Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Teda děvčata, dneska to byla noc…Kolem 22h jsme se chlapem milovali…a pak jsem šli spát a probudila jsem se kolem 23h a bolesti do břicha a do zad, přesně jak u MS…byla jsem vzhůru až do půl 4!! Tak si říkám, že by už to teda asi šlo? Mezitím třikrát na wc čůrat…no pak jsem záhadně usla
a probudila se o půl 6 a bolesti žádný
moje tělo mě opravdu mistifikuje ![]()
@Hancue @Peeetha já si ho nechala u nejmladší udělat, už jsem to chtěla mít za sebou (40+2). Nebolelo to, večer jsem začala krvácet a v noci jsem radši jela do porodnice, kontrakce nepravidelné, odcházela zátka, ráno jsem svolila s vyvoláním, tableta v 8 ráno a dcera 12:45 venku, asi by tam vydržela pár dní déle (byla šikmo, krátký pupečník a měla ho kolem krku). Nejsem si jistá, jestli bych to podstoupila znovu…
@Hancue taky bych radši už porodila, jsem 37+1 a odhad ze středy 3500g, tak se moc těším ![]()
@hajánek76 to máš dobrý
já jsem 39+1 a odhad jsem měla poslední ve 32.tt na utz a to bylo 2100g…od tý doby nevím nic ![]()
@Hancue někdy je lepší nevědět
já už rodila 4kg, tak už trochu vím, co čekat ![]()
@hajánek76 to sice jo…ale když víš že někteří lékaři dělaji utz každou prohlídku a ten muj jen když mě poslal na velky utz a vidiš ho za celych 9 mes. jen 3× ![]()
Ja mela docela klidnou noc, ani jsem nemela nejak bolesti jako spise takove strasne neprijemne pichani do spodku ale fakt to hodne bolelo ale jinak jsem spala klidne, vcera jsem byla umyvat auto, dnes od rana uklizim jeste bych auto chtela navoskovat, pak se maji stavit znamy na obed a odpoledne bychom meli jet do Brna na oslavu, ten prcek se me drzi zuby nehty ![]()
@Peeetha No já jedu do Březin, 90 km za Brno přes noc
tak snad mě nic nechytne
přinejhorším budu rodit v Novem městě na Moravě
věci beru sebou do auta
chlap si zkusí připoutat autosedačku ![]()
@Hancue no i když mi dělá utz pokaždé, tak mi mimi neukazuje, ale aspoň jsem v klidu, že je všechno ok, přeměří ho, zkontroluje placentu a průtoky
@hajánek76 to mas dobrý. Mě jen kontroloval cipek
ale v pondělí mám monitory, tak uvidíme,…
@Hancue já měla monitor ve středu, první. On dr pracuje v nemocnici, má 2 ordinace. Já k němu přešla až na podzim, předtím jsem chodila léta jinam, tam to taky nebylo tak podrobné jako tady, nikdy mi nic neřekl a když byl problém, tak mávl rukou, proto jsem po zjištění těhotenství odešla jinam ![]()
@Hancue na porodním mi natočili monitor a pak jsem šla ke svému dr. Před třemi lety, když jsem tam chodila s dcerou před porodem, jsem šla na monitor, změřili tlak, odevzdala jsem moč a pak čekala na dr který byl zrovna volný, ten udělal utz a vyšetřil čípek.
Ahoj holky, tak se hlasim po delsi odmlce
Predevcirem nas pustili domu. Docela jsem se ty prvni dny vzpamatovavala z tak dlouheho a tezkeho porodu. Pak maly zjistili zlomenou klicni kost, pry se to obcas stava a rychle to sroste. Kojeni mi vubec neslo, pry mam male a ploche bradavky. Docela jsem si uzila, kdyz mamina co byla se mnou na pokoji kojila jak nic a mimco ji pomalu nezaplakalo
Zatimco Anitka o sobe davala vedet celemu oddeleni. Tak jsem si obcas pobrecela. Ale dneska uz plne kojim. Jeste pak dostala zloutenku, ale stacilo jedno sviceni v noci a je ok.
Pridavam fotky nasi princezny ![]()
P. S. Jak jsme se tu bavili o tom, ze kdyz porod neprijde zkusim masaz na vyvolani porodu a nikdo jsme nevedeli co a jak. Tak je to reflexni masaz a muzu 1000% doporucit. Hodinu po masazi mi praskla voda. A kdyz se behem dne porod zastavil a kontrakce vymizely, opet mi dula udelala masaz, stlacovala nejake body na palcich u nohou a na kotnikach. A kontrakce se opet nahodily a proces pokracoval. Takze za me ![]()