Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Katule93 taky jsem duchodce a jeste k tomu chodim jak snek..a schody..a fotky mame doma uz 3, druha je nejlepsi, to vypada jako miminko. Prvni vypada jak snehulak, treti jak protahla kuzelka
ale i tak se ja tesim, jak bude reagovat, kdyz to bude nazivo
i kdyz jsem si ted ve stredu udelala i video na mobil, a to je fakt uuuzasne. Jak kopka, mava ruckama a plave si tam ![]()
@Gabculkaa Ježuuuuš, nedráždí mě… Já chci taky, když jsem tam byla naposledy na ult jsem byla 6+3 a už jsem viděla jak tam bije srdíčko
![]()
@xacxa píše:
@Monalisasmile Já teda zatím měla utz na každé kontrole, ale to je asi tím, že mám rizzikové?..
Na 99% to bude kvůli tomu rizikovému těhu. Jak jsem psala, gynekologové mají stanovy u zdravého těhotenství, kterých se musí držet. Ale hodně také záleží jakého Dr daná maminka má, jelikož klidně můžou udělat více USG, ale musí si to umět odůvodnit
. Případně pak doktoři nabízejí ten těhotenský nadstandard, kdy se poté udělá více USG již na náš účet.
Později ani tobě nebudou dělat ultrazvuk, protože poté se dělá již pouze CTG, kde se monitoruje srdce miminka
.
Hodně se toho dočtete na ČPGS, ve složce doporučené postupy v perinatologii. Zde je uvedeno co a kdy provádí gynekolog během typického fyziologického těhu. ![]()
@Katule93 Na prvním se mnou nebyl, protože jsme byli překvapení tim, že je mimčo o měsíc napřed než jsme mysleli. Takže udělal screening hned na první kontrole, kdy přítel čekal v čekárně.
Ženy docela Vám závidim péči od přítelů/manželů. Po první kontrole jeho reakce byl děs. Bolela ho hlava měl hlad, protože jsem ho nabrala hned z páce a museli jsme strašně dlouho čekat, protože nestíhali a pak ten screening trval. Byl to děs, takže sama vůbec nevim jestli ho tam chci. Bojim se, že mi zase zkazí celou radost. Když mi bylo na začátku zle tak po mě nic nechtěl, ale jednou za čas si stěžoval, že je neuklizeno a tak. Od 2.trimestru, kdy je mi dobře tak chce abych furt něco dělala, ať nejsem líná. Jen když vidí, že mi je zle tak mě pošle do postele a udělá to za mě. Občas mi přijde, že jsem mu ukradená a že je bere jako samozřejmost, že příšerka je v pořádku.
Myslíte, že to je tim, že ji ještě neviděl? Nemáme zatím ani jednu fotku.
@Punkacka Ahojky, předpokládám, že po dítěti jste toužili oba dva
. Otázkou je zda byl vždycky takový? Bylo by asi fajn kdyby mimi viděl jak v bříšku roste a vyvýjí se. Zeptej se kdy ti budou na prohlídce dělat ultrazvuk a rovnou je popros zda můžeš přijít i s partnerem.
My s manželem jsme se snažili o mimi 3 roky a on strašně toužil po dítěti. Takže už to, že jsem mu sdělila, že jsem těhotná ho rozplakalo. Pak od začátku mi bylo strašně špatně a k tomu se přidalo několik zdravotních komplikací. A jelikož se bojí, abychom o vytoužené mimi nepřišli tak kolem mě neustále skáče
. Podotýkám, že na prvním ultrazvuku viděl jen srdíčko a už měl nakrajíčku. Sdělil mi, že chce semnou na všechny kontroly a tak jsem si připlatila u doktorky těhotenský nadstandard.
Ještě mě tak napadá, že také hodně pohne ledama, jakmile se mimi začne v bříšku hýbat a jsou cítit pohyby. Možná ho to roztaje
Držím palečky ![]()
@Punkacka ja to mam tak 50/50. Tehotenstvi jsem tusila na dovolene v Tatrach, on vedel, ze to mozna klaplo, ale tury jsme chodili, jak bylo v planu, ptal se atd. ale ze by vzal treba moje piti atd. to ne (podotykam, ze mi nic nebylo a to piti bych mu stejne nedovolila, slo se mi nad ocekavani paradne, nejaky nenadaly priliv energie, takze nebyl za me duvod). Nebo ted jsme v Krkonosich na svatebni ceste misto exotiky a bilych plazi a doslova od zacatku jen chcije. Ale i tak davame, co bylo v planu. Nekdy jsem fakt nasrana-tehotna, v desti, s bolavym zadkem..Ale pta se, jak se mame, ze to mimi bude asi drzak a chvali nas..a ja kdybych opravdu nemohla, tak nikam nejdem. Ale ja jsem takovy zarputilec, kdyz uz se na to dam, tak to dotahnu. Ale jinak se sem tam kukne na fotky, obcas pohladi brisko, jednou s nim i mluvil, video uz ma taky v mobilu..Proste me nerozmazluje, ale tezke nakupy fakt netaham a o kazde kontrole chce slyset, jak probihala. Ja jsem spokojena. Pocitam, ze pristi tyden screening ho dojme, bude to nazivo ![]()
@Katule93 jee, to jsem fakt nechtela
no vidis, tak ted uz ho skoro nepoznas, jak krasne povyrostlo a co vsechno uz umi ![]()
@Gabculkaa Už se moc těšíme
hlavně bychom chtěli vědět copak nám tam roste
utíká to strašné rychlé, zítra už 11tt
![]()
Ahoj holky, zdravím vás, můj dr. dělá ultrazvuk pokaždé a později už nevyšetřuje vnitřně. myslím že ňěkdy v tom 12 tt je to naposledy a pak jen když se něco děje. je to super. Ale zase nedělá fotky z utz. jen na flešku a za poplatek
@Gabculkaa @Monalisasmile Ženy děkuju moc reakce. Jo taky se zeptá jak se nám vede, ale čekala jsem trošičku víc. Takový záblesky rozmazlování jednou za čas má, to se nedá popřít. Jen třeba jednou za čas mě tak vytočí a rozpláče tim, že tak necitlivě se mnou mluví a je mu fuk co cítim já. Ale je jasný, že ho miluju a on mě, jen je to teď s mýma hormonama těžký ![]()
@Katule93 me to teda vubec neutika dnes jsem zacala ja dnes koncim 8tyden
![]()
@Punkacka Ono ti chlapi to většinou neumí, kdybych byla s bývalým, bylo by to 100% podobné jako u tebe
Já si myslím, že těch dost pozorných je málo. Já jednoho doma mám, ale bojím se, že to po porodu přejde, jelikož předtím takový nebyl ![]()
Jinak holky já mám pocit, že mi to vůbec neutíká. Jsem 13+3tt a stále mi je blbě, táhne mě břicho a ještě mě štve zjištěná pupeční kýla
Už abych byla alespoň za polovinou a měla za sebou veškerou nutnou genetiku ![]()
@Punkacka to jsi hezky vystihla-necitlive mluvi. On si to sice neuvedomi a jde vetsinou o blbost, ale me to prijde fakt lito..A pak se divi, ze jsem protivna
hormony no ![]()
@Monalisasmile mne to ubihalo doted tak nejak normalne, ale jeste za sebou nemam prvni screening, ktery bude podle vseho pristi tyden za 5 minut 12 -po posledni kontrole je mimi o dva dny vetsi (nac se divit s tak velkymi rodici), takze na nej pujdu az 13+5 a z toho uz jsem opravdu nervozni..a pak jak pises jeste druhy screening a snad si trosku oddechnu…
@Punkacka oni chlapi na tohle moc nejsou. Ten můj je skoro baba
furt se někde u něčeho dojímá, takže jeho dojetí nad dítětem se nejde divit. Ale nemysli si, rozhodně není dojatej pořád. Teď je třeba na dva týdny pryč pracovně a ani se mě nezeptá jak se mám, jak se mi daří nebo jestli mi je dobře… asi předpokládá, že když sama nic nehlásím, tak je všechno v pořádku ![]()
Možná mu pomůžou obrázky z ultrazvuku, až je budeš mít. Že si to bude moc představit víš ![]()