TP duben

• Otevřená skupina

Ahoj, hledám maminky z Plzně a okolí, co mají termín porodu v roce 2017. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Omezené přispívání (pouze členové mohou do skupiny přispívat)

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
158
28.1.17 17:23

@Ifanka4 jeej, tak to se mam taky asi jeste na co tesit…jo unavena jsem taky dost, taky sem schopna po praci uz delat jen neco malo a pripadam si jak neschopna :D..to mi staci i chvili se motat v kuchyni a mam toho dost..ty jo tak to nespani to nezavidim :/…to ja nastesti zatim dobry, jinak nevim, ja sem hroznej spáč, když nemam svých 8hod, tak sem mrtva celej den :D
@Michaela.kam no tak určitě pokud by to pomohlo, tak se nějakých 500 kc v tich sumach uz i ztratí a kdyz to pujde samo, tak o to lip :)
No já mam často to pálení žáhy teda a ty záda taky nic moc…včera sem si zrovna všimla, že mi trochu natekaji asi ruce, jako prsty, jak mam prstynky, tak se mi hůr dávaly dolu :( a do kozacek je to horsi, to kdyz sem zapinala, tak mi byly trochu vic natesno…uplne se bojim jak to bude na konci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
28.1.17 18:03

@hade007
Tak to jsem ráda, že s kozačkama nemam problém jen já :D a zrovna před chvílí sem si chlapovi stěžovala jak mi macatí ruce…
Já jsem si zvykla tedka spát okolo 9-10 hodin, jak spim míň hned to na sobě cítím, snad pak bude spát i mimi…

Mam takovou blbou otázku, koukala jsem na ty poporodní kalhotky, akorát nevím jakou mam objednat velikost? normálně mam S, ale teď kupuju M a určitě si pořídím ještě nějaký L do porodu, srašně mi vadí když mě jen trošku škrtí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
28.1.17 18:55

@Michaela.kam ja ted jak byly mrazy moc kozacky nenosila, protoze mam blbou podrazku a dost to klouzalo, ale nedavno sem je vytahla a takovy natesnoo :D a tich prstu na rukou sem si vsimla vcera a to me trochu vydesilo :D ja doufala ze se mi otekani vyhne a ono ne..joo to se asi uz tolik nevyspime :(
S tema velikostma taky nevim :( ja je zatim zahlidla v dmku jenom a to meli jen velikost l-xl myslim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
29.1.17 09:59

@hade007
sem ráda, ze ke konci se nebudu muset soukat do tří vrstev oblečení :D
Já teda moc neotýkám, ale večer ve vaně možná mám trošku nateklý nohy…
Z toho mam obavu jak sem zvyklá spát do kdy chci tak budu ze začátku až se maličká narodí dooost vyřízená :D jsem občas na pěst když se nevyspim :D

no vezmu radsi obě velikosti, zejtra jedeme na kočárek a matriku, tak sem ráda, že to nejdůležitější budu mít z krku..

Už máte mimča otočený hlavičkou dolů? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
29.1.17 10:49

@Michaela.kam ja taky zatim nemam to otykani buhvi jaky..jen asi lehce, ale prave treba moje mamina to mela pak v poslednim mesici, tak doufam ze to nebude hrozny..
My byli ve stredu objednavat kocarek konecne :)
Ja zatim nevim, ted jdu v utery na kontrolu tak uvidim co mi doktor povi..vy to poznate takhle i samy jak je otoceny mimco?..jak jsou ty pohyby jednou nahorr a jednou dole tak mi projde ze se tam ruzne otaci ale spis jednou se hejbe hlavou a pak nohy..tezko rict :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
29.1.17 11:15

@Michaela.kam Tak já kalhotky koupila L/XL ale bůh ví jaká to bude velikost :-D Taky teď nemám ráda, když mě něco škrtí…
Kozačky zatim dobré :-)
@hade007 Tak mě to řekla doktorka, že už je malá hlavou dole, dokonce když se přesouvá, tak mám pocit, že občas tu hlavičku i cítím :-D
Teď zrovna objednávám zbytek tich věcí k porodu, aby už měla klid a pak si chci ještě nakoupit nějaký trička, protože jsem zjistila, že mám všechny, tak blbí, že až budu chtít někde kojit, tak se budu muset celá vyslíknout :-D

Pro jaké ty kočárky jste se teda nakonec rozhodli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
29.1.17 11:56

@Ifanka4 tak to máš dobrý, že už je malá hlavou dolů, ale asi se může ještě do porodu různě přetáčet ne? teda podle místa kolik tam bude mít no..

Jak často chodite na kontroly? já jdu teď právě po měsíci, tak jsem na to zvědavá, hlavně na tu vááhu 8o 8o to zas bude něco…

Já jsem si ještě ani moc nenastudovala co všechno si mam do porodnice vzít :?..ale jen sem rychle koukala, že lochotín tam má nějaký seznam, tak to vemu nějak podle toho. Vy si balíte i něco spešl než se takhle píše v tich seznamech?

No vidíš nad tričkama jsem ani nějak nepřemýšlela… :?

My koupili ten Venicci jak jsem posílala odkaz, tak sem zvědavá, kdy dorazí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
29.1.17 12:01

@hade007 Take to mám více méně z toho jejich seznamu. Spešl si asi jen beru ten kojící polštář a hroznovej cukr :-)
Zatím chodím k doktorce po měsíci, teď jdu 10.2, tak uvidíme kdy si mě pozve potom :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
30.1.17 09:24

@Ifanka4 jo o tom hroznovým cukru jsem někde taky četla, to je pravdaa..máš kojící polštář jo, já jsem ho nejdřív chtěla, ale pak sem si říkala, že uvidím podle toho jak mi půjde spát a dobrý, tak jsem si ho zatím vůbec nepořizovala…
Taky jsem to měla po měsíci, až asi poslední měsíc by to mělo být každý týden, asi záleží jaký kdo má průběh no..

Budete se nechávat někde fotit s bříškama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
30.1.17 12:07

@hade007 Já bych bez kojícího polštáře ani neusnula, sice hrozně chrastí a když se za noc 20× přetáčím, tak musím s ním, takže mě to vzbudí :-D
Já bych se nechala ráda někde vychotit, ale nevím kde :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
30.1.17 18:24

@Ifanka4 @hade007

Tak my jsme dneska vyřešili matriku a kočárek a nakonec máme tenhle :)

http://image.ceneo.pl/…pacerowy.jpg

O tom cukru nám taky říkala na cvičení :)
A těhu polštář mi dotáhnul ten můj z lidlu, je teda jakože relaxační, ale bez něj ani ránu, spala sem s nim ještě než sem otěhotněla a asi ho jen tak nedam:)

Já furt přemejšlím, jestli se necham, ale asi na to prdim… ikdyž aby mi to pak nebylo líto…

ale pokud můžu doporučit tak:

http://hanamareskova.cz/pages/cenik/
http://vendulazitkova.wgz.cz/…otky/newborn

s miminkem půjdu asi k tej mareškovej.. ma krásný fotky, samozřejmě, že vim i kdo fotí fakt nádherně, ale zase dávat takových peněz se mi nechce :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
31.1.17 09:19

@Michaela.kam hezkej :) to je barevně jak ten náš :) včera už nám volali, že si ho můžeme přijet vyzvednout..ani týden to netrvalo, to mě překvapilo.

Já řeším teď přebalovací komodu, nemáme tolik místa, tak bych potřebovala něco užšího (šířku kolem 55cm) na tu klasickou podložku 50×70 a nejlépe se šuplíkama, aby to bylo takové přehledné to uložení věcí..něco vyhlídnutého mám, ale včera jsem schválně psala jednomu truhláři, co jsem našla, že dělal přebalovací komody, jestli by mi to mohl nacenit a jeho odpověd jen že na tu výšku je to nebezpečné takový rozměr se šuplíky..ale na internetu to takhle rozměrově prodávají - použila jsem jejich rozměry…tak jsem ted z toho zase zmatená :D nějak mi přijde, že nic nejde normálně :D :D

Jo v lidlu jsem taky zahlídla ten polštář, tak hlavně že pomáhá :)

O té druhé fotografce jsem slyšela..mně se má vrátit kolem 20.2. kamarádka, co nám fotila svatbu, tak doufam, že si na nás udělá čas, ale vůbec nevím v jakém týdnu je to tak nejlepší fotit, abych pak třeba už nebyla moc oteklá :D
Včera jsem náhodně na FB narazila na jednu holčinu z Plzně, co psala, že si chce rozšířit portfolio fotek těhotných a pak miminek, ale focení až v březnu a že by to měla jen za režijní náklady, tak to mě třeba zaujalo taky, i když s ní nemám zkušenost no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
31.1.17 18:27

Nejhorší je, že spousta tich fotografů na facebooku nemá ateliér, což v tuhle roční dobu je docela důležité :-D
@hade007 Tak s prostorem jsem na tom taky hodně špatně, takže budu přebalovat na skříňce s šuplíkama, a ta je sice menší, ale to snad nevadí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
31.1.17 18:31

@Ifanka4 @hade007

Komodu tady budeme kupovat v Ikee tam jich mají za pár korun spousty, protže přebalováky jsou hrozně drahý… a místa moc neni… už takhle se v ložnici moc nehneme…

ta Marešková má:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
31.1.17 18:39

@Michaela.kam Tak to je dobře :-) Fotky má hezké :-)
Jinak jsem se dnes objednala na zkrácený předporodní kurz k té Monice. Začíná nejspíš 13.2 :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny