TP červenec / srpen 2026

Napsat příspěvek
Velikost písma:
61
29.12.25 19:47

@Antra26 Ahoj, měla jsem riziko preeklampsie v prvním těhotenství 1:42 a bylo to úplně v pohodě, vůbec z toho neměj strach. Dostala jsem léky, které jsem brala celé těhotenství a ke konci jsem chodila častěji na kontroly, jinak všechno v naprostém pořádku. Pokud se nasadí léky, tak tam myslím téměř žádné riziko potom není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
30.12.25 15:00

@Michaela3335 já měla fakt slabé čárky na všech tady těch „tyčinkách“ až clearblue se vybarvil pořádně…

Jinak my to normálně oznámili… rodina ví, že u mně byl problém otěhotnět přirozeně a i s bývalým partnerem jsme to zkoušeli cca 4 roky… takže radost byla o to větší když to nikdo fakt nečekal 😇 Aplikace hlásí 9+4 a prý to tak i podle ultrazvuku a příznaků sedí 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.12.25 16:18

@Domin1k4 ahoj, moc ti děkuji za krásné uklidnění. A měla jsi stejnou čárku jako kontrolní? Já mám týden zpoždění 22dpo. A včera byl vidět váček. Šla jsem k Dr protože místo má jsem spinila a mám za sebou zamlkle těhotenství v 10tt. Teď mám test slabší než ze čtvrtka. Dr max.. odpolední stejný jako ranní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
31.12.25 13:54

Ahoj :) taky bych se k Vám ráda přidala, termín mám podle kalkulačky 31.7. A měla bych být +- v 9tt :). Doma už jedno dítko mám a obě byly plánované :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
31.12.25 14:42

@Effy99 Děkuju za uklidnění :kytka: A můžu se zeptat, kvůli čemu ti tam to riziko naskočilo? Já vím, že mi zvedá riziko už jen to, že je mimčo z ivf. A krom jiných věcí mi v hlavě visí info, že ta levá tepna do placenty měla vyšší odpor, takže mám průměrné PI nějakých 1,85. To mě taky děsí. Doufám, že anopyrin to srovná. Já teda pro jistotu se teď víc zaměřila na stravu a vrací se mi energie tak snad přibyde i nějaký pohyb. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
31.12.25 15:09

@Antra26 Vůbec netuším. Mimčo bylo počaté přirozeně, bylo mi 28, jsem zdravá, těhotenství bylo jinak úplně bez problémů. Myslím, že se jim na ultrazvuku nějak nezdála ta tepna, ale moc jsem se po tom nepídila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
31.12.25 15:42

@Effy99 No já do všeho hrozně šťourám. 🙉 Hrozný já vim, ale nejde to zastavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
31.12.25 15:59

@Antra26 No já jsem z toho byla tak vyplesklá, když mi to řekli a moc jsem nevěděla, o co jde, takže mě nějak nenapadlo se zeptat 😄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
2.1.26 15:32

@Antra26 ahojky nemusi to znamenat, ze ji budes mit, budes chodit casteji na kontroly a budou te hlidat, kdyz by se to potvrdilo, tak to doporuci rodit v perinatologickem centru, tam kde maji jip pro matky, tzn nejkae vetsi porodnici :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
6.1.26 11:08

@nika19 No nevim jestli castejsi kontrily, zatim to nevypada. 😄 29.12. jsem byla na screeningu, 23.12. u svy gyn a dalsi kontrolu mam az 21.1. A to jsou jen odbery. Ultrazvuk asi az ten druhy screening. To se zblaznim do te doby :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
6.1.26 12:49

Já si jdu zítra domluvit termín screeningu :D byla jsem na kontrole 23.12., další termín 07.01. a to jsem si říkala že je to strašná doba, ale teď mi přijde, jak to všechno hrozně utíká, od doby co jsem zjistila, že jsem v tom a teď to tam vlastně žije už vlastním životem a spokojeně si plave někde v mém břiše :D jinak jsem třeba tři dny v pohodě, pak zas tři dny nevolnosti a nafouknutá jak kdybych měla každou chvilku rodit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
6.1.26 16:09

@Antra26 ahojky ty kontroly byvaji castejsi az od 24 tydne ( ta se vetsinou pronevuje od toho 24 tydne)hudou te hlidat brat odbery, kontrolovat tlak, bilkovinu v moci a otoky, ja mel vcera prvni screening a mam taky riziko preeklampsie a jeste hypertenzi, jinak vsechno ostatni v poradku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
6.1.26 19:15

@Antra26 ahoj prožívám to podobně. Snažím se uklidňovat a říkat si, že vše bude v pořádku a konečně se dočkáme. Byl to náš poslední pokus a už jsme cestu Ivf chtěli konečně uzavřít. Jsme schváleni pro adopci. Zbylo nám poslední embryo a tak jsme si řekli, že do toho teda půjdeme a uzavřeme to. Těšili jsme se už na miminko z adopce. Hlava byla už nastavena jinak. No a ejhle jsem teď asi 7+2tt a srdíčko bije 🙏🏼 vše je v pořádku. Mám za sebou jedno ZT a traumatický zážitek. Ten strach je obrovský. Tento pátek mě čeká další kontrola a to čekání je šílené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
13.1.26 09:07

@nika19 a jaky ti tvyslo riziko? Já mam teda kontrolu 21.1. ale to jdu jen ns odběry a ultrazvuk bude až 2. screening. Tak snad to u nas zuytane jen u rizika :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
13.1.26 09:10

@Nika558 Tak jak dopadla kontrola? :) No ta zkusenost se ztratou je při těhu fakt zatěžující
Snažim se taky uklidnovat. Koupila jsem si doppler. Včera u mě byla porodní asistentka tak jsme alespoň poslechli srdíčko :srdce: Pořád tam je. :-D Jinak mi to přijde chvilemi nereálne. Jsem nějakých 15+5 podle ultrazvuku (podle transferu 15+3, ale doktorka to bere pry podle utz) a všechny mé mini příznaky se uklidnili
Takže je to takový že človek ani nemá co sledovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí