Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Ruxas teda ty ti to natahuji😳ale pokud zvladas, tak je dobrý, ze budou v bříško o nějaký ten den déle😉
@editka85 odhad ti udělali v porodnici? Takze to bude císař v 39tt?
Já dnes právě poslední kontrola v rizikovce, ve stř u své dr -streptokok a v pátek si zajdu na predprijem do porodnice a naplánovat taky datum sekce.
Placenta pořad zasahuje, takže z toho důvodu🥺
@Ruxas to už jsou pekni a hlavně teda klobouk dolů, že jsi stále ještě 3v1
Já dnes kontrola u mojí dr. Malinká má ve 36+3 2961g a odpovídá o 2 dny víc, tak bychom mohli mít miminko do 3500g 🙏 🙏 🙏. Dostala jsem zadanku do porodnice, takže jsem si tam po obědě dojela na registraci a monitor. Vnitřní vyšetření mi dr dnes nedělala a příští pondělí kontrola, pokud do té doby neporodim.
No a do toho mám doma 3 marody - kluci jsou na hromadě už týden a malá na dnešek v noci 38,8, ráno to samé, odpoledne 38,6. Naše dr tam dnes výjimečně nebyla, takže je tam vezmu zitra ráno
Já dneska 4 h po doktorech, videli me nakonec 3 gyndaři. Ten můj už mě chtěl předat porodnici, ať si mě sledují a že mě nechce nechat přenášet, že se mu zdá malý odhad v 39+0 2900 a málo plodové vody, prvnímu v nemocnici se zdálo vše ok a druhému taky tam dokonce 3300. Ale že už mě k tomu mému posílat nebudou, že už si mě nechají, že je vše v pořádku, udělali mi Hamiltona, tak uvidíme. Tašky sbalený mám, jen ať to prosím nechytá matrace 😅 😁 máme novou a byla drahá 😁 😅
@AdeAda my si koupili novou postel a matraci 3mesice před početím. Jakože ať můžeme začít vyrábět. Naštěstí sem si tam pořídila antinehodovou podložku pod prostěradlo. Jako mají do postele miminka.
Protože jinak by mě taky asi trefilo. ![]()
Tak já to zmáknu. Jsem teprve tři kila nad svojí původní váhou, takže s tím problém není. A teda moc už toho nedělám, už mám pravou mateřskou. Jim, spím, čtu, koukám na hloupé seriály co by mě normálně nezajímaly a občas vyrazím pro zeleninu a nebo pečivo jako velký denní quest. ![]()
Na uklízení jsem se vykašlala už minulý týden a na vaření se vybodnu tenhle ![]()
Ale jako mít k tomu už doma nějaké děti, to bych si už tak nepískala. Těm člověk neřekne ať si uvaří. Takže já spíš obdivuju ty z vás co se k tomu těhotenství starají o děti. ![]()
Tak my jsme si dnes s manželem ráno natrénovali cestu do porodnice ![]()
Včera jak mi udělali Hamiltona, tak ráno od půl páté menstruační křeče v podbříšku do třísel po zadní straně stehen + tvrdnutí. Kontrakce byly pod 5 minut, tak jsem dvě hodiny čekala, dopobalila věci a jeli jsem. V nemocnici byla doktorka, co mě viděla včera na kontrole, takže o to se zkrátilo vysvětlování, ale říkala, že čípek pořád 1cm jako včera, že je možné, že se to buď více rozjede, větší intenzita kontrakcí, nebo naopak to utichne a je to jen od toho podráždění. Tak se mě ptali, jetsli chci zůstat nebo ne, já jela radši zpět domů. Kontrakce jsou pořád stejné 3-6 minut, tak uvidíme než se vrátí manžel z práce, co to udělá do té doby, zatím do doležím v posteli, protože co pět minut mě to ohne v pase a jak jsem si myslela, že jsem měla bolestivou menstruaci, tak kdeže kdeže zlatě jednou za měsíc
![]()
@AdeAda To vypadá, že budeš první maminka v naší skupince, no jsem napjatá jak kšandy.
Hodně odpočívej ( pokud to jen půjde). ![]()
@Ruxas co by jsi chtěla ještě dělat, vždyť mas dvě mimi v brisku🙈 🙃Já už zkracuji procházky s 🐶…už dam jen tak 3-4 km, víc proste ne.
Užívej,,pohody”, pak to bude hukot🤣
Ahoj holky, s dovolením se přidávám k vám, jsem tu nově. Termín jsem měla na 3.dubna, tak zatím přenáším, ale poslíčky už mívám teda solidní, auuu. Jinak doma mám už jednu osmiletou holku, teď čekáme taky holčičku. Je to divné, čekala jsem, že před druhým porodem bude nervozita menší, když člověk ví, co ho čeká, ale zdá se mi, že to mám přesně naopak. Že právě proto, že vím, co mě čeká, je to horší. Budu moc ráda, když si tu budu moct s váma vyměnit zkušenosti a pokecat. Všem držím palce
Janča
@pardalie píše:
Ahoj holky, s dovolením se přidávám k vám, jsem tu nově. Termín jsem měla na 3.dubna, tak zatím přenáším, ale poslíčky už mívám teda solidní, auuu. Jinak doma mám už jednu osmiletou holku, teď čekáme taky holčičku. Je to divné, čekala jsem, že před druhým porodem bude nervozita menší, když člověk ví, co ho čeká, ale zdá se mi, že to mám přesně naopak. Že právě proto, že vím, co mě čeká, je to horší. Budu moc ráda, když si tu budu moct s váma vyměnit zkušenosti a pokecat. Všem držím palceJanča
Ahojky, termín mám až za tři týdny. Na první porod jsem se snad i těšila a teď u druhého jsem hrozně nervózní.
Jaký byl tvůj první porod? Připravuješ se nějak (styl maliníkový čaj, lněná semínka atd.) Zkoušíš malou popohnat, nebo tomu necháváš volný průběh? Anežka.
@pardalie je já mám termín den po tobe a taky prenasim a taky čekám holcicku
mate nějaký typ na jiný Dy to muže přijít?:)
Ahojky, první porod jsem měla přirozeně bez epidurálu nebo tak, ale nastřihli mě. Nic necvičím, prostě věřím svému tělu, že to zvládne. Hlavička je dole, tak by to mělo být všechno normálně. Nicméně první dcera šla 4 dny před termínem, tak jsem docela zaskočená tím, že teď se miminku nechce… včera jsem si dala večer teplou vanu a rozjelo mi to bolesti, bolelo mě břicho a jakoby vagína zevnitř, tam mi tlačí i hlavička asi, jedna kontrskce trvala 6 minut, hodně bolestivá, tak jsem uz myslela, ze pojedem a pak najednou nic. Tak jsem to zaspala. Ted me boli v krizi a podbrisek jak u menses. Co vy, jak se drzite? Ten malinik si ale dneska koupim asi.
@pardalie ahoj, každý porod je úplně jiný. Mě třeba naposledy překvapilo, když mi dr v porodnici říkal, že ačkoliv budu rodit po 11 letech, může to být takový fofr, jako ten porod předtím. A taky byl. Po 22 příjezd do porodnice, vyšetření, monitor…, ve 23 příchod na sál, klystyr, sprcha, chození, sprcha a v 0:40 byla malá venku.
Každý porod mi začínal úplně jinak, takže jsem zvědavá, co mě čeká. A to budu rodit počtvrté.
Holahola tak jsme to nakonec prubli do porodnice večera ještě jednou když se manžel ve čtyři vrátil z práce, protože doma to pořád jelo, kontrakce celou dobu do 5 minut, už jsem si myslela, že porodim doma… a na příjmu jsem byla na 5cm 😅 😁 že na prvorodičku vše rychlé. Nakonec 20:40 se narodil prcek. Vše v pořádku, jen mám nástřih a proklínám každý pohyb, motá se mi hlava, trochu bojujeme s kojením, pořád mi u toho usíná a cucá jen bradavku, ale personál je tu zlatý, chtěla bych si je všechny vzít domů 😁 😁 😁 😅
Příspěvek upraven 06.04.22 v 12:13
@pardalie zdravim já měla vanu predevcirem a teď a musím rict ze jsem měla stejný kontrakce asi od 1 do 4 rána, taky jsem myslela ze vyjedu nu a nakonec nic
tak jsem na nás zvedava a kdyby dneska nic kdy mate další kontrolu?:)