TP duben

• Otevřená skupina

Ahoj, hledám maminky z Plzně a okolí, co mají termín porodu v roce 2017. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Omezené přispívání (pouze členové mohou do skupiny přispívat)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
158
31.1.17 19:36

@Ifanka4 jo tuta holčina tam zrovna psala, že je možnost interiéru i exteriéru..mně by se i líbilo mít fotku zvenku, ale muselo by to být rychlý a ne úplně tich -18 st :D :D

Jo taky bych ráda skříňku se šuplíky a na to ten pultík, ale hodně vidím skřínky šířky 70 a to já potřebuju užší no, tak je to boj teda něco najít :D

Taky jsem dnes byla na kontrole u gynekologa a konečně už jsme taky otočený hlavičkou dolů, jen nám doktor pověděl, že to asi nebude malej drobek, takže to se těším na porod teda o to víc..auu… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
31.1.17 20:10

@hade007 Tak já nevím jaký potřebuješ rozměr, ale ono ty pulty nahoru dělají hrozně málo velikostí…Většinou nejmenší je 50×70

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
1.2.17 06:19

@Ifanka4 jo to jo, podložku mám ten rozměr 70×50..narazila jsem na nějaký co mají šířku tich 50 a pak právě je ten prodlouženej pultík na tich 70, že jakoby za komodou vznikne trochu prostor, což by mi nevadilo..ale co se mi jedna líbíla, tak zase někde za prahou až to mají :?

Teda včera po cvičení jsem byla pěkně zničená..už to začíná být trochu záhul :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
1.2.17 10:34

Já jdu na hodinovej kurz k mojí za 240,– asi :D ona hodně věcí říká i při cvičení… Jdu tam stejně abych měla klid na duši zajímá mě hlavně to kojení a co mam dělat při porodu, ještě v tom je jak pokládat mimi atd.

mě štvě, že ty komody nemají dost hluboky :( nábytku tři prdky, ale nic co by se buď hodilo nebo nebylo za hrozný prachy :D a rozměry taky supr…

No začínám bejt brutálně unavená, když chci uvařit a ještě vygruntovat tak uvařim a jsem kaput..pustim se do uklízení a ani to nedodělam jak jsem vyřízená, o dnešní noci ani nemluvě, pánev mě bolí jako blázen :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
1.2.17 13:00

Já čekám na ten kurz na lochotíně až se mi ozvou a pak mi ještě říkala ta v Nýřanech co chodím cvičit, abych se někdy zastavila na kafčo, že mi povypráví k tomu :D tak sem říkala, že ani nevím jestli není lepší moc toho nevědět :D

No já si absolutně nějsem schopná vybrat z těch co sem viděla..pár jich na netu vybraných mam, ale taky je to od 1800-3500 asi tak nejak a samozrejme me by se nejvic hodilo to drazsi (klasika)..protoze to ma supliky a prijde mi to přehlednější pro ukládání oblecku a tich veci nez kdyz je to skřínka no…

Jo ta únava na mě taky ted začíná padat..dnes jsem dala v práci žádost o mateřskou, tak nastupuji od 18.2. a do té doby si ještě vyberu 4dny dovči..to tak utekloo…

Už máte koupené nějaké kojící noční košile? Mátě nějaký osvědčený obchod v Plzni nebo na netu? Chtěla bych se v sobotu asi jet po něčem porozhlédnout, tak že bych šla aspon trochu najistotu… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
1.2.17 15:27

@hade007
Jo tak ja si myslim, že něco určitě vědět dobrý je :) ale co si budeme povídat, naše mamky, babičky, taky žádný kurzy neměly natož internet a všemožný vychytávky viz. nanny a vychovaly nás :) takže stačí zvednout telefon… :D

Jo ja to mam zatim naskládané na ty uplný začátky v tech průhledných boxech a chci to dát do tý šuplíkový komody, ve skříni to fakt neni tak přehledný.

Hele nemám, taky sem přemejšlela kam pro ně, v HM je budou mít na stopro, a kamarádka říkala, že je dobrý na jejich eshopu, mají tam o hodne levnější ty věci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
1.2.17 16:01

Jinak sem koukala na mimibazar tam mají taky hodně pěkných košil, samozřejmě nových :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
1.2.17 16:27

@hade007 Já po včerejším cvičení myslela, že ani nedojedu domů, jak jsem byla grogy :-D Nádobí meju na 2× a to ho utírám v sedě :-D

Já jsem dnes byla v H&M (po košilích jsem teda nekoukala). Chtěla jsem jestli náhodou nemají podprsenku, ale nic :-(
Jinak košile mám odsud:
 http://www.tehotne.cz/…ocni-kosile/

Jediný obchod s těhotenským oblečením jsem našla na Slovanech, vlastní a prodává tam nějaký asi Ukrajinec. Ale mají spíš kalhoty… Každopádně příjemně mi tam moc nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
1.2.17 17:12

@Michaela.kam právě no..já vždycky něco někde přečtu a tak pak to říkam mamině a ta prosimtě to za nás vůbec nebylo a to taky ne..atd..ta se vzdycky tak usmívá, jak je ta dnešní doba jiná v tutom no..ale určitě je dobré něco základního vědět a připravit se na to, i když právě si říkam, že pak v tu chvíli nebudu ani vědět co mi kdo kde řekl, že si to stejně nějak udělam po svým :D

@Ifanka4 no já toho měla po včerejšku fakt dost, co sem přišla domu, tak sem se valela na gauci a jak se mi rozleželo všechno, tak sem se nemohla dohrabat ani do postele :D

Tak to koukám, že toho asi po Plzni moc člověk nesežene no..hlavně když vidim na spaní věci, tak zatím všude mají spíš pyžama než košile noční…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
2.2.17 18:14

@hade007 Na tom Tehotne.cz tak mají super ty noční košile a přišly mi za 2 dny :-) A dobrá kvalita

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
3.2.17 06:30

@Ifanka4 Jo zatím jsem tak rychle koukla na ty stránky a nevypadají tam špatně :)..velikost jsi odhadla dobře? ještě ani nevím jaký střih by byl nejvhodnější, jestli jen rozepínání uprostřed, nebo jak mají ty rozepínání po obou stranách nahoře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
3.2.17 16:23

@hade007 Vzala jsem radši o číslo větší :-) A myslím, že v pohodě, určitě ještě budu objednávat využiju to doufám dlouho (pokud budu kojit dlouho). Vzala jsem klasické zapínání vepředu, ten zbytek nevím jak bych rozepínala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
7.2.17 09:46

Tak jsem včera byla na prvním kurzu předporodní péče :-) Musím říct, že jsem teda přeplněná informacemi a na 100% rozhodnutá, že budu rodit na Lochotíně. Co je u vás nového? už máte celou výbavičku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
7.2.17 10:22

@Ifanka4 Ty jsi byla u tý Moniky jo? To tě to takhle přesvědčilo jo? a z jakého důvodu? já se taky nejspíš pořád přikláním k tomu Lochotínu.
No já už teda začínám solidně cítit záda :(..jakmile sedím celý den v práci, tak už se pak taky sotva hnu a to mi začalo tak od minulého týdne bolet no. Tak už odpočítávam dny do konce práce. Už jen 4,5 prac.dne..huráá :)
Jinak od minulého týdne máme kočárek i autosedačku konečně a jinak ještě nemám vše - pořád tu komodu na přebalení a nemám ještě ten fusak, zavinovačku, vaničku. To je asi takový poslední co mi chybí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
7.2.17 10:44

@hade007 Byla jsem u té Moniky, probírali jsme různé druhy úlevy (masáže, polohy, homeopatika, aromaterapie, akupresurní body). A taky pak probíhá porod.Co sebou do porodnice a porodní plán. (ten už teda mám dávno :-) )
No na Lochotíně jsi celou dobu na tom „porodním boxu“. Jen ty a partner a ten kdo tě rodí. Pak se na tom porodním boxu i dělají testy miminku, takže jsi celou dobu s ním a ještě jsi tam 2 hodiny po porodu, až pak tě převezou na šestinedělí. No a v Mulači jste od jiných maminek odděleni jen plentou, takže slyšíš všechno. A dítě na testy pak odvezou někam jinam. Pak ti ho zase vrátí, ale chvíli ho nevidíš :-( Takže já teda rozhodně Lochotín a křičet si sama v místnosti :-D
Mě už chybí jen drobnosti jako kosmetika a nějaké věci co budu potřebovat na šestinedělí, abych nemusela někam běhat a nebo posílat přítele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny