Poradna duly
Jana Čurdová
@zizaluska A už jsou ty prsa lepší? Mě to přestalo bolet asi po týdnu, teď už je to v pohodě, tu jednu bradavku mám pořád citlivější, ale jinak už je mi kojení zase příjemné. To bude dobrý, neboj
Opravdu se snaž být v klidu a pokud to nepůjde kojit, tak to prostě nepůjde, hlavu ti za to nikdo neutrhne a ostatní si můžou říkat co chtějí, na to kašli
Můžeš střídat UM s odstříkaným MM pro lepší pocit:) Já mám odsávačku jako má Olčík, ale s tou mi to moc nešlo a trvalo to dlouho. Navíc mě u ní bolely bradavky, když jsem je měla rozdrásané, ten podtlak mi byl dost nepříjemný. Prsa jsem si roztahala balonkovou odsávačkou z DM, akorát mi sem nejde vložit odkaz :/ Trvalo to dva dny, ale pak už to docela teklo, já s ní odsaju asi 40–50ml z jednoho prsa.
A ten rodný list se na sociálku posílá proč? Já jen napsala zaměstanavateli, že se prcek narodil a rodný list po mě nechtěli. Tak nevím ![]()
Holky s tím odstříkáváním teda čučím. Já za celý den odstříkám tak max.50 ml! je teda pravda že neodstříkávám. po každém kojení. Malá pije hezky ale večer mi vždy brečí a má větší hladík tak ji mám tak 20 min. u prsa a pak dokrmím tím odstříkaným MM a spinká hezky 6 hodin v kuse tak se aspoň vyspím;-)večer vyžaduje i větší mazlení tak chovám a ňuhňám
nás čeká další kontrola 29.5.tak jsem zvědavá koluk jsme nabraly ale začíná mít pěkně vypapaný tvářičky je to nenažránek
stále čekáme na zprávu z té kardiologie zatím nic nepřišlo tak tam budu muset zavolat už i dětská dr.se mě na kontrole ptala jak to dopadlo.Dnes se mi nic nechce navic mě trochu pobolívá v krku tak to vidím na den strávený v posteli ![]()
Ahoj holky tak včera se malej pokajdil tak že to měl na bodýčku, tepláčkach a když jsem mu to sundavala tak to měl i na ruce zádech
ani mu to neumím sundat tak aby ch tím neušpinila takže šel hned do vany
JInak se chci zeptat proč s rodným listem na sociálku? ![]()
@Ninouš Já odsávám jen když vím, že půjdu pryč a malého někdo hlídá
Takže z jednoho prsa nakojím a z druhého odsaju, jinak po kojení neodsávám, to ne, to bych ani neměla co ![]()
@Olčík
ale i tak, nedokážu si to představit obstarávat 3 děti..stačí mi malá a pes a taky tak tak sama zvládám ![]()
tak zkus odstříkávát přes den, abys to prso ráno ušetřila ![]()
@kacenkab
já jsem byla na ÚP vyřizovat rodičák, porodné a příspěvek na dítě, tak si ten rodný list tam okopírovali
@Liddka
joo to známe
teď to máme skoro pořád
malá se teď v rozmezí 3 hodin pokajdila 4× ![]()
Holky tak dneska kojím po hodině a půl a už jsem docela ko a bradavky zase dorasovaný, protože se mi princezna přisává a odtahuje po 5 ti vteřinách, takže i dokrmuju ![]()
@MiriamK A taky ti někdy malá tak tlačí aby tomu pomohla? U nás to jsou vždycky takový rány a když prdí to je mazec ![]()
@Liddka
no ani ne..
když se takhle pokajdí, tak to je kojení
ani nehne brvou prostě průtokáček
vrchem příjem spodem výdej ![]()
@MiriamK MAlej to má takový že by se ani nemusel snažit tlačit namá to tuhý má to normální ale prostě tlačí né teda vždycky ale tlačí ![]()
@MiriamK
Miri, já od půlnoci, každé dvě hodiny. Malej je tak utahanej, že mi u toho usne, ale alespoň se tak šíleně nevzteká. Dneska cinku laktační poradkyni, možná za ní i zajedu, ať se na nás podívá, co to mladý pán dělá.
Možná se jedná o spurt, bude mu 6týdnů, ale stejně, mě by nevadilo kojit, co dvě hoďky, kdyby normálně jedl
. V takovým presu už fakt nemám čas na duhého šmudlu
.
@MiriamK
Jo a dneska už mi kandil třikrát, ale spíš průjem.
A prdí, je nevrlej, to je den.
@Angli Ahoj mě se malej taky u papání vzteká, brečí a pořád mi otáčí hlavičku chytí se a pak otočí hlavičkou a pustí se začně brečet a vztekat se a to mu bude za 7 dní 2 měsíce to asi nebude ten růstový sprut co? ![]()
@Angli
to bude určitě ten spurt..my to máme taky..malá je protivná, prdí, kajdí pořád..taky by mi to nevadilo, kdyby se pořád nepřisávala a netrhala mi tu bradavku..bolí mě celý prso ![]()
včera večer mi zase vypila 140
teďka po 10ti minutovým kojení 120ml