Poradna duly
Jana Čurdová
@kacenkab Ahoj to je dobře že pěkně přibíráte
To mykdyž jsem jeli z porodnice tak malej měl 2550g a minulej týden na kontrole měl 4400g
jinak já jsem v 6tinedělí chodila normálně do obchodu na návštěvy.
A mě mateřská přišla 7.5. A zařídil ti to tvůj zaměstnavatel? Tu mateřskou?
Jinak mám vařeno ze včera budeme mít rizoto
Jinak já jím skoro všechno až na to co nadýma, čerstvý pečivo, bublinky ![]()
@Ninouš Ahoj Ninu to zvládnete
TAk to je dobře že ti pěkně spinkala
To mě malej se vzbudil večer ve 12,2,5 a v 8.Jinak mi taky pěkně spinká skoro celou noc a vzbudí se tak jednou třeba ve 4 ráno ale do dneška do rána vztával častějc taky jsme nějaká unavená ale to nevadí ![]()
@MiriamK Taky bych chtěla usnout někdy přes den já prostě nezaberu i kdybych chtěla
ale dneska bych to brala malej se v noci vzbouzel častějc než normálně
Ale prostě mi to nejde usnout ![]()
@kacenkab
Hm, hm tak to je divný, že teď ještě nic
. Ale znáš to, oni mají na všechno čas
.
Holky, tak já včera na pohotovsti s totálně zatvrdlým mega bolavým prsem..celou noc jsem nespala, ráno jsem tou rukou nemohla ani malého zvednout. Dostala jsem injekci Oxytoc, oxytoc domů na nasávání nosem před kojením a teď nedělám nic jiného než kojím anebo jsem ve sprše, masíruju a snažím se odstříkat, prso zase rozběhnout - malý ho nechce sát. Včera jsem brečela jak želva, dnes mi padá hlava únavou z nočního vstávání do sprchy co 2hodiny. Kdo říká, že kojení je lehárko, tak pěkně kecá. Jinak malý by taky pořád jedl - nakojím ho a on se znovu sápe po prsu a křičí až do úplného vzteku
A jak naschvál nikdo volný na pohlídání v kočárku ![]()
A malý se mi nevykakal už od středy
to měl z Nutrilonu takovou tuhou, že se musel ale natlačit…a teď nic..tak budu muset zkusit trubičku. Dáváte někdo mimču vodu nebo nějaký čajík trošičku?
@zizaluska
Božíčku, jak se ti to mohlo stát??? Týýý brďo, já je mívala taky jako kamen, ale vždycky jsem to odsávačkou nebo ručně roztahala a malej pak dotahal
.
Chuděro…tak vydrž, vydrž, bude zase dobře!!!
Já nedávám nic, žádné tekutiny.
Hele mě malý nekakal dva dni a kroutil se jako had!!!
@zizaluska Bobku, a už je to lepší? Snad to bude brzo ok
Mě se včera večer nevím z jakého důvodu nalilo jen pravé prso (to co mám normálně větší) a to teda extrémně, měla ho jak balón a tvrdé, zkoušela jsem odstříkat i odsávat, ale moc to nešlo jak bylo nalité…tak se mi šíleně ulevilo, jak se pak malý v noci vzbudil na jídlo a vycucnul to. Jinak mě malý kaká každý den, ještě se mi nestalo že by se nevykakal, ale někdy je to 5× za den a někdy třeba jen 2× a trochu. A do čajíčku jsem mu kapala ten vigantol, když mi ještě nešlo odstříkávat, jinak ne. Akorát jak teď bylo tak vedro a byla jsem s ním venku, tak jsem mu trochu čaje dala, aby nebyl dehydrovaný. Měl propadlou fontanelu, tak měl žízeň.
@Angli @Anath Holky,já nevím, jak se to stalo…přes den mě bolelo prso jak malý tahal..pak jsem večer nakojila, šla spát a o půlnoci taková bolest až do rána. Ucpal se mi nějaký mlékovod, tak to musím rozběhat, jenže malý to prso nechce nebo ho jen žužlá a ručně odstříkám jen pár kapek..elektr odsávačkou taky tak..Boule jsem naštěstí rozmasírovala, teď to jen zas rozběhnout a mám strach, že to nepůjde. Úplně se mi zvedá žaludek od stresu jak jdu kojit.
Malý mi nekakal od středy, to je hodně dlouho ne?
@zizaluska Hlavně se nenervovat!! Potom se to přenáší mlíkem na mimi… to už jsem jednou taky poznala ![]()
Jinak řikaji, že plně kojené děti nekakají i několik dní, od středy, to už bude skoro týden, kdyžtak zkusit zavolat dr. a zeptat se a zkus hodně cvičit s nožičkama, masírovat bříško ( jakoby vlny a kruhy ve směru hodinových ručiček)… nebo položit na bříško, a skrčit nožky, to prý taky pomáhá… u nás pomahá cvičit těma nožkama, ale vždycky když vidim, že malá tlačí a nejde jí to a začíná natahovat, tak jí krčím ty nožky a nakonec to z ní vylítne… ale my kakáme několikrát denně, tak nevím
![]()
Jinak to prso zkus odstříkávat třeba i každou hodinu, ať to pořád uvolňuješ a taky tu motýlkovou masáž a před odstříkáváním ještě zkus pod horkou sprchu nahřát, pak to poteče líp a třeba popíjet horký nápoj
![]()
Vím, že se to lehko říká a když to neznám, tak nevím no
![]()
ale držim vám palce a snad to bude brzo dobrý
![]()
![]()
A ještě mě napadlo zkusit dat nejaky čajik at se to mličko trošku naředí v bříšku a třeba se pak líp vykaká
![]()
@zizaluska Možná malý teď nechce z toho prsu pít, protože mu tam teče pomaleji a musí se víc namáhat
Asi bych poprosila manžela/přítele, ať to vycucne, asi to je sice divné, ale tak pokud to malý nevytáhne a odstříkat to nejde, tak by tohle mohl pomoct a hlavně by ti to ulevilo ![]()
@zizaluska Ty máš teda trápení
jinak mě Lukášek kaká každý den a to několikrát, jestli nekakal od středy zkusila bych zavolat dr. a zeptat se, to už mi připadá dlouho
@kacenkab Děkuju za rady, msím se akorát podívat, coje to ta motýlková masáž, jinak věe ostatní dělám, kvůli horké sprše vstávala dnes i v noci 2krát…takový mám strach ať se to neopakuje.
na čajík se zeptám v lékárně, trubička nepomáhá a já ani nemám moc odvahu. jinak malej do té středy měl 2krát denně každý den, tak nevím nevím.
@Anath prso měl vždy radši to druhé a to víš, že se mu nelíbí, že to tak neteče…to druhé zmáčknu a mlíko hned je, tohle jedině po teplé sprše.
Je to na palici taková situace a ještě ty hormony k tomu, stavy lítosti…
@zizaluska
Dokuď se zítra nevykadí, cikni dr. Mě první syn kakal dvakrát do týdne. Dneska malýmu pomohlo, že jsem mu rozmasírovala bříško..otázka je, jestli to nebyla náhoda
.
Já vím, že je to psycho…musíš si věřit. Stejně je to zvláštní, já když to prso měla nalitý, sotva jsem se ho dotknula, tak teklo samo a odsávačkou to vyloženě stříkalo. Není špatnej nápad použít manžela, přítele, ať to vytáhne.
Myslíme na tebe!