mám 1,85m a přítel 2m 😆 pokud všechno ostatní vychází dobře, jenom je menší ale ty sama máš 1,53m tak bych z toho drama nedělala zatím 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
25.3.26 16:34

Holky které jste byly teď před druhým ultrazvukem na FECHO, jak dlouho ten ultrazvuk trval? Já jdu zítra a zajímá mě jak dlouho tam budu tvrdnout :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
25.3.26 21:37

@el.leanor21 byla jsem dnes a asi 5-10min ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
26.3.26 09:48

@Ddd25 tak to je hned :) a brala si sebou chlapa? Já řekla že je to zbytečné když zítra jdeme na screening ale syn chce jít se mnou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
26.3.26 11:02

@el.leanor21 nebrala, je na výcviku v zahraničí :-D takže nejde ani na druhý screening co mám taky zítra

jinak na tohle mi to přijde asi taky celkem zbytečné, ale byly tam i s partnery :-) jestli má volno, tak proč ne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
26.3.26 14:13

@Ddd25 nechala jsem je v autě, baby tam sice s chlapama byly ale řekla jsem si že stejně když to je na chviličku tak se tam s nima nebudu drbat :mrgreen: půjdou zítra…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
31.3.26 09:03

Holky tak včera proběhl druhý screening. Malá teda s námi hrála na schovku a doktora potrápila, ale je vše v pořádku. Ve čtvrtek nás čeká ještě FECHO, ale věřím, že to taky bude dobré. Už máme 330g😀. Jinak pohyby teda zatím necítím, nebo úplně minimálně. Placentu mám vepředu. Jsme přesně v půlce 🙏🏼 🩷. A jak se daří vám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
31.3.26 11:30

@Nika558 čauky, já byla na druhém screeningu a fechu v pátek, a teda náš malý má 449g :D tak mám placentu vepředu a pohyby cítím denně znatelně už od 18 týdne (21 jsem teď). Teď mě ještě čeká na konci dubna cukrovka no a pak hurá porodit :lol: už se těším až to bude za mnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
31.3.26 11:33

@el.leanor21 jeee tak to je super zpráva. Doktor říkal ať tomu dám ještě 14 dni, tak jsem zvědavá 🤣 upřímně budu zase o něco klidnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí