TP duben 2013 celá ČR

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4095
21.5.13 22:22

@zizaluska
no já jsem ráda, že malá není po mně v tom papání :roll: u mě to krmení prý byl dost velkej problém dá se říct celý život až do teď :mrgreen: tak rok před otěhotněním jsem začala jíst i vepřové a hovězí a v těhotenství jsem začala jíst úplně všechno hlavně českou kuchyň, kterou jsem do té doby neměla moc v oblibě :mrgreen:

a ty chceš dělat taky zásoby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1345
21.5.13 22:24

@MiriamK Pokud budeš přikrmovat, tak výčitky neměj, děláš pro to všechno :) já to dnes preventivně řekla před tátou a tou jeho, protž je mi jasné, že kdyby na to došlo, tak si vyslechnu tisíc pouček, jak jsem to nezvládla :/ Zatím kojím kojím, tak je třeba si věrit, Miri.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1345
21.5.13 22:26

@MiriamK To jsme na tom naprosto stejně, hovězí jsem začla mít ráda tak před rokem, vepřové teda moc nemusím, doma ho nevařím. V těhu jsem tomu taky moc nedala, ale víc teda než teď..nejhorší je, že te´d není čas..buď si člověk chce odpočinout nebo kojí..ale někdy jím i při kojení :-)))
Zásoby nemám dělat z čeho :(
Jsem vyšťavená, zapínám chůvičky a usínám v obýváku, macecha :D V ložnici se vzbudím na každé kviknutí ze spaní malého a pak jsem ráno mrtvá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5370
21.5.13 22:27

Zizlauska přesně tak hlavně at jste v klidu a spokojení, jinak to odstříkávání nebolí tolik jak to přisátí…odstříkávám druhý den, zítra uvidím k ránu jak ho budu kojit jak to bolí a třeba se postupně budeme moc vrátit k normálním kojení, to odstříkávání na mě není…

MiriamK s toho zdravého normálně kojím a jednou k ránu kojím i s toho bolavého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4095
21.5.13 22:46

@zizaluska
jako že by ti vyčítali, že si nezvládla kojení? bych jim přála mít zatvrdlý prso a skončit na pohotovosti :roll:

mám i pocit, že když ji dám UM, tak se hezky vykaká a spíš to moje ji staví :nevim:

jj není čas na nic a to máme jen jedno mimi :mrgreen: co potom Olčík s dalšíma dvěma princeznama :lol: to je supermáma :andel:

já se snažím aspoň trošku dělat do té školy :think:

ona je důležitá i ta stimulace, abys pak kdyžtak zásoby mohla udělat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4095
21.5.13 22:47

@Olčík
a to odstříkáváš ručně?? tak to jsi dobrá, že kojíš i z toho bolavého..já bych ho nechala radši zahojit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4095
21.5.13 22:50

Holky jak se vyřizuje ta zdravotní pojišťovna? to se musí vyplnit nějaký registrační formulář? máte někdo vzp?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5370
22.5.13 07:13

MirimaK nejsem super máme kolikrát padám už v 17h.na hubu a přeju si at to tu už vše spí a taky mě hodně pomáhá mamka…bez té bych to snad ani nedala, pač manžel ten je celý týden pryč a přijíždí jen na víkendy :-/
Jinak odtříkám obyčejnou odávačkou a bolí mě z ní pěkně ruce, už sem přemýšlela, že bych si koupila elektrickou, ale na tu chvili, to je zbytečný…jinak k ránu krmím i s toho bolavýho pač už nemám energii jít odsávat v noci, odsaju než jdu spát a pak ho kolem 4h. musím už s toho nakojit, pač už sem mokrá až na kalhotkách :-D…už to tolik nebolí, ale ještě náký den vydržím…
Jinak jako co myslíš? jako vyřídit malému zdravotní kartičku? my byli přímo na vzp pobočce tam mě vytiskla papír místo prukazky a další týden mě prukazka došla domu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
22.5.13 07:34

Holky posílali jste kopii rodného listu na sociálku???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5370
22.5.13 07:43

@kacankab já na sociálce byla a oni si ho tam kopirovaly když em vyřizovala rodičák…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1345
22.5.13 10:01

@MiriamK No však právě, kdo to nezažil, tak neví jaké to jsou stavy, jak je člověku každé kojení na slzy, že to nepůjde, že to malý nebude chtít. Já teď ráno mívám průjem před kojením, to je šílené..
Mi přijde, že se malému kakání ucpalo právě tím Nutrilonem…dala jsem mu ho jen jednou, že tak srdceryvně plakal i po kojení, koza!!!bych si za to, že jsem poslechla kamarádku, nejradši vyliskala.
Olčík? tak to vůbec nechápu, jak to zvládá…to já jako jsem ráda, že tak tak uchodím ten den s jedním a to mi přítel fakticky hrozně moc pomáhá. Obědy jsme si objednali ve škole, jak nemám chu´t jíst, tak bych nic neuvařila dobrého, to už se znám.
@Olčík mám doma odsávačku elektrickou a ani po 5min mi nevydá víc jak pár kapek a to je od Medely ta osvědčená, nejlepší prý. Půjčila jsem si o obyč, ale zatím na ni nemám odvahu a hlavně se bojím, že by taky nic nešlo…tak to radši zkouším ručně po páru kapkách :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1345
22.5.13 10:03

@MiriamK Já na VZP byla osobně s rodným listem, vyťukala si vše do PC, dala náhradní kartičku a do týdne mi přišla originál.
Ale budem přecházet k jiné, mi se ta VZP nezdá absolutně výhodná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1345
22.5.13 10:03

@kacenkab Já to dala naší mzdové a ona kopii poslala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5370
22.5.13 10:12

Zizaluska neboj se já když měla první tak sem taky nic nestíhala byl to mazec a nechápala jsme jak někdo muže mít vic než jedno dítě a natož tři :-D…jak se narodila sofinka holky jsou o 2,5roku od sebe a stíhala jsme všechno a líp než s jedním a hlavně sem nebyla skrz vše vystresovaná jak u vanesky, tak, že is myslím, že to bylo všechno tim. když náhodou vaneska usnula na břichu tak sem vedle ni pomalu celou dobu seděla „proto, že sem věděla, že se nedoporučuje spát na bříšku“u sofi tu sem položila na břicho a šla si dělat jiné věci nebo hrát si s vaneskou a tobik, ten spí všude na břichu, klidně v noci, v kočáru, na gauči a už to vubec neřešim, rpostě takový věci co jsme u vanesky myslela, že jsou neřešitelné a nezvladnutelné tak ted nad tím mávnu rukou a jen se zasměju…

Jinak já mám tuhle odsávačku akorát ted jiná cena v lékárně cca za 80kč a odstříkám ty 120ml asi za 20min…http://www.mall.cz/odsavacky-mleka/nuk-nuk-rucni-prsni-pumpa-soft-easy-pp jen házím odkaz jak ta moje vypadá, tady za tu si připlatíš skrz značku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1345
22.5.13 10:28

@Olčík I tak jsi prostě dobrá a máš můj obdiv!!!já malého na bříško teda vůbec nedávám, možná bych to mohla zkusit a líp by usínal. Líbí se mu nošení v poloze tygříka, spíš nemá rád, jak ho někdo vleže klasicky chová :)
Tuhle manuální mám půjčenou, tak to s ní teda půjdu zkusit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí