Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Antra26 dopadla dobře🙏🏼 ♥️ vše je v pořádku. 23.1. mě čeká další kontrola už u mého gynekologa. Jsme trochu klidnější, ale bát se budu asi už pořád. Aktuálně jsem 8+4tt a TP 21.8.🙏🏼 🍀
Jinak příznaky mám pořád stejné. Jeden den jsou slabší a druhý den silnější. Doppler? To je angelsounds? To si taky chci pořídit.
@Nika558 jj angelsound. Já teda s použitím čekala a nechala si to ukazat od té PA a jsem ráda. Ty domácí jsou víc potichu takže dřív by nemuselo být s nim slyšet. I teď to s nim bylo dost potichu. Ale ona mi to nejdřív našla tim svým a pak jsem si to s ni zkusila sama s tim svym. Myslim, že je to prima pomůcka, než začne kopat.
@Antra26 děkuji za radu a tu porodní asistentku sis našla sama?
Holky a řeší/řešila některá z vás už těhotenský polštář? Já jak jsem hlavně večer nafouklá a spím s kolenem u brady tak si mezi nohy nevědomky roluju peřinu a pak mrznu 😁 tolik druhů, že je těžké si vybrat… nudli nebo „C“? Nebo něco jiného? 🫣 Jinak je neuvěřitelné, že příští týden končím první trimestr… ani nevnímám, jak ten čas letí 😇
@Domin1k4 já zrovna včera vytáhla polštář který jsem si schovala po prvním těhotenství, mám ten do C a používala jsem ho pak i na kojení nebo kolem miminka na gauči jako bariéru. Fakt jsem ho hodně využila. ![]()
@Domin1k4 Já mam taky těhu polštář C. Odhodlala jsem se ho objednat po 1. screeningu. Jsem v 16tt tak zatim nemam zadny velky buben, ale mezi kolena je super a da se pouzit z obou svych stran. I pod hlavu. Nechtěla jssm to řešit až to bude akutní. A jento s nim jak kdy. Někdy mam super ultra pohodlí, někdy se stejně vrtim a lehnu na záda. Zrovna včera mě vzbudila kočka, protože jssm šla ve spánku na záda a jí přišlo jako dobrý nápad lehnout si mi na břicho přimo tam kde leží mimčo. 😄 Nicméně tvar jssm vybírala podle výšky obvyklé polohy a tak. Dá se něco dočíst na netu, ale já hodně využila AI
@Antra26 ahojky to uplne nevim jake riziko jen rikala, ze mam hypertenzi a tim, ze nam pres ivf vysly kir geny rizikove, tak to znamena ze v tehu muze byt preeklampsie a hypotrofie plodu, ted resim jiny problem od 13 tydne jsem prestala curat tak jsem byla na cevkovani, ted mam permanentni mocovy katetr a curam jen pres to, v pondeli me ceka zakrok mam z tooho strach aby miminko neodeslo, mam pry delohu dozadu a ta utlacuje mocovou trubici proto se nemuzu vycurat
tak doufam, ze v pondeli budou pri nas stat vsichni svati a miminko to zvladne
jinak podle kontrol je mimi v poradku
a jaky dopler sis koupila?
@nika19 A jéje
Tak budu držet pěsti na všech 4 🙏 🙏 🙏 🙏 ať to všechno dobře klapne
@Antra26 dekuju, ani jsem nevedela, ze tohle muze nastat jsmw porodka a ani nam to ve skole nerikali, patrim do 3%zen kterym se to muze stat ![]()
@nika19 moc držím palce! Taky mám dělohu dozadu, jsem teď 11+4 a s močením mám problém vždycky po ránu, vzbudím se s pocitem, že mám plný močák a vyčůrám tři kapky. Vždycky se musím protáhnout, udělám pár cviků a pak to naštěstí jde. Přes den je to v pohodě pokud nespím 😅 dr říkala, že se děloha sama narovná, o žádných komplikacích neříkala, tak teď jsem trošku vyhukaná😃. Jestli se můžu zeptat tak než přišel den kdy jsi se nemohla vyčůrat, měla jsi předtím nějaký problém třeba jak já po tom ránu? Nebo to přišlo ze dne na den „bez varování“?
@Nolajka ahojky no presne takhle mi to zacinalo, kazde rano to slo hur ale taky jsem se pohybala a nakonec neco vyteklo, to jsem mela treba 10 dni a pak jsem prestala curat uplne, proste mocak plny, ale ven nesla ani kapka, tak jsme jeli na cevkovani, pak mi ukazali figl s prstama strc si je do pochvy a zvedni predni stenu posevni nahoru ale to u me moc neslo, vyteklo treba jen 100 ml, a tak cekali do 15 tydnu, a nic, ta deloha se ve vetsine pripadu sama zvedne jen vyckavaji, ale pokud se nezvedne do toho 16 tydne tak tomu pomahaji, mela jsem zkrok vcera delali mi to ve spinale umrtvena od pasu dolu jako u cisare, a ultrazvukovou sondou a zevnim pohmatem na bricho se to povedlo nastesti
s tim mocenim jeste nevim, zatim mi vytahli cevku a pujdu zkusit cutat normalne ![]()
Odkud jsi ja ostrava a resi tyhle veci fakultni nemocnice ostrava pry to tady zazili ted potreti ![]()
@nika19 Ahojky, já bydlím taky u Ostravy, mám v plánu rodit v Porubě a ty?
ale na screeningy chodím do Vítkovic, tam nemusím dvě hodiny čekat než mě vůbec vezmou ![]()
@el.leanor21 Ahaa tak to je super, ja budu taky rodit ve fno urcite jsou tam lekari fakt nejvetsi machri, i na neonatologii, pracuju tam na novosich, ted jsem na nemocenske, kdyby ses chtela na coklliv zeptat ohledne vseho klidne se ptej ![]()
@nika19 tyjo takže to tam duverne znáš, to je super
skoro domácí prostředí
já tam rodila 2022 už a bylo to v klidu, jsem zvědavá co se změnilo za tu dobu ![]()