Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mě nikdo na žádné FECHO neposlal 😱ani jsem netušila, že se to dělý. 😱 už jsem skoro 27 tt a nedočkavě čekám na 3. screening.
My jdeme na druhý screening 14.4., už zase začínám být nervózní..
podle mě na některých pracovištím je FECHO součástí toho screeningu, záleží, jestli na to mají vybavení..
Jinak pohyby už cítím asi týden, takže od 19. týdne, ale jen v leže a ne vždy ![]()
@Markétta90 jj asi to není automatické. Ale na moji gyndě se dělá vše na jednom místě.
@Antra26 mě zas neposlali na třetí screening, ani v prvním těhotenství
ve 24 týdnu mě čeká oGTT a aplikace antiglobulinu a to je prý pak už do porodu vše
![]()
@Antra26 mně to nabídli jako “extra” za další litr, ale povinné jsem to neměla (ani jsem nevěděla že něco takového je🤣). Ale tak pro jistotu jsem šla
@el.leanor21 ty jo to je docela macek! 😃 ❤️ my máme odhad 352g a jsme podle me stejně.
Já jdu na cukrovku 20.4. 😃 a teda na ten 3.screening jsem ani nechtěla, ale sestrička byla rychlejší než já a rovnou mi vrazila do ruky papír, ve kterým je termín, tak jdu🤣
@Ddd25 no mě to přišlo že je nějaký velký, ale doktorka říkala že je v tabulkách a jsou i větší
tak jí budu věřit, nic jiného mi nezbyde
údajně se ta váha teď nebere moc v potaz.. Ale uvidíme no, první měl při narození 3 150g…
@el.leanor21 je mi to jasné ![]()
holky nemáte někdo zkušenost s placentou nízko? Doktorka říkala, že je ještě čas, aby se to vytáhlo, ale mám ji 11m od branky, tak to pro přirozenej porod není ideální.
@Ddd25 Ahoj, mně na poslední kontrole (na konci 18. týdne) říkala to samé, že je nízko, ale že je ještě čas a je to poměrně běžné, tak snad to bude ok ![]()
@Markétta90 mně řekl doktor na kontrole v 17tt, že je těsně u branky, ale neříkal kolik. Teď na 2.screeningu řekla doktorka těch 11mm, ale jelikož nevím, kolik bylo předtím, tak těžko řict, jestli se už hnula 😃
ale četla jsem, že je ještě čas. Další kontrolu mám 24tt, tak se zas zeptám 😃 jelikož zatím nemám skoro břicho (22tt), tak si říkám, že ještě poroste a tím se vytáhne 💪🏻 😃 ale znejistilo mě to samozrejme 😃
Ahoj, všude čtu, že je normální cítit 10 pohybu za 1-2 hodiny… ten můj půlkilový klásek kukuřice zvládne 10 kopanců za 10 minut, občas už i celkem nepříjemných 😁 má to některá z vás taky tak? Celkem mě děsí, co bude dál, někdy to trošku i zabolí 😁 jsem 23tt a do konce je to ještě kus 😁 uklidněte mě, že až tam nebude mít tolik místa, tak to budou menší rány 😁 jinak placentu mám taky vepředu nízko, ale nikdo mi na to nic neříkal 🫣…
Ahoj, holky, tak já už také konečně cítím mimi. Jsem 25. tt. Občas má disco i v noci 😂.
Chodíte ještě do práce? Já pracuju jako učitelka u malých dětí a popravdě zvažuji, že na se na příští kontrole (za týden) zeptám na neschopenku. Teď jsem byla 2× nemocná, měla jsem i horečky. Plánovala jsem to dochodit do června, děti mám ráda, ale bohužel moje imunita je na tom teď fakt špatně. Vše chytnu a navíc teď trpím i děsnou únavou.
@Domin1k4 ahoj, já to mám vesměs stejně jak píšeš, jsem taky 23tt, palcenta taky vepředu ale vysoko… No, a taky je to randál, od prvního to vůbec neznám ![]()
@koala132 já měla neschopenku kvůli výpovědi od ledna, teď jsem na ÚP a bylo to to nejlepší rozhodnutí 🙈 mám volno, mám čas všechno pomaličku chystat, nejsem moc mezi lidma takže nikdo nemocný mi nesahá na břicho, nepotřebuji tunu těhu oblečení protože mi stačí tepláky a pyžamo 🤣
@el.leanor21 dostala jsem dnes kopanec… přímo do močáku, že i pár kapiček vyletělo 🫣 a myslím, že celý den je otočený nohama dolů, protože ten močák cítím celý den, jak mi do něj ryje 🫣 jenom si budu muset najít nějakou fyzio… občas ta bolest kyčlí a spony už nejde vydržet, že se nemůžu zvednout ani z gauče a mám strach, abych to nepodcenila úplně… 🤭
@Domin1k4 mě přijde že to dítě vůbec nespí
valí mě 24/7… Když nekope tak škytá, jsem zvědavá co ze mě vyleze za hyperaktivního tvora
mě nejvíc štve pálení žáhy a to že nikdy nevím co můžu sníst protože mi většina věcí nesedne a je mi pak blbě..