TP červenec / srpen 2026

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12
19.12.25 08:10

Plánuju říct, že mě bolela hlava a měla jsem ibalgin, tak na to nechci pít 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
23.12.25 14:31

@nika19 ty jo, no to je taky fakt dlouhá cesta. Mrzí mě to, ale taky jsem ráda, že mě někdo chápe. Přijdu si jak cvom chvílema.
No ale dneska jsme byli na kontrole bobánek roste má prstíky i nosní kůstky. Akorát teda je větší než doktorka predtim myslela a dneska ho naměřila už na 12+6 a my máme ultrazvuk k 1. screeningu v pondělí až kvůli svátkům. Tak snad ještě bez problémů proběhne. Jsem trochu na vážkách, jestli to přeci jen neoznámit pod stromečkem ale jak se znám, budu raději čekat až na ten screening. Js zvědavá jestli zvládnu bejt po nějaký kontrole bez starostí :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
24.12.25 05:51

@Antra26 no je to uz strasna doba hruza snad uz bude jenom dobre :andel: mam 33 tak nejvyssi cas :D ja jsem jak hypochondr hned vsechno presim at to nepodcenime, je to se mas to je lepsi, kdyz je mimco vetsi nez aby bylo mensi to jsou pak urcite vetsi nervy, bud rada ze pekne roste a jde ti videt uz brisko? A beres nejake vitaminy nebo jenom listovku? :)
Jeste vsem preji šťastne a vesele Vanoce :) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.12.25 08:46

Tak holky ja se k vám taky přidávám 😁 zatím to vychází na termín porodu 17.8. Tak uvidíme. Jednu kontrolu za sebou už mám, kde mi jen potvrdili těhotenství a další mě čeká 2.1. Tak snad už bude i srdeční aktivita to mi vychází že budu 7+4 😁
Jinak je to moje první a jinak zatím pohoda ☺️ občas se mi je zvedne žaludek, pořád brečím 😂 a hodně spím. Ať se Vám daří ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
25.12.25 13:11
@nika19 píše: Více

No já mám 32 takze taky je na case 😃 Beru Femibion. Ted dobiram jednicku a presedlam na Femibion 2. Tam by melo byt vsechno. Na brisko je jeste brzo. My to teda nakonec včera oznámili a máma řikala, že to poznala na tvaru bříška, ale ja si myslim, ze se zmenil max postoj. Dost jsem přibrala protoze ja misto bliti mela nekolik tydnu faaaakt žravou :D
Jinak ja taky resim jak hypochondr kazdy prd. Hlavne si furt rikam a uz je to fakt jisty? Uz? A ted? Fakt tam je? :D Jako magor. No v pondeli je ten screening a ja i kdyz byla kontrola v poradku, tak otravuju AI s tim, co by tam mohlo byt a jedtli uz je v bezpecne zone apod. :D myslkm ze to nikdy neskonci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
26.12.25 14:35

@Antra26 aha tak to jo :) taky beru vitaminmy a asi budu do konce druheho trimestru pak maximalne vit d, nekdy kdyz zena uziva vitaminy muze mit velke mimco, sice to neni vedecky podlozene, ale v praci to viidim jinak, ále taky je tam vice faktoru :D
Me nevolností ustoupily, jen nemuzu jisz vsechno na neco mam chut a neco nedam ani do pusy :D
A s tim strachem to mam stejne no :D my uz to taky rekly sirsimu okoli :)
A v podbrisku te nejak poboliva pichani, tlak atd?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
28.12.25 07:27

Ahoj, jak jste na tom? Kolik z vás už to oznámilo rodině? :) Mně je zatím nějak podezřele dobře, nikdo na mě nic nepoznal, takže to naštěstí můžem nechat na pozděj :D A nevíte náhodou, jestli už je na fb nějaká skupina těchto letních miminek? U první dcery v jedné takové jsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
28.12.25 07:49

@MikejlaW
Ahoooj, my to na Vánoce rodinám oznámili :D a všechny jsme dost překvapili (mile samozřejmě), opravdu zatím čekáme dvě a u obouch už tloukly srdíčka. Pomalu začínám 7tt, nechutenství a slabší nevolnosti jsou a upřímně se těším až to bude pryč, díky bohu zatím nezvracím a doufám, že ani nebudu. Také trpím na hodně nízký tlak, zkoušela jsem brát na noc xonveu, ale musela jsem jí vysadit, protože jsem nemohla absolutně fungovat. Tak už aby byl první trimestr konečně úspěšně za námi. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
28.12.25 12:37

@MikejlaW ahoj, já jsem momentálně 8+1, nikomu jsme to neoznamovali přijde mi to brzy, nejlépe co nejpozději, každopádně nejdříve v únoru :) pokud to starší nevykecá teda což doufám že ne, zatím se k tomu staví tak že je mu to fuk :D jinak je mi zle asi od sedmého týdne a docela se to stupňuje takže jsem zkusila xonveu abych vůbec mohla fungovat ale nezdá se mi žeby to bylo lepší… Takže jen tiše trpím a modlím se ať je to za mnou, jsem zvědavá na sebe v lednu jak začne školka na ty rána :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.12.25 22:44

Ahoj. Já jsem teď v 11tém týdnu. Špatně je mi už tak měsíc skoro pořád. Bohužel nebo naštěstí jsem bez práce, což je finanční průser, ale nedovedu si moc představit, jak bych to zvládala, každou chvíli usínám. Tak si říkám, že mám aspoň relativní klid.

Dítě je z umělého oplodnění, ale vyšlo to naštěstí na první cyklus. Nikomu tu proceduru nepřeju (i když mi vlastně asi nebylo o moc hůř, než teď O:)).

Neumím držet jazyk za zuby, takže už to všichni dávno vědí :) Než jsme viděli na začátku osmého týdne tlouct srdce, tak to bylo hodně nejisté, ale od té doby si říkám, že to už bude všechno ok. It's alive!

Maminky, má smysl hledat si dulu? A jak?
A pokud některá znáte pražské porodnice, podle čeho vybírat? Bulovku mám nejblíž a má i nejlepší statistiky co se týče císařských řezů, takže ta porodnice samotná je asi dobrá, ale o ostatních odděleních (včetně gynekologie, kde by člověk taky mohl v případě komplikací skončit) z ní kolují teda nic moc historky.
Hodně bych chtěla rodit přirozeně, jsem už sice stará (36), ale zase si myslím, že nějaké věci mluví pro mě, třeba jsem obecně hodně flexibilní až hypermobilní a docela umím cítit své tělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.12.25 16:37

Ahoj, zkusím se k vám opatrně přidat. Dnes 21dpo, u doktorky dutinka možná i váček. Test Dr. Max se mi zdá ale slabší. Přiložím fotku, poslední test dnes. Jinak budu vystresla, minulý rok v srpnu skončilo těhotenství zt v 10tt. Dnes bych měla být cca 5+1tt. Holky klidně mi naposilejte testy kdo má Maxe 😅. Divím se že při tomhle testu Dr něco našla 😅. Jinak mi je 38let a už mě straší že jsem stará a mám počítat s dalším možným zt 🫣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
29.12.25 17:37

@Michaela3335 ahoj, tyjo to ti fakt takhle řekla že máš počítat se zamlklym? To je teda síla :( a budeš mít první? :) budu držet palce, test Maxe nemám jen reaguju na tu poslední větu což mě teda udivilo, taková ostrost :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
29.12.25 17:49

@nika19 Beru Femibion. Nejdřív 1 a teď jsem přešla na 2. Tam by mělo být všechno, ve 2 je i DHA. Já mám těhu z IVF tak k tou beru všechno možný :-D Většinu času mě už nic nebolí, už i prsa přestala bolet. Tak mám pohodu. Jen ta únava No bříško nevím. Lidi říkají že si to už mysleli, ale já na začátku měla fakt dost žravou, takže jsem přibrala dost a jak jsem mrňavá a všechna kila jdou do pupku, tak to jde všechno hned vidět :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
29.12.25 17:50

Ahoj holky,
tak já mám za sebou první screening. Mimčo v pohodě ukázkové, dokonce růstem drobně napřed, ale vyšlo mi pozitivně riziko preeklampsie. 1z56. Tak z toho mám docela obavy teď :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.12.25 18:26

@el.leanor21 nene děti už mám z prvního manželství. No oni na nás starý jsou asi drsnější :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí