Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@CZtka píše:
@STEVIANKA A na ultrazvuku ti rekl co??
NT 2mm. Vse videl vpoho a ul mu nevzal prutoky jater ci co ale bylo to jak UL tak jak mimino doslova poletovalo
Ja se prave ridim uz a neresim 3 dny. Kdybych ale otehotnela jiz pri ms jak tvrdi doktorka tak by bylo miminko o dva tydny vetsi, coz neni. Podle uz to odpovidalo na 13+3 a v tom jsou dle me zapocitane dva tydny kdy jsem jeste nebyla tehotna…
@STEVIANKA Já dle těch výsledků měla veliké riziko na trizomii21 - tedy Downův syndrom. Ten vím, že už mam v pořádku. Nyní čekám na výsledky ostatních chromozomů, ale to budu vědet až tak za 2 týdny. Stress to tedy byl, ale taky jsem chtěla vědět, abych případně těhotenství ukončila.
A celkově jsi měla tedy screening vyhodnocený jako pozitivní? To je důležité, protože pokud ne, tak není nutné dělat odběry. Ale asi by tě za genetikem neposílali. ![]()
Každopádně nebuď tak sebekritická
každá maminka je krásná. Kolik ti vlastně je?
@karol19
Nevím, jestli jsem dotaz dobře pochopila, ale v době početí-ovulace, už jsi vlastně 2 týdny těhotná ( i když fakticky samozřejmě ne:-)
http://www.maminkam.cz/…-tehotenstvi
Pro mě to taky po zjištění těhotenství byla nová informace… ![]()
@karol19 takhle se to ale vždycky bere..od poslední ms, i když jsi fakticky těhotná např. az za 14 dni..proste to takhle počítají
@Monalisasmile píše:
@STEVIANKA Já dle těch výsledků měla veliké riziko na trizomii21 - tedy Downův syndrom. Ten vím, že už mam v pořádku. Nyní čekám na výsledky ostatních chromozomů, ale to budu vědet až tak za 2 týdny. Stress to tedy byl, ale taky jsem chtěla vědět, abych případně těhotenství ukončila.A celkově jsi měla tedy screening vyhodnocený jako pozitivní? To je důležité, protože pokud ne, tak není nutné dělat odběry. Ale asi by tě za genetikem neposílali.
Každopádně nebuď tak sebekritickákaždá maminka je krásná. Kolik ti vlastně je?
39… jj pozitivni hned at se objednam
@Monalisasmile píše:39… jj pozitivni hned at se objednam
@STEVIANKA Já dle těch výsledků měla veliké riziko na trizomii21 - tedy Downův syndrom. Ten vím, že už mam v pořádku. Nyní čekám na výsledky ostatních chromozomů, ale to budu vědet až tak za 2 týdny. Stress to tedy byl, ale taky jsem chtěla vědět, abych případně těhotenství ukončila.A celkově jsi měla tedy screening vyhodnocený jako pozitivní? To je důležité, protože pokud ne, tak není nutné dělat odběry. Ale asi by tě za genetikem neposílali.
@CZtka píše:
@STEVIANKA a kustku nosni videl??
Ano
@Monalisasmile píše:
Jakto ze ostatni jeste nevis?
@Shima Počítají no, ale já se nemůžu řídit ani utz, jelikož se 100%jistotou vím, kdy nejdřív jsem mohla otěhotnět a to se liší od utz cca o týden a půl později…ledaže by manželovy spermie v noci dolevitovaly do mé vagíny
ale zase to beru tak, že mimčo je velké a roste, je dobře živené, takže za mě ok ![]()
@STEVIANKA sijove projasneni bylo v limitu (udava se hranicni 3mm a vice) a nosni kustky videt byly…me by to uklidnilo a na genetice ti zase povedi vic.
ver, ze to je v pohode
a jsou mnohem starsi maminky a vse je v poradku…bude to dobre, tak ver i sobe i miminku ![]()
Ja vim holky, ze se pocitaji ty dva tydny i kdyz tehotne vlastne nejsme.Jde mi o to kdybych jiz v tech prvnich dvou tydnech tehotna byla tak by velikost mimca byla i o dva tydny vetsi ne? Ja si myslim, ze kdyz mam termin podle uz rozdilny s ms jen o tri dny tak ze jsem otehotnela spravne nekdy cca 15 DC a ne pred ms nebo druhy DC. Nevim jestli to pisu aby to bylo k pochopeni. ![]()
@STEVIANKA píše:
Jakto ze ostatni jeste nevis?
Jelikož hned mi dokázali říci pouze toho Downa, kvůli tomu nejvyššímu riziku, abych to věděla co nejdříve a mohla se případně rozhodnout. Tudíž tyto výsledky dávají na statim a sdělí do 48h od odběru. Zbytek je kompletní rozbor chromozomů a porovnávání DNA a k tomu jsou výsledky až do 3 týdnů.
39 let je ještě dobrý, ale tím věkem vždycky přihlíží k většímu riziku. Po 35 roce už nabízí všem rodičkám odběr plodové vody. Dle mého máš však ty výsledky pěkné. Nejvyšší riziko máš dobré, a i šíjové projasnění máš pěkné. Já měla riziko 1:83 a NT 2,9. Byla jsem úplně na nervy, ale naštěstí dobrý. Zbytek výsledků tudíž považuji za rutinu.
Budeme ti držet palečky, ale věřím, že to bude dobré.
![]()
@karol19 dulezite je ze miminko roste jak ma a vyvyji se jak ma mohlo se pozdeji zahnizdit nebo mohly vydrzet sprmie v tobe dyl mohli mit dobre podminky, nemela by ses takhle deptat na to kasli kazdym stresem ublizujes miminku.
@mikysek1990
Presne… Taky bych to asi neresila, zbytecny premejsleni co jak kdy bylo. Moje je starsi o 4dny a vim, kdy jsem ovulovala a kdy byl sex. Pri mereni je rozdil par milimetru a kazde miminko roste jinak rychle