TP duben

• Otevřená skupina

Ahoj, hledám maminky z Plzně a okolí, co mají termín porodu v roce 2017. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Omezené přispívání (pouze členové mohou do skupiny přispívat)

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
173
7.2.17 10:45

Tak já pořád váhám, chci se jít podívat na ty Mulače, ale asi se rozhodnu pocitově až to přijde.
Výbavičku už mam vlastně celou, chybí mi vanička a komoda, mě se s tou vaničkou nechtělo tahat když na to přišlo..

Holky budete pořizovat odsávačku mlíka předem?

jinak záda.. a spodek začíná bejt některý dny fakt masakr, hlavně v noci… Začíná mi k ránu tvrdnou břicho, únava, občas se už pěkně ozvou hormony :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
7.2.17 11:11

@Michaela.kam Tak záda mi tak nějak bolí celou dobu, hodně často se musím předklonit a o něco opřít. Občas mám pocit, že už cítím i poslíčky, ale jistá si tím nejsem, ale příjemné to tedy není.
Odsávačku už mám od Aventu. Je to dobré na prevenci zánětů. Jinak momentálně používám formovač bradavek, to je taky super věc (teda záleží na tvaru bradavky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
7.2.17 11:19

@Ifanka4
Tak to by mohly bejt. Přece jenom už to máte za pár:)
Nám na cvičení říkala, pokud je nepříjemnej pocit v břiše jakýkoliv, tvrdnutí, bolest, napětí, tak prodýchat, já musim říct, že to pomáhá a bříško povolí a uvolní se.

A ty máš tu elektrickou? co jsem četla, tak je mnohem lepší než manuálka, ale taky mnohonásobně dražší, aby mi pak doma neležela a ja jí využila jen párkrát.

Já si myslim, že mam bradavky dobrý ke kojení ( ale je to jen můj pocit :) )

Budete dělas masáž hráze???Nám to vyloženě doporučuje na cvičení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
7.2.17 11:42

@Michaela.kam Já mám manuální (dostala jsem jí). Kdyžtak časem můžu koupit elektrickou. Jsem slyšela, že je prý dobré ihned po kojení ještě trochu odstříkat, aby v prsu toho moc nezbylo, navíc čím víc kojíš a odstříkáváš, tím se prý víc tvoří mateřské mléko. Moje kamarádka moc často neodstíkává a už měla 3× zánět, ale to může být individuální.
Masáž hráze budu dělat určitě. Monika nás teda hodně přemlouvá i na Aniball, ale toho se docela bojím, navíc mě odráží ta cena :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
7.2.17 11:56

@Ifanka4
Mě to právě říkala taky mamina, že mam odstříkávat, abych nedostala zánět… ona ho měla a říkala, že to bolí hodně.

Já se masáži taky nebráním, jen mám strach abych si tam něco nezanesla, bez olejíčku to asi úplně nejde, ale mam z toho trochu obavu.

Aniball mi přijde už docela dost… a ta cena je taky moc pěkná…
Někdo psal, že super, někdo psal, že měl stejně císaře a někdo byl stejně nastřihnutej..

Co jsem se bavila s kamarádkama, tak všechny říkaly, že samotnej porod je v pohodě, dlouhá a nejbolestivější je ta druhá doba porodní, kontrakce…
Zeptám se na to schválně svýho gynekologa co na to říká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
7.2.17 11:56

@Ifanka4 Tak to jste toho probraly docela hodne na tom kurzu, ty věci do porodnice co říkala Monika, shoduje se to víceméně s tím seznamem na Lochotíně? Já spíš nevím jako kolik čeho bude potřeba - kolik balení tich kalhotek, poporodních vložek a tak :?
Budete mít porodní plán jo? Já nějak ani nevím moc co je za možnosti a co bych tam psala. Hlavně aby to proběhlo všechno dobře a mimčo ve zdraví vylezlo.

Jo tak to je asi lepší no být sama na pokoji a tam si,,v klidu,, křičet..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
7.2.17 12:02

Jo a tu vaničku - kupujete spíš tu větší kolem 100cm nebo tu 85cm nebo kolik to je..já viděla tu velkou a už se mi to zdálo hodně, to by se mi do sprcháče nevešlo i když ze začátku asi budu muset koupat jinde na vyvýšeným, abych u toho neklečela na zemi.
Já odsávačku zatím nemám a cena tich elektrických je pěkná no..s tím asi počkám až po porodu a kdyžtak by se to hned koupilo no..ale asi záleží fakt jak to kdo bude mít, jestli se bude tvořit hodně mléka nebo spíš mín, pak asi mít prsa přeplněná, tak to bude dost nepřijemný..
O formovači jsem ty jo ještě ani nikde nečetla..to je taky dobré jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
7.2.17 12:03

@Michaela.kam Na tu masáž hráze jsou i speciální gely/olejíčky. Já právě ten aniball taky nechci, co kdyby náhodou byl ten císař. Přece jen za masáž hráze moc peněz nedám :-D Zánět je prý kolikrát bolestivější než samotný porod, aspoň co říkala kamarádka.

@hade007 Ten seznam se schoduje, tak já slyšela, že tich kalhotek ti prý stačí jedno balení, když tam teda budeš klasicka ty 3 dny. (Mimochodem v Mulačči si nechávají maminky prý až 5 dnů) Porodní vložky ti tam snad dají kdyby došli, ale já si raději beru 2 balení a pak na doma další 5-6 balení.
Porodní plán mám, tam je asi nejdůležitější napsat asi vše o tobě a partnerovi.
Porodní plán

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
7.2.17 12:05

O tom Aniballu jsem taky slyšela, ale taky mi to přijde spíš už takový,,marketingový,, nevim no..tak je možný, že to někomu pomoci může, ale právě asi bude nejhorší ta doba před samotným porodem :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
7.2.17 12:05

@hade007 Formovač je dobrý, pokud nemáš úplně správné bradavky na kojení. Pokud máš vpáčené nebo ne úplně vystouplé, tak je formovač super, protože ti vytvaruje bradavky, aby se dítě mohlo správně přisát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
7.2.17 12:08

Sem to blbě napsala první doba porodní :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
7.2.17 12:11

@Ifanka4 odkdy se doporučuje ta masáž hráze? to je tak měsíc před plánovaným porodem? na ten olejíček jsem koukala, myslím od saloos nebo tak nejak měli v drogerii a asi za 150, tak to neni tak hrozný.
Já sem si kdyžtak říkala, že by mi to musel dovézt ten můj kdyby to došlo no, já si vzala teda zatim jedno baleni do porodnice tich vložek, ale asi jeste jedno prikoupim a pak na doma bych uvidela asi jak to bude vypadat no..mně mamina říkala, že to zase neměla ona třeba nějak moc, jako menstruaci a tu sem většinou měla lehce.
ahaa, to má takhle mulač přímo formulář jo..to se musí i takhle vyplnovat na tom lochotíne nevíš? nebo jim proste předložíš něco podobného jako si poslala od mulače?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
7.2.17 12:18

@hade007 Masáž hráze zhruba 36 týden.
Lochotín žádný tiskopis nemá, takže stačí něco co jen sepíšeš, tam je hlavní, aby jsi udala ty informace z první strany, aby jsi to nemusela lovit z paměti. Mulač prý raději vyžaduje tenhle tiskopis. Já mám svůj :-)
Jinak u tich vložek jde spíš o to, že nesmíš používat ty napuštěné (jako always). Protože by jsi si mohla přivodit nějaký zánět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
7.2.17 12:18

@Ifanka4
Na ten olejíček jsem koukala od Saloosu, ten asi koupim… zkusim nejdřív sama a kdyžtak řeknu polivčce, třeba ho to bude bavit :D aby pak neměl roupy ale :D
Známá mě pobavila když vyprávěla, že porod v pohodě, ale proč jí nikdo neřekl co je za peklo kojení… a zánět.
@hade007
Já od začátku chtěla k těm Mulačům, ale pořád se neumím rozhodnout, pět dnů se mi tam bejt fakt nechce… teď jste mi dali zase brouka do hlavy, ve všem mám tak nějak jasno, ale furt se nemůžu rozhodnout kam rodit :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
7.2.17 12:21

Jinak vaničku koupim asi tu 100… ať vydrží dýl.. :)
Bráška měl pak takový sedátko myslím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny