Poradna duly
Jana Čurdová
@Anath
juj tak to by me nenapadlo spat nahá…ale jo na vzduchu se to líp hojí…no a nebojíš se že když máš bolavé bradavky tak si je nějak sedřeš když spíš jako s peřinou nebo když se převaluješ
? Tak mojému přítely by se to taky doma zamlouvalo
a ten purenal je mastička jak bepanten? Mě přjíde že mi bepanten vůbec nepomáhá
![]()
@Liddka
Já fakt nevím, to kojení je prostě stres, co?
Ty už jsi po 6ti nedělí, viď? Myslíš, že neodsaješ nic po kojení? To fakt nic nemusí znamenat! Zase doporučím ty stránky kojení. net…občas tam juknu. Lak. poradkyně tam píše, že to nic neznamená, že jde jen o tu stimulaci. A po 6tined. mimi tvorbu mlíka koryguje samo. Tvoří se při sání. Co vypije, to se udělá.
Mě se prsa zase nenalávají a malej mi u kojení dneska řve. Ale počůraný plíny má. Když mu dám, něco málo, co mi odkape do formovačů, stejně mi to vyzvrací…
@Anath
Mám to taky tak, jeden den prsa nalité a teď druhý den měkko. Ale plíny počůrané máme.
Dočetla jsem se, že když jsou prsa hodně nalitá, je to signál pro mozek, snížit tvorbu mlíka. Tak to je asi můj případ, protože já je mívala jako kameny.Je to věda ![]()
@Angli Já právě z toho prsa vůbec nic neodsaju ani před kojením
odsaju mín jak 10ml.Je to divný tak budu pořád přikládat ale stejně mi to fakt přijde divný
Jo je to docela strs a docela se bojím abych o mlíko nepřišla před tím sem tam aspon nějaký mlíko měla odsála jsem aspon 35ml ale ted ani ne 10ml
Abych takhle o to mlíko vážně nepřišla ![]()
@Pipenka
ten purelan je lepší, vytvoří to takový ochranný film..ten bepanthen se hned vstřebá ![]()
@Anath Je to fakt divný stima prsama jedno mám větší jak to druhý a docela se za to i stydím jde to docela vidět ![]()
@Liddka
tak z toho pravýho pořád přikládej a odsávej hodinu po kojení jak já.. ![]()
@Liddka
Hm, hm to je záhada..a proč vlastně odsáváš před kojením? Malej ti z něj nechce pít. Na těch stránkách psala, že do týdne, když odsáváš 6×denně 10min. každé prso zvýší se tvorba mlíka 50-100ml na den. I když nic neteče. Jde o stimulaci.
@Pipenka No zatím jsem si je nijak nesedřela
Buď ležím na zádech a deku mám až pod prsama, když ležím na boku tak jsem zas zachumlaná až po uši
Mě bepanthen taky vůbec nepomohl, ten purelan je lepší, je takový hodně hustý.
@Liddka J ten rozdíl mezi prsy měla minulý týden hrozný, to pravé jsem měla jak meloun! Tak jsem víc kojila z levého a i z něho odsávala a zlepšilo se to ![]()
@Angli Protože musím aspon 10ml odsát kvůli tomu Nutritonu na to ublinkávání víš abych to naředila a právě že odsaju tak 5ml ani ne tak musím odsát a stoho druhýho moc odsávat nechci před kojením aby měl malej dost. A když odsaju po kojení z obou bude tam pak po těch 2 hodkách mít malej vůbec nějký mlíko?
@Liddka
Teď už mi je to jasný.
Zkoušela si ručně? Já třeba ručně něco odstříkám, odsávačkou prd, jen když mám nalitý prsa, což teď nemám ani náhodou.
S tím, kolik se za tu dobu udělá mlíka, po tom, co odstříkáš netuším, to ví Miri, co to dělá:-). Každopádně jestli ti jde o těch 10ml, tak toho bych se určitě nebála. To se udělá rychle…