Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Beeethany Tak také gratulace a ať máte další období v klidu a pohodě ![]()
@Beeethany moc gratuluji.
@nuklear90 tak to mas teda divnou dr
moje malinká měla teď v pondělí 36+3 2961g a moje dr říkala, že je akorát, že odpovídá 36+5. Já mám celé tehu asi největší obavu z toho, aby nebyla velká jako malá, protože to rodit normálně bych už nechtěla (poranění, velký hemoroid…).
Jee jsem tu pár dní nebyla a takové změny
@AdeAda Moc gratuluju ke krásnému chlapečkovi. @Beeethany gratuluju k holčičce a jakou měla váhu?
@Michaelavavra
Přesně tak, odhad mi dělali v porodnici a císař bude v 39tt. Tak na zítra držím palečky, dej vědět, na kdy ti ho naplánují.
Holky čím víc se blíží datum porodu, tím víc se cítím provinile vůči mému prvnímu synovi. Poslední dobou na mě strašně visí, neumím si ani představit, že bych pár dní měla být od něho pryč, nevím, jak to beze mě tady zvládnou. Je mu 19měsíců. Měla jste to tady taky tak některá z vás? Já se úplně bojím, že na malého bude žárlit a bude se bát, že o mě přijde a celé to bude špatně snášet.
@Beeethany též gratuluji😊Další mimi.
Pak nám sem hod nějakou fotecku a popis, jak to šlo🙃
@Beeethany Gratuluju! To je super! Tak ať je všechno s kojením i jinak v pohodě. Jak dlouho jsi rodila nakonec? Myslela jsem na tebe. Já pořád nic ![]()
@Beeethany moc gratuluji.
Ja se byla dnes registrovat do porodnice, jsem 37+6tt. Čípek měkký, na špičku prstu pry. Odhad váhy miminka je 2900g.
Já pořád přenáším, termín byl 3.dubna v neděli, včera jsem měla kontrolu a pořád nic. Už jsme zkoušeli i s manželem „popohánět“ a nic, teď asi budem zkoušet každý den, jinak budu muset jít v pondělí na vyvolání. Raději bych, ať se to spustí přirozeně. Teplá vana mi taky třeba rozjela bolesti, ale pak se to zastavilo a nic. Já už nevím. Té mojí holčičce se v bříšku asi hrozně líbí.. Přenášíte tu některá, holky?
@edika85 tak termín mám na středu 13/4….to už je za 5 dni😳je to tedy přesně 14 dni před termínem. Odhad 3100.
A ty datum ještě nemáš?
@Michaelavavra Jé tak to máš už za pár. Já už mám od začátku 8 měsíce termín na 22/4, nabídnul nám totiž od 15-22/4 a můj manžel hned skočil po tom 22/4, že se mu to líbilo nejvíc. Já hlupák kývla, protože jsem se cítila ještě úplně v pohodě, ale teď už k večeru začínám mít solidní kontrakce a nevím, jak to do toho 22/4 vůbec vydržím. Termín jsem jinak měla na 30/4, takže sekci budu mít 8 dní před termínem. Prcek měl v pondělí 3kg, takže podle váhového růstu by měl mít kolem 3,7kg v den sekce. A budeš mít celkovou nebo lokální anestezii?
@edika85 na Velikonoce v so je úplněk, tak pak prý očekávají nával rodiček😁Právě, ze když mám tu placentu dost dole, tak je lepší, aby se kontrakci nerozjely, mohlo by to začít krvácet😳
Lokální/spinalni je v plánu, aby manžel mohl být u toho, tak snad to klapne🙏
Tak datum mate vybrané pekne, ale jestli do té doby vydrzite 2v1…tot překvapeni🤣
@nuklear90 ahoj, mam to podobny jako ty - vysoky prah bolestivosti, takze reci z kurzu, ze “porod urcite poznate” u me neplatily… volala jsem znamym, ze neco se asi deje
jestli je to ono… no kdyz sem to merila tak byly kontrakce po 3-4 min a do porodnice ze jedeme rozhodl chlap. Tam jsem prijela otevrena na 6. Ted si rikam, jestli to zas poznam, protoze s malou neni cas vubec neco vnimat a resit.
@Michaelavavra myslíš, že úplněk na to má vliv? No já mám zakázané od švagrové porodit 17.4., to má její syn narozky, tak se aby nemusel dělit o datum s mým synem
no to bych se nasmála, kdyby se mi rozjel úplňkem porod, to by hold měla holka smůlu. A jak se cítíš? Já včera zase úplně v pohodě, den předtím bolest na ms jak blázen, že už jsem se chystal do porodnice a včera zase nic. Ale kámoška měla kontrakce prý celý trěti trimestr a nic z toho, tak mě to uklidnilo. Já se modlím, že vydržím do 19.4., to přiletí mamka a postará se mi o malýho. Manžel je pracovně hrozně vytíženej a nevím, jak by to s ním zvládnul sám.