Poradna duly
Jana Čurdová
@MiriamK Nevím,asik všechno dohromady…mlíčko se tvořilo, malý tahal málo a když celou noc prospal, tak se prso ucpalo..pak v sobotu venku mi byla chvilku zima..teď dělám vše pro to, aby se to nevrátilo nebo nešlo do 2.prsu, i když to mi teče, jen zmáčknu, tak snad ne.
A kolik toho čaje dáváš a po každém kojení???
@Liddka Ahoj Lidu, líp mi je, akorát jsem fakt unavená z toho presu - než se malý probere, tak rychle sprcha, masírovat, to bolavé prso rozchodit ručně, ať se prcek chytí…po kojení znovu mordovat prsa a zkusit něco odkapat aspoň. Zítra mi snad vezme malého ven kamarádka a s přítelem jsme domluveni, že odpol jde ven jeden a druhej se dospí.
Koupila jsem taky fenyklový čají, ale dala jen pár lžiček..malej se před spaním kroutil, pokřičel si a usl..tak snad bude aspoň do půlnoci spát.
@zizaluska
tak asi jak ti byla zima, tak to prso „prochladlo“
snad už to bude lepší, ale teda jsis musela vytrpět
a ještě v noci stávat co dvě hodky ![]()
dávám jak kdy..dneska jsem malé dala jen 3× dopo mi vypila 40, odpo 60 a teď před hoďkou taky 60..nechápu kam to dává
kojím stále z obou prsou po 10 nebo 15 min, úplně hltá, poliká, pauzy nedělá a pak ještě tolik vypije ![]()
@MiriamK Co akorát teda teď nevím, jestli i když je už prso dobré, malej z něj tahá, tak jestli po každém kojení musím odstříkat nebo už to zas bude fungovat? jsem tak vyšťavená, streslá, že mě bolí břicho pořád..
Miri, když dokojíš, tak odstříkáš pokaždé? nemyslím teď, že si děláš zásoby na „chůvu“,ale kdybys nedělala zásoby?
@kacenkab
Zkus ty kloboučky ty spíš připomínají tvar flašky a materiál. Byla by škoda, abys pořád jenom odstříkávala…ale super, že vám to tak jde! ![]()
@zizaluska
Už malej papá, tak to je super! Já bych být tebou už neodstříkávala, jenom dle potřeb…když bys cítila, že se zase nebezpečně nalejvá. Jinak přeci není potřeba…
Hlavně, že jste to zvládly, teď se ještě vykakat a je to. ![]()
@Angli Jj,už z toho přes den pořádně zatahá, jen ráno v 5 byl teda lenivej. Tak myslíš, že mám jen kojit a nemasírovat, neodstříkávat co 2-3hod a po každém kojení taky ne?
Máš už s mimčem režim jídla, že to vychází každý den podobně s časem kojení?
@zizaluska
Když budeš po kojení ještě odstříkávat o to víc se bude dělat mlíka…zdá se mi to zbytečný, pokuď vyloženě nechceš
. Já bych odstříkávala v případě, že prso budeš mít hodně nalité, před kojením, aby se ti malej dobře chytil a tahal.
Režim zatím neřeším. Je pravda, že cca ve stejný čas se mi budí, ale je to jak kdy..někdy spí 3h, někdy 2,5…v noci taky jak kdy…nechávám to na něm.
Co ale nechápu, jak bych měla v 6tined. kojit 7-8krát za den. Dyť to se nedá
.
@zizaluska my jsme na UM a malá se mi taky nemohla 48 hodin vykakat
cele dny kricela chudinka bolesti, tchyne mi poradila ze když dělam UM tak do te kojenecké vody na převaření nasypat drceny kmin a pak přecedit a smichat s UM…teda řeknu že to dělá zazraky…malá tlačila 40 minut to byla nálož teda
ale aspon se ji ulevilo, byla s toho tlačení tak unavená že hned sama usnula a to upávamě na rukách
pmáhala jsem ji cvičila s nožičkama a šlo to jedna dvě ![]()
@Pipenka
Vy jste na UM? Nevím, jestli si pamatuju, ale vy jste kojili v poho, ne?
Jj, kmín je dobrej na prdíky
.
@Angli No právě že prso ani jedno te´d nalité nemívám, jak předtím. Zřejmě šlo o rozmasírování těch bulek, ustoupení bolesti a teď už bych mohla zas normálně jen kojit jak předtím, jak píšeš ty. Z bolavého prsu teda pořád je dřina něco odkapat, to druhé jede hned…někde jsem četla, že přílišným odsáváním se může snížit laktace, to bych teda nerada.
Psala jsem laktační sestře a nevím, jestli mám na ně smůlu, ale po 2dnech se mi vůbec neozvala..ještě že jste tady vy a poradíte ![]()
S kakáním budu muset zavolat dr, protž ani dnes ráno nic. Včera večer jsme doma byli sami, tak jsem ho šupla do postýlky, chvilku poplakal, ale od 21h spal, ve 2h jsem ho budila na jídlo já..teď spí zas od 6hod..tak možná ho to bez stolice ani netrápí
Pár lžiček fenykl čaje včera jsem mu dala.
@zizaluska
Já myslím, že to pocítíš sama, jak to prso bude „pracovat“. Když bys cítila, že je něco špatně, zase zkus něco odstříknout.
Mě se teď prsa nenalejvaji už vůbec, kojím celkem často, malej se u konce jednoho prsa kroutí, tak měním polohu a ještě sosne, ale mám strach, jestli přibírá. Tři týdny nás nikdo nevážil, jenom já doma na dosp. váze. Tak že se fakt těším př. úterý na prohlídku, to budu vědět, na čem jsme.
Kakání je věda. Ale už by fakt mohl, no…probiotika dáváš? Včera jsem psala, že mají v lékárně Dr.Max v akci. Ty by to taky měli upravit.
Mě malej bude asi taky kandit jak kdy.
Ale jemu to teda vadí, víc se vzteká, tlačí…
@zizaluska
já bych to prso ještě „protáhla“ i když to máš už dobré
a pak podle potřeby, kdyby bylo hodně nalitý, tak radši všechno vysát ![]()
@zizaluska
jinak pokaždé neodstříkávám..včera jsem odstříkala až v 19:00 120ml a o půlnoci 100ml
takže kdybych nedělala zásoby, tak bych odstříkávala jenom kdyby byly hodně nalitý ![]()
@Angli jj jsme na um, ztratilo se mi mléko…někdo říká že se strácí po narkoze a já jsem byla pod narkozou kvuli čistení… ![]()