Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Angry_birds dekuji
prave doktor mi říkal, že je to tím, že nejsem uvolněná, ale když se mám na povel uvolnit moc to neslo ale fakt jsem se snazila. Snad to u porodu nebude mít vliv ![]()
Jinak já už pediatra mám, řešila jsem to asi před 14 dny a říkala, že mají poslední místo na duben. Tak snad jedině zkoušet obvolávat dál a někdo snad místo musí mít. Držím palce
@Angry_birds asi budeš muset zkoušet i v širším okolí (např. v dojezdu 30 km). Já to neřeším, protože nás vezme lékařka, ke které chodí všechny 3 mé děti. A zubař naštěstí to samé. Nove pacienty nebere, ale malinkou nám vezme, protože už k němu chodíme celá rodina.
@Denisa1993
Je to tupoň. Jak kdyby se člověk toho nebál i bez toho aby ho někdo pořád strašil.
@Angry_birds
Hele, už kolem 20 týdne, co jsem se vzbudila já, jsem s tím měla problém a musela jsem si nechat poslat seznam pediatrů od pojišťovny a obvolávat jednoho po druhém. Nakonec mám sice v okrese, ale 18km. Takže autem. Představa jak tam budu chodit s kočíkem pryč. Nejvíc mě dostala jedná doktorka, co mi říkala, že má plno do července. To bych se musela přihlásit v době, kdy jsem ani nevěděla, že něco bude. ![]()
Ach jo, někteří doktoři jsou fakt necitové
. Ten můj je profesor, několik titulů před a za jménem, ředitel porodnice a přesto se omlouvá, když mi třeba jen dává studeny gel na břicho při ultrazvuku. Je prostě doktor a Doktor, je to o tom přístupu.. Já mám taky pediatričku od syna naštěstí, už u ní mám zarezervovaný termín první prohlídky. Holky taky už máte takové bolesti v tříslech a zádech? Včera jsem vedla malýho poprvé do jesliček, no myslela jsem, že tam porodím. Je to od nás cca 1,5km a pak jsem tam s ním musela 30min být a pak zase zpátky a už jsme fakt nemohla. Připadám si jak velryba, přitom na váze mám stejný přírůstek jako u prvního a to jsem byla ok a chodila na hodinové procházky až do porodu. Nevím, jestli by mi nepomohly třeba ty tapy na břicho, jestli by to trochu odlehčilo zádům a tříslům. Zkoušely jste to?
@nuklear90 no já kojila jen 9 měsíců, tak mi ta první infuze stačila až do druhého těhu, prakticky až doteď. V pátek jdu na druhou. Mě taky doktor říkal, že vitamíny na tohle prostě nestačí. Ale nenapadlo by mě, že by mohl covid tohle takto ovlivnit. Já právě měla už druhý covid, první minulý rok v dubnu a v prosinci pak druhý.
@Denisa1993 píše:
Promiň, ale to je blbec. Takto strašit. Hlavně klid. Též se též bojím porodu, hlavně křížových bolestí. Mé bojácné „dušičce“ pomáhá příprava na porod. Cvičím s aniballem, piju maliníkový čaj, jím lněná semínka, teď čtu o napářce od 38 tt. Spíš je to v hlavě, tak se snažím hlavu přesvědčit, že dělám maximum.
@Angry_birds píše:
Jinak holky,máte už domluveného pediatra pro mimčo? Bohužel mi to došlo až teď, a už mě odmítli tři doktoři…![]()
Nejsi sama. U staršího jsem našla až po dlouhém obvolávání a teď jsem se zapomněla doktorky zeptat, zda vezme i druhé. Brala jsem to tak nějak automaticky.
Hned zítra zavolám a zeptám se. Třeba náš zubař už nenabírá nové dospělé pacienty, ale děti jsou samozřejmost. Každý to má jinak. ![]()
@edika85 Mně už taky kdovíco bolí, tak jsem si teď objednala rebozo šátek, měla jsem možnost si to vyzkoušet na předporodním kurzu a byla to hrozná úleva, tak hned jak přijde, začínám uvazovat, je to prý i fajn používat pak po porodu kvůli zavinutí dělohy, tak to ještě využiju.
Jinak co se tu řešil pediatr, já už mám doktorku domluvenou někdy od druhého trimestru, radši jsem to řešila dřív, jsme z Brna, tak jsem se bála, aby nás vzala. Takže čím dřív tím líp si myslím.
Ahoj holky, dnes jsem byla na kontrole 34+6 a malá má odhad 2710g. Doktorka mě upozornila, že už mám vynechat vše sladké a začít se „krotit“, jinak bude mít přes 4 kila. Syna jsem týden přenášela a měl 3810g. Tak jsem trošku v rozpacích. Jak jste na tom byly ve 35 týdnu? Nepřehání to trochu?
@nuklear90 byla jsi na ogtt testu? Jinak porad je to proste jenom odhad 😊
@Petruna83 Jistě, byla. První hodnota byla v pořádku, druhá byla zvýšená 10,8 a třetí byla zase v normě. Takže mě ani nikam neposílala. Jen ať přidám pohyb a zmenším porce. ![]()
@nuklear90 My měli odhad ve 35tt 2500g a bylo mi řečeno, že je trochu větší než průměr, ale ještě v normě. Takže to asi nepřehání, ale taky mi moje dr. říkala, že je to pouze odhad. ![]()
@nuklear90 ahoj já měla ve 29+0 1440g a ve 32+5 2200g..to mi bylo řečeno, ze ma strašně velké břicho, at nejím žádné sladké, ze bude mít přes 4kg. Pak ve 36+0 měl 2613g a pry uz odpovídá a včera v 37+6 necelých 3100g a pry take odpovídá, tak jak ma. Takže nechápu ty jejich odhady ![]()
Ahoj, já dneska ultrazvuk biometrie a monitory. Kluci mají odhadem 2500 a 2100 (50 a 10 percentil jako vždy), ale prý už je to jako hádání z křišťálové koule a začíná postrádat smysl to měřit.
Dneska úplně otočený. Jednu zadkem dolů hlavou napravo hoře a druhý napříč nalevo hlavou hore. Asi nemají málo místa, když si za dva týdny úplně vymění strany ![]()
Prý naplánujeme tak cca za dva týdny, že půjdou ven, mezi 37 a 38 týdnem. Jak se to řeklo nahlas, přijde mi to hrozně děsivě brzy.
Monitory se i přes ty moje špeky natáčeli celkem v pohodě. Jen jeden měl celou dobu škytavku. Byla sranda to poslouchat. ![]()
Nezapomněli mě zkusit děsit, jak přes tu mojí obezitu bude císař hroznej problém. Ale s tímhle mají smůlu. Nějak kluci ven musí. Občas to nějakýho doktora hrozně trápí. Jak vosy vycítí, když má člověk chvilku nejistoty. S tímhle mají smůlu, že znám lidi co prošli podobnými situacemi.
No, z vyděšení, že už mám jen dva týdny než budu matkou, musím honem zadělat na langoše a jít na zmrzlinu. ![]()
Taky teď máte hroznou potřebu si užít do zásoby večeře, kino, menší výlety,.. než nás ty mimina na pár týdnů alokují jen pro sebe?