Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@el.leanor21 já si zrovna včera říkala, že to dítě snad nikdy nespí 🤣 poslední 2 týdny mám pocit, že jede nonstop😃 a taky už to je pěkně intenzivní, že i manžel to pořádně cítí ☺️
@Ddd25 děsím se toho že nebude spát ani když se narodí protože jestli pojede ve stejném tempu tak se máme na co těšit
![]()
@el.leanor21 @Ddd25 nakonec zjistíme, že se im prostě nelíbí uvnitř a venku bude spokojený 🫣
@Domin1k4 to by bylo krásné
nebo se vevnitř tak unaví že venku budou pořád jen spinkat ![]()
@Antra26 Ahoj, 1:56 je asi v pohodě měř si tlak a bude to ok. Já měla 2023 riziko 1:11 a bohužel se to projevilo, teď mám 1:7 to je teprve důvod k obavám, navíc mi potrvdili v levé tepně notch, takže se riziko potvrdilo
termín mám 17.7., ale dle doktorka bude náš cíl 2 kg a 36 tt.
Ahoj holky, dotaz - jak spíte?
Ne, vážně… najít polohu a spát alespoň 5 hodin vkuse, když juniorek v břiše předvádí moderní gymnastiku mi začíná připadat nemožné.
Reálně se mk nejlíp leží na zádech, jinak to prostě bolí… pánev, záda a nohy v jednom ohni a to jsem „jenom“ 26+3 ![]()
@Domin1k4 Ahojky, mám to stejně… Nehledě na to že chodím furt čůrat nebo mám syndrom neklidných nohou nebo mě pálí žáha tak že mám pocit že když prsknu zapálím noční stolek…
@Domin1k4 @el.leanor21 Jsme na jedné lodi. Převracím se z boku na bok, na záda, zase zpátky, pálí mě žáha, pak zase musím na záchod, pak mám zase křeč v noze, záchod podruhé… A lepší už to teď asi nebude ![]()
@utopia taky mám pocit že se rozletím, že ty tři měsíce co zbývají nemůžu dát
…
Ahoj holky tak mám těhotenskou cukrovku 😔 😔 😔hodnoty byly trošku nad limit, tak mě posílají na diabetologii.
@Nika558 achjo, tak to je zase komplikace, ale snad to nebude nějak extra strikní ta dieta… Já dopadla dobře, teď jsem 27+4 myslím 😅 příští čtvrtek jdu na další kontrolu…
@el.leanor21 no trochu je. Doposud vše ukázkové. Ale věřím, že to nebude nic hrozného a aspoň nebudu prasit a kynout😆.
Jdu se vypsat, nechci znít nevděčně, ale dnes to těžce nedávám… od rána si v břiše dělá kolotoč, až to fakt není příjemné… chápu, že některé z nás by rády cítily takové pohyby, ale reálně nemůžu dělat nic… ani sedět, ani ležet a stát už vůbec ne… je mi nevolno, jsem úplně zničená, mám pocit že ještě jedno kopnutí a roztříští mi žebro kterým si pak udělá díru do břicha a vyleze ven rovnou po svých protože takovou sílu snad nemám ani já… začátek třetího trimestru a já už bych byla nejradši, kdybych to dva-tři měsíce mohla prospat stejně, jako první trimestr
chlap tady chrápe a já se točím jak kuře na grilu se slzami v očích, jak mě to bolí
doufám teda, že je prtě v pořádku když tak vyvádí, protože na kontrolu jdeme 20.5., ale dnešní den už je prostě moc, a to máme jít zítra známým na svatbu… ![]()
@Domin1k4 píše: Více
Taky jsem teď v posledních dnech/týdnech zaznamenala výraznou pohybovou aktivitu. V noci, přes den, pořád. Na jednu stranu jsem ráda, že o něm vím, méně pohybů by mě děsilo víc, ale je to tedy dost intenzivní a přesně si říkám, jestli je to takhle moc normální, jestli ho tam něco netrápí. Na kontrolu jdu 25.5., takže taky mám ještě čas.
@Domin1k4 asi je to nějaká aktivní várka dětí, ten můj se mele nonstop a je to fakt síla, někdy už mě popadá zoufalost jak je to nepříjemné ty kopance… Ve dne v noci, už mě to trochu uvádí do deprese že po porodu nebude vůbec spát a pořád bude jen vřeštět že se mu něco nelíbí…
nejradši bych to měla zasebou, nonstop chodím na záchod abych ze sebe vymačkla tři kapky, hýbat se nemůžu, v noci mi teče mliko nebo co to je zač takže mám na pyžamu mokré lepkave skvrny…