Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, tak jak vam pokračuje těhu? Doufám, že už nás všechny čeká co nejmín problémů. Já jsem dneska 17+0. A teda hlava jede na plné obrátky😄 Včera jsem byla na kontrole. Moč v pořádku, ale podruhe mi naměřili hraniční spodní tlak a tep asi 100. Tak jsem dostala za úkol několikrát denně měřit tlak i s tepem a 2.2. se na mě podivá doktorka. Samozřejmě instrukce „nestresujte se“. No co byste řekli - stresuju se z toho že se nemám stresovat na tepu i spodnim tlaku to jde samozřejmě vidět. Tak nevim, asi budu krom práce jenom sedět a meditovat 😄 😄 (já trpim na úzkosti obecně, natož teď). No PA poradila Bachovky, tak uvidíme
Snad se to srovná. Ale prcka uvidím až na 2. screeningu 16.2. To je celá věčnost. Naposledy jsem ho viděla na konci roku 🙉 🙉 V pondělí jsem si alespoň poslouchala srdíčko, ale zas to taky nechci dělat často.
No prosím, že tu nejswm jediný vyšilovač 😄
Jee, ve FNO jsem na porodních sálech dělala praxe když jsem studovala, až na jednu porodku to tam bylo boží 😁 cca 2018-2019 to bylo 😁
@Antra26 nejsi, já se stresuju každý den, protože po ránu nemám vůbec energii, nějak se dokopu jít alespoň na hodinu ven se psem (ve městě mezi lidma je to stres samo o sobě), pak si dám snídani, naplánuju si jak všechno uklidím a to mě vyčerpá natolik, že usnu… pak přijde chlap z práce a já se cítim úplně na nic, že jsem zas celý den spala, že nestíhám ani večeře vařit a furt jen spím… 😂 dneska bych měla být 11+6 🫣 v pondělí 1. screening, pak mám preventivku u praktika, preventivku u zubaře, pak další kontrola u gynekologa… a ani se nenazdáme a bude další screening…
a jsem celkem ráda, že jsem už na PN, a budu alespoň do konce března protože tohle bych v práci nedávala 😴 stejně je venku zima, jak bude teplo, chci chodit co nejvíc ven do přírody…
@el.leanor21 jo jsem tam jako doma ![]()
No na sale za ty dva roky je tam toho dost naparky, aromaterapie, vana, gauce, intim osvetleni-hvezdicky, holky delaji pro rodicky prvni posledni
Na novosich u nas jsou taky velke zmeny, vice se zamerujeme na kojeni, omezilo se dokrmu, jen pokud jsou spatne glykemie u mimca nebo pokud mimco zhubne pod 10% z puvodni hmotnosti, nebo se pani rozhodne proste nekojit, na porodnim sale ošetřujpu novose porodni asistentky a pokud se jim neco nezda tak volaji nas jsme hned za dvermi a cekame, novinka ze mame vsechny laktacni kurz a plus tam cjodi holky co jsou zamestnane jenom jako laktacni poradkyne a pak mas moznost se objednat zdarma do laktacni poradny
Mozna jsme se potkali ![]()
@Domin1k4 ahaa tak to je dobre js tsm pracuju od roku 2020 predtim jsem delala v opave ![]()
@Antra26 jo ta hlava jede porad na plne obratky ze
taky mam vyssi spodni tlak, byla jsem poslana na kardiologii tak se budu zitta objednavat na konzultaci dneska mi nasadili holtta tlakoveho tak uvidime, urcite se na to zeptej tve gyndarky, pokud se vysoky tlak neresi tak se muze objevit preeklampsie nebo mimco muze mit nizsi porodni vahu, ktera neodpovida normam
ale zteba se ti to upravi, hlavne at si te gyndarka pohlida ![]()
@nika19 tyjo tak to je hodně změn, já už si to upřímně moc nepamatuju protože zmatená prvorodicka, nervy, chtěla jsem to mít hlavně zasebou, pak už mi bylo z zadku co se mnou budou dělat hlavně jak to ze mě už vyleze
pamatuju si že tam byla tma, nějaké balóny a žíněnka ale já byla buď na záchodě nebo ve sprše nebo na tom křesle
na šestinedělí ty sestry některé byly dost ostré ale to už mi bylo tak jedno hlavně že jsem to přežila a malý taky ![]()
@el.leanor21 jo to verim no
no mame celkwm zmeneny kolektiv nektere holky uz byly vyhorene, tak je to tam ted vice omlazene ![]()
@nika19 ale zase si pamatuju že tam byla jedna sestra už nejspíše v důchodu nebo před ním, ta byla zlata
no uvidíme, jsem rozhodnuta tam rodit znovu takže asi brzy poznám
kdy máš termín?
@el.leanor21 ahaa to asi vim a ta tam je porad je neuveritelna a porad super
termin mi vychazi kolem 13.7.ale uvidime no snad vydrzim aspon do 35 tydne
a ty?
@nika19 já až 8.8
to jsi napřed. Modlím se aby šlo všechno hladce, teď jsem ve 12 týdnu a cítím se kapet líp, žádná sláva to není furt ale už bleju jen jednou denně
jsem zvědavá jestli se mi s jarem vrátí i energie ![]()
Holky tak dneska kontrola. Vše v pořádku jsem 10+1tt a maličké už má 3cm. Už jsme viděli jak se hýbe 🍀 🍀 🍀 🍀 🙏🏼. 9.2. mám screening. Ale co mě překvapilo je, že po mě chtějí 3tis.. 1500 Kč za screening a 1500 Kč za těhotenský balíček.
@Nika558 čauky, já za screening taky platím 1500 ae část ti proplatí pojišťovna zpětně po doložení dokladu. A ten těhotenský balíček někteří doktoři mají no, z nás sice jen za 500 ale zahrnuje přítomnost druhé osoby u ultrazvuku, ultrazvuk na každé poradně, fotky už bez poplatků, nějaké balíčky od happybaby… Takže to asi povinně platit nemusíš ale pak počítej s tím že ti nemusí poskytovat takovou péči ![]()
@el.leanor21 ahaa tak to jo
celkove si rikam, ze to bude drsne rodit v lete
popripade si poridim nejaky vetrak
aspon ze na sale je klima
me nevolnosti skoncili v 10 tydnu ale do toho 12 me bylo tak vselijak spis unava
a ted je to zase jine nebyt té komplikace s mocenim
tak snad uz bude jenom dobre ![]()
@Nika558 ty vogo tehotensky balicek slysim poprve
to js hruza nevi uz kde jinde vydelat hruza ![]()
Ale za screening jsme taky platili 1500 ![]()