Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Ann17 jee tak to jsem ráda že v tom nejsem sama.. já jsem z toho kolikrát uplně v háji když nad tím přemýšlím.. syn je taky hodně náročný..celý první rok probrečel a tedka mě většinu dne dost vyžaduje.. ještě je takovej hodně svůj takže když někde jdeme, tak hlavně ne za ručičku a jde si po svém
vubec si nedokážu představit jak to budu zvládat:( ale zase si říkám že těch 8 měsíců je ještě dlouhá doba..
Ještě beze mě nebyl déle než tři hodiny.. děsim se i té doby v porodnici.. Nepřemýšlela jsi třeba nad ambulantním porodem?
@Petacek A ted te cigareta ani nelaka? Ja take kourila a ted se mi z toho zveda zaludek.Take nevim, jak se vymluvim pred tchyni.
jsme zvykli kavickovat a kourit na balkonku.Jen to take chcem oznamit, az bude busit srdicko.Driv ne. Takze krom pritele a vas tu to nevi nikdo
.
No to mi reknete jak se vam prestavalo kourit
ja si vcera vecer rekla ze uz si nezapalim, ze to miminku nechci delat, ale teda chut mam. Premlouvam se myslenkami na miminko, ale je to tezky, kdyz mi z toho zatim neni ani blbe ![]()
@Weki Ahoj
taky bych se ráda přidala do soukromé skupinky k vám..:) taky čekám první a ráda bych se dělila o zážitky a pocity s někým, kdo je na tom stejně jako já..:) ![]()
@jakalm a jak presne je stary tvuj syn?
muj ma zitra 17 mesicu.. a presne!!! za ruku ani za boha.. on me desne miluje a je na me zavisly..soucasne se mi zda, ze se se mnou nekdy uz nudi (a to neustale vymyslim..porad jsme venku..herny, hriste, bazen, mesto, ruzni kamaradi) a tak se mnou „toci“ :-/ je taky neustale se mnou.. vcera odpo ho mela po hodne dlouhe dobe tchyne a on byl uplne v pohode, ale co prisel, tak ze me neslezl.. jedine, kdyz lita venku..ale doma ho mam neustale na sobe nalepeneho.. o ambulantnim porodu jsem nepremyslela, protoze u prvniho mi praskl steh a byla jsem tehdy rada, ze jsem v porodnici..ale premyslela jsem, ze bych si zaplatila VIP a mela ho tam u sebe.. u nas to tak jde.. odkud jsi? a jsem fakt rada, ze to tak necitim sama ![]()
Holky taky si rikam, ze miminku tim kourenim ublizuju, ale asi nemam silnou vuli, kourim asi 7 let, a kouri i pritel tak je to o to tezsi…navic jsem zvladla i 20denne…ted jsem to omezila na 5, gynekolog mi nedoporucil prestat ze dne na den, ale postupne…ale verim, ze do tydne uz prestanu uplne ![]()
… holky napiste az ta soukroma bude schvalena…
at tam muzem vsechny naskakat
brzo si budem posilat ultrazvuky ![]()
@neria55 minule tehotenstvi jsem byla soucasne tehotna se svoji kamaradkou (obe jsme zdravotni sestry) a ta omezila taky na 4-5 cigaret denne.. chtela i vic..ale uz to nedala a jeste s mega pupkem me vzdycky prosila at si nekam zalezem, at si muze „jednu“ dat a nikdo ji nevidi.. me se to nelibilo..ale s odstupem casu vidim, ze to byla asi jedina moznost, aby ona byla v pohode a soucasne aby miminku neuskodila.. ma uplne dzraveho syna v terminu na den s idealni porodni vahou i mirou… to ja vas nenavadim v koureni
jen abyste se za to uplne nenenavidely ![]()
No tak jako já to vím od včerejška
bohužel mi z toho špatně není a stále na to chutě mám
včera jsem měla ještě jedno ráno, protože jsem byla v šoku a vyklepaná po tom, co jsem zjistila, že jsem těhotná
ale pak jsem si řekla, že musím přestat. Říkala jsem si, že to omezím na max 3 denně (z cca 15ti denně),ale zatím se držím. Prostě jsem si řekla, že jen kdybych měla nějaký opravdu velký absťák, takže to jedno bych si dala, že to bude lepší než trápit sebe i mímo. Snažím se ale si nezapálit. Kafe u mě vzbuzuje právě chutě, tak jsem si ho od včerejška neudělala
ale jak říkám, zatím je to druhý den co to vím, tak doufám, že se takhle už udržím. Kéž by mi to přestalo chutnat, to by byla nádhera ![]()
Příspěvek upraven 17.08.17 v 14:51
@yareah Ja na tom byla stejne. A furt si rikala nemuzes, nemuzes, ale proste chut byla silnejsi, az vcera jsem ten kour nemohla ani citit i kdyz sel pritel kourit a pak na me promluvil zvednul se mi zaludek.
Tak jsem za to rada. ![]()
Ahoj holky, rada bych se pridala…jsem uuuuplnej novacek tady, tak snad se me nekdo ujme
dve carky na nas vyskocily ted v nedeli…docela necekane, pac mame po triletem snazeni doma 11m lumpika
![]()
@Ann17 má 16 měsíců.. je 6.4.. taky jsem ráda..ani nevíš jak! Já už si přišla jak nějaká sobecká kráva, která může být ráda že otěhotněla a neváží si toho
![]()
Uplně píšeš jako bych slyšela sama sebe.. venku lítá, tam mě ani nepotřebuje.. to si jde za svým a jestli jdu za nim se kolikrát ani neohlédně ale doma to je děs a pořád na ruce aby byl
u tchýně taky to je zlatíčko..hodnej, vždycky ho tak chválí.. a přijdu já a už knučí a tahá mě
Taky ho musím hodně zaměstnávat a právě mě děsí, že s miminkem nic nepujde.. žádná herna, plavání nic:(( budem pořád sedět doma.. vubec jestli bude jako tenhle a bude pořád jen řvát a řvát tak mě klepne ![]()
Já první porod měla jen 4 hodky a bez poranění..tak jsem mohla jit hned domu
ale zas v ty porodnici je to lepší kdyby něco.. Já jsem z Náchoda..ale my máme v porodnici 2 nebo 3 nadstandarty a ty jsou věčně plný ![]()
Taky se bojím že na první nebudu mít tolik čas, ale zase jde do školky, tak teoreticky mimčo obstarám ráno a starší po příchodu ze školky i s manželem. Tak snad si to jen nemaluju v růžové.
Komu sem to už vyslepičila.. Asi třem kamarádkám, jednomu kamarádovi, otec dítěte byl první a vědí to u tchánovců.. To mám pomalu všechny
Po utz to budu šířit dál..
@zabavbezu ty jo a já si tady stěžuju že mám 16m syna a že to bude záhul
taky jsme se o prvního snažili dloouho..sice jen rok a půl.. ted jsme začali pro jistotu dřív a bylo to hned na poprvé
tak přeju pevné nervy a gratuluju:) ![]()
@neria55 @Ann17 no já jich za den vykouřila tak 8, tak kdy, nekdy min nekdy vic. porad si řikám, jestli si radši 2 přes den dát a být klidnější ale lákalo by mě dát si víc, protože přeci „když už si dám dvě, tak už to je jedno“ nebo se na to vykašlat úplně, prostě se s tím smířit, že nemůžu a prostě si nedám i když budu mít hroznou chuť.
zatím jen hrozně žeru. ale to už týden. a to prostě nemůže být z těhu
pořád mám potřebu něco tláskat a tak se taky tláskám