Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@kvarkgluonplasma teď už je to trochu lepší a cpu do sebe studenou vodu s limetkou a citronový sorbet z globusu
ale začínám zvládat Meltu ![]()
Holky mám dilema. Dnes máme oslavu narozenin od tchána. Bude tam jen švagrová s manželem a synovcem. Manžel by jim tu radostnou zprávu chtěl říct, ale já nevím jestli to chci já. Vzhledem k tomu, že v pondělí máme první screening. Řekli by jste to?
@Nika558 já ne. A jestli to necítíš tak to neříkej… My jsme to až dneska řekli našim, v neděli to řekneme tchanovcum, právě proto že má být oslava příští týden kde bude celá familie a já to tam nechci oznamovat přede všema kor když ta oslava není „naše“. Ale je to postoj z mé strany pouze ![]()
Holky tak 1. screening vyšel negativně. Vše je v pořádku a na 99% čekáme holčičku🍀 🙏🏼. Jediné tak co tak budu muset na hematologii protože mám zvýšené trombocyty, ale to už dlouhodobě. Zatím píchám clexan. Jsme tak šťastná :smiling_face_with3_hearts: 🍀
Ahoj ženy, tak my za sebou dnes máme končně 2. screening. Ten mezičas byl fakt nekonečný 😄 Každopádně nám potvrdili chlapečka. Všechno má tam, kde to má mít a takové jaké to má být ❤️ 🙏
@Antra26 píše: Více
Taky už napjatě čekám. Doteď mi nepřišlo, že bych ty intervaly mezi kontrolami nesla nějak špatně, ale v prvním screeningu naměřili špatné číslo nějakého hormonu a teď si říkám, kam se to hne… Jdu až šestého…
My máme další kontrolu až 23.3., spolu s 2. screeningem… nevím jak to přežiju… ale kočárek už máme! A 8kg nahoře taky ![]()
@Domin1k4 píše: Více
Noo to čekání nylo hrozný! Nevim jak vaše, ale třeva moje doktorka nedělá mezi screeningy ultrazvuky. Kontrolujou akorát moč a tlak. Takže ta prodleva…no hrůza😄
@Antra26 tak třeba zase na gyndě nedoplácíte ![]()
@Domin1k4 8 kg? A byla jste před těhotenstvím spíš hubená?
Já jsem teď během 4. měsíce přibrala 2-3 (předtím jsem kilo shodila při chřipce), tak doufám, že rychlejší to nebude, spíš pomalejší, v mém pro by kila navíc opravdu nebyla zdravá ![]()
@kvarkgluonplasma píše: Více
Já mám teda taky nahoře nějkých 8-10 kg. Teď už to jde celkem pravidelne kolem kila mezi kontrolama, ale přibrala jsem dost v prvmim trimestrum. Nezvracela jsem, misto toho jsem měla furt takovy ten kocovinový hlad. A taky jsem měla hormony z ivf tak tomu možná taky pomohly.
@Antra26 nedělá, prostě 4-5 týdnů mám fungovat jako by se nic nedělo 🙏🏻 😁
@kvarkgluonplasma Já měla od 15 let stejnou váhu a tělo na to není zvyklé, funím i po cestě z koupelny do ložnice 😁 v prosinci jsem měla 55, teď už jsem překročila 65 😁
Ale maso nejím skoro vůbec, včera chlap připravil luxusní tortilu s kuřecím a já se z ní málem poblila, až mi ho bylo líto, jak z toho byl smutný, že mi to nechutná 😓 přitom to bylo mňam, jenom prckovi asi maso nejede 😁
Holky čauky, nám na tom jste, nějaké nové aktualizace? Já začala dnes 17 týden. Blbě už mi není, zato mám furt rýmu a už je to dost otravné
ani pohyby necítím, mám placentu vepředu a údajně to dost brzdí, a vzhledem k tomu že jsme nebyla měsíc u doktorky tak už jsem nervózní jako prase
jdu ve čtvrtek… ![]()
@el.leanor21 ahoj já jsem dnes 15+3tt. Nevolnosti už nejsou tak silné. Občas divný pocit v žaludku, ale není 🤮. Kontrolu mám 10.3., tak jsem už taky nervózní ať je vše v pořádku. Roste vám už břicho? Já teda ráno žádné nemám, odpo zase ano.
Ahoj, já dnes 22+2. Screeningy mam za sebou 18.3. mě čeká cukrovka. Kdy se dočkám zas nějakého ultrazvuku netuším. 😃 Každopádně na to, že jsem prvorodička, roste pupek jak blázen. Uznávám, že tam byly nějaké ty špeky, ale i tak. Vypadám na tak na 8. měsíc místo začátek 6.😃 🙈
@Nika558 já cítím dělohu na pohmat ale zatím mi nepřijde žeby mi nějak rostlo, asi stejně jako u prvního… Tak uvidíme co dál
ale nejvíc mě znervoznuje že nevím jestli to co se tam „hýbe“ je dítě nebo se mi přeskladavaji orgány ![]()