TP duben
- Otevřená skupina
Ahoj, hledám maminky z Plzně a okolí, co mají termín porodu v roce 2017. :-)
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Omezené přispívání (pouze členové mohou do skupiny přispívat)
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Ifanka4
Já to zatím s tim načasováním na koupání vychytávám.. zatím chodíme kolem 7-8, ale pak taky chvíli čučíme… nebo usne na chvilku a pak čučí… tak zase ukolébavka, hlazení, no kojim třeba dvakrát jak si malá řekne
Já si myslim, že až se to fakt zaběhne tak malinký budou spinkat…
utíká to hrozně.. člověk ani nestačí vnímat čas…nebo dny..
Já vůbec nevím, je fakt, že ty pneumokocí jsou svinstvo, ale mám obavu už jen ze základního očkování… Čím víc sem o očkování zjištovala tim víc sem si nebyla jistá…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
to se máte, že stíháte, já nějak poslední dobou moc ne, jak kdy
..nebo když je čas, tak rychle se najíst a něco udělat, tak se ani moc k pc nedostanu..taky jsme teď prodloužený víkend byli na Šumavě, dvakrát už jsme zkoušeli i kočárek na inline bruslích, tak to bylo fajn, snažím se pořád někam i chodit na prochajdy, abych nebyla jen zavřená, tak už aby to počasí bylo pořád hezký..
ale jinak malej je úžasnej, ale strašně to letíí, zítra už je nám 8týdnů..už začíná být takový větší a hodně pozoruje, dneska i se otáčel hezky za pískající se hračkou a začíná se usmívat víc, ne jen takový to ve spánku co měl doteď..
@Michaela.kam
Kde jsi vůbec nakonec rodila? U tich Mulačů?
No dudlíka ani moc nechce, občas si ho vezme na uklidnění, ale to mu ho musíme držet v puse a pak když se uklidní, tak ho vyplivává ![]()
@Ifanka4
Nooo to mi taky začali ted nejak víc blinkat, to má třeba hodinu od jídla i dýl a slyším, když leží že blinká a to si odkrkne a všechno v pohodě a stejně..
Jo to ten můj se taky už těší, ale teda já se k tomu nějak nemám, ještě donedávna jsem spodek docela cítila, ale teď už je to lepší..
Tak to má malá pěknou váhu, my měli v 6ti nedělí 4860..takže o kilo víc od narození..teď už bude mít určitě přes 5kg, taky jsme byli na kyčlích, tak naštěstí taky dobrý ![]()
My taky chodíme docela pozdě spát, malej nemůže vůbec zabrat..kolem sedmý koupeme, pak ho nakrmim a kolem osmý sem ho chtěla dát spát, ale včera třeba usnul až v 11 a to se vztekal, že ještě jednou jedl.
No jinak ohledně očkování, tak nás už čeká první 29.5. zatím ta hexa..a ty pneumokoky necháme očkovat, akorát jsem nevěděla jakou vakcínu, ale spíš ten prevenar, který má proti více pneumokokům ochranu, jinak nic dalšího asi nechávat nebudeme.
Někde jsem akorát četla, že pak při druhé dávce hexy většinou dávají najednou i ty pneumokoky, tak nevím jestli to je zrovna dobrý, aby takový malý tělíčko dostalo toho tolik najednou, někdo psal, že se to dá rozložit, ale domluvit se asi s doktorkou no, tak uvidím, co nám k tomu poví.
Taky nám teď z toho řvaní vylezl pupík :/ tak mam strach, aby neměl chudák kýlu, tak se snažíme mu to stahovat aby při křičení mu to nevylézalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak nám za 2 dny budou 2 měsíce ![]()
Jinak na kontrole kyčlí jsme měli jednu kyčli horší, tak máme abdukční peřinku, tak snad to bude do příště dobré, aby už jsme měli klid. Chudák malá musí mít postýlku hrozně moc zvedlou na jedné straně, protože jak má zadeček výš jak hlavu, tak blinká. ![]()
Jinak konečně jsme přišli na fýgl s usínáním
Malá si lehne na kraj postýlky, hlavu zaboří do mantinelu a já jí přikryju hlavu plenkou, aby měla tmu a usne do 10 minut (ne jako předtím, že usínala hodinu někdy hodinu a půl)… Pak jí samozřejmě plenku sundám, aby se do ní nezamotala… Ještě že máme monitor dechu, to bych asi tohle spaní nepraktikovala…
Je úplně super pozorovat ty změny každý den, pořád se jen směje… a „povídá“ si s postavičkama co má na hrazdičce
úplně jako bych koukala na film Kdopak to mluví
![]()
Na rozhodli jsme se, že toho pneumokoka budeme očkovat, prý si to nechávají očkovat 95% rodičů… Tak snad to nebude tak zlé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No pěkně to letí, nám byly 2 měsíce v neděli už..
Jéj, tak snad se jí to brzy spraví a bude to mít dobrý
my jsme měli kyčle dobrý, já mu preventivně na doporučení kámošky dávala dvě látkové pleny na noc a i dost přes den..
No s blinkáním teď máme taky dost problémy, po každém jídle ublinkává a i třeba hodku po jídle, vubec nevím proč :/, ted už nebyl nějakou dobu na velkej a zato dneska pěkně prděl, že to tu bylo úplně zamořený
![]()
To je super, že jste přišli na to jak jí uspat, nám teď pár dnů zabírá aplikace v mobilu zvuk vlaku, u toho už treti den docela rychle usne
včera usnul v 9 a vzbudil se až v pět ráno
..jinak má rád byt hodne staženej, to ho uklidní, takže v zavinovačce uspat no a taky trochu přikrýváme obličej rukou a u toho hladíme no..
No ty jo s monitorem dechu to jsme měli asi dvě noci zpátky šok..nevím jestli to byla chyba toho nebo se něco fakt přihodilo, každopádně v pul treti v noci se spustil alarm, to bylo tak hnusný
..obá jsme vylítli, malej lezel ani si nehnul, jestli tvrde spal nebo fakt se nenadechl to nevím ani, já ho rychle chytla a hned s ním třásla, pak se rozbrečel naštěstí..no pak sem do rána spala tak napůl oka a porad koukala do postýlky, to bylo šílený..
Jé fakt, to takhle vydrží jo pozorovat sama? já s ním dopoledne zkouším vsechno možný, do postýlky na kolotoč, to vydrzi 10 min, pak lezi na gauci a tam mu ruzne ukazuju chrastítka, tak zase 10 min, pak houpačka 10 min..no a tak dokola..vyžaduje hodně pozornosti ![]()
My jdeme v ponděli na prvni ockovani, tak doufam, že to bude dobře snášet..na ty pneumokoky taky nechame ockovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, nám je dneska měsíc, malá byla celou dobu strašně zlatá trošku nás trápily prdíky ale za to poslední tři dny
malá moc nekaka, vždycky měla v pline aspoň urpdnuto, tak sem si říkala, že vše mlíčko vstřebá, ale když mi plakala měla tvrdý bříško, zkusila jsem rourku a to jsem se nestačila divit…
Navíc teď ráno pláče usne, probudí se… Tak ji utěšuji, že chce spinkat ale nemůže kvůli prdikum, když cvičíme masirujeme tak nic moc nevyjde… Pak už to budou skoro dvě hodiny od kojení tak zkusím nakojit.. a to usne, takže nevím jestli není ve spurtu chce víc jíst..zase v noci se budí někdy po 4 i po sedmi dokonce… Jsem z toho taková jalová, od pěti ráno ze spánku tlačí, zaplace ale spí u toho…
Jinak je to zlatíčko, když se hezky vyspinka tak už brouka krásne a je hezky jak se na mě už směje… Nejhorší je koukat jak se trápí po veškerý pomoci co šla udělat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hade007
Jinak jsem byla u Mulacu a hrozně spokojená, porod byl fakt porod:)ale zmakly jsme to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Michaela.kam Jo prdíky, ty nás taky jeden čas trápili, teď už je to zase dobré. Já musím zaklepat, že mi teď spinkáme úplně ukázkově
V půl 8 jí dám poslední jídlo a položím do postele, dám plenku přes obličej a do pár minut o ní nevím
a pak když přítel vstává v 5, tak jí budím, aby se najedla, jinak by byla schopná spát ještě dál ![]()
Teď jsem malé objednala aby byla fešanda řetízek na dudlík se jménem…z nějakého silikonu zdravotně nezávadného, aby to mohla popřípadě i strčit do pusy
Tak jsem zvědavá co mi přijde…Jinak pořídíli jsme nosítko a to si nemůžu vynachválit
Nemusím kvůli každému venčení a nošení odpadků tahat kočár ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ifanka4
a jak jste s nima bojovali? ja dávám Biogaiu a babycalm… někdy je to lepší, někdy horší, prej je dobrej ještě Infacol, ale mam takovej blbej pocit, že jí dávám kapky takovýmu prtěti, ale než jí nechat trápit…
Tak my noci máme taky celkem v pohodě až k ránu jí to tlačí chuděrku.. a to ještě spí
ale máme už ne..:D
jé to je hezký, my dostali od kamarádky do kouta hračku se jménem.. tak se těším až začne držet v ručičce hračky…
U nás vynáší muž a venčit nemusíme
ale jak už je víc vzhůru tak sem si říkala, že bych snad i ten nějakej šátek či nostítko asi i zkousla… abych mohla doma plně fungovat
ale mám strach aby na mě pak nechtěla viset pořád…
a co už všechno umíte ve dvou měsísích?
my akorát dneškem vstoupili do druhého:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Michaela.kam Hele my jsme naštěstí nemuseli dávat žádný kapky. Nám pomáhal fenyklový čaj a to tak, že jsme ho museli dávat denně. Protože jsme přišli na to, že účinkuje spíš až druhý den.
U toho nosítka je akorát špatné, že když je to s tou novorozeneckou vložkou, tak malá musí mít hlavičku na stranu, což se jí ne vždy líbí, ale pak se uklidní a usne a už je jí to jedno.
Já doma fungují díky houpacímu lehátku a taky díky dečce s hrazdičkou…
Tam dokáže být klidná i několik hodin ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak my byli dneska na prvni vcelicce, tak doufam ze to bude snaset dobre, dr rikala ze muze byt vic unaveny, tak to zatim moc nepocituju
sme vybaveny cipkama na teplotu, tak snad nebudou potreba. Jinak uz vazime 6100g, porad jsme na materskym mlece z lahvicky, ale ted cca pred tydnem jsem ho zkusila dat k prsu bez kloboucku a normalne se chytil, sice na takovou polohu savce, ale ja tomu neverila, holt jak uz je vetsi a ma silu, tak mu to lepe jde, ale stejne dokrmuju lahvi, vzit si sam tolik neumi porad
..
Jinak my ted posledni dobou malo kakame, poprdava si porad, ale kdyz je pokakanej jednou denne, tam je to moc, zato pocuranej je porad. Kapicky zadny nedavame, jen misto vigantolu davam jiny vit. D.
O nejakym nositku jsem taky nedavno uvazovala, protoze neudelam lautr nic doma
Kdyz nejsem u nej tak rvee, ale prave mam taky strach aby pak nechtel bejt v nositku porad a to bych taky nechtela no ![]()
Po te hraci hrazdicce taky koukam, uz tak krasne pozoruje, tak aby si mel s necim hrat, ale zatim nevim jakou ![]()
Spime taky dobre pres noc, v sedm, pul 8 koupeme, pak dame jidlo a bud staci nebo pak jeste trosku a posledni dny ted kolem 9 spi, usne v obyvaku na gauci, kde ho hladime na cele a poustime zvuk masinky, to zabira u nas zatim a pak prenasime do postylky a budi se ve 4, pak jdem jeste spat a v 7 zase, pak uz to ma dost pravidelny po tech 3 hod.. Ale obcas mi prijde ze by jedl uz po dvou hodkach i hodce s pul ale to mi prijde brzo
Tak si taky rikam jestli mu to moje mliko staci..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ifanka4
Naše malá je spokojená když ji rozbalím z pliny a to brouka o sto šest, hraci deku s hrazdičkou taky pozoruje ráda, a vibrační lehátko moc nemusí tam ji dávám když vidím, že je polotuhá a to tam párkrát vytuhne ????
Tak hlavně, že vytuhne… ![]()
@hade007
Tak držím palce ať to proběhne v klidku:)
Co dáváš za jiný vitamín? Já na ten vitamin teda docela zapomínám ![]()
Dávám biogaiu probioticky kapičky ale měly by zabrat až po několika dnech až týdnech… Malá už líp prdí a dneska třikrát kakala…taky jsme měly trošku problém.. snad to bude lepší tuk tuk…
Bílej šum je náš vernej kamarád ![]()
Já kojim většinou po dvou cca, někdy po třech, někdy po hodince jak si malá řekne a nebreči mi.. podle mě každý mimco si řekne kdy má hlad a nečeká se po třech hodinách..
Mluvila jsem s dvouma laktačníma a ty taky mi potvrdily to samý.. pediatricka teda řekla ne dřív jak za dvě, dvě a půl, ale je asi ze starý školy…
Hlavně co jsem četla diskuze tak vetsina mamin kojí jak si dítě řekne. Kdybych čekala na nějaký intervaly tak mi malá řve..takhle je spokojené miminko ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Michaela.kam Tak naštěstí jsme zatím neměli žádnou reakci na očkování a doufám, že už ani nic nepřijde..jen ten den nám říkala dr. at jsme doma a nechodíme ven, teplotu ani nic jiného jsme neměli, tak to jsem ráda.
Já jsem koupila vitamín D od Jamieson (ono co sem tak koukala, tak psali, že ten Vigantol muze mit vliv na to jak mají pak ty prdíky a křeče a tak no, těžko říct, jako je asi pravda, že víc předtím brečel, ale zase ted uz se víc hejbe, tak to možná sám vykope, kdo víí)..
Tak to jo, já prave mela spís taky jako v hlavě, že by se mel najíst a vydrzet nejakou dobu, ale proste po hodce si rve ruce do pusy
..tak mi to prislo brzo, ze nemuze jeste ani vstrebat to jidlo predtim a hned mu dávat další, ale asi je pravda, ze ma taky takhle casto hlad, ted treba jedl v 8, pak byl vklidu, já si odsala, pak sem mu zkusila dát fenyklový caj prvne, to se trosku sklebil, ale neco vypil a v devet uz bylo videt ze by si jeste dal jidlo, tak sem ho dala k prsu az u nej vytuhl, tak sem ho presunula na brisku na decku a zatim spíí, což sem dřív vubec nezažila, ze by mi dopoledne usnul..
Tak ono mi i treba moje mamina a tak vzdycky rika, ze jestli nemam slaby mliko, ze mu to nestaci, ze chce moc brzo jist, ze ho to nezasyti a tak (ona nas nekojila, bohuzel se nejak nerozkojila no) a zase tchyne ta porad rika, ze mu dáváme moc jídla..tak to vzdycky kvetu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já četla, že by měl být odstup kojení (papání) alespoň 1,5 - 2 hodiny od sebe, je to prý z důvodu toho, že si b řiše mlíčko smíchá a pak jsou z toho právě taky ty prdíky… Tak se snažím fakt po tich 3 hodinách a stačí jí to, dáváme 120ml a teď už máme dávat 150 občas. Během tich 3 hodin se ani jednou neozve že by měla hlad a když jo, tak jí dám čajík, hlavně když jsou teď ty horka. Doktorka říkala, že je důležitý kolikrát denně dostává mimčo najíst a kolik je to mililitrů…
@hade007 Jestli ti malej přibívá na váze, tak máš mlíko asi v pohodě ne? otázka je kolik si vezme přitom každém kojení. To by chtělo mít doma dětskou váhu
A vždy zvážit před kojením a po kojení a hned by jsi věděla, zda máš silné mléko. Jinak naše malá se strašně šklebí na čaj a je jedno jestli dostane fenyklovej nebo heřmánkovej
![]()
Včera jsme byli na očkování a dostali jsme rovnou i Prevenar, doktorka říkala, že je úplně jedno jestli se to rozdělí nebo ne, že pokud bude mít špatnou reaki po očkování, tak je jedno jestli dostala 1 nebo 2 injekce a že když už to má špatně snášet, tak ať je to raději najednou…
Takže malá včera byla celý den spavá (naopak nám doktorka řekla, že máme úplně normálně fungovat, i procházky… tak to je dobrý, co si má pak člověk myslet, když jedna řekne to a druhá to
). No a večer jsme měli 38°C, takže jsme dali čípek. Ale vůbec nebrečela, když měla tu horečku, vždy ve filmech je, že děti řvou, když mají horečku a té naší se to snad i líbilo ![]()
Naštěstí čípek zabral do půl hodinky a malá usnula hned jak jsem jí dala do postýlky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ifanka4 tak ja se taky snazila davat prave po tech trech, ale dost brecel no :/..z lahve davame 120-140ml jak kdy, kdyz sem mu dala vic, tak si najednou nevezme, ale pak prave za hodku si vzpomene ze by jeste jedl..já si to množství ml píšu, abych tak veděla kolik toho za den snědl, ale teda bez toho co je u prsa no, váhu sem měla předtim pujcenou, ted uz ne, kdyz nabírá, no jako obcas se uplne zakuckava z toho, ale aby si asi celou dávku sám vzal, to ne no..tak to mu treba po tej hodce a pul od lahvicky dam cucnout u prsa a to pak i usne no.
Kolik dávás malé toho fenyklového čaje? jenom na lžičce nebo normálně do lahvičky? já abych ho třeba tím nenalévala až moc..
Tak to joo, my dostali ted jen hexu a příště budeme mít ty dvě najednou a ptala sem se taky na to jestli to bude davat najednou nebo jak, tak ze prej jo, že u malyho nevidi duvod to oddelovat, ze to ma smysl u malinkych predcasne narozenych deti, co treba nemaji tak vyvinuty imunitni system jeste, ale ze by to dala najednou, ze bude mit tu bolest jen v jeden den a ne na vickrat no..
Tak to je sranda teda jak to ma kazdej doktor uplne jinak
me prave rikala ze kdyz bylo to vedro tak at sem radsi doma s nim ten jeden den no, dalsi den uz sme ven normalne sli..
tak to jste to zvladly taky dobře to očkovaní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To kojení je taková alchymie… pediatři a laktační se v tom hodně rozchází, ono UM po těch třech hoďkách těm dětem asi stačí.. tam je to tak nějak jasně daný, ale při plném kojení je to buhžel jinak no, horší je, že člověk ať udělá jedno nebo druhý tak je to vlastně dobře i špatně, záleží kdo se na to jak dívá, já se na to vyprdla a dělám to pocitově… a malá je spokojená
někdy jsou lepší dny a někdy horší.. a prdíky trápí snad skoro všechny mimča..a ty horka snáší špatně, alespoň naše malá chtěla v tom vedru pít co hodinu…
Jo zkusim ten vitamín také koupit, taky se mi ten vigantol moc nezdá, a kolik, že stojí??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- Luci174 , 11.10.23 12:31
- Mt.Carmel , 13.11.20 23:46
- Ifanka4 , 18.6.20 08:27
- gigioo , 23.4.20 17:05
- Karolec89 , 17.11.18 20:39
- hade007 , 22.5.18 10:49
- Eva_Ryt , 6.5.18 00:04
- helen_7 , 21.3.18 12:05
- soniagomis , 15.2.18 22:38
- Sarijka , 29.10.17 00:01
- Madie , 8.9.17 16:52
- Hannelorre , 23.8.17 14:14
- Saaarkab , 24.7.17 20:10
- Michaela.kam , 31.5.17 13:50
- Tereza1002 , 27.4.17 06:38
Moderátor skupiny
Členové skupiny
Nové diskuze
Těhotná přítelkyně mě přestala mít ráda
- 30.4.26 23:25
- Anonymní
- 7
Operacia septa v maternici
- 30.4.26 22:49
- Anonymní
- 2
Kolik peněz dát dítěti na internát
- 30.4.26 22:15
- Kelsey1
- 24
Hodnota HCG 9 den po KET
- 30.4.26 19:39
- Ilča1986
- 10
Když dítě nezvládá vyjmenovaná slova
- 30.4.26 23:16
- Anonymní
- 39
Sirup Ventolin u dětí – zkušenosti?
- 30.4.26 19:37
- Doctus
- 11
Jaké je to být v kavárně na plný úvazek?
- 30.4.26 18:45
- Jana6018
- 12
Pozor na firmu Auta Super
- 30.4.26 16:46
- Pitřice
- 5
Jak dál naložit s chováním kamarádky?
- 30.4.26 17:40
- Livi92
- 24
Foto: Sílící test a negativní krev