Poradna duly
Jana Čurdová
Mě totiž ještě stále nedošla ta mateřská
někde jsem četla, že se musí poslat kopie rodného listu, aby to vypláceli… ale nakonec jsem zavolala na sociálku a prý mi ji pošlou do 10 dnů, tak na mě asi zapomněli
![]()
@Liddka
Já jsem z toho už na nervy, je to už tak týden co mi to dělá. Někdy je v klidu, ale většinou je to každý kojení
.
Může být, nebo bříško-jestli ti to dělá jenom někdy? ![]()
Já mám prostě pocit, že je to u nás tím, že dokuď teče, je to ok, jak by musel víc tahat, nebo už je mlíka málo, je špatně. Ale někdy mi to dělá i když ho dám k druhýmu prsu, kde mlíko zaručeně je.
![]()
Mě i boxuje do prsou, škrábe, zrudne
@kacenkab Já jsem teda rodnej list tam neposílala a dostala jsem jí normálně. Maj v tom bordel
![]()
@Liddka
to máš dobrý a líp se ti bude učit na nočník, protože to poznáš
jestli mu to teda vydrží ![]()
@MiriamK
Kecy, prdy
. Po kojení ještě tolik? No je jasný, že když chtějí papat tak často, není tam toho moc, to je jasný a několik dní může trvat, než se potřeba mlíka upraví. Ale mě to už dělá dýl.
Včera jsem vyčetla, že jak moc mají být ty poč. plíny, tak jsem je já blázen dokonce i vážila
. Měli by být poč. 50ml a víc…což on má s přehledem, tak si říkám, že hlady netrpíííííííí..snaddddddddddddddddddd.
@Angli Tak tohle přesně dělá taky uplně co píšeš ty všechno a jak dlouho to tak trvá? Já už jsem z toho taky na nervy a dělá mi to u každýho kojení až na noční ale večer je to nejhorší nevím jak ho mám uklidit brečí že má hlad začne se vztekat a zrudne a taky mi to dělá u obou prsou
A taky tak týden
@Angli
boxuje, škrábe, rudne to jsme na tom úplně stejně
včera jsem to pěkně schytala i do obličeje
facky, škrábance a i do konce mě štípla do ruky ale fakt strašně, dneska tam mám modřinu
bych nevěřila, že takový miminko dokáže způsobit takovou bolest ![]()
@Angli
já myslím, že ta plína má tak půl kila vždycky
úplně komplet pročůraná..máme prostě otesánky no
a nebo já mám slabý mlíko a nebo se ji nechce tahat to zadní..
no hlavně, aby byla spokojená i když na příkrmu, ten pláč mě úplně ničí..
Holky my jsme tady všechny jak přes kopírák a je jedno, kolik mimískům je
![]()
Já nevím, proč nám to ty děti dělají, co? Já jsem chvíli v poho, pak nervíky zase pracují, do toho ten muj druhej bobek…někdy je to těžko. Malej usne a Tobík přijede na kamionu, řev z toho a malej vzhůru..je to kolotoč.
Teď už mi spí dvě hoďky, juchůů!!! Tobík je taky v hajanech, najím se a jdu se taky natáhnout, ač asi jenom na chviličku.
Lidu, já nevím…snažím se abych měla víc mlíka, v noci často pije, já hodně piju i kójo čaje, meltu…zavolám té poradkyni, třeba budeme moudřejší
.Ona se super ženská, znám jí z porodnice, rodila nás a pak i rozkojovala
.
Holky, tak jsem volala s LP. Popsala jsem jí, co se u nás děje, tak řekla ať zachovám klid a prostě zkouším. Jedno prso, druhý, změna polohy a když prostě bude řvát a nebude chtít, tak ho dát pryč a basta fidly. Zkusit za chvíli…říkala, že se může i stát, že celý den dítě prs chtít nebude vůbec, je to bojkot a taky se to musí přejít. Prostě mám vydržet, že to mimi dělají. Přikrmovat nemám(říkala jsem jí o těch plínách)a že počkáme do převážení, což bude v úterý.
Tak že holky vydržet, snad se nám mimísci umoudří!!!
A ještě, že kojit i 8krát denně, což teda nevím jak, to mi nevychází
.Dneska teda jo, ale jináč nééé.
@Angli
tak to já malou učím na hluk a neprobudí ji ani pes štěkající přímo u ní, takže pohoda ![]()
taky už spí dvě hodiny, tak tady lítám, abych co nejvíc stihla ![]()
a zkoušíš i odstříkat po kojení? já si myslím, že máš mlíka dost ![]()
@Angli
nepřikrmovat? a co to má mít za smysl? jako „vytrestat“ nebo mít pak tak hladový dítě, že se ti přisaje bez problému? to moc nechápu
tak to já bych malou nemohla nechat řvát..vyloženě řve hlady ![]()
@MiriamK
Já taky, jsem docela hlučná domácnost, venku jezdí vedle baráku traktory atd…to mu neva, když zabere tvrdě, ale když usíná a nemůže zabrat, vyruší ho cokoliv.
Mě hlady právě neřve. Dám ho od prsa, chvíli uklidním a pak už neřve. Jenom včera večer prostě nechtěl pít ani bohoví.
Ona ti pořád řve i když jí uklidníš, tak pokuď jí nedáš napít, řvala by pořád? Tak to já právě nemám.
Hele po kojení odstříkám ručně tak 10ml. A odsávačkou nic. Já zkusím vydržet na to převážení, kdyby mi řval hlady, tak to řeším víc, ale to neřve. ![]()
Taky jsem jí říkala o těch prsách, že nalitý nejsou vůbec, spíš měkký a to je prý normální.