TP duben
- Otevřená skupina
Ahoj, hledám maminky z Plzně a okolí, co mají termín porodu v roce 2017. :-)
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Omezené přispívání (pouze členové mohou do skupiny přispívat)
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ahoj..my jeste valcime v porodnici, jsme na jip, ale zitra uz by nas meli pustit domu..dnes budu mit malyho treti den na pokoji, tak se tak spolu szivame..no nic tu nestiham teda, to jsou porad vizity, krmeni, prebaleni, mereni teploty, zkouseni kojeni-predtim zvazit a pak zvazit abych videla kolik si vzal..no na to ze ma davku na jidlo 60ml tak teda rozkojeny nejsme :-/ prvni dny si bral treba 8ml..vcera tu byla laktacni sestra tak s tou sme daly 46ml..no je to pekna veda hlavne jak sme nebyli od zacatku s malym spolu no..tak snad se to nauci, ale bez kloboucku by si nevzal nic :-/ takze se tu jidlo strida kojeni, pak krmim odsatym a i se mu dava nutrilon..no hned jsem pak hnala toho mojeho aby koupil odsavacku, takze je ten den docela nabity..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám také novinku. Jmenuji se Victoria a narodila jsem se 26.3. v 23:45… Vážím 3830g a měřím 52cm. Mlíčko zatím nemáme, ale přisát se chceme pořád, samozřejmě jedině s kloboučkem ????
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty otazníky na konci nevím co tam dělají ????. Mimochodem první kontrakce na mě přišli 25.3 v 20:00 ???? Ale k otevírání došlo až o celý den déle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ifanka4 ty blaho tak to moc gratuluju, to jste kousek od nas
a mate stejnou porodni vahu jen my jsme o centak mensi..tak to je super, ze se mala chce prisat, u nas je to naopak..mlicko by bylo ale se vztekaa a nechce si vzit..kdyz uz se nekdy chytne tak na chvili jen :-/ tak z toho mam trochu obavy :-/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ifanka4
Ivanko moc gratuluju k holčičce! hlavně, že jste zdravé. To sis asi taky užila… den mít kontrakce…
Máš ty homeopatika na kojení a kojící čaje?
( ty otazníky se mi píšou z mobilu, kyž dam nějakýho smajlíka..? )
@hade007
Tyjo.. to je mi líto, ale to zvládnete, hlavně to asi nechce vzdát to kojení…
docela fajn stránka kde je celkem dost info je kojeni.net ?
Tak holky držím pěsti ať se vše rozběhne jak má.. hlavně se z toho moc nestresovat, hlava dělá hodně… No, ale počkam si na sebe ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Michaela.kam Homeopatika mám, čaj jsem zatím nepila, nenašla jsem konvici, tak piju erár.. Mlíčko už se tvoří, jen malá celý den spala, tak uvidíme v noci, jestli budeme kojit. Zatím to vypadá, že má obrácený rytmus…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hade007 Ahoj, tak jak jste na tom? My už jsme doma
A zatím se malá jeví jako veliký spáč
V noci se budí jen maximálně 2×. A při kojení usíná
Takže stále musíme budit a nebo lochtat
Je prostě líná i jíst…Ale jinak je to poklad
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ifanka4 Ahoj..my už jsem taky doma, ve středu nás pustili
Jo malej je taky spáč, já kdybych ho v noci nevzbudila, tak se snad nevzbudí vůbec, pak má občas problém s tím usnout zase no, tak si chvíli pobrečí. Tak zatím se tak sžíváme s tím domácím prostředím co a jak a vychytat to nějak, ale dneska už zrovna bych řekla, že to bylo takové lepší. Já zatím víceméně krmím z lahvičky, teda všechno odstříkaným mlékem od té doby co jsme doma, ale s kojením bojujeme..včera jsem se bavila s jednou známou, tak mi ještě poradila jinak si ho chytit a zkoušet kojit, tak se dneska ráno a v poledne chytnul pokaždé na 20 minut, tak to byl docela úspěch. Včera na mě padla nějaká krize ohledně toho kojení, tak to sem půlku dne probrečela skoro. No jinak sem zkusila ještě napsat té Monice taky, tak bud dneska nebo v úterý by přišla, tak snad nám s tím pomůže trochu jak na to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, to ráda slyším, že máte hodný mrňousky… Doufám, že na tom budu podobně ![]()
Měla jste některá nadstandardní pokoj a jak jste byly s tou fakultkou spokojené?
hade007 nesmíš z toho být špatná, ono to určitě půjde a laktační pomůže ???? držím palečky.
Tak ať vám maličcí rostou jak mají a moc vás nezlobí ![]()
Jinak já jsem 37tt a čekáme co se bude dít, ale řeknu vám, už aby byla na světě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Michaela.kam Pokoj jsem měla normální
Jinak s fakultkou jsem asi spíš spokojená, ale mouchy to teda mělo, hlavně předporodní péče. Jinak porodní box naprosto super. A šestinedělí je hlavně o sestrách, ale velká rada na všechno se neustále ptát a připomínat se, protože jinak se člověk vůbec nic nedoví. Já třeba byla úplně vyjukaná z toho, že dítě po porodu třeba nejí víc jak 24 hodin…Byla jsem asi 3× za sestrama jestli jako nemůže mít malá hlad a až na potřetí mi bylo řečeno, že je to úplně normální…
@hade007 S tím spinkáním jsme na tom podobně… Přes den jí musím budit na kojení, pak skoro hned usne, ale v noci se probudí sama (zhruba po tich 3 hodinách) a pak samozřejmě nemůže usnout… Takže je to takové to… položím jí do postýlky, usne…já vlezu do své postele a za 2 minuty brekot a takhle se to opakuje třeba hodinu a půl…
Jinak já jen kojím, akorát si říkám, že je škoda že pros nemá nějakou risku, abych viděla kolik toho malá snědla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Michaela.kam já jsem taky byla na normálním pokoji - byla sem tam asi dva dny jen, pak mě přesunuli do jiného patra, kde byli ženský bez miminek. Jinak na tom pokoji na šestinedělí jsem byla se dvěma ženskýma a obě chtěly na nadstandard a jedna se teda dostala pak, že se uvolnilo a ta druhá vůbec. Je na ně docela nával.
Jinak ohledně té informovanosti to souhlasím no, tam se člověk sám od sebe moc info nedozví a ono kolikrát i když jsem se zeptala, tak nevěděly..
@Ifanka4 No nás asi trápí ted dost prdíky, pořád se tak šponuje a řve, že nevím jestli má ještě hlad nebo bolí bříško nebo co..to zrovna dneska v noci, ve tři jsem mu dávala jíst a do půl pátý trvalo než se uklidnil a zabral a teď ráno zase od sedmi do nějakých devíti se nemohl uklidnit.
Mně sem dnes přijde ta Monika za chvíli, tak uvidíme co nám poradí
I když teda od víkendu musím říct, že už se to začíná zlepšovat, ještě to trochu prokládáme lahvičkou, ale jedna kamarádka mi poradila změnit polohu k tomu kojení, tak se už několikrát chytnul a vydržel 20-40minut, jak kdy..akorát právě přesně jak píšeš, kdyby člověk věděl, kolik toho vypil a jestli má dost no.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak dnes jsme byli zase u paní doktorky na kontrole a malá nic nepřibrala, prý mám málo mléka… Buď budu mít tak málo mléka a nebo bude postupně odeznívat
a to piju 3 litry a ještě kojící čaj a homeopatika…ale u mě je to asi dědičné
(mamka neměla mléko ani u jednoho dítěte)… Takže máme příkrm… A máme pracovat na obrácení režimu. Protože malá přes den spí a v noci ne ![]()
Jenže probudit ji přes den je nadlidský úkon, nezabírají žádné metody ani od doktorky ani z internetu
Asi se měla jmenovat Růženka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ifanka4 ahaa, jé..
no já se taky obávám, jak dlouho mi mléko vydrží a jak dlouho to bude jemu stačit. Ve středu jsme byli na kontrole a zatím teda nabral, ale moje mamina taky měla problém s mlékem, takže jsem já i ségra byly na sunaru. Ty jo tak to vypiješ hodně, to já vůbec teda :/..kojící čaj piju a meltu si dávám, homeopatika sem brala jen v porodnici to jedno balení než jsem ho vybrala, ono pak co taky psali, že když se to bere dýl než by mělo, tak se může naopak o mléko taky přicházet.
Jo to věřim, mně se teda většinou podaří ho vzbudit, ale pak se rozbrečí, že trvá než ho zase utišim a hlavně teda má hrozný stavy po jídle, to se nají a pak trvá třeba dvě hodiny než se uklidní a jde spát, hrozně se propíná a poprdává, tak ho tlačí bříško no
..Jo taky mu občas říkám Růženko
..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hade007 No když už malou probudím a nají se, tak potom taky nemůže usnout… Prdíky naštěstí tak hrozný nemáme, ale máme problém si odkrknout a potom taky blinkáme
Ty homeopatika jsem brala ze začátku před každým kojením a pak 3× denně, takže už je teď taky dobírám…Jinak na prdíky se mi osvědčil pytlík naplněný lnem a dát ho do mikrovlnky a potom na bříško
To si lebedí vždycky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- Luci174 , 11.10.23 12:31
- Mt.Carmel , 13.11.20 23:46
- Ifanka4 , 18.6.20 08:27
- gigioo , 23.4.20 17:05
- Karolec89 , 17.11.18 20:39
- hade007 , 22.5.18 10:49
- Eva_Ryt , 6.5.18 00:04
- helen_7 , 21.3.18 12:05
- soniagomis , 15.2.18 22:38
- Sarijka , 29.10.17 00:01
- Madie , 8.9.17 16:52
- Hannelorre , 23.8.17 14:14
- Saaarkab , 24.7.17 20:10
- Michaela.kam , 31.5.17 13:50
- Tereza1002 , 27.4.17 06:38
Moderátor skupiny
Členové skupiny
Nové diskuze
Výkyvy nálad po menstruaci
- 8.5.26 18:22
- Kačka3394
- 1
Nízkohormonální antikoncepce a MS
- 8.5.26 18:40
- JancaS84
- 7
Foto: Bublinky na chodidlech
- 8.5.26 18:35
- nozu
- 5
Praní bílých bot
- 8.5.26 18:25
- ValaKrie
- 12
Laminovaný herbář?
- 8.5.26 17:42
- Havlova
- 8
Kodano - zkušenosti?
- 8.5.26 18:34
- Ab365
- 24
Bolest břicha pod žebry v 17tt, co s tím?
- 8.5.26 16:21
- Neboj
- 6
Co jste používali nebo budete používat na...
- 8.5.26 18:27
- stinga
- 7
Péče o mámu a hádky se sestrou
- 8.5.26 18:01
- Bafonek
- 20
Práce za minimální mzdu, jak to vidíte vy?
- 8.5.26 16:25
- Zvedava1
- 42
Nové příspěvky
Milenky sem nová diskuze
- 8.5.26 19:03
- jege
- 103481
Mateřská bez práce - zkušenosti
- 8.5.26 19:03
- Midaku
- 36
Jméno pro holčičku Loriana +/-?
- 8.5.26 19:01
- Kelsey1
- 43
Snažení 2026
- 8.5.26 19:01
- Vendulák
- 1024
Konec RD, nepřijetí do školky
- 8.5.26 18:52
- vokishka
- 89
Kornelije - šetření 2020
- 8.5.26 18:51
- kornelije
- 112976
4 roky bez sexu, ženy poradíte?
- 8.5.26 18:49
- Velryba černá
- 64
Pořád ho miluju, nevím, co mám dělat
- 8.5.26 18:43
- Černá Madonna
- 23
Mounjaro injekce - kdo také hubne?
- 8.5.26 18:41
- Miroslav78
- 4954
Tinder/Badoo/FB seznamka - jak fungujete...
- 8.5.26 18:41
- 884135
- 136