TP duben

• Otevřená skupina

Ahoj, hledám maminky z Plzně a okolí, co mají termín porodu v roce 2017. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Omezené přispívání (pouze členové mohou do skupiny přispívat)

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
191
2.3.17 21:30

@hade007 tak co ten maxi kurz? Dozvěděla jsi se něco zajímavého?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
3.3.17 09:35

@Ifanka4 jo to já do většiny triček taky nevlezu jak mi jsou krátký, ale hodně sem si navykla na takový tílka, který jsem si za tu dobu tak vytahala, že je nosím pod to, ale pak budou na vyhození :D už ted jsou šílený.
Ty jo na knížku nějakou se taky chystám, mám tu jednu a pořád si nějak na to nemůžu vyhradit čas :? já teda moc čtenář nejsem, tak proto se k tomu nemůžu dokopat to přečíst.

Jinak ten maxikurz, jo nebylo to špatnýý..bylo to spíš fakt takový obecný, ono za 2 hodky se toho tolik nestihne, ale ukázali nám tam porodní sál (ten můj hned ty jo takovej welness tady a už se viděl naloženej v tej vaně :D ) bych ho praštila :D..bylo nás tam 7 párů, všichni tak plus mínus podobný týden, říkala nám kam přijít, kde je kdyžtak možnost parkovat a takový to kdy okamžitě dorazit, kdy je ještě čas jet, co si zabalit a jak to tak bude probíhat ten příjem a tak…tak nějaký přínos to určitě mělo, rozkoukali jsme se tam aspon trochu co kde je..tak uvidíme až to bude,,naostro,, :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
3.3.17 12:52

Já právě čtu docela dost, zvlášť teď v těhotenství, kdy na to mám víc času…
Je pravda, že na Lochotíně pouze vím, kde zhruba je pavilon gynekologie a porodnictví :-D a nic víc.. Nás právě Monika na kurzu učila zase spíš jak zvládat porod a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
3.3.17 17:16

@Ifanka4 tak to jo..já právě nikdy čtenář nebyla, tak si ani nějak ted nejsem schopná na to ten čas najít :?..to ono asi i na tom kurzu na lochotíne na tom dlouhým o tom asi taky mluví víc, ale tuto bylo jen tak spíš obecné. Já si teda říkam, že i kdybych měla víc informací k porodu, že v tu chvíli pak asi zapomenu i co vim a budu ráda, že to nějak přežiju ty bolesti..
Já si teď vubec nevybavuju jestli jsi psala o tich homeopatikách, budeš něco užívat? už jako před porodem nebo během? já si pořídila jedny pak na to mléko, kdyby to nešlo.
Už piješ maliník a tak nějaké přípravy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
3.3.17 17:28

@hade007 Já jsem si veškeré info napsala a vezmu si to k porodu, tak snad se přítel vyzná v tich poznámkách co jsem mu připravila :-D
Homeopatika mám Gelsemium sempervirens 15CH (k porodu) a Ricinus Communis CH5 (na kojení)… Maliník jsem začala pít včera a dnes jsem si koupila lněné semínko, ale ještě nevím jak ho budu konzumovat :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
3.3.17 20:05

@Ifanka4 tak to joo..nám dala nějaký papír s různýma polohama co by mohly pomoct, tak to asi taky bude takovej tahák :D
tak to jo a to k porodu to se přímo začíná brát až v tu dobu nebo nějak dříve?
Já piju maliník od začátku týdne a docela mi i šmakuje..lněné semínko jsem si taky koupila, ale ještě jsem ho taky neměla, myslela jsem, že si ho dám do jogurtu třeba, ale to psali, že se to hůř vstřebává, že spíš by se měl udělat nějaký odvar a to vypít..tak nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
3.3.17 20:21

@hade007 Ty homeo se začnou brát během porodu, je to spíš na uklidnění…
Dnes jsem si udělala ten odvar z lněného semínka a letěl do záchodu, udělal se z toho takovej sliz, i když jsem do toho dala med, tak teda fuj, zítra zkusím ten jogurt…Ale chtělo by to nějaký hmoždíř :-) Jinak maliník chutná úplně stejně jako meduňka, myslím, že všechny bylinku chutnají stejně.
Dnes jsem do postýlky naházela všechny věci (zabalené v igelitu), aby pak přítel mohl povléknout :-D takže už jsem úplně připravená na porod :-D
Ještě pak chci koupit perlan a polohovací válečky a malá může přijít na svět ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
5.3.17 20:01

@Ifanka4 Ahaa, tak to jo..já vůbec nevím, jestli něco pak brát nebo ne :?..fakt takhle hnusný to bylo jo..já to ještě nezkoušela, ale je pravda, že psali, že se to má udělat jako sliz no..nebo aspoň je mít rozdrcený do toho jogurtu, aby se to lépe vstřebalo..jo to jo, já bylinkový můžu pít skoro jakýkoliv, tak mi to chutná :)
Ty brdo, my musíme příští nebo ten další přivézt postýlku od babi, teď je ten můj na horách, tak snad to nepřijde ne mě dřív :D..taky pak plánuju to tam připravit zabalený a aby to potom povlíknul, už jsem mu i říkala, že by pak chtělo než pro nás pojede, aby vytřel a tak uklidil :D
Perlan to je to místo vlhčených ubrousků? plánuješ spíš používat tuto jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
6.3.17 08:40

@hade007 S tím úklidem jsem ho instruovala úplně stejně, protože hned co přijdeme z porodnice, tak vlastně přijde doktorka, tak abych nemusela hned uklízet :-) Bůh ví kdy to na mě přijde a v jakém stavu nechám byt :-D
Mám koupeno pár vlhčených ubrousků, ale to chci spíš na cesty, na doma chci ten perlan s olejíčkem :-) On je dobrej i na úklid prej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
6.3.17 09:00

@Ifanka4 Právě no, hlavně mně přijde, že sotva vytřu tak do druhého dne je zase šíleně prachu na zemi, takže i když to stihnu náhodou nějak uklidit, tak to tam pak zase bude, tak aspon to vytření a poklizení věcí by mohl zvládnout :)..taky jsem říkala, že by ještě i chtělo umýt asi okna a on no to hlavně nedělej, tak říkám no a kdopa to za mě udělá, tak říkal, že kdyžtak on, tak sem zvědavá kdy :D
Ahaa, já jsem jen zahlídla, že o tom psaly nějaký holky, ale nezkoumala jsem to. To se kupuje v lékárně? takže to je něco na způsob jako kousek slabší utěrky a na to dáš olejíček a otřeš a vyhodíš?
Ale pěkně to letí co, já už 37tt, to je úplně neskutečný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
6.3.17 09:35

@hade007 Na okna už jsem naštěstí domluvená s mamkou, chtěla jsem se do nich pustit, ale zakázala mi to :-D
ten perlan se spíš kupuje ve zdravotnických potřebách.
Perlan
A je to přesně jak říkáš (nejlepší je prý si do nějakého rozprašovače smíchat vodu s olejíčkem) Takže postříkáš, použiješ, vyhodíš…některé maminy říkali, že ho i perou…tak nevim.
No jo utíká to..já jsem 36+3 tt :-) Každý večer když jdu spát, tak si říkám jestli vydržím do rána a nebo v noci pojedu :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
6.3.17 10:00

@Ifanka4 mně se taky nabízela mamina, že by mi to udělala, ale jen si od ní půjčim takový ten vysavač na okna a zase tolik oken nemáme, tak to snad ten můj zmákne :D..taky mi toho hrozně zakazujou jako bych byla nemohoucí :)
Ahaa..a mělo by to asi vyjít celkově levnější než ty kupovaný vlhčený co?..no to si zkusím o tom víc načíst schválně..
To si taky říkám kdy to asi přijde, zatím mi přijde, že tomu nic nenasvědčuje, tak uvidíme, ale zrovna včera jsem se s maminou bavila, že bych i byla raději, kdyby to přišlo před termínem třeba týden, než pak po termínu vyčkávat jestli už nebo kdy to bude..zítra zase na kontrolu, ted jak chodím každý týden, tak mi to přijde nějak často..posledně mi dělal výtěry na toho streptokoka, tak snad to bude dobrý..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
6.3.17 10:04

@hade007 Já jdu až v pátek a pak teda každý ten týden… Taky jsem si říkala, že by klidně mohla už dřív… 37 tt se mimčo bere už jako „dopečený“, takže by nemělo nic hrozit a aspoň bych už mohla vozit kočárek… O víkendu jsem byla s kamarádkou, ta má 4 měsíčního chlapečka, tak jsem jí záviděla :-D
No taky jsem zvědavá jak si s malou sednou moji pejsci :-/ Mám dva čivavý kluky a ten jeden je docela temperamentní… Tak ještě budu muset nastudovat jak je na to připravit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
6.3.17 10:15

@Ifanka4 Tak to joo, já mam úterky no..min. úterý už měl malej 2,6kg a to mi říkal doktor, že už úplně v pohodě, kdyby se měl narodit, že to už by mělo být dobrý..Jo to už se taky těším, v sobotu jak bylo krásně, tak sem si říkala, že už bych vyrazila..Jsme se šly s maminou projít, tak říkam nevememe už kočárek, že už bych trénovala :D :D..ale nevím čím to je jestli to člověk ted víc vnímá, ale přijde mi, že jezdí šílene moc kočárků venku a tich těhotných, tak nevím jen jestli si toho víc všímam a nebo se ted rodí víc dětí..
Já myslim, že to vemou dobřee..sousedka u našich, tak ty taky dlouho měli jenom čivavu kluka a taky nevěděla jak to veme pak až se narodí prcek, protože to bylo takový jejich miminko on a všechna pozornost šla k němu a úplně v pohodě..tak to víš výraz takového smutného měl, ale to si snad zvyknou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
7.3.17 10:52

@hade007 Tak tich kočárků je fakt čím dál víc, já se po nich koukám už od té doby co jsem ho vybírala a teď se jich nějak hodně vylíhlo :-D
Jsem zvědavá na ty naše pejsky, když jsme odjeli minulý rok na dovolenou a hlídali je moji rodiče, tak pak semnou psy „nemluvili“ skoro 2 dny :-D
Ty ju does case cvičení, už se těším…akorát mi bolí ty vazy při chůzy, tak snad to nebude nějak překážet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny