TP duben

• Otevřená skupina

Ahoj, hledám maminky z Plzně a okolí, co mají termín porodu v roce 2017. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Omezené přispívání (pouze členové mohou do skupiny přispívat)

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
158
7.4.17 10:25

@Ifanka4 no přesně, to je mi pak právě líto ho budit, když zase nebude moct usnout..tak to my naštěstí s blinkáním a krkáním dobrý..Já jsem si koupila v DM taky nahřívací pytlík, ale plněný peckama z hroznového vína, zatím jsem to teda jen zkoušela jednou a pak mu mažu olejíčkem od saloosu na uvolnění.
A jak jinak zvládáš? Já teda ty první dny byla úplně mrtvá, tady binec jako kdyby tu vybouchla bomba a až teď po tom týdnu a něco musím říct, že už se to trochu zlepšilo, i sem teď stihla vytřít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
9.4.17 10:19

@hade007 Musím říct, že zatím zvládám dobře, přítel mi hodně pomáhá. Vždy když přijde z práce, tak se o malou stará jen on, abych měla chvíli čas pro sebe a odpočinula si, když on v noci spí a já ne :-D
(Vždycky si vzpomenu na větu: " Umíme si práci rozvrhnout. Maminka v noci kojí protože může, tatínek v noci spí protože může.")

Já jsem ráda, hlavně za to, že už můžu vstát z postele… Protože prvních pár dnů jsem jen ležela, jak mi bolelo šití. Teď už je to docela dobré, tak už můžu i na delší procházku. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
12.4.17 09:34

@Ifanka4 Tak to je super, já teda ty začátky, to jsem z toho byla taková vyjukaná, ale den ode dne to začíná být lepší..Jo to je pěkná věta :D..to jsem ani neslyšela :D
No to já byla taky hotová z toho vstávání, já mám hlavně ještě od porodu něco skříplého v pravým boku (kyčli) a tak ta oblast, takže když chodím, tak to děsně bolí a i vylézt z postele je občas problém..no a šití mi taky pořád ještě bolí a to už je to tři týdny :?
Jo taky trajdáme s kočárkem, skoro každý den, ale teď to počasí jaký je to mě ani ven neláká tedaa..
Dáváš malej Vigantol? Mně ho napsali do zprávy, že ho má malý brát, tak ho užívá, ale četla jsem, že to taky může způsobit to bolení bříška a prdíky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
12.4.17 10:10

@hade007 Vigantol taky užíváme. Tak v dnešní době ho bere snad každé dítě…
Tak mě šití přestalo bolet jen před pár dny :-) Ale bylo to teda hrozný… Ne nadarmo se tomu říká druhej porod :-D
Nu každopádně teď převážně pijeme z lahvičky, takže teď vybíráme ohřívačku lahví… Člověk si myslí, že je připraven před porodem na vše a po porodu jen nakupuje a nakupuje věci co mu chybí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
12.4.17 15:56

@Ifanka4 Jo někde jsem četla, že to mají snad z ministerstva nařízený to každému předepisovat no. Já spíš koukala, že jsou třeba nějaký náhrady za to, tak jestli je nezkusit, když mu bolí to bříško no..
No to šití mi přišlo taky nekonečný tedaa :?
Jo to mi povídej, já jak byla i déle v porodnici a chtěli po mně odstříkávat mléko, tak mi taky musel hned koupit odsavačku a přivézt, abych nemusela lítat do jiné místnosti a nechávat tam malýho samotnýho. No každopádně tam jsem to používala, ale pak jsem si půjčila od kámošky elektrickou.
Na ohřívačku jsem taky koukala, spíš pak jako cestovní, kdyby se někam jelo, tak abych mu to mohla nějak ohřát, ale co sem tak koukala co je různých vymožeností a kdyby měl mít člověk všechny, tak mám plnou kuchyň :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
12.4.17 17:42

@hade007 Tak odsávačku mám, ale teď už mi asi bude k ničemu :-( Jinak elektrická odsávačka je super, v porodnici jsem jí používala a doma mám normální.. Pro mě je ohřívačka lahví teď nutnost, protože nemám konvici, kde bych si nastavila teplotu. A když musím každé 3 hodiny ohřívat lahvičky :-D
Malá zatím co se týká prdíků je v pohodě… To nás víc trápí ublinkávání a škytavka :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
12.4.17 20:32

@Ifanka4 no já taky tu manuální tolik nevyužila, jen pár dní v porodnici a doma sem hned měla půjčenou tu elektrickou.
Tak to joo, já mám konvici od Vánoc a to jsem právě chtěla, aby měla nastavení teplot když už jí kupujeme, tak to naštěstí mám.
Tak ono asi obecně víc na ty prdíky trpí chlapečkové co jsem slyšela, tak to máte dobrý..jo škytavka ta nás taky občas trápí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
13.4.17 09:10

Holky vy už máte starostí a já jsem pořád celá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
13.4.17 10:09

@Michaela.kam taky se dockas za chvili stejnych starosti :) kdy si rikala ze mas termin? az nekdy ke konci mesice vid? to utece uz jako voda, me ani neprijde ze uz v utery bude malymu mesiic..to tak letiii..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
13.4.17 20:51

@hade007
Ježíš to už??? To hrozně letí:)
Jj 26.4… Tak uvidíme… Já už bych si přála teď…Ale jsem smířená s termínem… Ale s přenášenim teda ne :D
A jinak vše ok??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
14.4.17 10:24

@Michaela.kam 26.4 to už je za chvilku :-) To nám bude přesně měsíc :-)
Já už se nejvíc těším až budeme mít po šestinedělí, aby jsme taky mohli jezdit na výlety :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
14.4.17 19:14

@Ifanka4
Tyjo to není možný, mě přijde že jste rodily před pár dny, co jsem to četla :)
Nu aspoň se na vás budu moct obrátit jako na zkušenější když nás bude něco trápit :Ď
To jo… A už bude krásně alespoň :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
21.4.17 11:47

Ahoj, tak jak se Vám daří holky?
My dneska máme už měsíc, to je fakt neskutečný jak to letí.

@Ifanka4 Jakpa malá papá, už dobrý? Já se snažila pořád jen kojit případně dát MM z lahvičky, ale budeme muset pomalu najet taky asi na UM aspoň jako příkrm :? Ve středu jsme byli u doktorky a malej nabral málo, jen 160g za 14dní a to by měl mít prý tak cca za týden. Takže si toho sám moc nevzal a proto i pak byl hodně uřvaný (asi hlady no) a my mysleli, že ho trápí bříško..Ještě se snažím odsávat a spíš ho krmit MM z lahvičky, ale asi už ho nemám taky dostatek - to třeba za 45min odsávání mám jen 60ml a on je schopný sníst 100ml..No uvidíme, mám ještě nějaký zásoby v mrazáku, kdy mi přišlo, že jsem mléka měla víc. Kdyby šlo aspoň to odsávání, když už nejde přímo kojení :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
21.4.17 13:47

@hade007
Ahoj, no já se mám dobře, ale pořád jsme celý… Ve středu mám termín a zatím nic:(
Tak vyčkávame..
To mě mrzí, že to nejde plně, ale já si myslím, že když nezbyde než dát UM tak malej bude spokojenější a když bude malej lepší tak ty určitě taky… Držím palce:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
21.4.17 14:23

@hade007 Tak mi už mlíko nemáme vůbec :-( Pořád jsme zkoušeli a malá byla akorát nevrlá a když jsem viděla, že už skoro nic netahá, tak jsem vynechala kojení v noci a když jsem zjistila, že mi ani nebolí prsa, tak jsem přestala i přes den…Očividně už jsem žádné mléko neměla.. Malá teď pije 120ml a je nejšťastnější, je na ní i vidět, že přibírá na váze… Má teď krásně kulaté tvářičky :-D A v noci je to andílek, sice nemůžeme usnout, takže usínáme asi okolo 10-11, ale vydrží spinkat až do 6 co jde přítel do práce :-) a to jí ještě musím vzbudit :-D aby se najedla…
Ve středu jdeme k doktorce, tak uvidíme kolik přibrala.
Teď nás ale začalo trápit bříško, takže budeme kupovat asi fenyklový čaj :-) Jsem zvědavá jak jí bude chutnat :-D
@Michaela.kam tak to už to může přijít každou chvílí :-) Nejlepší je poslat partnera někam pít a nebo ať si otevře pivo nebo něco doma, na nás to zabralo :-D Měli jsme doma kamaráda a kluci popíjeli nu a na mě to přišlo :-D Tak jsme čekali až vystřízliví :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny