TP červenec / srpen 2026

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22
31.3.26 11:35

Mě nikdo na žádné FECHO neposlal 😱ani jsem netušila, že se to dělý. 😱 už jsem skoro 27 tt a nedočkavě čekám na 3. screening.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
31.3.26 11:51

My jdeme na druhý screening 14.4., už zase začínám být nervózní.. :D podle mě na některých pracovištím je FECHO součástí toho screeningu, záleží, jestli na to mají vybavení..
Jinak pohyby už cítím asi týden, takže od 19. týdne, ale jen v leže a ne vždy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
31.3.26 12:10

@Markétta90 jj asi to není automatické. Ale na moji gyndě se dělá vše na jednom místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1225
31.3.26 13:25

@Antra26 mě zas neposlali na třetí screening, ani v prvním těhotenství :D ve 24 týdnu mě čeká oGTT a aplikace antiglobulinu a to je prý pak už do porodu vše :think: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
31.3.26 15:40

@Antra26 mně to nabídli jako “extra” za další litr, ale povinné jsem to neměla (ani jsem nevěděla že něco takového je🤣). Ale tak pro jistotu jsem šla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
31.3.26 15:43

@el.leanor21 ty jo to je docela macek! 😃 ❤️ my máme odhad 352g a jsme podle me stejně.

Já jdu na cukrovku 20.4. 😃 a teda na ten 3.screening jsem ani nechtěla, ale sestrička byla rychlejší než já a rovnou mi vrazila do ruky papír, ve kterým je termín, tak jdu🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1225
1.4.26 08:04

@Ddd25 no mě to přišlo že je nějaký velký, ale doktorka říkala že je v tabulkách a jsou i větší :D tak jí budu věřit, nic jiného mi nezbyde :D údajně se ta váha teď nebere moc v potaz.. Ale uvidíme no, první měl při narození 3 150g…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
1.4.26 08:57

@el.leanor21 je mi to jasné :-)

holky nemáte někdo zkušenost s placentou nízko? Doktorka říkala, že je ještě čas, aby se to vytáhlo, ale mám ji 11m od branky, tak to pro přirozenej porod není ideální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
2.4.26 15:57

@Ddd25 Ahoj, mně na poslední kontrole (na konci 18. týdne) říkala to samé, že je nízko, ale že je ještě čas a je to poměrně běžné, tak snad to bude ok :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
2.4.26 18:42

@Markétta90 mně řekl doktor na kontrole v 17tt, že je těsně u branky, ale neříkal kolik. Teď na 2.screeningu řekla doktorka těch 11mm, ale jelikož nevím, kolik bylo předtím, tak těžko řict, jestli se už hnula 😃
ale četla jsem, že je ještě čas. Další kontrolu mám 24tt, tak se zas zeptám 😃 jelikož zatím nemám skoro břicho (22tt), tak si říkám, že ještě poroste a tím se vytáhne 💪🏻 😃 ale znejistilo mě to samozrejme 😃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
5.4.26 21:25

Ahoj, všude čtu, že je normální cítit 10 pohybu za 1-2 hodiny… ten můj půlkilový klásek kukuřice zvládne 10 kopanců za 10 minut, občas už i celkem nepříjemných 😁 má to některá z vás taky tak? Celkem mě děsí, co bude dál, někdy to trošku i zabolí 😁 jsem 23tt a do konce je to ještě kus 😁 uklidněte mě, že až tam nebude mít tolik místa, tak to budou menší rány 😁 jinak placentu mám taky vepředu nízko, ale nikdo mi na to nic neříkal 🫣…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
7.4.26 14:59

Ahoj, holky, tak já už také konečně cítím mimi. Jsem 25. tt. Občas má disco i v noci 😂.

Chodíte ještě do práce? Já pracuju jako učitelka u malých dětí a popravdě zvažuji, že na se na příští kontrole (za týden) zeptám na neschopenku. Teď jsem byla 2× nemocná, měla jsem i horečky. Plánovala jsem to dochodit do června, děti mám ráda, ale bohužel moje imunita je na tom teď fakt špatně. Vše chytnu a navíc teď trpím i děsnou únavou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1225
7.4.26 17:58

@Domin1k4 ahoj, já to mám vesměs stejně jak píšeš, jsem taky 23tt, palcenta taky vepředu ale vysoko… No, a taky je to randál, od prvního to vůbec neznám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
10.4.26 22:29

@koala132 já měla neschopenku kvůli výpovědi od ledna, teď jsem na ÚP a bylo to to nejlepší rozhodnutí 🙈 mám volno, mám čas všechno pomaličku chystat, nejsem moc mezi lidma takže nikdo nemocný mi nesahá na břicho, nepotřebuji tunu těhu oblečení protože mi stačí tepláky a pyžamo 🤣

@el.leanor21 dostala jsem dnes kopanec… přímo do močáku, že i pár kapiček vyletělo 🫣 a myslím, že celý den je otočený nohama dolů, protože ten močák cítím celý den, jak mi do něj ryje 🫣 jenom si budu muset najít nějakou fyzio… občas ta bolest kyčlí a spony už nejde vydržet, že se nemůžu zvednout ani z gauče a mám strach, abych to nepodcenila úplně… 🤭

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1225
11.4.26 08:59

@Domin1k4 mě přijde že to dítě vůbec nespí :D valí mě 24/7… Když nekope tak škytá, jsem zvědavá co ze mě vyleze za hyperaktivního tvora :D mě nejvíc štve pálení žáhy a to že nikdy nevím co můžu sníst protože mi většina věcí nesedne a je mi pak blbě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí