Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Trinetka No já budu mít termín tak březen/duben
je to moje první tak uvidíme
. Každopádně porodu se bojím, jak čert kříže ![]()
@VerousP Nestraš
. Já jsem si gyndu domluvila nakonec na zítra, už to nemůžu vydržet
. Jestli mi řekne, že tam jsou dvě, tak to semnou asi sekne ![]()
@Verukas jj ty TP jsou halt jen orientační
mít hodinky, kdy to bude venku, to by bylo fajn
Porodu se také bojím, stejně jako jsem se bála s první, ale šlo to dovnitř, holt musí i ven.. Ale myslím si, že bolesti po císaři jsou horší, než při normoš porodu.. To zvládnem ![]()
@Verukas já jdu taky zítra
takže zítra hlásit jak si dopadla
jasné?? Já začnu histercit asi až to budu mít vše potvrzené jaksi tomu stále nevěřím ze se to fakt povedlo ![]()
@Trinetka Mamka měla bráchu císařem a prý kdyby ho měla jako první dítě, tak už žádný nechce
12 hod. ležela v bolestech s tím, že se nic neděje, že mamka půjde na kleště, což odmítla, nakonec zjistili, že má brácha pupeční šňůru kolem krku, tak ihned šel císařem, takže za pět 12 ![]()
@VerousP No jasně, doktor tam je od půl 8, tak tam hned naklušu
. Já tomu taky nemůžu uvěřit
, až to bude vše potvrzené, tak pak to přijde ![]()
@VerousP píše:
@sarinka118 ano přesně smrsdy v prácia co děláš za práci?? Já teda asi budu končit bur koncem srpna nebo někdy v září ještě uvidím co mi doktorka řekne a hlavně jak se půjde moc domluvit v práci
není to pro mě zrovna vhodná práce
a jinak nevolnosti ještě jakoze zvládam ale jak sem unavená a sem c práci tak se mnou není moc rec
ani se mi nechce mluvit
Ja delam kadernici, takze zadne terno. Bohuzel delam sama na sebe, tak se budu snazit co nejdele vydrzet v praci. Zitra se tesim k mudr…a tak uvidime… ![]()
@Verukas píše:
@VerousP No jasně, doktor tam je od půl 8, tak tam hned naklušu. Já tomu taky nemůžu uvěřit
, až to bude vše potvrzené, tak pak to přijde
Presne tak, je to mazec…take tomu nemuzu uverit. ![]()
@Verukas No já sem škrček 153cm, malá měla odhad 4kg, tak mě 40+4 vyvolávaly. Celej den postupné boelsti nabírající na síle, po o to asi vypadalo dobře dr navrhla že prasknem plodovku a do večera je malá na světě. Tak sem kývla a ono nic.. Dali mi epidurál s oxytocinem takže chvíli úleva a pak to zase nabralo na obrátkách a já se neotvírala, takže císař o půl desáté no.. Jako ale přežila sem to..
nejhorší bylo to první vstávání
pak už bylo lépe, jizvičku mám docela malou a hezkou.. Malá měla 3,99 přišlo mi, že je v porodnici největší..
@sarinka118 no ja pred rokem a pul shaozovala kila co jsem si vyzrala pred prvnim tehotenstvim (nervy atak), cvicila jsem vyzvu21, slo to krasne dolu, no a pak nervy z dalsiho snazenia a slo to pekne nahoru, bala jsem se cvicit tamto, protoze je to dost intenzivni, ted hledam naky pilates pro tehotny na youtube, jednou tydne chodim s malym na plavani, no musim pridat naky lehky kardio, protoze nechci zbytecne pribirat z jidla, chci toho mit co nejmin na shazovaňi potom.
Holky, taky tomu něvěřím, první nám nešla skoro 3 roky a pomohli až léky a najednou to šlo neplánovaně a samo.. Ale skrz ty bolesti co mám se bojím, aby to bylo, kde to má být (doufám, že mě bolí jen srůsty po předchozím císaři)
Ahoj holky, taky se přidávám
Jsem po IVF a vše pozitivní, test i krev
Na první kontrolu jdu koncem měsíce
Vím, že je hodně brzy, ale máte někdo taky furt strach, aby vše dobře dopadlo? Jsem hrozná, furt googlim potraty, zamlklé těhotenství a tak, prostě blázen ![]()
@Domuna90 jezis to nedelej, ja to delala pri prvnim a nechapu proc, zbytecne jsem se nervovala a nicemu to stejne nepomohlo. Vim ze je to tezky, ale lepsi je se radovat nez myslet na nejhorsi
@Domuna90 nechceš si raději hledat příjemnější témata kolem porodu? Třeba porody do vody a tak? Tohle stresování je vážně k ničemu.
@Cherybery píše:
@Domuna90 jezis to nedelej, ja to delala pri prvnim a nechapu proc, zbytecne jsem se nervovala a nicemu to stejne nepomohlo. Vim ze je to tezky, ale lepsi je se radovat nez myslet na nejhorsi
Já vím, že blbnu. Spíš to mám asi tím, že jsem vůbec nepočítala, že první IVF vůbec vyjde, tak nějak jsem byla vnitřně smířená s tím, že se to nepovede a to už při odběru vajíček a najednou šup a je to tam
Vlastně tomu nevěřím furt, dokud neuvidím srdíčko, tak jsem netěhotná
Snad ale tyhle myšlenky rychle přejdou a budu se taky radovat ![]()