Termín porodu duben/květen 2018

Napsat příspěvek
Velikost písma:
135
9.10.17 13:50

Ahoj holky, jsem nějaká zmatená. TP dle MS 24.4. Při poslední kontrole jsem byla podle MS 8+6,podle UTZ 6+6 (měla jsem posunutou ovulaci). Na a tet co mě zajímá. Doktorka mě objednala na tento čtvrtek k ní na krev, že mi udělá 2odbery -jeden pro ni a jeden sebou do Sanusu. A hodku nato mě objednala na screening. Ten den budu podle MS 12+2, podle UTZ 10+2.
Myslíte, že mi budou dělat hned UTZ? zda se mi to moc brzy. A zase, že by mě tam objednávali jen proto, že jim tam ponesu krev? co myslíte :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1523
9.10.17 14:22

@Ejmiiinka to ti udělají rovnou i 1. UTZ screening, jelikož ten se v tomto období dělá. Tedy aspoň tak jsem to pochopila z toho co píšeš. Jen tedy prvotrimestrální screening se platí, tak nevím zda jsi jej chtěla. Zde by nevadilo i kdyby jsi byla v tom 10tt. A tam ti řeknou nejpřesnější velikost miminka a datum porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
9.10.17 14:24

@Ejmiiinka Ve 12tt odle ms se dělá první screening a tam se dává krev a většinou utz, já jsem dle ms 12+2 dnes, podle plodu 11+2 a podle početí zítra 10+0 a na screening jsem objednaná na příští týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
9.10.17 14:26

@Monalisasmile A kde se dozvím, že se za prvotrimestrální screening platí??? Mě rovnou objednali a nic o placení mi neříkali??? Jsem teda na rizikovém, takže nevim 8o 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
9.10.17 14:40

@Monalisasmile ano chci si to vysetreni nechat udelat, s platbou pocitam.Spis me zarazilo, ze podle UTZ budu teprve 10+2 :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
9.10.17 14:42

@xacxa tak ty mas mininko o 1tyden mensi, ja o 2tydny :(, jestli nebude jeste moc malinke na to mereni. Nechame se prekvapit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4123
9.10.17 14:48

@Ejmiiinka ja jsem objednala za 14 dni na krev to bych mela byt 10 neco a budu se pak teprve objednavat na prvni screening takze si myslim ze to je jeste brzy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
9.10.17 15:01

@Ejmiiinka Já mám jeden týden rozdíl mezi utz a ms, ale miminko mám naopak o týden větší :D… oni to počítají od ms, ale jen výjímečně někdo otěhotní během cyklu, pokud vím, tak k ovulaci dochází v polovině cyklu, tedy 14 dní od začátku ms, takže to máš tak jako já, jenomže mám prcka velkýho, tudíž se jeví o týden po ms, ale to já vím s jistotou 100%, že k početí dojít nemohlo, jelikož jsem měla po zákroku na děložním čípku a sex jsme měli zakázaný :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2870
9.10.17 15:01
@Monalisasmile píše:
@STEVIANKA tak to ti budeme moc držet palce :* Ale chápu paniku, já jsem zdravotní sestra, vychovatelka a ještě druhorodička a všechno řeším a stresuje se jak nezkušená prvorodička :D Holt se o ty naše prďoly děsně bojíme, protože už tak malinkatých jim přejeme krásný a zdravý život.@xacxa z toho si nic nedělej :-) Ono se to pak třeba zpomalí ;) Já s na ten svůj pupek docela těším :D i když je mi jasné, že pak budu naštvaná jak se do ničeho nevejdu a nemůžu se hýbat. :dance:

Dekuju :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1523
9.10.17 15:54

@Ejmiiinka já bych se tím netrápila, Dr. by měl nejlépe vědet kdy ho udělat. Běžně se dělá v rozmezí 11-14tt. I když budeš 10+2tt tak se tím netrap a ber to tak, že Dr. když ti velikost plodu určil, umí i počítat :D

@xacxa ano prvotrimestrální screening je nadstandard, který si mohou maminky nechat udělat dříve než je podle ČGPS stanoveno. Je to proto, že se i případně dříve můžeme rozhodnout pro ukončení nezdravého těhu. Další již pojišťovnou placený genetický screening se dělá cca mezi 15-17tt, ale někdy i později. Pokud jsi riziková, nevím z jakého důvodu, je možné, že Dr postupuje jinak a obhájí si to. Ale celkem mě to překvapuje. Ono totiž pokud by nevyšel screening dobře jako mě, tak nabízejí odběr z plodových obalů či později po 14tt plodové vody a u rizikového těhu fakt nevím jak to chodí :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
9.10.17 15:54

Holky terminy porodu jsou dva-jeden podle MS a druhy podle UZ, ktery je pak smerodatny po celou dobu tehotenstvi. Prvotrimestralni ultrazvuk v 10tt vam nikdo neudela(i kdyz jste podle MS ve 12tt) protoze je miminko stale malinke a nemusi byt viditelne(meritelne) vsechny podstatne parametry. Skutecne stari plodu jde urcit maximalne do 14tt, pak uz miminko cele nelze zmerit a meri se,,na soucastky,, :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
9.10.17 16:32

@CZtka to je zajímavé, že já byla na utz v podstatě 9. týden po početí, 10+4 podle velikosti plodu a 11+4 podle ms a miminko bylo vidět velice dobře a změřila mi ho paní doktorka- jinak by asi nemohla určit týden těhotenství " PODLE VELIKOSTI PLODU"…nevím co myslíte všemi podstatnými parametry. A všude píší, že prvotrimestrální screening by se měl udělat nejpozději do 14tt (počítáno od ms!!!)což pokud se nepletu znamená nejpozději do 12 týdne od oplodnění. :nevim: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
9.10.17 18:12

Ahoj holky,
pridavam se k vam.Mate tady nekdo stejny termin porodu dle uz 1.4.?
Vite datum poceti? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
9.10.17 18:48

@xacxa jasne,zmeri i mini zdubku v 6tt ;) Zjistuje se sijove projasneni, pritomnost nosnich kustek, mnozi uz koukaji i na srdicko-zda ma 4 oddily a zda funguje chlopen…muzou rict i pohlavi…tohle zkratka v 10tt nikdo nepozna…ale miminko jako takove samozrejme zmeri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
9.10.17 18:51

@xacxa btw kdyz se podivas do prukazky, mela bys tam mit kolonku termin porodu jednu dle MS a druhou dle UZ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí