Poradna duly
Jana Čurdová
Holky, já mám spící královnu, fakt
Přes den včera byla dost vzhůru, i začala brečet, což u ní ani moc neznám, byla jsem až nervózní, jestli na ní něco neleze, když jindy jen baští, spí, nebo kouká..nu a zabrala až v půl 11 večer. Jdu spát s ní, vzbudim se v 5 ráno a malá pořád tuhá! Já koukala jak blázen, prsa nalitý jak šutr-ještě jsem je takhle neměla..uplně tvrdý, nalitý, tak jsem jí honem vzbudila, nakrmila a prvně odsála, protože nevypila vše. Odsála jsem zatim růčo 60,bylo to děsně zdlouhavý, už mám objednanou elekr. odsávačku. Použitou z Aukra, tak snad bude funkční..
Jsem s malinkou strašně spokojená, přibírá 300g týdně, přes den chce každý dvě hodinky, ale někdy dokojim, usne a za pár minut brek, sosání naprázdno, přisaje se i k plínce, peřince, čemukoliv, tak kojim zas.. Večer mám za odměnu volno
Kdybych jí nevzbudila, spí celou noc do rána. Jediný co nás trápí jsou pupínky vypadající jako potničky a to máme doma spíš chládek, já jsem neustále v mikče. Malou nenavlíkám..tak nevim. Doktorka si neni jistá, prý by to mohlo být i z hormonů v mlíce, nebo nějaký dětský akné. Prý v horším případě nějaká vyrážka- už nevím název. Má citlivou kůži a pořád se loupe- nožičky, ručičky a obličej. Nemám proto koupat ve chlor. vodě a napustit vaničku už ráno, večer pak dolít vařící vodu z konvice a doladit teplotu. To se mi moc nechce, mám pocit, že si zvykne (zhýčká se)a potom jí každá voda bude dělat problém. A to bych chtěla chodit na plavání. Uvidíme, no
A ještě, když už tu jsem
: Kdy dáte naušničky? Až v těch 3 měsících, jak se doporučuje, nebo dřív? Mamky včekárně mi říkaly, ať to dám hned, že to líp zaspí atd, než ty jejich starší holčičky.. A co se očkování týče, dám vše, lepší nějakej brekot v den očkování, případně i chvilku teplota, než jakákoliv infekce a nemoc, která by jí ohrožovala mnohem víc. I když se plno nemocí vyskytuje zřídka, stát se může a nechci si nic vyčítat
@reeezinka to my jsme se taky dost loupali, ale mažu modrou indulonou a už je to dobrý. Teď se nám taky udělala celkem dost vyrážka pod očíčky, na tvářích a na bradičce a modrá indulona moc nezabírá, tak mi doktor ještě řekl ať zkusím zinkovou mast, tak dneska jdu do lékárny, tak jí koupím a uvidím jestli zabere.
@katka 84 Nám doktorka prý dnes napíše recept na nějakou mastičku, tak uvidím co to bude..Jdu se oblíknout, nakrmit a vyrazíme prochajdou.. Holky, to je stejně něco, přečíst si zpětně ty stránky těsně před porodem, jak jsme chvátaly a najednou to utíká a mimča rostou jak z vody ![]()
Reezinka: malá se mi taky loupe jak had a okolo očiček měla taky vyrážku i u pupíku jak tam ještě v poridce měla náplast když ji stříhali pupečník. Já jsem atopik a dr. říkala že malá bude zřejmě citlivější po mě tak jsme dostaly glycerinovou mast a mažemě několikrát denně a už je to lepší. Mě dnes malá taky spala celiu noc a vzbudila se na kojení až někdy o půl 5;-)
Holky je možné aby měla malá zácpu? už jsem ji od rána několikrát přebalovala a byla akorát počuraná a co se týká stolice tak v plínce byla jen troška jak jdyby si jen uprcla žádná nálož tak jak jsem zvyklá. a zase mi teď ráno plakala a to byla nakojená a přebalená tak nevím jestli to neni kvůli tomu bříšku že se nemůže vykakat:-(
@reeezinka Ahojky, mě včera malý dopoledne prospal, pak měl koukanou, tak jsem si s ním „povídala“
Na procházce v kočárku spinkal jen chviličku a jinak taky koukal, no v šest večer jsem ho nakojila, o půl osmé vykoupala a on pak úplně tvrdě usnul, nemohla jsem ho ani vzbudit na kojení. Tak jsem ho dala do postýlky a šla si v deset lehnout s tím, že se určitě za chvíli probudí a vzbudila jsem až o půl 1 a on se teprve začínal vrtět! Vůbec jsem to nechápala, to se mi ještě nestalo, aby tak dlouho spinkal:) Potom se vzbudil za 4 hoďky na jídlo, pak za dvě a teď zase spinká. Asi má zrovna nějaké klidné období
Jinak máme taky vyrážku na obličeji, má ho úplně drsný, tak jsme taky dostali nějakou mastičku, tak snad to bude lepší. Já měla jako dítě hodně ekzémy, tak může mít po mě citlivou pokožku
Ze začátku se mi taky loupal, tak doktorka doporučila nepoužívat žádnou kosmetiku do koupele ani ho nijak nemazat a pak to přešlo.
@Ninouš Malý má teď taky jen počůrané plínky. Minulý týden tam měl při každém přebalování nálož jak hrom a teď max 3× denně. Myslím si, že teď má zase období kdy víc roste a všechno spotřebovává a nemá žádný výdej
A to prdí docela dost, tak si nemyslím, že by se nemohl vykakat ![]()
@Ninouš Prý je normální, když někdy nekakají a vše spotřebujou, může to být i pár dnů..hodně často to čtu. Měla jsem naopak obavu, že má malá průjem, když má tak vodnatou stolici, ale je to taky prý ok..občas když jí zvednu nožky, že vyměním plínu, tak to z ní vystříkne, až i mě ohodí..
@Anath Tak jsem uklidněná, že to je všude stejný
Oni si prostě řeknou, jak mají hlad. Jsem zvědavá, jestli mastička zabere, ono to má koukám snad každý druhý mimčo..
@Ninouš No vidíš, tak hlavně, že už je to dobrý
U nás je dneska taky malá nějaká uplakaná, po jídle jí dlouho trvá než usne a to musím ještě chovat nebo vozit ![]()
Jj já to četla taky že miminka nemusí několik dní kakat ale teď před chvílí jsem ji přebalovala a už měla normalně nakakáno v plínce. Teď před hodinoz jsem kojila vše v poho dala jsem ji do postýlky asi 10.min.ležela v klidu a pak zase začala plakat tak jsem ji na 5 minur zase dala prso a je klid ted leží v lehátku a zatím to vypadá že bude klid:-D ![]()
Naše malá je fakt nějaká uplakaná… budí se po 2 hodinách a pořád má hlad
asi to bude ten třítýdenní spurt
![]()
Ahoj holky tak včera večer malej od půl 6 do 10 měl pořád hladík a já už nevěděla co mám dělatKroutil se zkoušela jsem fakt snad všechno až na jednu věc tak jsem zkusila mu trošku pomoct teploměrem aby se vyprděl a po chvilce to z něj vyletělo jako blesk doletělo to až na zem
ale ulevilo se mu už se nekroutil ale pořád měl hladík a nechtěl se vůbec chytit tak jsem mu udělala mlíčko do flašky asi 3× si cucnul a byl tuhej a vzbudila jsem se v půl 4 a malej pořád spinkal tak jsem mu dala napapat a dál spokojeně spinkal
Nevím jestli mám fakt málo mlíka nebo fakt nevím
Ach jo docela se bojím ted večera
A tim kakáním taky mi malej třeba 3 dny nekajdil a dr mi řekla že když je plně kojenej tak se to stane že třeba i ty 3 dny se prostě nevykajdí ![]()
Holky, koukám, že snad každá z nás prošla, prochází laktační krizí. Jsem dneska četla článek o kojení a tam píšou, že se to stává, že najednou klesne tvorba mlíka, ale nemáme věšet hlavu a věřit svému tělu, že se to druhý den zlepší. I já jsem toho příkladem. Prsa už mám zase nalitější, juchůůůůů
,tak snad bude zase líp.
Jo a když se mi malej kroutí u jídla, pomůže, když ho na chvíli odendám a zase přindám, klidně několikrát a uklidní se
.